Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

érettségi no para, fõleg középszinten. legalábbis nekünk nagyon könnyû volt. ha azért valami kis fogalmad van a dolgokhoz, akkor bõven megírható különösebb rákészülés nélkül. töri atlaszból simán, magyarra nem tudom mit lehet tanulni, matekra max gyakorolsz, többire szintén.
DE azért INKÁBB TANULJ!!!

Egyik sem para, csak az angol emelt. A többire abszolút nem vagyok rágörcsölve, pedig a törire kéne...

Csapágyak kint. :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
érettségi no para, fõleg középszinten. legalábbis nekünk nagyon könnyû volt. ha azért valami kis fogalmad van a dolgokhoz, akkor bõven megírható különösebb rákészülés nélkül. töri atlaszból simán, magyarra nem tudom mit lehet tanulni, matekra max gyakorolsz, többire szintén.
DE azért INKÁBB TANULJ!!!

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
ezzel a modszerrel cseréltem csapágyat tegnap egy elsõ novatec átütös agyban(olyanban ami a linken is szerepel)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Azt a csövet nem lehet arrébb tolni? Csak nincs annyira beszorulva.
Mert ha nem akkor tényleg csak ez a szerszám marad.

Pont annyira van beszorulva, amennyire a csapágyak a két oldalon, tehát azok tartják. És az a baj hogy megegyezik az átmérõjük, tehát nincs sehol egy merem amire be lehetne támasztani és kiütögetni...

szerk.: ÁHÁ, leesett :) Arrébbtoltam. Köszi. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Fulcrum racing 7 gyári kerékszett hátsó agya. Olyan rendszer van benne, hogy egy acél átmenõ tengely, aminek a két végén lévõ csavar összehúzza a csapágyak belsõ részébõl, és távtartókból álló második tengelyt, ami tulajdonképpen forog. A probléma az, hogy az agytest belsejében van egy csõ a két csapágy között, ami be van szorítva közéjük, és a belsõ átmérõje megegyezik a csapágyakéval, tehát kiütni nem lehet, csak van a találkozásuknál egy kicsi letörés, gondolom hogy beférjen az ilyen szerszám.

Ezt a komplett belsõ rendszert akarom kicserélni egy sima alutengelyesre.

Azt a csövet nem lehet arrébb tolni? Csak nincs annyira beszorulva.
Mert ha nem akkor tényleg csak ez a szerszám marad.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Amúgy ilyen szerszámot nem tudsz létrehozni magadnak? >.< Szerintem még ez is lehet és akkor tényleg olyan lesz, ami oda kell.

Tudod ki a fszom szórakozna vele....annyit nem ér az egész :)

Olyasmire akarom megcsinálni mint amilyen a zipp kerekemben volt hátul, hogy a tengely egyben van a kazettatesttel (szerk: mármint nem egyben van, csak az van ráhúzva a tengelyre elõször), és csak be kell tolni az egyik oldalról, és összehúzni a másik oldalon egy csavarral.
Mindezt aluból.

így valahogy:
Posted Image

csak akkor már lehet hogy másik csapágyak is kellenek bele, hogy nagyobb átmérõjû tengely férjen bele :D Vannak problémáim érettségi elõtt 1 héttel...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Amúgy ilyen szerszámot nem tudsz létrehozni magadnak? >.< Szerintem még ez is lehet és akkor tényleg olyan lesz, ami oda kell.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Milyen agy?

Fulcrum racing 7 gyári kerékszett hátsó agya. Olyan rendszer van benne, hogy egy acél átmenõ tengely, aminek a két végén lévõ csavar összehúzza a csapágyak belsõ részébõl, és távtartókból álló második tengelyt, ami tulajdonképpen forog. A probléma az, hogy az agytest belsejében van egy csõ a két csapágy között, ami be van szorítva közéjük, és a belsõ átmérõje megegyezik a csapágyakéval, tehát kiütni nem lehet, csak van a találkozásuknál egy kicsi letörés, gondolom hogy beférjen az ilyen szerszám.

Ezt a komplett belsõ rendszert akarom kicserélni egy sima alutengelyesre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

http://www.dansmc.com/wheel_bearing_tool2.jpg

Van valakinek ilyenje? Asszem nálunk nincs a mûhelyben, és ki kéne mûtenem két csapágyat egy agyból +2-t egy kazettatestbõl.

Egy kis tuning :) 350g-os agyból kéne 300g alattit varázsolni...És nem, nem úgy akarom elérni hogy kiszedem a csapágyakat :D

Milyen agy?

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Posted Image

Van valakinek ilyenje? Asszem nálunk nincs a mûhelyben, és ki kéne mûtenem két csapágyat egy agyból +2-t egy kazettatestbõl.

Egy kis tuning :) 350g-os agyból kéne 300g alattit varázsolni...És nem, nem úgy akarom elérni hogy kiszedem a csapágyakat :D

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Hát a legjobbakat kivánom, nekem fóbiám 40-50-el leesni bringával. Inkáb leesek lépcsökön "piano".

Ma egy helikopteres hegyimentést kellet végignéznem, 2 sziklamászó eset le egy falról, @Burce mászott már ott. (amugy ma pont 9 éve, hogy kicsit meghaltam a mocival)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Balkézzel tudok csak pötyögni mert a jobb fel van kötve, a lényeg gyors, nagyívû, köves, ágas lejtön kb 40-50 között kicsúszott a hátsó kerék a jobb oldalon a plezúr végig leradírozódott térden, könyökön, a kettõ között, alkaron, combon, jobb térd nem nagyon hajlik a karomat nem tudom emelni a doki azt mondta úgy tûnik mintha az izom le akarta volna szakítani a vállcsontom egy darabját remélem gyorsan javulni fog. A budamarci valszeg kimarad.:(

Nem, nem tudtam:)
Egyébként mindig "olyan" kérdezi:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Miért, tudott?:)
Egyébként pont te kérdezed?:P

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Én meg kicsit össze törtem magam. Pár napig(remélem, tényleg csak pár)addig bal kézzel bénázok a klaviatúrán.

Elfelejtettél kerékpározni?:D:D:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Nem kell oda ügyvéd, a határozatra írsz szépen egy értelmes levelet, amiben felhívod a jelölés hiányosságaira és szabálytalanságaira a figyelmet és kéred az eljárás megszüntetését. Kerékpárút az, ami az arra kitalált táblával annak van jelölve, amíg nincs, addig járda. A képen szereplõ tábla arra figyelmezteti a gyalogosokat, hogy a járdát keresztezni fogja egy kerékpárút. Át sem tudnál arra az oldalra menni, csak talán a következõ keresztezõdésben, vagy ahol elfogy a záróvonal, mert a kötelezõ haladási irány itt tiltja a balra kanyarodást, illetve az út folytatásán nincs kerékpárral behajtani tilos tábla. Ha már jármûnek minõsül a bringa, akkor nem vagyok köteles gyalogosként áttolni a zebrán.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nyert ügyed van.
Én meg kicsit össze törtem magam. Pár napig(remélem, tényleg csak pár)addig bal kézzel bénázok a klaviatúrán.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vcsabesz

vcsabesz

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

A képen nincs olyan tábla, ami azt mutatná neked, hogy van kerékpárút. Ha nincs kint sehol a kerékpárút tábla vagy a kerékpározni tilos tábla akkor semmilyen szabályt nem szegtél meg.

Egyedül ez a tábla volt az út bal oldalán...
Az út bal oldala

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A képen nincs olyan tábla, ami azt mutatná neked, hogy van kerékpárút. Ha nincs kint sehol a kerékpárút tábla vagy a kerékpározni tilos tábla akkor semmilyen szabályt nem szegtél meg.

Erre én is kíváncsi leszek, mert ahogy írtad, a fényképen semmiféle jelzés nem utal arra, hogy út másik oldalán kerékpárút lenne. Az viszont tuti, hogy az "utat keresztezõ kerékpárút" jelzõtáblának a fénykép szerinti elhelyezése értelmetlen.

A szabálysértési határozat kézhezvételét követõen, annak tartalma alapján javasolt szakember (a területen jártas ügyvéd) véleményének kikérése, és ha indokolt, akkor ennek alapján kifogással kell élni a határozat ellen.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ezen a képen nem látok sehol "Kerékpárral behajtani tilos" táblát az úton, amit elvileg akkor szoktak kirakni, amikor van normális kerékpárút az úttal párhuzamosan.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
biglike

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/