Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
A pálya-jelölés tökéletes volt.

Fél órával rajt elõtt álltam be, valahol a mezõny közepe táján indulhattam, az aszfalton föl végig elõztem, de ahol letértünk az aszfaltról mégis le kellett szálljak a torlódás miatt.

A végén azt a köves lefelét nagyon nem szerettem, még a talpam is megfájdult a rázkódástól, pedig lassan, óvatosan mentem; ott vagy tízen megelõztek.

Ott voltam a rövid táv eredményhirdetésén, de nem tûnt fel, hogy zavarna a hosszú távú beérkezõk párhuzamos bemondása.

A gulyás finom volt, bár sok volt benne a mócsing. Amikor mi kaptunk, akkor a kondért látva el sem tudtam képzelni, hogy ez a gigamennyiség elfogyhat.

A balesetekrõl lehet tudni valamit, hány volt, melyik milyen súlyos?

KÖSZÖNET A SZERVEZÕKNEK, JÓ BULI VOLT!!!

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Tényt írtál! :D
Valóban elõttetek voltam..
Team Heavy Pedál Szeged

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Én JAni vagy MJANI?

Te Jani! :) De csak szívatlak, ne vedd túl komolyan.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Persze, tök jó lenne, ha 5 helyett már 4-kor pakolnánk a kocsiba a szajrét...:P

Bükk-maratonon 9.00-kor van hosszútáv rajt...
Team Heavy Pedál Szeged

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

de 117 km-re kimondottan jó lenne,ha 9kor lenne a rajt

Persze, tök jó lenne, ha 5 helyett már 4-kor pakolnánk a kocsiba a szajrét...:P
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

rilev

rilev

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
képek a hosszútáv szarvaskõi frissítõjénél

https://plus.google....CKeDsfGftZPGuAE
:bananadan yeeee

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Tényleg Jani, gondoltam rád, azt mondtad, mi csak túrázunk a hosszún (tényleg túráztunk, dumálgattunk), ehhez képest elõttünk mentél nem sokkal az elválásig. :D

Én JAni vagy MJANI?
Team Heavy Pedál Szeged

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Tényleg Jani, gondoltam rád, azt mondtad, mi csak túrázunk a hosszún (tényleg túráztunk, dumálgattunk), ehhez képest elõttünk mentél nem sokkal az elválásig. :D

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Viszont annyira megéri nyomni az elején (már,ha tudod nyomni),hogy az elsõ terepes mászásnál ne kerülj be a darálóba,elég,ha egy leszáll...
Team Heavy Pedál Szeged

csr

csr

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Érdekesség ez volt az elsõ hosszúm és nem fájdult meg a hátamez nálam csoda számba ment eddig rövidebb távokon is. Lehet most állt össze a bringám:)

Vagy a hátad?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Érdekesség ez volt az elsõ hosszúm és nem fájdult meg a hátam ez nálam csoda számba ment eddig rövidebb távokon is. Lehet most állt össze a bringám:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Ahoj!Én most csak nézõként voltam ott Szilváson.Szpíker tényleg gáz volt!
Rajtokat tényleg lehetne eltolással indítani,mint a másik bükki maratonon,fél óra eltolásokkal.Bár sok résztvevõ és családtag így is hamar hazakavar.Jó,sokan az ország távoli szegleteibõl érkeznek és az nem kevés idõ utazásban.Eredményhirdetést tényleg nem sokan szokték megvárni itt.Pedig most zivatar sem verte el a rendezvény végét!Ide 117 km-re kimondottan jó lenne,ha 9kor lenne a rajt.Én kb.7 óra alatt nyomtam le a 117-et és már akkor is(kb.2007-08) volt,h'nem volt kaja,mikor beértem.Pedig bõven szintidõn belül beértem!A többi maratonon nem volt ilyen gond!Mindezektõl függetlenül hiányzik a maraton fíling...De visszatérek!:-)
Magellan-os

csr

csr

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Ebben van némi igazság, de ne feledjük a kerékpársport erõ-állóképességi sport!
A lényeg nem az edzés mennyiségén van, hanem a minõségén és a regenerálódáson.

A mennyiség egy ideig jó csak! Utána kell a minõségi munka, és ez a lényeg!

Tökmindegy mennit edzel, ha nem a megfelelõ zónában/nem a megfelelõ ideig/nem a megfelelõ watton ... ennyi! Ezért tudomány ma az edzõi hivatás!

Jaja én pl tavaly órában sokkal többet edzettem, mint idén és mégis kicsit jobban haladok, minõségi edzés! Ja és még valami meg kell tanulni kerékpározni sokat segít...

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
Lehetett látni, hogy kevesebb pénz volt a szervezésre mint tavaly! Ettõl függetlenül a jelölés elsõ osztályú volt!
Az valóban jó lenne ha az egész mezõnyt nem egyszerre indítanák! Szerintem nem kellene 20 perc távonként elég lenne kevesebb is, viszont abból a szempontból pl a rövid távosokat elég lenne elindítani akár egy órával késõbb is, hogy a befutók EH-k egyszerre legyenek és tömeg legyen az eredmény hirdetésen.

A távok külön rajtoltatásáról volt egy egyszerû kis szavazás 200 alatti válasszal :-( itt ebben a topicban. El kell kezdeni elõre szervezni ezeket jobban és akkor lehet máskor változhat a helyzet.

Nekem az nagyon megmaradt, hogy a kapun kiérve mögöttem kétbringás belecsattant egy kocsiba. És nem kicsit.... szóval érdemes lenne átgondolni a külön rajtoltatást.

A gulyás valóban nem volt a legfinomabb a tavalyihoz képest, de azért meg lehetett enni... Soha ne legyen rosszabb.

A beérkezésnél én nem nagyon figyeltem a nevekre, de az valóban jó ötlet lenne, hogy az érzékelõt bõven a cél elõtt elhelyezni és minden érkezõ neve elhangzana, mert jól esõ érzés és az ott tartózkodóknak is fontos infó lehet.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Így van abszolút osztom!
...ez a lehet 20X annyit tekerni dolog ez hülyeség.

Lefele mentél mint a gyorsvonat az utolsó 10km-en...Utána rájöttem miért nem tudok veled menni... :D
Team Heavy Pedál Szeged

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Ebben van némi igazság, de ne feledjük a kerékpársport erõ-állóképességi sport!
A lényeg nem az edzés mennyiségén van, hanem a minõségén és a regenerálódáson.

A mennyiség egy ideig jó csak! Utána kell a minõségi munka, és ez a lényeg!

Tökmindegy mennit edzel, ha nem a megfelelõ zónában/nem a megfelelõ ideig/nem a megfelelõ watton ... ennyi! Ezért tudomány ma az edzõi hivatás!

Így van abszolút osztom!
...ez a lehet 20X annyit tekerni dolog ez hülyeség.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Én "egykerekûvel" mentem, legalábbis a célban a szpíker ezt mondta. :D

Na ezt a beszólást véletlenül hallottam, szerintem már a szpíker is elég fáradt lehetett, hogy ilyen paliklászlói magasságokba emelkedett (de hova tûnt Daemon Hill???) :-))

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Valahol a Küllõ rét környékén ahol rövid középtávon az a hirtelen köves lefelé van, 2 srác kiabált s fotózott, hogy ereszd el, engedjed!!! Az õ fotóik elérhetõek valahol?

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
Nehéz megérteni, hogy a rajtoltatás miért megy ilyen rosszul egyes versenyszervezõknél. Ha már beleteszik a versenyt egy sorozatba akkor legyen rákényszerítve , hogy egyforma rajtoltatást csináljanak. Végre itt-ott már ezt helyén kezelik. Tehát elõbb a hosszú majd minimum 20 perc szünet majd közép aztán minimum megint 20 perc szünet és a végén a rövid. Csak ennyit kéne kötelezõvé tenni ha már magától erre nem sikerül rájönnie.Tényleg ez annyira botor kérés ? A másik dolog. A lassúbb versenyzõknek illene egyöntetûen a jobb oldalra húzódniuk, hogy lehessen bal oldalt menni. Nem 4-esével beállni egymás mellé és lefogni az egész utat. Ha ez a kettõ az elején megoldódna akkor nagyon sok bosszúságtól szabadulna meg a bicós.
A végéhez is lenne pár észrevételem. Nem kell és nem is lehet mindenkit ismerni. Ha van egy program ami neki a lapitopijára kiírja a beérkezõ adatait ( és egy érzékelõ szõnyeget kitesznek a cél elé vagy 50 méterre) akkor tud mindent bemondani. Ha beszél -mint az eredményhirdetésnél- akkor nem kéne a zenével alá hangosítani, mert néha túlzásba viszik a hangerõt és nem érteni.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Kezdeném ott hogy 4 éve 39 évesen itt kérdeztem hogy elmerjek-e indulni a Bükk maraton rövidtávján.
Most már meg volt az elsõ hosszútáv is a szilvás képében. Igaz még éppen beértem szintidõn belül, de megvolt. Ami nem tetszett az a tömeg rajt és az ezzel járó tumultus és az hogy pár "rakéta" nem érti hogy lehet valaki azért megy lassabban mert kicsit több van neki hátra vagy egyszerûen csak gyengébb, de ez nem jelenti feltétlen azt hogy attól hogy hallja hogy bal-vagy jobb akkor le fog ugrani elõtte az útról. A másik nem tetszõ dolog hogy ha jár a kaja mert kifizettük akkor miért fogy el, ha pedig elfogyott akkor miért nem adnak mást ?

Nekem is elsõ Szilvás hosszútávom volt ez, és mondhatom, nagy élmény volt nem a tömeg legvégérõl indulni, még akkor is, ha az összeeresztésnél buktam vagy 200 helyet :-) Ettõl eltekintve ez már elég volt ahhoz, hogy az elsõ terepes mászáson végre ne kelljen tolni a tömegben (mindenki tekert), hogy az Ördögoldalon ne kelljen tolni (illetve egy srác pont elõttem csúszott el, ezért nekem is le kellett szállni egy kicsit, de alapvetõen tekertek az emberek).
Azon nagyon meglepõdtem, hogy a hosszútáv nagy része országúti verseny (kár, hogy nem volt kivel bolyozni), illetve a Szarvaskõ utáni mászás az nagyon ütött, persze ott sütött a legjobban a nap, és görcsölt be a vádlim, de ha már kifizettük, végigesszük... :-)