Egyetértek, lökjünk egyet utána.
Már megint csak a sörön jár az eszed?
Érdekes technikai kérdés. Most voltam Kitzbühelben és ott beiratkoztunk a BIKEACADEMY technikai oktatásra. Volt ott egy nagyon meredek leejtõ elgondolkodtató volt hogy egyáltalán le merjek-e menni. A lényeg az volt hogy gorilla tartás, és minél jobban elõre kellett dõlni, és meglepõ módon aki nem tojt be az iszonyat meredeken csiga tempóba le tudott menni, mert elõl volt a testsúly az elsõ keréken és kontrol alatt tudta tartani a leejtõt. Ha hátul volt a testsúly sokkal rosszabb volt mert a nagy meredekség miatt csak leszánkóztál...
Sok mindent tanultunk, de a nagy különbséget a testtartásban láttam és abban hogy a lehetõ legtöbb súlyt az elsõ keréken kell tartani akkor tudod a legjobban kontrollálni a leejtõket.
Hihetetlen mennyit tudtok lihegni ezen a technikázás dolgon. Örüljünk, hogy annyi megmozdulás van, amennyi, menjünk végig, állva, ülve, mereven (vagy lankadtan) és utána igyunk egy-két sört, egyre szélesebb mosollyal az arcunkon. (az elsõ kört én fizetem)
Persze, elöl van a súlypont, egy nagyobb fékezésnél fejre állna az ember.
15 éve montizok versenyszerûen, nem nekem kell elmagyarázni a lejtõn való átkelést
Szerintem a 2. új hurok alja nagyon is élvezetes montis lejtõ, nem kell mindentõl megijedni... Messze van az egy triál pályától. Sokan nem tudnak lefelé menni lassan, meredeken, az a baj. Gyakorolni kell a nyereg mögé beülést, ennyi... A hídtól sem kell félni, lassan legurul az ember, közben véletlenül sem markol rá erõsen az elsõ fékre, ennyi.
Ez nem aszfaltos túra verseny, vegyük már észre... Szép lenne, ha a Dakaron siránkoznának, hogy mi ez a sok homok itt? Hát elakad az autó...
Tanuljatok, gyakoroljatok, és ne a pályát szidjátok, hanem magatokat!
Peace!
Gyere legalább a fullrigiddel, vagy tán NYUSZI vagy?
gaboca1: Hány %-os az a két új mászás?
gaboca1: Hány %-os az a két új mászás?