Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

az mi?

:o szerintem nem is voltál koleszos:)

ha leesik a foldre a kaja, akkor ha 3mp-en belul felveszed akkor meg meg szabad enni :D

mof: VE Idegenforgalom szak.

és dolgoztál ilyen téren valaha? néhány ismerõs is ott végzett, s most pultos/adminisztrátor/idegenvezetõ állásokat gyûrnek. énmeg a környezettannal próbálkoztam. a várost, presszót és a bárkát megszerettem: ) a mérnöki kart viszont nemnagyon..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha leesik a foldre a kaja, akkor ha 3mp-en belul felveszed akkor meg meg szabad enni :D

mof: VE Idegenforgalom szak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

persze a 3másodperces szabály itt érvényét veszti..?

az mi?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
én általában meg vagyok elégedve a mávval. bár.. mosonmagyaróvárról Hódmezõvásárhelyre kb 6órát utazok, ebbõl 1.40 móvár-bp, 2.33 bp-szeged és fél óra szeged-hmv. az elsõ szakaszt még ûrhajóval(railjet) teszem meg, utána viszont kb 20évet ugrok vissza.. nyáron különösen fúdejó a 8személyes kupéban odaizzadni a mûbõr üléshez.. legtöbbször viszont tiszták. persze a 3másodperces szabály itt érvényét veszti..

Veszprémben mit csináltál tam?

szerk: sínadrágot mit érdemes ~10k körül?
http://www.decathlon...drag-145124645/
http://www.decathlon...drag-145123406/
http://www.decathlon...adrag-50596594/
nagyon komoly cuccost nem szeretnék, elsõáldozó vagyok..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

én azt nem értem,hogy ezeknek a zöld szervezeteknek csak pest létezik.

Azért, amiért írtam, hogy ne nézzük most vidéket meg a MÁV-ot.
Mert valójában csak a fõvárosban váltható ki ilyen nagy mértékben az autós közlekedés tömegközlekedéssel most, vagy rövid idõn belül.
Meg itt van szükség a dugók megszüntetésére.

Ez nem azt jelenti, hogy vidéki városokban ne lenne rossz levegõ, meg ne lenne trillió feladat, de konkrétan ezt az autós problémát alapvetõen itt van értelme fevetni.

(és nem csak környezetvédelmi, de egészségvédelmi szempontból is! fõleg, hogy minden 5. embert érint ez Magyarországon! - ez komoly kiadás is, az egészségügynek)

YouTube - PM10 film - by Adam Baki

Bálint, megnyugtatlak, a BKV-t én is csak muszájból használom, ha nem kell mennem kiöltözõs ügyfélhez, vagy vizsgázni, akkor én is kerékpárral közlekedem. A párom ugyanúgy, bár õ még a kosztümös verziót is elõ tudja adni, nem hajt annyira :)
Azt gondolná az ember, hogy egy bringás fórumon a nagy átlag így jár, de talán majd egy évtizeddel késõbb :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hát, igen.
Volt olyan, hogy nem ültem le az Eger-Szilvásvárad-Putnok etapon 2,5h<!!! hatvanegynéhány kilométer!!! olyan koszos volt a textil üléshuzat, hogy inkább seggeltem a hátizsákomon, s néztem a gyalogtempoval rohanó tájat

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hat jah. azert a teljes aru be tudja tenni a kaput. Most karacsonykor hazamentem MAV-val pestrol es elmeny volt amikor leszallhattam. En is voltam diak, 14 eves koromtol szolnokra jartam vonattal minden nap, 19 eves koromtol meg veszprembe hetente. Szoval kivettem a reszem belole. Poen az amikor mesz diakkent a balatonra es iszod a 25fokosra melegedett borsodit, en ertem, de kb itt megall a dolog.

Es azert tartom undoritonak ami penzt elkernek a jegyert, mert a jegyek ara folfele megy stabilan a vonatok allapota meg lefele kb ugyanabban az utemben. koszos budos kenyelmetlen es ha mazlid van meg futes sincs. Cserebe van sok hajlektalan a palyaudvaron. Es akkor majd a jol szitualt kozepvezeto rakja le az 5os bmw-t a P/R-ben es menjen ezzel a vonattal? vagy a 30eves ikarussal amiben hatul a 16tagu cigany csalad utazik kulturaltan 32 szeket elfoglaltva uvoltozve budosen reszegen?

komolyan?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ótósoknak, ótógáz?
dévrájder: máv, kontra szgk. esetén ne a diákjegy árból indulj ki

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mi is csak ugy adtunk oda biciklit hogy ott hagyott a tibor cserebe egy penztarcanyi iratot. ha nincs nala akkor jojjon vissza maskor. csak igy komasagbol odaadni egy bringat szerintem nagyon naiv dolog.

RAUH-Welt
B E G R I F F

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
Németországban millás bringákat is elvihetsz kipróbálni, semmi gond nincs, csak cserébe addig õrzik neked az irataidat :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Bizalom nincs.
Ekkora sose.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Most hívott a barátom Akerékpárboltból hogy ellopták az egyik bizományba otthagyott bringát az ürgét én is láttam tegnap elõtt. Le jött jópofízni ahogy már egy pár napja, "fogorvosnak"' adta ki magát 40év körüli kb 100kg kerek fejû kopasz vagy nagyon rövid a haja fekete bõrdzsekiben volt mindig. Elvitt egy piros kona montit ami "használt" volt gyakorlatilag ez azt jelentette hogy a hajtómûvön egy kicsit megkopott a lánctányér festéke kettõvel ezelõtti Lx szettel szerelve azaz a HII hajtómû, dualkontroll fékváltókar, V-fék, elsõ és hátsó váltó, a nyereg ütött el nagyon a többi cucctól mert az über gagyi volt. A gumik Pana Smoke a kiegészítõkre nem emlékszem a teló fekete Manitou Axel.
Nálunk úgymond bizalmi alapon kilehetett próbálni a bringákat így ezt is. Meg van az elsõ és remélem az utolsó delikvens aki visszaélt vele.
Még jó hogy a merida espressó nem tetszett neki mert abban Mavic city speed kerekek, M775-ös duallkontroll karok és tárcsafékek, ultegra rotor és hváltó és xt elsõ váltó van.
Figyeljetek jobban ne dõljetek be a simulékony, de határozott fellépésnek.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
én azt nem értem,hogy ezeknek a zöld szervezeteknek csak pest létezik.oké,hogy itt él a legtöbb ember egy helyen,de ha a benzin árát emelik,azt nem csak az ott lakóknak kell kicsengetni,hanem mindenkinek,az meg jelen pillanatban engem marhára nem érdekel milyen ott a levegõ.itt vitatkoztok,mi mennyibe kerül,ahelyett,hogy bicajjal járnátok:)ejnye

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Én mondjuk elvagyok simán a BKV-n napi 3 órát, alszom, olvasgatok, tanulok, zenét hallgatok, átgondolom a napom, netezek, levelezek. Lehetne tisztább, de más gondot nem tapasztaltam az elmúlt 18 évben.

megb@szodnék, ha 3órát kéne bkv-znom/nap. fõképp olyan idõkben amikor mennék-jönnék vele és annyi cuccal amennyivel.

bp-n a kötöttpályás közlekedés nagy híve vagyok, mikor értelmes idõben kell közlekednem. ha nem, akkor marad az autó.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

samuelolah

samuelolah

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Köszi, nem nagyon nézegettem a topicokat :( nem is tudtam h van ilyen...
Azért mostmár kicsit nagyobb a szöveg, egy két hiba becsúszik :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Nem akarom nagyon reklámozni magam. Na de mégis :)
Írtam egy összefoglalót Contador doppingügyérõl
Ez lehet egy fajta téma indító is :) Hogy mi van már ezzel a spanyol gyerekkel?

Általános technikai fórum-ban az Országútis topicban jobban szeretik az ilyesmit, itt nem nagyon érdekel senkit :)
"Alberto Contador 2010. július 21.-i mintájában clenbuterolt nevû anyagot találtak." Vagy egy T-vel több van a kelleténél, vagy van benne két felesleges szó :) Clenbuterol. Egyáltalán.
"Az anyagról annyit, hogy a clenbuterol egy asztma elleni szer"

És döntsd el hogy milyen stílusban írsz. Mert a helyenkénti komoly(nak tûnni akaró) szóhasználat nem jó ha ilyesmivel párosul:
"Akik lájkolják Contadort azok szurkoljanak neki hogy ne meszeljék el."
És nem illik "újságíróként" ilyet írni: "Ha eltiltják, ezt mi sem bánjuk."

Szigorúan építõ kritika.

samuelolah

samuelolah

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Nem akarom nagyon reklámozni magam. Na de mégis :)
Írtam egy összefoglalót Contador doppingügyérõl
Ez lehet egy fajta téma indító is :) Hogy mi van már ezzel a spanyol gyerekkel?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,277 posts
nekem pl 20K lenne a bkv/hó 240/év
25 km innen mondjuk a lágymányosi és az íttal északra ezen belûl 1,2,,3,4,5.,6.7.,8.,9 ker stb

dizel puntó fogyaszt 4 litert, napi 50 km 22 munkanappal 1100 km 44 liter/hó x 12 ..... 528 liter/év. ez 200K / év 380-as naftával
20 k egy éves szervíz
25 k a biztosítás

kb egál

otthon - 7 ker bkv 1,5 óra
autó 25 perc (ha kikerülöm a csúcsidõt)

alkalmszerûen meg - pl bemegyek maradásnyilatkozni a rottenbillerbe)
bkv 1800 ft úgy hogy a keletitõl gyalogolok
autó (fusion) kevesebb mint 3 liter gázolaj kb 1000 ft, parkolok 300-ért még mindig beljebb vagyok, idõben meg kb 3 órával

Asszonynak mondjuk drágább (szentendre - mende) de neki idõben kb lehetetlen a közösségi

és vég, erre nem az a +oldás hogy lehetetlenre drágítjuk az autót, hanem olcsó normális színvonalú közösségi

ami lehetne is ha nem úgy használnák a közlekedési cégeket ahogy.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Andris: ne térjünk el a témától... :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Még mindig túl olcsó a benzin. :)

lehet, vagy ..rvadrága a máv, és gyakran mocskos, de legalább késik is.