Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenőfal
Írta 2008. június 25. - 05:47
Írta 2008. június 25. - 01:53
Nekem 41/189 idén...
Nálam 41-2/184, VO2maxrel 59,5. Most akkor érdemes edzenem?
Race, no Rest!
Írta 2008. június 24. - 23:30
Nekem 41/189 idén...
Amúgy:
""Pl: VO2max, vitálkapacitas, testtömeg/watt, savasodási érték, max pulzus, ébredési pulzus, keringés, test zsír%. Ezek mind biológiai dolgok, hajlamok, velünk születettek, ez alapján lehet mondjuk valaki papíron rohadtul tehetséges és erõs.""
VO2max:fejleszthetõ. Nekem 63->75.
Testtömeg/watt: szintén fejleszthetõ, nyilván ha valaki ugyanakkora súly mellett erõsebb lesz akkor fejlõdött.
A többi még egyértelmûbb és még viszonylag rövidtávon belül is változhat.
Írta 2008. június 24. - 22:57
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2008. június 24. - 22:41
de még fiatal ... és pörgõs élete él:p
Persze .
Tegnap küldtem privát üzenetet. Megkaptad?
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. június 24. - 22:32
53 az kemény . Kevés olyan bringást ismerek, akinek ilyen magas.
de még fiatal ... és pörgõs élete él:p
Írta 2008. június 24. - 22:23
Írta 2008. június 24. - 22:14
Amit Charon írt korábban az teljesen így van. Egy szakember mondjuk egy õszi majd tavaszi ferlmérésbõl meg tudja mondani, hogy hol lesz a helyed a mezõnyben, és, hogy mit várhatsz el majd magadtól ... ezt mondjuk néha szar hallani, de legalább nem kergetsz reménytelen álmokat.
És egyben jó is, mert néha fény derít dolgokra, amelyeket nem is gondoltál volna eddig.
Nálam is volt pár dolog amit helyre kellett tenni. Mert az ergométernél kijött.
Írta 2008. június 24. - 21:57
konás:
mi a mined, maxod?
azt, hogy ki miyen állapotban van, fel lehet mérni egy szimpla tavaszi ergométeres teszttel
egy év komoly edzés után meg lehet látni, hogy változott-e valamit
ha nem megfelelõen sokat, akkor vagy nem volt elég kemény az edzés, vagy genetikailag ennyi van benne
ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne még többet kihozni... csak nem ugrásszerûen
a reggeli gondolatomat nem fejeztem be.
szóval nekem magasabbak az értékeim, s mégis erõsebb vagyok -jelenleg- mint haver. neki alacsonyabbak az értékei, nagyjából Rémhöri pulzusa körül mozog, s köztük is akad némi különbség.
válaszolva a kérdésedre a minimumom olyan 53 körül, max pedig 207 körül...
nem tudom mondani a változást, mert tavaly novembertõl megyek polarral. viszont amikor tavasszal kijött a jó idõ, ugrásszerûen esett a pulzusom az edzések során
igen, Rád gondoltam. a Te hozzászólásodban olvastam ilyet, hogy lehet látni az alanyon, hogy viszi-e valamire majd...Rám gondolsz? Bár nem emlékszem ilyenre, de azért megpróbálok válaszolni, ha tudok.
Pl: VO2max, vitálkapacitas, testtömeg/watt, savasodási érték, max pulzus, ébredési pulzus, keringés, test zsír%. Ezek mind biológiai dolgok, hajlamok, velünk születettek, ez alapján lehet mondjuk valaki papíron rohadtul tehetséges és erõs.
A gyakorlás, edzés, formaidõzítés az más kérdés ... és mint tudjuk egy bizonyos szint felett minden fejben dõl el.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. június 24. - 21:47
óóó, te honnan kerültél elõ?
Pixmania.com-ról vásárolt már valaki?
átuti, v hitelkártya, ok h nemzetközi cég, de nekem még új, hogy nincs utánvét....
két vagy hároméve rendeltem tõlük egy mp3 lejátszót.
elõre utalva, futárszolgálattal kihozva. semmi para nem volt, megjött szépen.
prohardver.hu fórumon van egy két rémtörténet. néhányan csunyán beszopták. megrendelték a cucc, pénz elküld, utána derült ki h nincs raktáron cucc, ezerév mire hoznak, pénz vissza nehézkes.
Írta 2008. június 24. - 21:43
A kapálás az erõsít valamilyen izmot/izomcsoportot?
Mert akkor én már azon a részen valószínûleg eléggé 'kigyúrtállat" vagyok.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. június 24. - 21:00
ha még vagy ma akkor válaszolj pls
jaja kisherceg verse jó volt. én is röhögtem rajta.
Írta 2008. június 24. - 20:55
ember nem írt még ilyen nagy hatású verset.
Megjött a pénz.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2008. június 24. - 20:44
érzed mi az élet?
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2008. június 24. - 20:14
és ha pici piros folt van?
Lyme-kór:
Erõs és hosszú antibiotikum kúrával esnek neki a fertõzés után. Agyhártya gyulladás nagyon veszélyes és nem nagyon kezelhetõ. A kórokozók a kullancs nyálával terjednek, a behatolás után x idõ múlva a kullancs elkezdi visszaöklendezni a gyomortartalmát, ekkor történik a fertõzés.
Agyhártya gyulladásról nem teszek be képet, Google képkeresés: "meningitis".
Tünetek: fejfájás, merev nyak (bólintási képesség nincs), magas láz, megváltozott mentális státusz. 3 együttes tünet megjelenésének esélye csak 44% !. Továbbá elõfordulhat fény- és erõs hangokkal szembeni túlérzékenység, fotofóbia.
A vírusos formájával szemben van a védõoltás, más patogének általi gyulladást antibiotikumokkal kezelnek.
Életveszélyes.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2008. június 24. - 19:33
Írta 2008. június 24. - 19:19
aznap még nemszoktak megtelepedni, általában másnap reggelre ágyazódnak be, akkor körömcsipesz
parásnak elég parás az tuti
Írta 2008. június 24. - 18:48
...és melyek azok?
Konkrétan nem tudom, de gondolom láz, fejfájás, szédülés. Unokatestvérem nagybátyjának volt ilyen vírusos agy izéje, azt tudom, hogy elég rossz a kezelése (nem tudom milyen folyadékot vettek tõle, mint a sorozatokban), olyan soha nem lett, mint a betegség elõtt.
Évente átlag fél kullancsot összeszedek, mindig tavaszal, de bajom még nem volt tõlük. Idén 2 napig volt bennem agy nagy példány, maradt nyoma, de nem igazán volt belém kapaszkodva.
Írta 2008. június 24. - 18:41
pici piros folt lehet attól, ahogy kicincáltad a kullancsot. öcsémnek tavaly volt egy kullancsa, aminek beszakadt a feje, elég mélyen - orvosbácsi ügyesen kivágta, biztos ami biztos alapon. pár nap alatt visszanõtt a bõr, semmi gáz nem volt...a potrohában vannak a kórokozók, azt nem szabad nyomizni, tehát ha bentmarad a feje, akkor elméletileg semmi gáz nem lehet - persze jobb kiszedni, vagy ha valami gyanús van, akkor elmenni orvoshoz. amúgy meg:
nem mászott még belém a kis dög.
Néztem mi ez a fekete valami... kb mint egy behegedt sebnél az alvadt vér.
Megfogtam, 'kiszedtem', és akkor nézem, hogy bazze ez mozog, meg kullancs.
De semmi darabja nem maradt benn az biztos.
oltásom mondjuk nincs.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2008. június 24. - 18:20
www.kullancs.hu
ha baj van, akkor ide lehet menni - a kialakult vírusos gyulladás ellen nem tudnak sokat tenni, de a Lyme-kór ellen kiváló antibiotikumkúrjáuk van (nem saját tapasztalat,ismerõs gyerekének volt ilyenje, 1,5 hónap után rendbejött. engem szerencsére nem szeretnek ezek az állatok, 5 éve nem volt bennem kullancs, pedig volt nyár, amikor csak erdõben vagy erdõközelben, füves területen vagyok.)
zOrg: http://kullancs.hu/a...raxisLaikus.pdf