Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Vicces hogy az állatok legyilkolását és a hús zabálást sokan egymástól teljesen független dolognak tekintik. Ennél már csak az a duma jobb, hogy "ok, eszem húst, de normális körülmények között volt tartva a csirke, és aláírt egy nyilatkozatot, hogy lemond a (tyúkszaros) életérõl a húsleves javára..."

Szerintem elég sokunk nagymutterja, nagyfaterja maga oldotta meg a kajakérdést és nem a hiperbe járt lefóliázott csirkemellfiléért.

Érdemes megnézni pár videót húsüzemekrõl, meg állattelepekrõl, az az igazi állatkínzás, szerintem bármelyik ott tartott tyúk szívesen cserélne Tam faterja álltal hidegre tett verébbel :)

De tegyük fel, hogy védjük az ártatlan állatokat, és közben pl növénytermesztõk vagyunk...bejön a veréb/csiga/róka/kékbálna a földemre és lelegeli a termést (a fizetésemet ugye), erre az igazi humanista ahhelyett hogy légpuskával/sörétessel/gatling gépágyúval hozza az állat tudomására hogy az nem a tiéd, inkább kihív hozzá egy állatpszichológust, aki egy 4 hónapos intenzív terápia segítségével kineveli a verébbõl a termény bezabálására irányuló hajlamot.
Asszem kezdem érteni hogy is mûködik a mezõgazdaság.

Egyébként Roninnal tegnap belefutottunk egy vaddisznó-óvódába, csomó csíkos kismalac szaladgált az úton Kiskovácsinál az erdõ szélén. Nam bánom hogy az "óvónõ" nem jött oda :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.279 hozzászólás
a sportvadász, a puskás ember és a vadász három (de minimum kettõ) külön kategória. :)
kicsit olyan ez, mint a "minden bringás száguldozó, öregeket/kismamákat/gyerekeket rémisztgetõ, a hegyet szétfaroló, illegális pályákat építõ, közveszélyes huligán" felfogás.

a fa lopást/rablást nem kellene ide keverni...

Tig, azt meséld el inkább, mikor tolod át a konát a Duna innensõ oldalára. a meghívás még mindig áll.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
írhattam volna puskás embert is....:)

ebbõl a szempontból akkor tök jó hogy tarra vágják az erdõket -ja bocs megújítják- mert -pláne mióta a "zöld" erõmûveknek is nõtt a faigénye- jó nagy bevételük van az erdészeteknek. és az tök jó üzlet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.279 hozzászólás
a "sportvadász" sértés, csak hogy tudd. :)
a hivatásos vadász nem fizet az elejtésért, a trófeáért és a húsért sem. az nem üzlet, nincs belõle bevétel az államnak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
a vadállomány szabályzását, meg a "selejtezést" bõven el tudnák látni az erdészek, meg az erdészetek hivatásos vadászai. ahoz nem kell a "sportvadászok" áldásos tevékenysége.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

family guyban is sokszor jobb szerintem a magyar szinkron,de elég sok olyan poén van,ami csak a saját nyelvén jó.de szerintem ez mindenhol így van,magyar aggyal jó hogy a magyar szinkron jobb:)

Family Guy-t, ha már nem lennék annyira függõ, hogy a friss részekért csorogna a nyálam, mint szárasságban egy cxsepp vzért, akkor megvárnám folyamatosan a szinkronokat. :D Amúgy, ha a famguy, a 9. évad elég silány lett, a grafikát tolták ezerrel a poénok, story stb, meg elég gyatra. :(

ez mivel rosszabb a vadnak, mint a telepeken nevelt, egész életükben bezárva tartott "haszon"állatok sorsa?

Meg ezzel is újítják meg a vadállományt. Amúgy meg a farkasnak, medvének (mert medve aztán itthon õshonos....) is megvan a maga kajája. Nem kell sajnálni õket. Jha és az elszaporodó farkasokat is ki kell lõni ugye, meg rókákat, mert az se tesz jót az erdõnek. Mellesleg engem nem érdekel, ha van aki kitömi trófeának, tegye azt, de én a borókás vaddisznópörköltrõl, vagy áfonyás szarvaspörköltrõl nem mondok le. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.279 hozzászólás

azért szaporodnak "túl" (ez is egy idióta kifejezés) mert télen hordják ki nekik a szénát meg a kukoricát. Nyáron meg mennek gyilkolni, mer' sok a vad. Nem olyan bonyolult ezt átlátni...

ez mivel rosszabb a vadnak, mint a telepeken nevelt, egész életükben bezárva tartott "haszon"állatok sorsa?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
family guyban is sokszor jobb szerintem a magyar szinkron,de elég sok olyan poén van,ami csak a saját nyelvén jó.de szerintem ez mindenhol így van,magyar aggyal jó hogy a magyar szinkron jobb:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ez nem
angolul lattam felirattal mer hulye vagyok
de magyarul gaz hallani.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
A South Park magyar szinkronja is nagyon jó.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a mesék magyar szinkronjai szerintem kifejezetten jók. néha jobb, mint eredeti nyelven.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

te amugy értesz hozzá?te talán egy vadászmester vagy?

Nem. Biológia tanár.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
na de ez tényleg olyan cuuuuki. (bocsi)
angolul nem édesek? megfertõzi a nyelv rondasága, esetleg kész horror? :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Na ilyenekbõl maradok ki, mert angolul nézem a filmeket :o
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hogy ne okozzak csalódást...:P

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

És nincs apelláta!!! Mondta ma nekem egy 3 és fél éves rokon kislány, amikor be akartam fejezni a spáros dzsungel mánia matrica ragaszgatást :)

http://www.youtube.com/watch?v=lnNR-BOJm-U

:D :D

szerk.: És mindjárt jön Maggi és belinkeli az ecca-ecca-eccarvúút.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Meg hozzászólást is lehet módosítani, nem 2 percenként írogatni, ez nem chat. És nincs apelláta!!! Mondta ma nekem egy 3 és fél éves rokon kislány, amikor be akartam fejezni a spáros dzsungel mánia matrica ragaszgatást :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
amugy lehet ezt ragozni még egy darabig nem mindegy ki mien szemszögböl nézi .

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
te amugy értesz hozzá?te talán egy vadászmester vagy?

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Az ember egy kicseszett undorító állat. Nézd meg a törvényeket. Csak az emberi életet védik. Ez azt hiszem mindent elárul. Akkor lesz itt szép világ, ha ez megváltozik.

oda is egy piros pontot!