Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37913 replies to this topic

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Most meg folyton azt hallom, hogy "Jaj, Aranyoskám, aggyá' mán száz négyszögöl kukoricára vegyszert!"
Szerintem én permetezek nálunk a legkevesebbet a faluban, hehhe.

permetezésröl jut eszembe. Szüleim termelnek almát, barackot 3 hektáron.
a gyümölcsös mérnöki kezelés alatt van (méröállomások felálitva a határban, stb).
A gyümölcs jó néz ki és a kivitel (tömeg) is o.k.

Ami engem sokkol, az az évi 40 x + permetezés az almára. Természetesen hibátlan termék kell a piacon és ez a lényeg.
Ez normális igy? A fák a Duna ex homokos medrében vannak, jóféle a gyümölcsfáknak.
Ja és nem EU tagország (szóval maradék BASF anyag)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

akkoriban még 15-20 méterrõl ellõttem a gyufaszálat, kiváncsi lennék most menne e ? :)

Azóta vénültél, romlott a szemed, reszket a kezed, könnyíts a dolgon!:P
http://www.praktiker...81/181574-t.pic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

ez a lényeg!!

BBB: milyen tekerés lesz ez? ha Tignek sincs ellenére, lehet beszállnék.

Tájatnézõs, gyakranmegállós, nyugodttempós teljesítménytúra. :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Furán hangzik, de nem találom az egyik bringámon a vázszámot. Debrecenben is megszaporodott a lopások száma, és úgy döntöttem, az összes itthoni bringának lefotózom a vázszámát, de pont a városin nem találom. Régebbi Mali team országúti. A vázszám nincs se a középcsapágyházon, se a fejcsövön, nyeregvázcsövön, támvillán, papucsokon, se a támvillákat összekötõ elemen. Szerintem eredeti a festés is, szóval nincs arról szó, hogy egy utólagos festés során tûnt volna el. Hova szoktak még tenni vázszámot az elõbb említetteken kívül?
Szerintem azt is kizárhatjuk, hogy az elõzõ tulaj reszelte le :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,206 posts

...igazából Vadász nagyon kevés van puskás ember meg baromi sok.

..

ez a lényeg!!

BBB: milyen tekerés lesz ez? ha Tignek sincs ellenére, lehet beszállnék.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

akkor offoljunk még kicsit :)
ha már linkelted
nem találom a tavalyelõtti itinert, Te meg csak jobban ismered környék, sokat változott az útvonal ?

Ez volt, ha jól emlékszem.
Negyven Hegyben Egyben (40MTB) | ITour - Vándorok

Biztos, hogy változott, mert az indulás som onnan lesz, mint tavalyelõtt.

-=B.B.B.=-

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Ez a téma már olyan, mint az érettségi, csak gyakrabban elõjön.

akkor offoljunk még kicsit :)
ha már linkelted
nem találom a tavalyelõtti itinert, Te meg csak jobban ismered környék, sokat változott az útvonal ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Ez a téma már olyan, mint az érettségi, csak gyakrabban elõjön.

-=B.B.B.=-

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
értem én csak nem szeretem. valamikor végigolvastam Kittenberger, Molnár Gábor, Fekete István, életmûvét meg még jópár vadászíróét, akik neve most nem jut eszembe.
vannak olyan Vadászok akikett nagyon tisztelek, csak igazából Vadász nagyon kevés van puskás ember meg baromi sok.

ez meg bár sokminden változott azóta törvényileg ,elég örökérvénzû gondolatokat tartalmaz

Magyar Vadszlap - INTERJÚ BALOGH ISTVÁNNAL
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Elõre leszögezem semmi bajom veled, nem ellened irányul a hozzászólásom és szent a béka :D

*storyakutyamrol*

Azért mondtam, hogy kóbor dögök, mert ezek akik ide bejártak, tényleg azok. Tépett a szõrük, mocskosak, látszik, hogy nincs egyáltalán gazdájuk. A szomszéd kutyákat ismerem, van amikor átjárnak ide kajálni, de azok már be lettek fenyítve és a veteményesig nem mennek be. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,206 posts

én azért érzek némi különbséget a létfenntartáshoz szükséges állattartás, gyilkolás (és igen legkevésbé sem tetszik a nagyüzemi állatrtás, nem is sûrûn veszek tescóban húst) és s kedvetélésbõl lövöldözés közt.

kár hogy csak a "lövöldözés"-t látod belõle.
bizonyos szempontból a vadgazdálkodás is állattartás valahol, így része a létfenntartáshoz szükséges állattartásnak. a "kedvtelésbõl lövöldözés" meg üzlet, ami pénzt hoz az állami konyhára. fizetnek azért, hogy elvégezhessék a piszkos munkát. nem tudom, mi nem érthetõ ezen. :)

btw egy tiszta kilövés az állatnak is jobb mint a vágóhídon várni a sorára, vagy hajnalban arra ébredni, hogy a pálinkagõzbõl hirtelen kést böknek a torkába. na mindegy. van itt olyan, hogy ON? :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

+ nagyszülõk által nevelt állatnál tudtad, hogy azt a búzát/kukoricát ette, amit a kertben termeltek és nincs teleb@szva vegyszerrel...

Most meg folyton azt hallom, hogy "Jaj, Aranyoskám, aggyá' mán száz négyszögöl kukoricára vegyszert!"
Szerintem én permetezek nálunk a legkevesebbet a faluban, hehhe.

-=B.B.B.=-

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Szívlapáttal verném agyon én is azt a macskát pl, aki beszabadulna itthon a kertbe, és összetaposná ültetvényeket, vagy elrágcsálná (volt rá példa, csak nem sikerült elkapni...) Ugyanez kutyával is. Ha kóbor beszökne és elkezdené letaposni a kertet, biztos beledobnám a kést az oldalába.

Elõre leszögezem semmi bajom veled, nem ellened irányul a hozzászólásom és szent a béka :D

Volt egy szuka kuvaszom régen és egyszer a hozzá bejáró kanok csináltak egy lyukat a kerítésen amin kiment õ is. A szomszéd meglátta h bandáznak a vízszintesre egyengetett tükörbeton ágyásokban, amiben még egy lélek sem volt kikelve, csak a praclilenyomatok voltak benne.
Pár nappal késõbb jött hogyha a kutyámat meglátja még egyszer a kertben elkapja és kinyírja.
Én nem tudtam h. kiszökött, mert mind szokás ilyenkor és mint egy jó tinilányhoz illik otthon volt mire a szülõk érkeztek, és úgy tett, mintha nem is kurválkodott volna a város összes kutyájával. :P

Megköszöntem h. jelezte a szökést, megígértem h. megkeresem hol mehetett ki. Megkérdeztem mekkora kára lett a pracliktól, mert kártérítem. Ekkor derült ki h. csak a simaságot vesztette el a föld.
Ekkor megmondtam a fajtatiszta kutyámnak az értékét és megkérdeztem tudja e mi az a sai villa? Tudta, hiszen kérdezgette amikor a kertben edzettem miféle szerszám az.
Ekkor megígértem neki, ha a kutyámat bántja a helyett h. szólna rés van a pajzson, meglátogatom éjszaka amikor a pincéjében fekszik kottán és lerendezem. Kezet ráztunk az üzletre és szent a béke azóta is, mint ahogy elõtte volt. Itt a vége fuss el véle!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Vicces hogy az állatok legyilkolását és a hús zabálást sokan egymástól teljesen független dolognak tekintik. Ennél már csak az a duma jobb, hogy "ok, eszem húst, de normális körülmények között volt tartva a csirke, és aláírt egy nyilatkozatot, hogy lemond a (tyúkszaros) életérõl a húsleves javára..."
Szerintem elég sokunk nagymutterja, nagyfaterja maga oldotta meg a kajakérdést és nem a hiperbe járt lefóliázott csirkemellfiléért.

+ nagyszülõk által nevelt állatnál tudtad, hogy azt a búzát/kukoricát ette, amit a kertben termeltek és nincs teleb@szva vegyszerrel...
keresztszülõk (betelepült kisvárosiak) vásároltak sokmindent boltban - egy darabig. aztán visszatértek a falun való disznóvásárlásra, ültetik a krumplit, zöldséget...
nem csak arról van szó, hogy fáj a csirkének/búzának a falun való nevelés, hanem arról, hogy ezeknél tudod mit eszel! és ez utóbbi szerintem messze fontosabb, mint a csirkék kedvébe járni

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
én azért érzek némi különbséget a létfenntartáshoz szükséges állattartás, gyilkolás (és igen legkevésbé sem tetszik a nagyüzemi állatrtás, nem is sûrûn veszek tescóban húst) és s kedvetélésbõl lövöldözés közt.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

ez mivel rosszabb a vadnak, mint a telepeken nevelt, egész életükben bezárva tartott "haszon"állatok sorsa?

Dehogy rosszabb...félreértesz. Arra szerette, volna rávilágítani, hogy mi emberek vajmi kevés dolgot teszünk érdek, vagy haszonlesés nélkül. És lássuk be, a vadászat nem az önzetlen segítségnyújtásról szól. ;)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Tig, azt meséld el inkább, mikor tolod át a konát a Duna innensõ oldalára. a meghívás még mindig áll.

Elméletileg jön át erre az oldalra, egészen Starjánig és tekerünk egyet. Gyere el Te is vele. :)

-=B.B.B.=-

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Pod!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Vicces hogy az állatok legyilkolását és a hús zabálást sokan egymástól teljesen független dolognak tekintik. Ennél már csak az a duma jobb, hogy "ok, eszem húst, de normális körülmények között volt tartva a csirke, és aláírt egy nyilatkozatot, hogy lemond a (tyúkszaros) életérõl a húsleves javára..."

Szerintem elég sokunk nagymutterja, nagyfaterja maga oldotta meg a kajakérdést és nem a hiperbe járt lefóliázott csirkemellfiléért.

Érdemes megnézni pár videót húsüzemekrõl, meg állattelepekrõl, az az igazi állatkínzás, szerintem bármelyik ott tartott tyúk szívesen cserélne Tam faterja álltal hidegre tett verébbel :)

De tegyük fel, hogy védjük az ártatlan állatokat, és közben pl növénytermesztõk vagyunk...bejön a veréb/csiga/róka/kékbálna a földemre és lelegeli a termést (a fizetésemet ugye), erre az igazi humanista ahhelyett hogy légpuskával/sörétessel/gatling gépágyúval hozza az állat tudomására hogy az nem a tiéd, inkább kihív hozzá egy állatpszichológust, aki egy 4 hónapos intenzív terápia segítségével kineveli a verébbõl a termény bezabálására irányuló hajlamot.
Asszem kezdem érteni hogy is mûködik a mezõgazdaság.

Egyébként Roninnal tegnap belefutottunk egy vaddisznó-óvódába, csomó csíkos kismalac szaladgált az úton Kiskovácsinál az erdõ szélén. Nam bánom hogy az "óvónõ" nem jött oda :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,206 posts
a sportvadász, a puskás ember és a vadász három (de minimum kettõ) külön kategória. :)
kicsit olyan ez, mint a "minden bringás száguldozó, öregeket/kismamákat/gyerekeket rémisztgetõ, a hegyet szétfaroló, illegális pályákat építõ, közveszélyes huligán" felfogás.

a fa lopást/rablást nem kellene ide keverni...

Tig, azt meséld el inkább, mikor tolod át a konát a Duna innensõ oldalára. a meghívás még mindig áll.