Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37913 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
írhattam volna puskás embert is....:)

ebbõl a szempontból akkor tök jó hogy tarra vágják az erdõket -ja bocs megújítják- mert -pláne mióta a "zöld" erõmûveknek is nõtt a faigénye- jó nagy bevételük van az erdészeteknek. és az tök jó üzlet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,206 posts
a "sportvadász" sértés, csak hogy tudd. :)
a hivatásos vadász nem fizet az elejtésért, a trófeáért és a húsért sem. az nem üzlet, nincs belõle bevétel az államnak.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
a vadállomány szabályzását, meg a "selejtezést" bõven el tudnák látni az erdészek, meg az erdészetek hivatásos vadászai. ahoz nem kell a "sportvadászok" áldásos tevékenysége.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

family guyban is sokszor jobb szerintem a magyar szinkron,de elég sok olyan poén van,ami csak a saját nyelvén jó.de szerintem ez mindenhol így van,magyar aggyal jó hogy a magyar szinkron jobb:)

Family Guy-t, ha már nem lennék annyira függõ, hogy a friss részekért csorogna a nyálam, mint szárasságban egy cxsepp vzért, akkor megvárnám folyamatosan a szinkronokat. :D Amúgy, ha a famguy, a 9. évad elég silány lett, a grafikát tolták ezerrel a poénok, story stb, meg elég gyatra. :(

ez mivel rosszabb a vadnak, mint a telepeken nevelt, egész életükben bezárva tartott "haszon"állatok sorsa?

Meg ezzel is újítják meg a vadállományt. Amúgy meg a farkasnak, medvének (mert medve aztán itthon õshonos....) is megvan a maga kajája. Nem kell sajnálni õket. Jha és az elszaporodó farkasokat is ki kell lõni ugye, meg rókákat, mert az se tesz jót az erdõnek. Mellesleg engem nem érdekel, ha van aki kitömi trófeának, tegye azt, de én a borókás vaddisznópörköltrõl, vagy áfonyás szarvaspörköltrõl nem mondok le. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,206 posts

azért szaporodnak "túl" (ez is egy idióta kifejezés) mert télen hordják ki nekik a szénát meg a kukoricát. Nyáron meg mennek gyilkolni, mer' sok a vad. Nem olyan bonyolult ezt átlátni...

ez mivel rosszabb a vadnak, mint a telepeken nevelt, egész életükben bezárva tartott "haszon"állatok sorsa?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
family guyban is sokszor jobb szerintem a magyar szinkron,de elég sok olyan poén van,ami csak a saját nyelvén jó.de szerintem ez mindenhol így van,magyar aggyal jó hogy a magyar szinkron jobb:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez nem
angolul lattam felirattal mer hulye vagyok
de magyarul gaz hallani.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
A South Park magyar szinkronja is nagyon jó.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
a mesék magyar szinkronjai szerintem kifejezetten jók. néha jobb, mint eredeti nyelven.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

te amugy értesz hozzá?te talán egy vadászmester vagy?

Nem. Biológia tanár.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
na de ez tényleg olyan cuuuuki. (bocsi)
angolul nem édesek? megfertõzi a nyelv rondasága, esetleg kész horror? :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Na ilyenekbõl maradok ki, mert angolul nézem a filmeket :o
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hogy ne okozzak csalódást...:P

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

És nincs apelláta!!! Mondta ma nekem egy 3 és fél éves rokon kislány, amikor be akartam fejezni a spáros dzsungel mánia matrica ragaszgatást :)

http://www.youtube.com/watch?v=lnNR-BOJm-U

:D :D

szerk.: És mindjárt jön Maggi és belinkeli az ecca-ecca-eccarvúút.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Meg hozzászólást is lehet módosítani, nem 2 percenként írogatni, ez nem chat. És nincs apelláta!!! Mondta ma nekem egy 3 és fél éves rokon kislány, amikor be akartam fejezni a spáros dzsungel mánia matrica ragaszgatást :)

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
amugy lehet ezt ragozni még egy darabig nem mindegy ki mien szemszögböl nézi .

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
te amugy értesz hozzá?te talán egy vadászmester vagy?

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

Az ember egy kicseszett undorító állat. Nézd meg a törvényeket. Csak az emberi életet védik. Ez azt hiszem mindent elárul. Akkor lesz itt szép világ, ha ez megváltozik.

oda is egy piros pontot!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
bedia; amit írsz egy veszett nagy marhaság, már megbocsáss. azért szaporodnak "túl" (ez is egy idióta kifejezés) mert télen hordják ki nekik a szénát meg a kukoricát. Nyáron meg mennek gyilkolni, mer' sok a vad. Nem olyan bonyolult ezt átlátni...

Nézd meg a hozzáállást: farkas káros. medve káros. Miért? Mert meg akar csóri élni és a vadászok elõl megeszi a nemkáros állatokat.

Amerikában anno a bölényt is majdnem kipusztították. Vonatablakból lõtték õket, csak úgy poénból. Az is káros volt; kellett a föld a marháknak.

Az ember egy kicseszett undorító állat. Nézd meg a törvényeket. Csak az emberi életet védik. Ez azt hiszem mindent elárul. Akkor lesz itt szép világ, ha ez megváltozik.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nem csak azért lövik ki a fölös vadat mert pénzt lehet érte beszedni. Ha túl sok pl. a vaddisznó nem tud újulni az erdõ, mert letapossák (vagy megeszik) a malacok az újulatot. Nincs ebben semmi rossz, mármint a felesleg kilövésében. És nem, nem védem az erdészeket, ellen szak volt, szóval nem szeretem õket :)

Láttam én vidrát is Nemzeti Parkban...mélyhûtõben a darabolt bivaly mellett. De a legnagyobb sztori (ha már írtam bocs a duplázásért): a szürke marhákat nem szerint külön tartják a Fertõ-Hansági NP-ban, mert olyan jól szaporodnak. Na most egy nõstény valahogy a hímek közé került. Azt ugye onnan ki kellett valahogy szedni. Ki akarta a természetvédelmi õr lõni altató lövedékkel, de a hímek megneszelték a dolgot és körbevették a nõstényt (gondolom nem feltétlenül védelmezés céljából). Ekkor érkezett a terület mellé egy osztrák kb. 30 fõs kerékpáros túra csoport, akik a következõt látták: a mezõn vágtat egy kb. 30 fõs szürke marha csorda, mögöttük a puszta közepén egy markoló halad, aminek a lapátjában hasal egy faszi puskával, lõ aztán káromkodik, lõ aztán káromkodik. :D Ellõtt 8 altató lövedéket (darabja 8000 ft) mire eltalálta a nõstény szürke marhát.

Az állatkínzás, ha a lépcsõ mellé készített labdával ronaldinho féle kiflit rúgok, kikerülve meggyfát és célba véve a kert végébe rendszeresen oda szaró szomszéd macskákat?