Jó, hát a 207 sem alacsony igazából
:D:D
Nekem 41/189 idén...
Amúgy:
""Pl: VO2max, vitálkapacitas, testtömeg/watt, savasodási érték, max pulzus, ébredési pulzus, keringés, test zsír%. Ezek mind biológiai dolgok, hajlamok, velünk születettek, ez alapján lehet mondjuk valaki papíron rohadtul tehetséges és erõs.""
VO2max:fejleszthetõ. Nekem 63->75.
Testtömeg/watt: szintén fejleszthetõ, nyilván ha valaki ugyanakkora súly mellett erõsebb lesz akkor fejlõdött.
A többi még egyértelmûbb és még viszonylag rövidtávon belül is változhat.
Lehet, te rosszul értetted amit írtam, vagy én fogalmaztam rosszul? Azt akartam mondani ezzel, hogy minden ember más és más nincsen két egyforma sportoló, mint két egyforma génállomány sem.
Persze minden fejleszthetõ, de vannak határaid, ez van benned! És azon túllépni nem tudsz(normál esetben)
VO2max: 63 volt milyen súlyod volt, és ha most 75, milyen súlyod is van?
A fejleszthetõ ... inkább úgy hangzik jól, ha edzel akkor fogysz és ezzel javul a testúly kg-ra vetített oxigénfelvételed, ergo, ha lefogysz magasabb lesz. A mértégegysege (ml/kg/min), az meg akkor is állandó marad, tehát a mértékegység alapján van egy optimális mérõszám amit tud a szervezeted. Ha edzett vagy akkor ki tudod magadból hozni, ha nem akkor romlik, tehát ezt is örökölted.
A maxpulzust hogyan feljeszted:p az évek múlásával csak romlik vagy stagnál az edzetségi szinttel
Meg mondjuk az alap savszintet, nekem pl 1,1 mikor csak bringára ülök, ugyan ez csapatársamnak 2,2. És ez ennyi volt õsszel és tavasszal is. Mondjuk az fejleszthetõ, hogy a köztes tartományokban milyen savszintre vagy képes
Testömeg/watt: a súly csökkentésével is elérhetõ, így ha az erõszinted megmaradt akkor is fejlõdött, de ez csak papíron van így ... mikor mész felfelé egy Kisnána szintü ritmustalan emelekedõn ott hiába vagy erõs, ha nincsen technikád, na itt borul a papíron erõs dolog. vagy nem?