Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Jó volt ez szárazon is :-)
Elsõ Szilvás hosszúm volt. Csak hosszún szabad elindulni. És csak latex belsõvel.

Úgy érted, belsõ nélkül :-)

A fiaim még indultak úgy Szilván, hogy 5-6 órakor volt az eredményhírdetés, és tömegben. A legutolsó beérkezõt is bemondta Ádám (úgy, mintha befutót közvetítene)nem tu, és még szinte tömeg tapsolta meg. És a legutolsó is megkapta az 1 tál ételét. Ahogy ez még sok helyen most is megy.

Most a rajt után 7 órával már bontották a rajtközpontot (hosszú szintideje 8 óra volt). Aki több, mint hét óra alatt ért be, nem kapott kaját. Az utolsó beérkezõk a teljesen üres stadionba érkeztek.

Saltzon most vezették be 220 km-en a master 4 kategóriát, a többi távon eddig is volt. A nõk szabadon indulhatnak bármelyik távon, akár 220-on is. Itthon miért nem, ha letekerik szintidõn belül? Ha nem akarják a szervezõk a szintidõn belülieket bevárni, szabjanak meg rövidebb szintidõket. Legfeljebb kevesebben indulnak. (Legyen 2-4-6 óra a három távra, vagy csak 1-2-3 óra, és akkor gyorsan lefut az egész.)

Megnyugtatlak: a hét órán belülieknek sem jutott kaja, de a középtávosok elmondása szerint nem is baj: elképesztõen rossz volt a gulyás. Amit azért nem értek, mert ugye ez a 11. Szilvásvárad maraton, tehát volt idõ az ilyen amatõr hibákat elhagyni. Én csak azért csalódtam, mert készültem rá, hogy végre valami sós, meleg folyadék kerül a szervezetembe :-)

Azt én sem értem, hogy a verseny jelleg hangsúlyozása helyett - ami kb. 50 embert érint összesen - miért nem koncentrálnak egy kicsit a tömegbázisra, vagyis - ahogy mondod - miért nem várják meg a szintidõn belüli hosszútávosokat, miért nem figyelnek arra, hogy jusson mindenbõl, stb. Ráadásul az esti buli miatt biztosan nem mentek haza korán a szervezõk...

A pálya, a kijelölés, a frissítés szuper volt!

Ez viszont teljesen igaz, ezért érdemes mégiscsak Topmaratonra elmenni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Azért ez a tömegrajt tök gáz, még akkor is, ha relatív elõrõl kezdünk. Vicces volt hallani, hogy a fél hosszútáv elitet letolta egy hobbirakéta, "vigyázat, középtáv" szöveggel. :D

A gulyást el kellene felejteni, én például nem eszek ilyet, a Bakonyban legalább volt helyette hagymáskenyér...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Jó volt ez szárazon is :-)
Elsõ Szilvás hosszúm volt. Csak hosszún szabad elindulni. És csak latex belsõvel.
Valamikor a táv harmada körül szedhettem össze egy rajzszeget, a táv felénél szóltak, hogy talán túl lapos a hátsó. Az utolsó 4 frissítõnél pumpa átszerelés autószelepesre, majd pumpálás 2,5 bárra (hogy mennyi levegõ kell egy 29-es kerékbe!), így a következõ frissítõig csak 1 bárig eresztett le. A célban viszont pár perc alatt totál lapos lett. Akkor adta fel a latex belsõ a rajzszeg ellen.

A fiaim még indultak úgy Szilván, hogy 5-6 órakor volt az eredményhírdetés, és tömegben. A legutolsó beérkezõt is bemondta Ádám (úgy, mintha befutót közvetítene)nem tu, és még szinte tömeg tapsolta meg. És a legutolsó is megkapta az 1 tál ételét. Ahogy ez még sok helyen most is megy.

Most a rajt után 7 órával már bontották a rajtközpontot (hosszú szintideje 8 óra volt). Aki több, mint hét óra alatt ért be, nem kapott kaját. Az utolsó beérkezõk a teljesen üres stadionba érkeztek.

Saltzon most vezették be 220 km-en a master 4 kategóriát, a többi távon eddig is volt. A nõk szabadon indulhatnak bármelyik távon, akár 220-on is. Itthon miért nem, ha letekerik szintidõn belül? Ha nem akarják a szervezõk a szintidõn belülieket bevárni, szabjanak meg rövidebb szintidõket. Legfeljebb kevesebben indulnak. (Legyen 2-4-6 óra a három távra, vagy csak 1-2-3 óra, és akkor gyorsan lefut az egész.)

A pálya, a kijelölés, a frissítés szuper volt!

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

És a rajt is problémás. Nekem 5 percbe telt kijutni a kapun, addig fel se tudtam szállni-illetve értelmetlen volt. ebbõl 2,5 perc már mért idõ... Nettó idõben 2 helyezés, mondjuk ahol én végeztem ott tök mindegy. Felfelébe meg csak az útról letérve lehetett elõzni... De onnantól Szuper!

Így jártunk mi is , kb. 5 perc volt kijutni , de ez még hagyján...Mivel a múltkor azt írták páran , hogy hosszú az aszfalt fel lehet érni megpróbáltam.Sajnos még így is beszorultam néha és úgy kacsáztam fölfele , mint egy részeg , mert a szélen elõzõk meg a szélét foglalták néhol el (félre ne értsetek , nekik is muszáj elõzni valahol).Szóval még véletlenül sem lehetett egyenes vonalban haladni , amit az elejérõl indulók még akkor is meg tudják tenni , ha õket elõzik.A párom így lett 4. Masterben , és lehet , hogy a dobogó múlt rajta.Tudom , fogjátok írni , meg ott is mondták többen : be kell elõrébb "pofátlankodni" oldalról a rajtnál.Csak valahogy az nem mi vagyunk jellemileg , amúgy meg elvileg az szabálytalan , tavaly minden versenyen "hú de kizárással" fenyegették az embereket ezért.Nekem a BikeMag-os cikkíró véleménye tetszik : a Boxokban rajtoltatás , mert azért tényleg vicces , hogy a beszólítottak mögött indulnak olyanok , akik 1-1.5 órát kapnak az elsõktõl.
Ettõl függetlenül nagyon jó kis verseny volt , ilyen gyors , sodrós , poros állapotú Bükkben még nem jártam.Mindenkinek gratulálok aki teljesítette a maga távját.:) A baleseteseknek mielõbbi felépülést kívánok.
Ja , Pufynak igaza van , a fiatal szpíker tényleg ultragáz.:(

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kezdeném ott hogy 4 éve 39 évesen itt kérdeztem hogy elmerjek-e indulni a Bükk maraton rövidtávján.
Most már meg volt az elsõ hosszútáv is a szilvás képében. Igaz még éppen beértem szintidõn belül, de megvolt. Ami nem tetszett az a tömeg rajt és az ezzel járó tumultus és az hogy pár "rakéta" nem érti hogy lehet valaki azért megy lassabban mert kicsit több van neki hátra vagy egyszerûen csak gyengébb, de ez nem jelenti feltétlen azt hogy attól hogy hallja hogy bal-vagy jobb akkor le fog ugrani elõtte az útról. A másik nem tetszõ dolog hogy ha jár a kaja mert kifizettük akkor miért fogy el, ha pedig elfogyott akkor miért nem adnak mást ?
Sajna az ördögoldal elõtt kapott egy szép nagy ütést a hátsó váltom így mikor elkezdtem felváltani már a 3-asnál beleért a küllõkbe aztán Bánkúton a helyi szervizes srác fogóval nagyjából helyre tekergette bár eléggé félt attól hogy eltöri. A lényeg az hogy tovább tudtam menni, A pálya igazából a K-H szétválása után kezdett tetszeni, azonban nem sokkal ezután elkezdet görcsölni a combhajlítóm és ez sajnos kitartott és ez még rengeteg fájdalmat-gondot okozott a verseny végéig a lényeg az hogy meg volt és tettszett.
Sajnos a beérkezés utáni lazításkor sikerült meghúznom a térd mögötti szalagot így most sántikálok.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás
:D :D :D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
képzeljétek, esik a Bükkben :D

Tûzvirág

Tûzvirág

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Nekem is az elsõ Szilvásom volt és életem elsõ középtávja is egyben Eddig is tiszteltem a hosszútávosokat, de ezután méginkább így teszem, mert én még a 70-et se éreztem kevésnek, aki meg 117 km-t letekert itt...az azért már "nem piskóta".:-)
Sokat tanultam a dologból, bár az idõn lehetne még faragni, legközelebb majd kevesebbet agonizálok az Ördögoldalban. Ja és azt is sikerült megtanulni, hogy a versenynek akkor van vége, ha már a célba értem, miután az utolsó kilóméteren sikerült egy méretes perecelést összehozni...:-P
Köszönjük a szervezõknek, fotósoknak.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Szervezésileg jó volt a Szilvás. A pályakijelölés szuper!!!
Csak egy hozzáfûzés az elõttem szólóhoz: én sem vagyok régi maratonozó, és nem is közelítem meg az élbolyt. De szerintem, aki megcsinálta tisztességesen az általa bevállalt távot, megérdemli, hogy "örüljenek " neki a célban, és bemondják a nevét!!! Az, hogy a terület melyik részén hogy szól az erõsítés, és hogy lehet hallani a másikat... az sztem nem az Õ bûne!
Tényleg gáz, hogy szinte csak a díjazottak voltak az eredményhirdetésen, nagyon késõre csúsztatták...
És a rajt is problémás. Nekem 5 percbe telt kijutni a kapun, addig fel se tudtam szállni-illetve értelmetlen volt. ebbõl 2,5 perc már mért idõ... Nettó idõben 2 helyezés, mondjuk ahol én végeztem ott tök mindegy. Felfelébe meg csak az útról letérve lehetett elõzni... De onnantól Szuper!

Valóban igaz én is úgy gondolom, hogy nagyon is megérdemlik hogy bemondják a nevüket legfõképp a hosszúsok, de akkor viszont az elõtte lévõ 10 percben is be kellett volna mondani amikor meg néma csendben maradt, illetve õ nem feltétlen a neveket mondta, hanem hogy újabb versenyzõ érkezik, tombola lesz, éljen a Speckó mert csak az a bicikli (nekem is speckóm van) stb. Na ez egy EH alatt szerintem nem feltétlen megengedhetõ. Szerintem ott már azért beszélt mert régen nem hallatta a hangját!

aneszta

aneszta

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Szervezésileg jó volt a Szilvás. A pályakijelölés szuper!!!
Csak egy hozzáfûzés az elõttem szólóhoz: én sem vagyok régi maratonozó, és nem is közelítem meg az élbolyt. De szerintem, aki megcsinálta tisztességesen az általa bevállalt távot, megérdemli, hogy "örüljenek " neki a célban, és bemondják a nevét!!! Az, hogy a terület melyik részén hogy szól az erõsítés, és hogy lehet hallani a másikat... az sztem nem az Õ bûne!
Tényleg gáz, hogy szinte csak a díjazottak voltak az eredményhirdetésen, nagyon késõre csúsztatták...

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Tök jó hogy mindannyian az edzetségrõl meg mindenféle technikai dologról meg génekrõl beszéltek, meg hogy ki kit és miért nem ver meg valahol, de ha jól emlékszem ez a Szilvás topik, beszélhetnétek inkább a maratonról.

Nekem az elsõ Szilvás volt, röviden mentem, genetikailag és súlytanilag nem leszek sosem a mezõny elején, de ettõl függetlenül örültem hogy a rövid távon egy rész kivételével mindenhol nyeregben voltam. Örültem hogy láttem 1200 embert egyszerre mozogni, és annak nagy része még csak nem is volt profi. Örültem hogy tök jó társaság volt, nekem tetszett szinte minden. Jó szervezés, jó frissítés, sajnos néhány baleset.

Ami viszont nem tetszett, az elsõsorban ez a fiatal speker, aki momentán ahogy elnéztem szinte senkit nem ismer a mezõnybõl amivel nincs baj hisz az még kezdõ. Próbálja Ádámot majmolni amivel megint csak nincs baj hiszen a jótol tanulni nem szégyen, de míg Ádám eredeti ez a csávó szerintem gáz. És a leggázabb az volt amikor megy az eredményhírdetés, akkor ez a jóember, miközben a Pálos Pisti az amúgy is halkabb szinpadi erõsítésbe beszél, végig pofázza az EH második felét a verseny erõsítésen, és bemond olyan hosszútávos versenyzõket (minden tiszteletem az övék mert óriaási amit csinálnak) akiknek az eredménye épp nem feltétlen a TOP. Miközben a rövid EH-t meg emiatt a marha miatt nem hallani. Bocs de engem az ilyen emberi marhaságok idegesítenek.

A másik meg nyilván szervezési hiba is, de amikor a közép meg a hosszú eredményhírdetése volt kb 30-an lézengtünk a stadionban?! Ne már, tudom hogy késõn volt, mert nem is értem miért de csúsztatták folyamatosan, de azért 1200 versenyzõbõl 30 van ott az EH-n! Na ezért is tartunk ott ahol tartunk!

Egyébként mint mondottam a verseny zseniális volt, mi nagyon élveztük!

Apropó nagytányéros volt az Ördög oldal, hisz nemrég valaki azt írta hogy az?!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

mennyi mulik az adottsagon es mennyi az edzesen? ugy gondolnam, hogy egy eleg magas szintig inkabb edzes kerdese.

És milyen adottság kell ami nem fejleszthetõ?
én is úgy véekedem, mint arn.

Néhány mondat erejéig megemlítenék még valamit. Sokszor tekerünk rendszeresen maratonra járó, néha elég eredményes fiúkkal/lányokkal. De valami nagyon feltûnõ volt sokuknál: a kicsit nehezebb terepen egyszerûen képtelenek voltak a bringán maradni, nem tudtak megoldani szerintünk nem túl bonyolult technikás mászást vagy lefelét, esetleg köves-gyökeres szakaszt. Szerintem ez is csak bizonyos szintig fejleszthetõ, ebben is vannak született tehetségek és született bénák. Pl. egy hosszú, gyors lefelén percnyi különbségek vannak 2 ember közt. Szerintem itt is nagyon sok helyezést bukik egy kicsit ügyetlenebb versenyzõ, pedig az edzettsége alapján sok-sok hellyel elõrébb is lehetne.
Vagy ez nem is olyan lényeges, mert a maratonokba úgysem raknak olyan nehéz terepeket ? Ti, mint rendszeres maratonozók/versenyzõk, hogy vélekedtek errõl az oldaláról a dolognak ?
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezek szerint el kell kezdenem edzeni

Minek, ha így is nyersz? :)

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én sem bagatelizáltam el az adottságokat, csak azt mondom, hogy az edzés legalább annyira fontos, mint a gének.

LustaTömzsi

LustaTömzsi

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
ezek szerint el kell kezdenem edzeni

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nem érted. Az 5-10-ben olyanok is vannak, akik heti max 5órát edzenek. Edzhetsz bármennyit, ha nem erre születtél, pl volt a nem tudom milyen nevû srác is itt fórumon, állandóan szenvedett minden hülyeségen és elég sokat edzett, kb jó volt a rövid táv elsõ 30-ra a kategóriájában. "Sz@rból nem lehet várat építeni". Tucatjával ismerek bringásokat, akik alig edzenek és mégis nagyon erõsek és vannak bõven olyanok is, akik sokat edzenek és sehol sincsenek. Az én állóképességem és génjeimbõl van nem az edzésekbõl, nem dolgoztam érte semmit. Már ez a 2. szezonom, hogy 3óra fölött csak versenyen megyek.

szerintem ez tökéletesen így igaz. lehet baromi sokat edzeni, de a terhelhetõség genetikai adottság kérdése is, akárcsak a testalkat vagy az izomzat. én pl 181cm vagyok és 84kg, pedig nem sok zsír maradt rajtam. sosem leszek az a hegyimenõ bringás alkat, de õszintén szólva nem is akarok. szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy edzhetnék hússzor ennyit is, akkor sem tudnám tartani a lépés a Marcival, ez teljesen tuti. a kézilabdához pl teljesen remek volt az alkatom, csak azt sérülés miatt feladtam. de bringázni sokkal jobban szeretek :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Nem érted. Az 5-10-ben olyanok is vannak, akik heti max 5órát edzenek. Edzhetsz bármennyit, ha nem erre születtél, pl volt a nem tudom milyen nevû srác is itt fórumon, állandóan szenvedett minden hülyeségen és elég sokat edzett, kb jó volt a rövid táv elsõ 30-ra a kategóriájában. "Sz@rból nem lehet várat építeni". Tucatjával ismerek bringásokat, akik alig edzenek és mégis nagyon erõsek és vannak bõven olyanok is, akik sokat edzenek és sehol sincsenek. Az én állóképességem és génjeimbõl van nem az edzésekbõl, nem dolgoztam érte semmit. Már ez a 2. szezonom, hogy 3óra fölött csak versenyen megyek.

Ebben van némi igazság, de ne feledjük a kerékpársport erõ-állóképességi sport!
A lényeg nem az edzés mennyiségén van, hanem a minõségén és a regenerálódáson.

A mennyiség egy ideig jó csak! Utána kell a minõségi munka, és ez a lényeg!

Tökmindegy mennit edzel, ha nem a megfelelõ zónában/nem a megfelelõ ideig/nem a megfelelõ watton ... ennyi! Ezért tudomány ma az edzõi hivatás!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Persze, de ez szerintem itthon csak az elsõ 5-10-re vonatkozik igazán.
Fontosak az adottságok is, elõnye van pl egy kissebb termetû embernek, mert egy 190 centis ember sosem lesz 55-60 kiló. Aki izmosabb fajta az nem bírja annyira a hegyeket, van akinek könnyebben savasodnak az izmai. Van sok.
De ezek nagyja egy bizonyos szintig fejleszthetõ, mert a test tud azért a terheléshez alkalmaszkodni. Persze nem elhanyagolható szempont.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Felkerültek a verseny képei is.
https://picasaweb.go...Maraton_verseny

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Ki volt a katonasíroknál a dombon? A rendezõség megbízott fotósa?