Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

zOrg: valóban, a noCache eredménye az, hogy minden ojjektumot mindig ki kell böfögjön magából a szerver. A teljes tartalomra nem is célszerû ilyet rátenni, hacsak valami különös oka nincs rá az embernek. De a vBulletin ezt csak mindenestül együtt tudja kezeni? Nincs lehetõség különbségtételre?

Az mondjuk számomra se világos, hogy egy kesselt, de megváltozott oldalt miért nem tölt le újra a böngészõ... Az elérési út módosítása biztosítaná a letöltõdést, de ez mondjuk pont itt elrontana egy kupac régebbi hivatkozást.

Bicikliszerelem... Gondoltál már arra, hogy mi lenne, ha esetleg még hajlamod is lenne tárgyakba beleszerelmesedni?

Jövõ héten talán eljutok oda, hogy meglegyen a general upgrade. Az újabb verzió optimalizáltabb (és kizárólag php/mysql 5-re), bár a rengeteg újabb funkció miatt sokkal több táblát használ (114 a jelenlegi és 147 az újabb). Van benne egy ilyen is - a nocache httpheaderen kívül:

Cached Posts Lifespan
Posts are normally stored with BB code tags etc. in the same form as the user posted them with so that it may be edited later, and then parsed at display time. By caching them, they are parsed at post time (instead of display time) into the HTML they will be displayed in and stored separately from the pre-parsed posts. This results in a faster display on threads, since the posts do not have to be parsed at display time.
This option determines how long posts are stored. While a post is cached, it will take approximately twice as much storage space since it is essentially being stored twice. If you have a busy site, and threads typically don't last very long, you can probably set this to a lower value such as 10 days. If you have a slower site, and threads typically last longer, 20 to 30 days might be a better choice. If you have the disc space, you can set this to a higher value for better performance.

Tárgyak és szerelmek:
Asszem öregszem: bele tudok szerelmesedni tárgyaimba.
"In idem flumen bis non descendimus"

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
zOrg: valóban, a noCache eredménye az, hogy minden ojjektumot mindig ki kell böfögjön magából a szerver. A teljes tartalomra nem is célszerû ilyet rátenni, hacsak valami különös oka nincs rá az embernek. De a vBulletin ezt csak mindenestül együtt tudja kezeni? Nincs lehetõség különbségtételre?

Az mondjuk számomra se világos, hogy egy kesselt, de megváltozott oldalt miért nem tölt le újra a böngészõ... Az elérési út módosítása biztosítaná a letöltõdést, de ez mondjuk pont itt elrontana egy kupac régebbi hivatkozást.

Bicikliszerelem... Gondoltál már arra, hogy mi lenne, ha esetleg még hajlamod is lenne tárgyakba beleszerelmesedni?

Nekem meg be kellene már járatni a montin az új tárcsámat. Annyira jellemzõek a kmóra állások:
- városi, melóbajárós: 2730km
- monti: 120km
- tandem: 100km

boldogság / közlekedés arány nem túl fényes...

--Trifo

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Zorg: Utánanéztem ennek hogy és mint nem akarja a fórum szabályzatot frissíteni. IE-ben beírtam a böngészõbe és nem voltam bejelentkezve és 2008-as szabályzat van. S most jön a fordulat. Firefox-ban ha rákattintok hohy kilépés kilép, viszont amikor visszamegyek a fórum fõoldalra újra bevagyok jelentkezve. Jha és a 2004-es szabályzat van. Nem értem... töröltem a Cookie-kat is. Esetleg valami help?

Tûzrókánál: Ctrl+Shift+Del, majd nézd át az opciókat (célszerûen az összeset bepipálhatod) és OK gomb.

VIGYÁZZ!
Ha kedveled a fórumos, megosztós, stb. jelszavakat/kódokat a Firefox-szal tároltatni akkor sanyi lesz az összesnek!

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Zorg: Utánanéztem ennek hogy és mint nem akarja a fórum szabályzatot frissíteni. IE-ben beírtam a böngészõbe és nem voltam bejelentkezve és 2008-as szabályzat van. S most jön a fordulat. Firefox-ban ha rákattintok hohy kilépés kilép, viszont amikor visszamegyek a fórum fõoldalra újra bevagyok jelentkezve. Jha és a 2004-es szabályzat van. Nem értem... töröltem a Cookie-kat is. Esetleg valami help?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

zOrg: nálam az új van, már csak azért is, mert legalább 5 éve nem néztem meg a szabályzatot. (és ezzel együtt is csak egyszer kerültem sárga lap közelébe :) )

Amúgy a http headerben meg lehet mondani a júzerédzsentnek, hogy ne kesseljen ez a noCache. Ezt a webszerver teszi hozzá a letöltött cucchoz. Illetve a html meta tag-ek között is lehet ilyet mondani, azt meg a php kanyarítja bele a kimenetébe. Elvileg a júzerédzsent figyel arra, hogy a kessében található dokument dátuma nem felel meg a letöltött fejlécnek és le kellene töltenie újra. Meg még valami serial dolog is rémlik amit nézni tud, de lehet, hogy keverem és az a PKI cuccban volt, amivel mostanság szöszmötöltem.

--Trifo

Add No-Cache HTTP Headers
Selecting yes will cause vBulletin to add no-cache HTTP headers. These are very effective, so adding them may cause server load to increase due to an increase in page requests.

Ezt a vBulletin adminjában of course aktiváltam pár éve.

Bakker: a "zúj biciglimbe" annyira beleszerelmesedtem, mint egy kissrác. Asszem a hajnali etap után egy aszfaltos tókört is tennem kell majd estefelé.
Alapvetõen funkcionalista csákó volnék, de ezeket a fekete alu Avid fékkarokat simogatni... Az X.0 pedig TriggerShifterrel - és "prosztó" Jagwire bowdenezéssel is atomvillanás.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
zOrg: nálam az új van, már csak azért is, mert legalább 5 éve nem néztem meg a szabályzatot. (és ezzel együtt is csak egyszer kerültem sárga lap közelébe :) )

Amúgy a http headerben meg lehet mondani a júzerédzsentnek, hogy ne kesseljen ez a noCache. Ezt a webszerver teszi hozzá a letöltött cucchoz. Illetve a html meta tag-ek között is lehet ilyet mondani, azt meg a php kanyarítja bele a kimenetébe. Elvileg a júzerédzsent figyel arra, hogy a kessében található dokument dátuma nem felel meg a letöltött fejlécnek és le kellene töltenie újra. Meg még valami serial dolog is rémlik amit nézni tud, de lehet, hogy keverem és az a PKI cuccban volt, amivel mostanság szöszmötöltem.

--Trifo

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

Kinn vagy a továrisoknál máris?:) A vizecskével óvatosan :D mert együtt lesztek ,mint a gemenci szarvasok....

Tomidny,jók a képek :)

Jé most akkor ott kinnt van? Hehe, csajom ugye Moszkvában volt a tavasszal, akik velünk voltak még csajok azok közül 2 is ott volt, de az egyik félig orosz, a másik meg félig örmény származású. Csak úgy érdekességképpen :D
Szóval õk hárman voltak Moszkvában
Meg conor1326 csaja is velük volt ;)

De mintha ezt beszéltük is volna... Hehe, na mindegy :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

zOrg: amúgy meg pragma noCache...

--Trifo

Túlbecsülsz: nem mond semmit...
Nálad is a "régi" szabályzat van?

Próbáltam délelõtt egy netcafében (a friss volt látható) plusz idehaza a láptoppon: ott is stimmel.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

:)

Kinn vagy a továrisoknál máris?:) A vizecskével óvatosan :D mert együtt lesztek ,mint a gemenci szarvasok....

Tomidny,jók a képek :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
zOrg: amúgy meg pragma noCache...

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Olyan jó lenne nekem, ha sose tanultam volna francuául. Akkor nem fájna úgy ez a sok ósön, áken, ajhan meg miegymás.

OSAN wazze, orrhangzós n-nel.

Morcongós vagyok, mert megint b@szakszik a térdem.

--Trifo

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Jé: akkor mégsem cserélnék Veled :-)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
ezt sosem találtam volna ki
:shy:

alsó-óegyiptomi kis urdu beütéssel

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Milyen akcentussal beszélsz? :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Auchan. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
mijaza áken?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nálad már rég észleltük :)

Kösz :)

A sebesség mindent megold.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Kullancs témához.
Ha fertõzött,akkor egyre megy,hogy mit csinálsz vele.
Egyetlen megoldás,ha idõben eltávolítod.
Ugyanis,ha létrejött a "kontakt",akkor a "belédakaszkodástól" számított kb.2-3 órán belül átadja Neked a cuccot.
Ezért kell folyamatosan vizsgálódni,ha rizikós helyeken járunk.
A többi,hogy belédhányja,meg jobbról-balra forgatva,fejet beléd ne szakítva távolítod el:szemfényvesztés.
(ha beleszakad a feje,akkor max.egy helyi gyulladás után idõvel kilökõdik és heg marad utána)
Nem oszatni akartam az észt,hanem ideggyógyász orvos tapasztalatát adtam közre.
;-)

Feltöltött kép
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Jah, nekem meg áken jön be elsõre. Az tök jó reklám volt, hogy "Zalahusi, zalahusi, kópé, kölyök", vagy valami hasonló.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Jorcinál még 2004-es
frissítve meg 2008.

Mint ahogy nálam is. Otthon a régi gépen, otthon az új gépen, és melóhelyen a fönök laptopján is.

Nálad már rég észleltük :)

LL, ha nem csípett meg , akkor hogy vagy pöttyös? Pattanást hiába nézel! :)

Megcsípni lehet megcspett, nem értek hozzá... egy piros kis induripinduri folt van a dög helyén. De szvni szerintem nem szívott.. akkor ilyen nagy fehérseggû valami lesz belõle, nem? ez icipici fekete volt.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda