Szívlapáttal verném agyon én is azt a macskát pl, aki beszabadulna itthon a kertbe, és összetaposná ültetvényeket, vagy elrágcsálná (volt rá példa, csak nem sikerült elkapni...) Ugyanez kutyával is. Ha kóbor beszökne és elkezdené letaposni a kertet, biztos beledobnám a kést az oldalába.
Elõre leszögezem semmi bajom veled, nem ellened irányul a hozzászólásom és szent a béka

Volt egy szuka kuvaszom régen és egyszer a hozzá bejáró kanok csináltak egy lyukat a kerítésen amin kiment õ is. A szomszéd meglátta h bandáznak a vízszintesre egyengetett tükörbeton ágyásokban, amiben még egy lélek sem volt kikelve, csak a praclilenyomatok voltak benne.
Pár nappal késõbb jött hogyha a kutyámat meglátja még egyszer a kertben elkapja és kinyírja.
Én nem tudtam h. kiszökött, mert mind szokás ilyenkor és mint egy jó tinilányhoz illik otthon volt mire a szülõk érkeztek, és úgy tett, mintha nem is kurválkodott volna a város összes kutyájával.

Megköszöntem h. jelezte a szökést, megígértem h. megkeresem hol mehetett ki. Megkérdeztem mekkora kára lett a pracliktól, mert kártérítem. Ekkor derült ki h. csak a simaságot vesztette el a föld.
Ekkor megmondtam a fajtatiszta kutyámnak az értékét és megkérdeztem tudja e mi az a sai villa? Tudta, hiszen kérdezgette amikor a kertben edzettem miféle szerszám az.
Ekkor megígértem neki, ha a kutyámat bántja a helyett h. szólna rés van a pajzson, meglátogatom éjszaka amikor a pincéjében fekszik kottán és lerendezem. Kezet ráztunk az üzletre és szent a béke azóta is, mint ahogy elõtte volt. Itt a vége fuss el véle!