Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

acslali

acslali

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Remélem a következõre is jöttök(akkor nem kell szerszámot vinnem) :)

TSSE

TSSE

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Kedves acslali !

Szívesen segítettünk !
Nincs annál (de azért van) rosszabb látvány mikor valaki visszafele tolja a bringát, jókor voltunk, jó helyen.
Egyébként összesen kb. háromnegyed órát "vesztettünk" azzal, hogy ennek-annak segítettünk, hol egy belsõ csere, hol pedig egy váltógörgõ szerelés, de izomlazítót is adtunk egy Mátra Biker Sc.-s hosszútávosnak.

KÖSZÖNÖM!

Középtáv kb 29.-ik km-nél valami hihetetlen szerencsével elhagytam a felsõ váltógörgõm. Így kb lehetetlen továbbmenni. kb 300m-múlva egy kaptatón még ráadásul át is csavarodott a hátsó váltóm(kibírtam nevetés nélkül). Ekkor szembesültem vele, hogy fel kell adnom életem 2.versenyét. Elindultam visszafelé gyalog, a láncot húzva. Kb a közép mezõny 1/3-a eljött velem szemben, amikor fél óra baktatás után két srác megkérdezte tudnak-e segíteni. Azt mondtam ezen már nem. De mégis tudtak. Volt náluk csavar, váltógörgõ. Kb 20 perc szerelés után ismét mûködött a bringám. Annak köszönhetõen, hogy ennyire segítõkészek voltak sikerült teljesítenem a távot.
Az egyikük neve mintha Áron lett volna, sajnos nem tudom pontosan. Remélem olvassák a fórumot: Köszi srácok!

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Jobbulást!
De ugye nem a rajtszámtõl volt? Abba nem volt néhány bordatörésnél több :-)
Pedig hogy bíztam benne, hogy jól futsz, és majd villogok a végén az eredményeddel a nevem alatt.

igen, ez nekem is eszembe jutot :-)
mutet kozben azt mondta a doki, hogy akinek meg nem volt av ficama(vagy mi) az nem is veszi komolyan. inkabb ne hallgassatok ra (most hogy megy ki az érzéstelenítés)

acslali

acslali

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Gondolom :)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Az egyikük neve mintha Áron lett volna, sajnos nem tudom pontosan. Remélem olvassák a fórumot: Köszi srácok!

Ha gondolod megadom a srácok elérhetõségét, jól emlékszel a névre. Tudom, hogy szívesen adta az alkatrészt, de voltam nála a héten, s pont kiszáradt a váltógörgõt termõ fája... :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
A Mátra maratonon készült képeimet itt találjátok, mazsolázzatok:
https://picasaweb.go...902Matramaraton

acslali

acslali

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
KÖSZÖNÖM!

Középtáv kb 29.-ik km-nél valami hihetetlen szerencsével elhagytam a felsõ váltógörgõm. Így kb lehetetlen továbbmenni. kb 300m-múlva egy kaptatón még ráadásul át is csavarodott a hátsó váltóm(kibírtam nevetés nélkül). Ekkor szembesültem vele, hogy fel kell adnom életem 2.versenyét. Elindultam visszafelé gyalog, a láncot húzva. Kb a közép mezõny 1/3-a eljött velem szemben, amikor fél óra baktatás után két srác megkérdezte tudnak-e segíteni. Azt mondtam ezen már nem. De mégis tudtak. Volt náluk csavar, váltógörgõ. Kb 20 perc szerelés után ismét mûködött a bringám. Annak köszönhetõen, hogy ennyire segítõkészek voltak sikerült teljesítenem a távot.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Feltöltött kép
J

Hopp köszi! A képet látható leányzó élete elsõ versenyét fejezi be éppen :)

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Sziasztok!
Feltöltöttem a képeimet: Nutrixxion sport táplálékkiegészítõk
Most a Vuelta felkérésére fotóztam, így némiképp kötöttek voltak a feladataim/helyszíneim.
A közép- és hosszútáv a Kékesi csúcskõnél került megörökítésre.
A rövidtáv versenyzõit a célterületen fotóztam, már akikhez sikerült visszaérnem.
Életképek a verseny elõtt és végén.
Feltöltött kép
J
Az eddig készített összes fotóm: http://foto.nutrixxion.hu/ (a fölsõ zöld sávban lehet navigálni)

Szylkoo

Szylkoo

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Az hülye helyen volt,lecövekelt pár sporttárs aztán lett tumultus.Csak ott a baj,hogy nekem is le kellett raknom a lábam,erre a 200. helyen lévõ versenyzõ még nekem vonyít.Ha ennyire siet néhány ma..om akkor miért nem a top 50-ben teker???A sikán a Kékes elején is marhaság volt,ott egy leányzó satuzott le elõttem,abból majdnem zakó lett,persze hátam mögött megint ment a károgás.

Azért a sípálya tetején a frissítõnek sikerült stratégiai szempontból a legrosszabb helyet megtalálni ! :)

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

edzetlenség... már bocsánat :)

Hát nem tudom, lehet. Idén összesen 8400 km-t tekertem a versenyig (de ebbõl >2000 km városi bringázás), bár ezt majdnem mind országúton; azt egy kezemen meg tudom számolni, hányszor montiztam a verseny elõtt életemben, és azt én is tapasztaltam már, hogy a montizáshoz más izmok is kellenek, a lejtõzéshez, ill. technikás terepen tök más tekerni, mint aszfalton... Nagyon is elképzelhetõ, hogy ezek görcsöltek leginkább.
Azért volt fura számomra, mert az 55. km-ig nagyon jó erõben éreztem magam, eléggé elöl voltam, tökre élveztem az egészet, ettem-ittam, betartottam az elõre tervezett pulzuszónát (GA2, ill. néha GA1, tehát végig aerobban, leszámítva a sípályát, ahol EB-ben mentem, csak 2x mentem fel nagyon röviden EB/VO2-be.)
Ezek szerint edzetlenség lehet az ok, ne gondolkozzak tovább? Egyébként a verseny után nem is éreztem magam összességében fáradtnak (hiszen a táv harmadik harmadát csak regeneráló ill. GA1-es tartományban tudtam megtenni, a görcs szélén táncolva nagyrészt sikertelenül), de a lábaim még mindig rettentõen fájnak.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Kérdésedre válaszolva, ha single track-nél vagyunk akkor, igen várunk, és amint kiszélesedik egybõl lecsapunk :) vagy könyörgünk és sokszor elmondjuk egymás után, hogy álljon félre oldalra. És ez szokott hatni általában :)

Megnyugtató :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hosszútávon szerintem nem volt annyira rossz, de középen. Tolakodás és sorbanállás volt? A fél pohár vizet sem értettem. Oké, hogy az nem lötyög ki, de nem hiszem hogy sokan mentek is tovább, fel a lépcsõn pohárral a kezükben, fél kézzel.
Én ráérõsen nyomom, nekem belefér, hogy ott egy helyben megigyak egy teli pohár vizet. :D

Volt kisebb torlódás, mert nem mindenki állt meg, aki viszont igen az elfoglalta a helyet és nem lehetett ráfordulni a lépcsõre.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Szerintem az várható el a lassabban haladótól, hogy ahol lehet (van hely), húzódjon félre. Ahol nem lehet félrehúzódni, ott szerintem nem elvárható, hogy álljon meg és álljon ki a szélére. Ha ott mögé kerülsz, akkor peched van, ez is benne van a pakliban.

Egyetértek, fõleg, hogy mindkét részét betartottam én is.

"szabályzatban le van írva"
Valamint egy, egynyomos technikás emelkedõn, is szokott lenni hely és e mellett kell is lenni elengedési szándéknak, mert általában emelkedõn nehezebb újra elindulni tempósan, persze, tudom, ezt nehéz megérteni, mikor a különbözõ erõnlét találokzik ott-akkor. Viszont a saját tempóból ha kiesik az ember, akkor nehézkesen lehet haladni.
Nehéz erre jó megoldást találni, de véres atrocitás még nem volt ebbõl, és a kirívó esetek is csak nagyon ritkák. A nagyrésze a játékosoknak jószívû és látja, hogy a tempósan haladó hosszúsok másként közlekednek és elõzékenyen, vagy elsõ szóra elengedik egymást a versenyzõk.
Tavaly is és most is találkoztam, olyannal, hogy szólnom, sem kellett, aki mellett elmenet, az kiabált elõre: "hogy vegyétek ki a bringát, jön a hosszú ..."
Ez nagyon jó érzés ilyenkor, és megtisztelõ is! Õk azok, akik elõtt fejet lehet/kell hajtani, mert a versenyen õk is ezt teszik.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
A sokszori könyörgés helyett a türelmesebbek (túrista tempósok :D ) azt kérik: 'Engedj el amikor majd tudsz valahol, köszi!' Így nem görcsöl, a következõ helyen ahol tud, majd lehúzódik. De nehommá' errõl tárgyaljuk megint...

Balu, a link az aláírásodban nem megyen...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

No ez a másik fele. Ezt is totálisan megértem! Ilyenkor mindig van türelmetek megvárni, míg félreál?

Amirõl én beszéltem, azok azok az esetek, amikor van hely. Mondjuk hallom hogy jön, csak épp nekem nem mindegy, hogy épp merre helyezkedem, mert nem tudom honnan megy el.
A legrosszabb, mikor nem hallom, és nagyobb sebesség különbséggel megye el mellettem, szorosan! Csak a szerencse, hogy akkor nem kerülök egy követ...

Kérdésedre válaszolva, ha single track-nél vagyunk akkor, igen várunk, és amint kiszélesedik egybõl lecsapunk :) vagy könyörgünk és sokszor elmondjuk egymás után, hogy álljon félre oldalra. És ez szokott hatni általában :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
-Nem csak belsõ nélküli csodával lehet defektmentesen menni, normális falvastagságú/méretû gumi(amit normális nyomáson lehet már használni) meg lötty csodákra képes, és ez egyáltalán nem drága vagy extra.
-Az elõzgetõs dolog annyira meddõ, hogy sztem karaktert sem érdemes tovább pazarolnunk rá. Én általában kivárom, ritkán morgok; ha hallok vkit elengedem. Süketek miatt nem akarom összetörni a pofámat, így már ez az alap - ill azt sem akarom hogy más essen, mert stresszelem, max ha keménykedik felmegy a pumpa és valahol elmegyek mellette (nem túl messze tõle). szerk: És igen, jellemzõen szerencsére kevés a problémás ember (csak ezekre jobban emlékszünk).
-Tudjuk mitõl van a görcs, csak a módját nem találtuk meg hogy több idõnk legyen tekerni... ;)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez minden maratonnál elõjön, de ez nem ide kellene, hogy kerüljön, ez inkább versenyetika. Amúgy meg szerintem egy idõ után, már bocs, de igenis elvárható. (szándékosan nem írom, hogy "lásd szabályzat" :D)

Itt a távok egymásra indításából, s abból, hogy az utolsó trail-es szakasznál a hosszú hátba veri a közép közepét-végét, ez a konfliktus hatványozottabban elõjön. Ésszel, s udvarias, korrekt viselkedéssel, minden konfliktus elkerülhetõ lenne. Amúgy statisztikailag kb. 5 % a "problémás" versenyzõ, szóval szinte elenyészõ.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás

Szerintem az várható el a lassabban haladótól, hogy ahol lehet (van hely), húzódjon félre. Ahol nem lehet félrehúzódni, ott szerintem nem elvárható, hogy álljon meg és álljon ki a szélére. Ha ott mögé kerülsz, akkor peched van, ez is benne van a pakliban.

Egyetértek, fõleg, hogy mindkét részét betartottam én is.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

És csak akkor áll ki a szélére, mikor már majdnem elesett+15x kérleljük álljon ki oldalra ....