Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Please log in to reply
2581 replies to this topic

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Jó kis verseny volt, tetszett, végre a célban :)
A kékes lefelét elspóroltam a poros kétnyomoson meg a szélesen is. De kedves sportársak! Sokan nem mondják be, ha elõznek.! Tegyük már meg...
Ettõl eltekintve baromira élvezetes verseny volt!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Köszönöm, a 12kmnel elbambultam es egy ko atdobott. meg be sem melegedtem...

Velem tavaly kb. ugyan ez történt :( Jobbulást!

kpz

kpz

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Jobbulást! Remélem hamarosan ismét a pályán lehetsz!
KPZ
WAdegeRek

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

hat en a janos trumatologian fekszem. a jobb vallamat mutik, a jobb csuklom eltorott. ekkorat meg eletemben nem estem. a sisak eletet mentett

Hosi, megdöbbenve olvasom:(, mielõbbi jobbusált és gyors gyógyulást kívánok!

phu

phu

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Az eredmény itt lesz elvileg: 2012 évi eredménylisták

Valóban, az eredmények tegnap este felkerültek ide. Hamarosan a verseny honlapján és egyéb helyeken is ott lesz.
Este 6-kor jött be az utolsó versenyzõ, aztán végigellenõriztük az 1100 befutót, nehogy valami hiba legyen a listában.
Már sötétben pakoltunk, és a kõbányában nem nagyon volt mobil net.
Ha bármi észrevétel van a listával kapcsolatban, szóljatok.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

Nekem 55km-nél jött a görcs a bal vádlimba, de onnan végigkísért a célig.

Hm én is egész pontosan 55 km-nél görcsöltem be, és elkísért a célig, de nekem nem csak a vádlim, hanem mindkét alsó végtagom összes létezõ izma, egyszerre, majd felváltva, majd megint egyszerre, és ez így ment végig... Még keresem az okot, mi miatt lehetett, csomó magnéziumot ettem verseny elõtt, ittam az izókat, ettem rendesen... (Amikor elkezdtem görcsölni, még egy magnéziumot bevettem. Kétkeréknél ittam én is egy kis kólát is.) Egyszer kb. 10 percig feküdtem a földön, ebbõl 5 percet ordítással töltöttem, az a kb. 15 versenyzõ aki ekkor (valahol 55-60 km között, egy sziklás rész után) megelõzött biztos emlékszik rám... :)
Nekem is fájnak még iszonyúan a lábaim a görcstõl, de én is beértem sikeresen a célba.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jobbulást Hosi! Kerestelek (még bedagadt szájjal) is, elég sokáig a célban a sör miatt. :(

vdavid;
Azt azért remélem levetted, hogy tetszett, elégedett voltam, élveztem, attól, hogy van pár észrevételem, nem kell pontról pontra mindet megcáfolni/megtámadni. Fogd fel úgy, hogy 95 %-os volt, s pár aprósággal, 100 is lehetett volna.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Jó buli volt, de most már ideje lenne valahová föltenni az eredményeket, szeretném böngészgetni. A másik garnitúra már a verseny vége után perceken belül feltöltötte; gondolom az újak is meg tudnák tenni, ha egy picikét akarnák, és megpróbálnák.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Nekem 55km-nél jött a görcs a bal vádlimba, de onnan végigkísért a célig. Se pörgetni, se egy izmosabbat lépni nem tudtam ha tolni kényszerültem, végig minden lejtõn nyújtottam. A Kétkerék vendégháznál csak úgy megkérdeztem, hogy van-e valami görcs ellen, és volt! Kaptam magnéziumot, volt kóla is, tiszta salzkammer szint! Ezután fél órával kicsit javult a helyzet, de még most is labilis a vádlim, nem okozna gondot begörcsöltetni pedig nyújtom.
A mai nap tanulsága, hogy a második aktivátor, az deaktivátor. 380mg koffein bevitel sok volt 3óra alatt. :D Így a 4,5-5órás saccolt idõbõl lett egy majdnem 6órás túlélõtúra. Másnak volt már koffein miatt görcse?
Tud valaki egynél több hosszútávos singlespeedest megnevezni, vagy enyém a "Nap hülyéje" cím?

Az új részek tetszettek, még a mátraszentakármi elkerülõ lélekvesztõ köves-füves izé is, bár ez fullmerev géppel nem volt pont ideális. A végén a 3 nyilas bónusz lejtõ sokaknak élethalál-DH lehetett, mert ennyire szétfékezni képtelenség másképp. Ott mindenki blokkolt hátsókerékkel ment le/tolta le??? :-P

A jelölés végre f@sza volt, frissítõszemélyzet is nagyjából rendben, de volt hogy a jobb kezem nyújtottam, erre átment az illetõ a bal oldalamra...

Fifty

Fifty

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

Rövidtáv sikeresen teljesítve. Nekem tetszett az új pálya de azért voltak benne érdekes részek. A híd túloldalán a lépcsõknek nem igazán örültem, nem mentem túl lassan, így eléggé rázósra sikerült. De összességében jó volt szerintem.

igen ez híd engem is meglepett...legutóbb csak kábelsinek voltak rászegelve, szépen leberregtünk rajta..ígyviszont féknélkül leengedve valóban elég vibrálós lett a móka:) de valóban gyors pálya lett persze kellett hozzá mászni rendesen de most karcoltam 55km/h fölé elõször versenyen. a frissítõknél meg pozitív meglepetés volt h kb 20 méterrõl nyögtem hogy mit kérnék és még csak lassítanom sem kellett olyan szépen megkaptam..pedig mindig volt körülöttem 5-8 ember akikkel néhány méteres közökkel érkeztünk:) és eredményben is sikerült a legjobbat kihozni az idén..sõt mióta versenyzek, a kicsit új pálya miatt ennek nagyon örülök, az elõzõ vonal talán valamivel kevesebb erõt igényelt.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Én is buktam Kékes után pár kilométerrel egy nagyon butát. Szerencsére csak meghúzódott a combom, így itthon alszok, nem kórházban, bár járni nem nagyon tudok.
Viszont több szempontból nagyon tanulságos volt a dolog. Visszagurultam a rajtterületre, leültem a kocsi mellé, épp az utolsó nyalatós meredély aljában. Nem számoltam, de sokan, biztosan több, mint öten jöttek oda, míg a csapattársaim beértek, hogy megkérdezzék rendben vagyok-e, kell-e valami, van-e vizem. Egy sporttárs minden kérdés nélkül hozott egy félliteres hideg életmentõ vizet. Jól esett az odafigyelés, köszönöm!!!

Érdekes volt látni, ki mennyire akarja, vagy tudja megoldani ezt a lejtõt. Nyilván az eleje (K és H elejéttõl ültem itt) nem gatyázott, de ahogy telt az idõ, gyûltek a viharfelhõk, került elõ mind gyakrabban a szervezõk édesanyja. :)

Sajnálom a mai napot, a társaim nagyon dícsérték a pályát, nekem kevés jutott. :(

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 posts

Ez a szpíker... de biztos ócsó volt. :-P A pálya jó volt, mert a Mátra jó hely. A piros Nutrend löttynek hány %-a ételfesték, nem tudja valaki?

...ezt olyan sokan mesélték ma nekem...mi volt a baj? azt hittem jobbat találtak azért nem hívnak...furi, hogy most nem engem szídtok...ezt is megéltem... ;)
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts
Köszönöm, a 12kmnel elbambultam es egy ko atdobott. meg be sem melegedtem...

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts

hat en a janos trumatologian fekszem. a jobb vallamat mutik, a jobb csuklom eltorott. ekkorat meg eletemben nem estem. a sisak eletet mentett

Jobbulást!!!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Jobbulás! Mi történt és hol?

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
Szia Dante,

-volt ám egy két frissítõnél nagyon finom dinnye. Én azon és a vízen kívül nem is kértem mást, mert versenyezni jöttem nem enni. Ebben a melegben porban a franc se kívánta a szilárd kaját.
-nem is néztem a szint diagrammot, csak mentem.. ebben a többiek jobban tudnak véleményt mondani.
-a rajt kavarás akkor lett volna gáz ha elõbbre hozzák te meg lemaradsz...
-wc papír a kórházakban sincs mert lopják nem, hogy egy toi-toiban... ezen ne lepõdj meg
-végigdumálni egy egész napot-mikrofonba ráadásul-, hát be sem mernénk vállalni nem hogy végigcsinálni
-az idõmérés eredményei ki voltak függesztve, és szerintem holnapra kint lesz valamelyik weboldalon.. kivárható
-mindenkivel összeveszünk ....ha ez az ára annak hogy élvezetes jó versenyek legyenek.....?????!!!!!

szóval örüljünk ennek a napnak, túlélted, otthon vagy, reméljük hozzád hasonlóan mindenki szerencsésen hazaért, és tervezgeti a jövõ évi indulását a top maraton sorozaton.....

Köszönöm mindenkinek a versenyt én nagyon jól éreztem magam!

adenes

adenes

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Az eredmény itt lesz elvileg: 2012 évi eredménylisták

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem volt egy egyszerû nap. A versenyem nem igazán sikerült jól. Kezdõdött azzal, hogy volt egy elgörbült fog a kistányéromon - nem vettem észre, csak a Kékesen, amikor egyszerûen nem volt hajlandó fent maradni a lánc. Lefelé eléggé elkeseredten poroszkáltam, hiszen nyilvánvaló volt, hogy mûködésképessé kell még ma tennem. Kikalapáltam végül egy kõvel, szerencsére, mivel a váz irányában hajlott el, ez viszonylag egyszerûen lezajlott. A pechszéria fojtatódott, megtorpantak elõttem e híd alatti átkelésnél, hát ez hiba volt, én ugyanis egyenesen beleszálltam a fába. Annyira felment bennem az adrenalin, hogy visszapattantam, s kimásztam a "katlanból". A combom alját csúnyán lehúztam.

Utána jött egy szürreális probléma, az egyik (Crosskovácsin) kapott kulacsomat elkezdte oldani a sóoldat. Konkrétan az anyagát. Brutál mûanyagíze lett, s utána, bármit töltöttem bele, ez a probléma elõjött. Végül a BB-sek megszántak egy tartalék kulaccsal, amiért örök hála.

Folytatódott a pechsorozat nem sokkal a szentimrei mászás elõtt, a mély füves singletrailen. Telibe verhettem egy éles követ, mert a gumin egy 12-15 mm-es vágás keletkezett, ahonnan gyorsan elillant a lötty maradéka. A végén úgy tûnik, megáll a nyomásvesztés, ezért rápumpáltam. A dózeren már újra leért néha a felni. Jobb híján belelõttem egy habot, ami megfogta, de mivel kiskerékre méretezett, a 29est csak olyan 1.8-ra fújta. Ami jó is lett volna, de mivel a hab sem fogta meg azonnal, mehettem tovább 1.4 bar körül. A köveken, mint a hímes tojáson. Úgy terveztem, hogy majd a Kétkerékben nagygenerálozok, s felfújom rendesen mûhelypumpával. Felajánlották, hogy kapok olajat is, mert porszáraz a láncom, de siettem, s hülye fejjel udvariasan elutasítottam az ország legtutkerájabb frissítõpontját.

A következõ ménkõ Galyáról lefelé történt meg, 0-ról kellett satuznom a pályán montizó turisták miatt (rajtszám hiánya miatt gondolom), s lefelé sajnos (még magamhoz képest is) lassú tempót mentem, mert végig kerületnem kellett a semmilyen kérésre sem reagálókat a fák között.

Jött a kis lapos, majd a víztározó elõtti köves mászás. Nem érdekel, ha ezért kimoderáltok, kitiltotok, sarokba állítotok, leköptök, de esküszöm ha még egy idiótát elkapok fölhallgatóval a pályán, az elsõ dolgom lesz, hogy feldugom a seggébe, a lejátszóval, pótaksival, és pumpával egyetemben. Kérek, könyörgök, kiabálok, SEMMI REAKCIÓ. Végül 3 perc szüttyögés után, nagyon finoman, lekoccolom a hátsó kerekét. Sajnos az illetõt megijeszthettem, mert erre egy 90 fokos befordulással és satufékkel reagált, aminek az lett a következménye, hogy megint porba haraptam, ráadásul mindkét lábam begörcsölt. A következõ beszélgetés zajlott le: "Ne haragudj, nem hallod, hogy már jó ideje könyörgök?" "Neeeem..." "És miért nem?" "Hát zenét hallgatok..." Ja, bocs. Ezúton kérnék a kiakadt és irracionálisnak tûnõ hangnemem miatt elnézést, de ha olvasod, remélem érted, hogy ez iszonyúan nagy gáz.

Ellenben a megelõzött középtávosok többsége nagyon korrekt módon, talán túlzóan is félreállt, amit nagyon köszönök.

A görcs természetesen a célig kitartott, innen egy szenvedés volt az egész. Ráadásul a láncom porszárazzá vált (kellett volna olaj), s elkezdte felkapni. A fahidas résztõl nagytányéron kellett mennem, s nem esett valami túl jól.

A fahidas rész nem volt annyira vészes, mint amennyire ment a paráztatás. A végén megpróbáltam szépíteni a sok szerelést, szenvedést levezetve, s büszkén jelentem, kitekertem a rajt terület utolsó szopatós mászásait. Sajnos az aktuális ellenfelemet nem sikerült lesprintelnem, mert az utolsó pillanatban hátranézett, s nyomott egy kövéret.

A pech persze még itt sem ért véget, mert egy méh belerepült a számba, s megcsípte, ami után az ajkam helyén egy bazinagy lila hernyó nõtt. Ez egy ilyen nap volt. A gumi is leeresztett hazáig, kezdhetem foltozni, az idei év elsõ defektje.

A versenyrõl:

+ zökkenõmentes regisztráció és rajtcsomag átvétel
+ a rajtcsomag elég korrekt volt, nõi pólót kapott Csilla is, szóval ez jó pont
+ nekem izlett az izo
+ Kétkerék all-inclusive frissítõpont
+ korrekt pályakijelölés
+ az épített részek korrektek voltak
+ szuper pálya! végre montiztunk, s nem dózerveretés volt - EZ NEKEM MINDENNÉL FONTOSABB
+ rajtközpont

- a kínálat kissé szegényes, a bánán-nápolyi édeskarcsú és unalmas (Kétkerék ez alól kivétel)
- a szintdiagrammon feltüntetett frissítõpontok nem is ott voltak
- ez a kavarás a rajttal...
- wc papír hiánya
- speaker-t nem kedveltem meg, de ez szubjektív
- idõmérés eredményei?
- az a "mindenkivel összeveszünk" dolog fura (Odinsport, Temposport, Bikemag, mivan?)

Szerintem idén nagyon jól sikerült a verseny, a pár apró negatív dolog ellenére is. Kérdés, hogy azzal, hogy a szervezõk "új utakat" járnak, nem lesz-e számunkra hosszútávon pozitív dolog. Talán idén a legjobban sikerült "nagy" maraton volt, a pályát tekintve meg egyértelmûen. Csak így tovább, uff.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

krisssz

krisssz

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
pár kép, többnyire személyes, csak néhány idegen:
https://picasaweb.go...8/20120902Matra