Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Hm én is egész pontosan 55 km-nél görcsöltem be, és elkísért a célig, de nekem nem csak a vádlim, hanem mindkét alsó végtagom összes létezõ izma, egyszerre, majd felváltva, majd megint egyszerre, és ez így ment végig... Még keresem az okot, mi miatt lehetett, csomó magnéziumot ettem verseny elõtt, ittam az izókat, ettem rendesen... (Amikor elkezdtem görcsölni, még egy magnéziumot bevettem. Kétkeréknél ittam én is egy kis kólát is.) Egyszer kb. 10 percig feküdtem a földön, ebbõl 5 percet ordítással töltöttem, az a kb. 15 versenyzõ aki ekkor (valahol 55-60 km között, egy sziklás rész után) megelõzött biztos emlékszik rám... :)
Nekem is fájnak még iszonyúan a lábaim a görcstõl, de én is beértem sikeresen a célba.

edzetlenség... már bocsánat :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

No ez a másik fele. Ezt is totálisan megértem! Ilyenkor mindig van türelmetek megvárni, míg félreál?

Nincs, hát éppen ez az! Én már koccolgattam a hátsó gumiját, aminek esés lett a vége, mert bepánikolt a delikvens. (a zenehallgató észlény) Baluval (kivételesen :) ) egyet értek, teljesen tipikus a meredek felfeléken a "ne haragudj, elengedsz, ha megkérlek?" kérésre az a reakció, hogy belefut elõttem 5 métert, majd pontosan ugyanott tartunk, ugyanis nem tud annyira gyorsan futni, mint ahogy tekerek. Én. :D És érted, én sehol sem vagyok az elejéhez képest, csak "túrázgattam".
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Azért a sípálya tetején a frissítõnek sikerült stratégiai szempontból a legrosszabb helyet megtalálni ! :)

Hosszútávon szerintem nem volt annyira rossz, de középen. Tolakodás és sorbanállás volt? A fél pohár vizet sem értettem. Oké, hogy az nem lötyög ki, de nem hiszem hogy sokan mentek is tovább, fel a lépcsõn pohárral a kezükben, fél kézzel.
Én ráérõsen nyomom, nekem belefér, hogy ott egy helyben megigyak egy teli pohár vizet. :D

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Azért a sípálya tetején a frissítõnek sikerült stratégiai szempontból a legrosszabb helyet megtalálni ! :)

Na az tuti :) Ott kellett szólni pár sporttársnak :)

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

Magamról azért még én is tudok.

Elnézést tudatlanságomért... :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

..., de még az én bringámon is van kormány. ...

Kormánnyal könnyû köveket kerülgetni.
Most csak néztem a tekerõket. Sokan olyan keskeny kormánnyal mennek, amilyet csak városi divat fixiseknél láttam eddig. Tényleg éppen csak elfér rajta a fék és váltókar. Olyannal én sima úton se tudnék egyenesen menni. (Na jó, én a szélessel se tudok egyenesen menni, de az nem a kormány hibája). Olyannal technikás lejõt le, köves emelkedõn felmenni nem lehet semmi. Szerethetik a kihívást.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

és hiába szólsz neki ...
és ezt már csak az tudja fokozni, aki egy single track lejtõben elkezdi ereszteni életveszélyesen manõverezve, élete kockáztatásával, de még mindig lassabban, mint ahogy bírnánk haladni. És csak akkor áll ki a szélére, mikor már majdnem elesett+15x kérleljük álljon ki oldalra ....

No ez a másik fele. Ezt is totálisan megértem! Ilyenkor mindig van türelmetek megvárni, míg félreál?

Amirõl én beszéltem, azok azok az esetek, amikor van hely. Mondjuk hallom hogy jön, csak épp nekem nem mindegy, hogy épp merre helyezkedem, mert nem tudom honnan megy el.
A legrosszabb, mikor nem hallom, és nagyobb sebesség különbséggel megye el mellettem, szorosan! Csak a szerencse, hogy akkor nem kerülök egy követ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Jó kis verseny volt, tetszett, végre a célban :)
A kékes lefelét elspóroltam a poros kétnyomoson meg a szélesen is. De kedves sportársak! Sokan nem mondják be, ha elõznek.! Tegyük már meg...
Ettõl eltekintve baromira élvezetes verseny volt!

Ezt a témát inkább hagyjuk ... nekem negatív élményem van az elõre kéréssel, ill. azzal, hogy hol merrõl elõzöm. Vannak önjelölt turbó emberek a közép táv mezõny vége felé, akiknek hiába szólsz, azt hiszi hogy ha megy 15m-t gyorsan, akkor azzal lerázott egy hosszúst, aki a helyezésért megy, hát az a helyzet hogy nem .... és hiába szólsz neki ...
és ezt már csak az tudja fokozni, aki egy single track lejtõben elkezdi ereszteni életveszélyesen manõverezve, élete kockáztatásával, de még mindig lassabban, mint ahogy bírnánk haladni. És csak akkor áll ki a szélére, mikor már majdnem elesett+15x kérleljük álljon ki oldalra ....

Persze nagyon sok elõzékeny sporttárs, szó nélkül megtette az elengedést és jókor idõben! nekik köszönet érte!!!

üdv Bálint
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Köszönöm kérdésed, de semmi különös. Tényleg. Majdnem pont olyan volt, mint a Duna maraton, lassan, óvatosan kezdtem, majd ugyanebben a tempóban nyomtam végig. Az idõm is szinte percre ugyanannyi lett, ami azt mutatja, hogy a Mátra most egy picit nehezebbre sikeredett, mint a Duna, mert itt nem volt annyira meleg.
A sok defektet szerelõt nem értem, komolyan, valaki meséljen már a népeknek a belsõ nélküli gumi nevû találmányról...

Azt most már én is látom, hogy a 4,5órás remélt idõ kicsit optimista volt, de ha 55km-tól nem csak szánalmas rollerezést produkálok tán megvan az 5óra, ott még nem voltam fáradt. Majd legközelebb okosabban vegyészkedek. :D

Szerintem nem vagyok félelmetesen gyors a lejtõkön, ûbertechnikásnak sem gondolom magam, de még az én bringámon is van kormány. Merevvillával, 18/23psi nyomáson, belsõ nélkül, a kormányt a kövek helyzetének függvényében ide-oda tekergetve igen jó tempót lehetett menni. Csak a sokadik szétfékezett lejtõn éreztem úgy, hogy talán elférne elõre valami rugózó elem, de máshol nem volt vészes.
2012-ben belsõt használni félmillás meg drágább gépeken elég humoros, vagy legalább latex belsõt tenne be a sok szerencsétlen, arra nem mondhatja senki, hogy nehéz.

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

hat en a janos trumatologian fekszem. a jobb vallamat mutik, a jobb csuklom eltorott. ekkorat meg eletemben nem estem. a sisak eletet mentett

Jobbulást!
De ugye nem a rajtszámtõl volt? Abba nem volt néhány bordatörésnél több :-)
Pedig hogy bíztam benne, hogy jól futsz, és majd villogok a végén az eredményeddel a nevem alatt.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

A sok defektet szerelõt nem értem, komolyan, valaki meséljen már a népeknek a belsõ nélküli gumi nevû találmányról...

tudunk róla, de enni is kell :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

:D Mondjuk én még így is eldefekteltem, de szerintem gyorsabban megjavítottam, mint amennyi idõ alatt egy kereket ki lehet venni a bringából...(kb. 1 km-en belül mindenkit vissza is elõztem, aki elment)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Magamról azért még én is tudok. :D
Haspók, veled mi történt? Az eredménylistát végignézve nem sokkal értél be elõttem. utólért a kalapácsos ember?
Még mindig görcsre hajlamos a bal vádlim, ez valami igen makacs fajta lehet...

Köszönöm kérdésed, de semmi különös. Tényleg. Majdnem pont olyan volt, mint a Duna maraton, lassan, óvatosan kezdtem, majd ugyanebben a tempóban nyomtam végig. Az idõm is szinte percre ugyanannyi lett, ami azt mutatja, hogy a Mátra most egy picit nehezebbre sikeredett, mint a Duna, mert itt nem volt annyira meleg.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jó kis verseny volt.

-Jelölés, emberek számával elégedett voltam. Frissítõkkel szintén, fõleg a dinnyével, bazi nagy pirospont érte :) A frissítõs, útbaigazítós emberek is kicsit átlag felettiek voltak lelkesedésben, figyelemben.
-Kaja a célban is korrekt volt, aki erre fanyalgott az nem volt éhes :D. Piros jár a célban fellelhetõ itatóért is!
-A pálya határozottan alakul. Tetszik hogy mérsékelve lett az aszfalt -ami nekem még mindig sok- de pár fincsi singletrack is bekerült,és általánosan gyors volt a pálya.
-Közép végefelé (szokás szerint) nem volt eléggé olajozott az elõzéses/kivágásos kommunikáció; csak itt a poros, nagyobb köves részeken kevésbé volt vicces...

Még az a beígért zápor igen jót tett volna a pályával, de hát ne legyünk telhetetlenek... Sajna késõn realizáltam hogy a mi rajtunk 11kor van, kár volt 5kor kelni és annyira masszírozni a pedált odafele...
Sajna 46 fele elkezdtem a görcsölést, innentõl nem volt annyira poén, de ez a saját saram (meg a nálam gyorsabb emberéé, akivel mentem, hehe :) )

Jövõre elõre összetekerem cél elõtt a villát és nagyobb lendületet veszek, bõ fél méterre a (második meredek) tetejétõl nem ment tovább a feltekerés, fákk... Viszont kapartam addig egy kis földet :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Szerintem nagyon jó verseny volt a tegnapi, igaz én csak rövidet mentem.

A szervezés se volt rossz, leszámítva némi kavarodást a rajtszámfelvétel körül. A pályajelölés szerintem rendben volt, bár egy-két helyre még szükséges lett volna figyelmeztetõ ember, amikor hirtelen kanyar jött, különösebb jelölés nélkül.

A versenyzõk is korrektek voltak, szinte mindenhol egybõl félreálltak, ha szóltam. Egy srác mondta az egyik lefelénél, hogy nem tud elengedni, de az ott jogos volt.

A tavalyihoz képest sokkal jobban élveztem, igaz akkor még a régi bringával és nulla edzéssel mentem :)
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Igen. Pl. KLM (H23)
Õ mindig keményen végignyomja a hosszúkat.

Magamról azért még én is tudok. :D

Haspók, veled mi történt? Az eredménylistát végignézve nem sokkal értél be elõttem. utólért a kalapácsos ember?

Még mindig görcsre hajlamos a bal vádlim, ez valami igen makacs fajta lehet...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Igen. Pl. KLM (H23)

Ugyanaz a két személy. :)

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

pár kép, többnyire személyes, csak néhány idegen:
https://picasaweb.go...8/20120902Matra

Krissznek és a többieknek (fõleg az ötletgazdának!) sok szeretettel:
pumpatarto | deviantmtb - egyszeregy

Lesz még fejpántos változat is, és akkor majd mindenhová kényelmesen magammal tudom vinni a kedvenc kis pumpámat.

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

Tud valaki egynél több hosszútávos singlespeedest megnevezni, vagy enyém a "Nap hülyéje" cím?

Igen. Pl. KLM (H23)