Jó volt ez szárazon is :-)
Elsõ Szilvás hosszúm volt. Csak hosszún szabad elindulni. És csak latex belsõvel.
Úgy érted, belsõ nélkül :-)
A fiaim még indultak úgy Szilván, hogy 5-6 órakor volt az eredményhírdetés, és tömegben. A legutolsó beérkezõt is bemondta Ádám (úgy, mintha befutót közvetítene)nem tu, és még szinte tömeg tapsolta meg. És a legutolsó is megkapta az 1 tál ételét. Ahogy ez még sok helyen most is megy.
Most a rajt után 7 órával már bontották a rajtközpontot (hosszú szintideje 8 óra volt). Aki több, mint hét óra alatt ért be, nem kapott kaját. Az utolsó beérkezõk a teljesen üres stadionba érkeztek.
Saltzon most vezették be 220 km-en a master 4 kategóriát, a többi távon eddig is volt. A nõk szabadon indulhatnak bármelyik távon, akár 220-on is. Itthon miért nem, ha letekerik szintidõn belül? Ha nem akarják a szervezõk a szintidõn belülieket bevárni, szabjanak meg rövidebb szintidõket. Legfeljebb kevesebben indulnak. (Legyen 2-4-6 óra a három távra, vagy csak 1-2-3 óra, és akkor gyorsan lefut az egész.)
Megnyugtatlak: a hét órán belülieknek sem jutott kaja, de a középtávosok elmondása szerint nem is baj: elképesztõen rossz volt a gulyás. Amit azért nem értek, mert ugye ez a 11. Szilvásvárad maraton, tehát volt idõ az ilyen amatõr hibákat elhagyni. Én csak azért csalódtam, mert készültem rá, hogy végre valami sós, meleg folyadék kerül a szervezetembe :-)
Azt én sem értem, hogy a verseny jelleg hangsúlyozása helyett - ami kb. 50 embert érint összesen - miért nem koncentrálnak egy kicsit a tömegbázisra, vagyis - ahogy mondod - miért nem várják meg a szintidõn belüli hosszútávosokat, miért nem figyelnek arra, hogy jusson mindenbõl, stb. Ráadásul az esti buli miatt biztosan nem mentek haza korán a szervezõk...
A pálya, a kijelölés, a frissítés szuper volt!
Ez viszont teljesen igaz, ezért érdemes mégiscsak Topmaratonra elmenni.