Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenőfal
Írta 2010. november 18. - 22:51

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. november 18. - 22:23

Kés markolat.
Azt mondjuk éppen egyszerûbb csontból vagy fából csinálni szerintem. Nem felejtettem el egyébként azt a késes dolgot amit privátban beszéltünk, csak nem sikerült még kontaktot szereznem az öreghez...
Írta 2010. november 18. - 22:21

Hogy gondoltad kézzel? Reszelõvel simán, bár elég hamar telepiszkolja a reszelõt. Pontosan mit szeretnél csinálni vele, milyen eszközökkel?
Savanyú: úgy hallottam borban utazol...
Kés markolat.
Írta 2010. november 18. - 22:13

Írta 2010. november 18. - 22:12

a gyûrû szerû bizbasznál a lényeg a vfék-rúgó beakasztó hosszabbító és a 11mm-es furat közti távolság ill a 15 mm magasság ill a kis kiálló pöcök, a külsõ formája akár négyzet hasáb is lehet amennyiben nem 62 rockwelles acélból csinálod ( azaz ismerem a reszelõt ) elõre is millió köszönet.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. november 18. - 22:11

És milyen könnyû megmunkálni? kézzel faragható?
Hogy gondoltad kézzel? Reszelõvel simán, bár elég hamar telepiszkolja a reszelõt. Pontosan mit szeretnél csinálni vele, milyen eszközökkel?
Savanyú: úgy hallottam borban utazol...

Írta 2010. november 18. - 22:10

Mûanyag, jól megmunkálható, és könnyû. Még a polarX-embe csináltam belõle hézagolót, mert ott nem kap semmit, de szanaszét furkáltam, grammérleg nem is mutat rá semmit
De ismerõs CC bringában használja, és semmi baja.
Ilyen sínen gördülõ nagykapunak a görgõjét csináltam már belõle például, csapágyfészek bele, átmenõ tengely és kész. kb 1 éve lett beszerelve egy nagy forgalmú autószalon bejáratához, teszi a dolgát.
Szakszerûbben:
És milyen könnyû megmunkálni? kézzel faragható?
Írta 2010. november 18. - 22:05

Írta 2010. november 18. - 21:57

ez a danamid milyen anyag?
Mûanyag, jól megmunkálható, és könnyû. Még a polarX-embe csináltam belõle hézagolót, mert ott nem kap semmit, de szanaszét furkáltam, grammérleg nem is mutat rá semmit

Ilyen sínen gördülõ nagykapunak a görgõjét csináltam már belõle például, csapágyfészek bele, átmenõ tengely és kész. kb 1 éve lett beszerelve egy nagy forgalmú autószalon bejáratához, teszi a dolgát.
Szakszerûbben:
gépelemek (fogaskerekek, csapágyak), mûszaki anyagok készítésére alkalmas poliamid mûanyag (fantázianév, utótagja az amid)
Írta 2010. november 18. - 21:55

Írta 2010. november 18. - 21:52

Zeezoli: A tieidet is megoldom még a hétvégén, azt nem tudom hogy abból a "gyûrûbõl" mit tudok majd kihozni, de igyekszem majd. Ja meg a nyeregcsõhöz a hézagoló is. Aluminiumból, vagy danamidból tetszik parancsolni? Azthiszem van még maradék danamid...könnyû, nem rohad össze, és teszi a dolgát. Természetesen elegánsan ferdén sliccelve

Amúgy pl általánosban volt megérdemelt osztályfõnökim...

Írta 2010. november 18. - 21:48

Írta 2010. november 18. - 21:48

"Ákos orrtisztítót dugdos az orrába, zavarja a többieket a munkában, ezért szaktanári figyelmeztetésben részesítem.".....érted
Írta 2010. november 18. - 21:26

Írta 2010. november 18. - 20:40

... a középsulinál már csak az egyetemi 'jajénvagyokazúristen' profok a jobbak (:
Írta 2010. november 18. - 20:26

de a 7szaktanári, 2osztályfõnöki és egy igazgatói intõ talán nem ezt mutatja.. inkább azt mondanám, hogy rosszkor voltam rossz helyen:) legtöbbször.
Amikor nyolcadikban "fájó szívvel" búcsúztam szeretett iskolámból, akkor az utolsó évem kontója az alábbi volt:
5 szaktanári
3 osztályfõnöki
2 igazgatói
Nem mondom hogy alaptalanok, de jogtalanok...volt ilyen szaktanári hogy "Tisztelt Szülõk! András megszegte a házirendet, táskáját õrizetlenül hagyta, ezért figyelmeztetem."
Innentõl kezdve...
Írta 2010. november 18. - 20:03

érettségi elõtt meg csináltam egy 92%os középfokot.
rám az egész tanári kar pikkelt. a földrajztanár odaültetett az elsõ sorba, hogy majd itt jó helyem lesz. aztán gondolt egyet, és "ülj hátra" jóhát.. utolsó pad, leülök. "neemnem.. leghátra." dehát nincs mögöttem több pad.. "akkor húzd a terem végébe a padod."

nem voltam az a tipikus rosszgyerek, de a 7szaktanári, 2osztályfõnöki és egy igazgatói intõ talán nem ezt mutatja.. inkább azt mondanám, hogy rosszkor voltam rossz helyen:) legtöbbször.
Írta 2010. november 18. - 19:47

7-8 általánosban pikkelt rám az angoltanár, és teljesen megútáltatta velem a nyelvet, meg az egész nyelvtanulás dolgot. Éppenhogycsak kettes voltam nála, aztán jött a gimi (illetve szakközép, elnézést) és az új angoltanár tök jófej volt, megtetszett a dolog, elkezdtem sorozatokat nézni, eleinte magyar felírattal, aztán angollal, aztán felírat nélkül...Tavaly letettem ötösre az elõrehozott középfokú érettségitegy hetedikes szülõin Hitlerhez hasonlított az osztályfõnök, majd kijelentette, hogy Ferike sosem fog leérettségizni, a tagozatos angolcsoportból visszaraknak a "társalgók" közé, osztálykirándulni felejtõs, az osztálypénzt pedig sajnos nem tudjuk visszaadni..
178centi, kékszem, hátközépig érõ szõke haj, mindig borotvált kép és eddig még egyetlen genocídiumot sem kapcsolnak össze velem. angol középfok, meg egy sikeresen elqrt környezetkutatói karrier.. utóbbi nem dicsõség, de jövõre újra egyetem.
az elmebeteg, irodalom és nyelvtan szakos arnóczky mária pedig a mai napig "tanít", és a diákjai 70%-a fél bemenni órára, köztük a húgom is. pedagógus mi? hát hogyne..

pf?!
Írta 2010. november 18. - 19:26

A gyerekek lelke nagy, mindent bevesznek, ezért a tanár hatalma nagy, sokszor nagyobb, mint õk maguk gondolják. Pedig ez a hatalom egyben felelõsség is kellene legyen!
(Ha a szüleim hallgattak volna pl az általános osztályfõnökömre, akkor én most segédminkás lennék valahol, de aztán mégse így lett)
--Trifo
egy hetedikes szülõin Hitlerhez hasonlított az osztályfõnök, majd kijelentette, hogy Ferike sosem fog leérettségizni, a tagozatos angolcsoportból visszaraknak a "társalgók" közé, osztálykirándulni felejtõs, az osztálypénzt pedig sajnos nem tudjuk visszaadni..
178centi, kékszem, hátközépig érõ szõke haj, mindig borotvált kép és eddig még egyetlen genocídiumot sem kapcsolnak össze velem. angol középfok, meg egy sikeresen elqrt környezetkutatói karrier.. utóbbi nem dicsõség, de jövõre újra egyetem.
az elmebeteg, irodalom és nyelvtan szakos arnóczky mária pedig a mai napig "tanít", és a diákjai 70%-a fél bemenni órára, köztük a húgom is. pedagógus mi? hát hogyne..
Írta 2010. november 18. - 16:11

kössetek kötelezõt az alábbiak szerint: v v v
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt