Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a frekvencia valto egy kicsit bonyolultabb eszkoz szerintem, es erre gondolt hoze.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
koca: igen, aszinkron gép fordulatszámát a frekvencia szabja meg, szóval azt kell változtatni.

léteznek teljesítményszabályozók, amik fázishasításos elven mûködnek, azok jók aszinkron fordulatszám szabályozásra. pl.

MSC 105 Fordulatszm szablyoz Onixcom Kft.-Termkek

de az engem is érdekel, hogy hozé szerint miért nem jó ide a frekvenciaváltó.:) (attól eltekintve, hogy a frekvenciaváltóra csak 3fázisú motor köthetõ, bloke meg vélhetõen nem ilyenre gondolt pl. a flex esetében) szerintem ez egész korrekt leírás:

http://szirty.uw.hu/...frekivalto.html

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

nem vagyok villamos szakember, de a frekiváltó tudomásom szerint arra jó, hogy aszinkron motorok fokozatmentes fordulatszámát szabályozza.
rosszul tudom hozé?
frekiváltós motor -> kevesebb áramfelvétel
nem erre gondolt bloke?

Leírás alapján erre gondoltam, de az ön verziója a névre már legalább az ötödik.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nem vagyok villamos szakember, de a frekiváltó tudomásom szerint arra jó, hogy aszinkron motorok fokozatmentes fordulatszámát szabályozza.
rosszul tudom hozé?
frekiváltós motor -> kevesebb áramfelvétel
nem erre gondolt bloke?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Azért az egy kicsit más. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Meg tudná valaki mondani, hogy mi a neve annak a berendezésnek, amivel tudom szabályozni olyan elektromos berendezések teljesítményét, amelyeket amúgy nem lehet (pl. flex fordulatszámát lejjebb vinni)?

frekvenciaváltó

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts

Trifó: lámpa megvan, csak a fûthetõ ruha hiányzik még, sokba kerül, meg bután mutat bicajon :-)
Bár kénekéne :)

Thez: ez nem motor, a bringán a fûtés az emberbõl jön :)

--Trifo

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

néhány hete keresgélek apróban én is sarokcsiszolót meg fúrót, de elfogadható áron nem találtam használtat sajnos :(

Menj ki vasárnap piacra!tuti akad valami!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Flexem már van, kettõ is. A tetejébe fordulasztám szabályozó is akad valahol. Csa ezért nem veszek másik flexet. De ha tönkremegy a kisflexem, amit azért el tudok képzelni, akkor már ez is szempont lesz az utód kiválasztásához.

néhány hete keresgélek apróban én is sarokcsiszolót meg fúrót, de elfogadható áron nem találtam használtat sajnos :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Trifó: lámpa megvan, csak a fûthetõ ruha hiányzik még, sokba kerül, meg bután mutat bicajon :-)
Bár kénekéne :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Flexem már van, kettõ is. A tetejébe fordulasztám szabályozó is akad valahol. Csa ezért nem veszek másik flexet. De ha tönkremegy a kisflexem, amit azért el tudok képzelni, akkor már ez is szempont lesz az utód kiválasztásához.

--Trifo

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Vagy fordulatszám szabályzós flex :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Apámnak volt egy pont erre való cucca. Úgy nézett ki, mint egy nagyon rövid hosszabbító, egy tekerõvel az oldalán. Jó is, hogy eszembe juttattad, meg kellene keresni valahol, mert flexhez csiszolás esetére igencsak jól jönne.

Thez: lámpa, miegymás?

--Trifo

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Például:
Teljesítmény szabályzó építõkészlet
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Meg tudná valaki mondani, hogy mi a neve annak a berendezésnek, amivel tudom szabályozni olyan elektromos berendezések teljesítményét, amelyeket amúgy nem lehet (pl. flex fordulatszámát lejjebb vinni)?

pl fordulatszámszabályzó ?

de amúgy asszam mûködési elv/mód alapján több féle elnevezése is lehet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nekünk is volt egy barkácsolt, de valahol elkallódott. Kéne a "hivatalos" elnevezése, hogy tudjam mit keressek.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Teljesítményszabályzó?

Anno az átkos vége felé barkácsolt haver lámpához ilyent tirisztoros kivitelben.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Skacok, segítenétek reklámozni? Iwiw-en, Facebook-on megosztani...

Eladó Golden retriever Kiskutya, fajtatiszta - Kínál - Ózd - 6862

Elõre is köszönöm!

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Igen, gondoltam rá. Meg arra is hogy bicajozok egyet, de mindig elvetõdik az ötlet, mihelyt kidugom az orrom meló után a sötétbe :(