Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Egyetértek, lökjünk egyet utána. :)

Már megint csak a sörön jár az eszed?:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Érdekes technikai kérdés. Most voltam Kitzbühelben és ott beiratkoztunk a BIKEACADEMY technikai oktatásra. Volt ott egy nagyon meredek leejtõ elgondolkodtató volt hogy egyáltalán le merjek-e menni. A lényeg az volt hogy gorilla tartás, és minél jobban elõre kellett dõlni, és meglepõ módon aki nem tojt be az iszonyat meredeken csiga tempóba le tudott menni, mert elõl volt a testsúly az elsõ keréken és kontrol alatt tudta tartani a leejtõt. Ha hátul volt a testsúly sokkal rosszabb volt mert a nagy meredekség miatt csak leszánkóztál...
Sok mindent tanultunk, de a nagy különbséget a testtartásban láttam és abban hogy a lehetõ legtöbb súlyt az elsõ keréken kell tartani akkor tudod a legjobban kontrollálni a leejtõket.

Szerintem szereld is le a hátsó féket, úgyis csak "leszánkóznál" vele mindenhol. :D
how to skid and midskid on a fixie - YouTube
21 másodperctõl látható a minden lejtõn alkalmazandó testtartás, kormányt párnázd ki azért. ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Hihetetlen mennyit tudtok lihegni ezen a technikázás dolgon. Örüljünk, hogy annyi megmozdulás van, amennyi, menjünk végig, állva, ülve, mereven (vagy lankadtan) és utána igyunk egy-két sört, egyre szélesebb mosollyal az arcunkon. (az elsõ kört én fizetem)

Egyetértek, lökjünk egyet utána. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Hihetetlen mennyit tudtok lihegni ezen a technikázás dolgon. Örüljünk, hogy annyi megmozdulás van, amennyi, menjünk végig, állva, ülve, mereven (vagy lankadtan) és utána igyunk egy-két sört, egyre szélesebb mosollyal az arcunkon. (az elsõ kört én fizetem)

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Lejtõje válogatja... Ha hátul van a súly, akkor fog a hátsó fék, stabil a tempó, az eleje meg könnyû, nyilván súlypont áthelyezéssel, ilyenekkel is kell kormányozni, de csinálni könnyebb, mint most a gép elõtt elképzelni, és szavakba önteni. Terepen sosem gondolkozok el, hogy most így, most úgy, hanem megyek, és csinálom magamtól, amit a pálya megkíván. Most a víztározó utáni új meredeken lejöttem, jött mögöttem egy ismerõs kezdõ srác, kérdezte, hogy hogy mentem itt le, visszamentem, és lejöttem neki még egyszer, de elmondani nem igazán tudnám.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Persze, elöl van a súlypont, egy nagyobb fékezésnél fejre állna az ember.
15 éve montizok versenyszerûen, nem nekem kell elmagyarázni a lejtõn való átkelést ;)

Érdekes technikai kérdés. Most voltam Kitzbühelben és ott beiratkoztunk a BIKEACADEMY technikai oktatásra. Volt ott egy nagyon meredek leejtõ elgondolkodtató volt hogy egyáltalán le merjek-e menni. A lényeg az volt hogy gorilla tartás, és minél jobban elõre kellett dõlni, és meglepõ módon aki nem tojt be az iszonyat meredeken csiga tempóba le tudott menni, mert elõl volt a testsúly az elsõ keréken és kontrol alatt tudta tartani a leejtõt. Ha hátul volt a testsúly sokkal rosszabb volt mert a nagy meredekség miatt csak leszánkóztál...
Sok mindent tanultunk, de a nagy különbséget a testtartásban láttam és abban hogy a lehetõ legtöbb súlyt az elsõ keréken kell tartani akkor tudod a legjobban kontrollálni a leejtõket.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Nem nekem kell beszólni, hanem a mazsoláknak! :)
Arra értettem, hogy simán felállnak a nyeregben, és nem mernek lemenni a lejtõn, mert félelmetes. Persze, elöl van a súlypont, egy nagyobb fékezésnél fejre állna az ember.
15 éve montizok versenyszerûen, nem nekem kell elmagyarázni a lejtõn való átkelést ;) Csak unom már a sok rinyálást, ennyi az egész. Persze, kezdõk is vannak, de nem rinyálni kell, hanem megtanulni szép lassan a technikát. A pálya mindenkinek egyforma.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szerintem a 2. új hurok alja nagyon is élvezetes montis lejtõ, nem kell mindentõl megijedni...:) Messze van az egy triál pályától. Sokan nem tudnak lefelé menni lassan, meredeken, az a baj. Gyakorolni kell a nyereg mögé beülést, ennyi... A hídtól sem kell félni, lassan legurul az ember, közben véletlenül sem markol rá erõsen az elsõ fékre, ennyi.
Ez nem aszfaltos túra verseny, vegyük már észre... Szép lenne, ha a Dakaron siránkoznának, hogy mi ez a sok homok itt? Hát elakad az autó...
Tanuljatok, gyakoroljatok, és ne a pályát szidjátok, hanem magatokat!
Peace!

Hát van még mit gyakorolnod ha neked nyereg mögé kell beülnöd azokon a lejtõkön... :) PEACE

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
OK, rövid táv, megvan...:)

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
"Mivel szintezõt nem vittem magammal, így csak az okostelóm 10 m-es GPS pontosságára tudok hivatkozni, amely szerint az elsõ (új) mászás kb. 11.7 km-tõl 13 km-ig tart. Az 1300 m-es 1 „nyomtávos” köves szakaszon leküzdesz 144 m-t, (ez különösen annak a fényében szívderítõ, hogy ezt megelõzõen aszfalton a Csór-réti víztárolótól „bemelegítettél” 4.76 km-en 225 m szinttel (aszfalton)"

Ezt nem értem, ez melyik táv? 6-tól 22km-ig kb lejtõ van hosszún, közepen... A víztározó meg a végén van, szóval nem értem...

A 2 új emelkedõ egyike a Galyatetõ elõtti?

A másik pedig a Vörösmarty ház elõtti?

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Bocs, a Mátraháza elõtti híd tényleg necces, én a késõbbire gondoltam, amit most építettek a versenyre.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Szerintem a 2. új hurok alja nagyon is élvezetes montis lejtõ, nem kell mindentõl megijedni...:) Messze van az egy triál pályától. Sokan nem tudnak lefelé menni lassan, meredeken, az a baj. Gyakorolni kell a nyereg mögé beülést, ennyi... A hídtól sem kell félni, lassan legurul az ember, közben véletlenül sem markol rá erõsen az elsõ fékre, ennyi.
Ez nem aszfaltos túra verseny, vegyük már észre... Szép lenne, ha a Dakaron siránkoznának, hogy mi ez a sok homok itt? Hát elakad az autó...
Tanuljatok, gyakoroljatok, és ne a pályát szidjátok, hanem magatokat!
Peace!

krisssz

krisssz

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok,

betegség miatt megválnék középtávos master1 férfi nevezésemtõl.

érdeklõdni privát üzenetben lehet, vagy a 20/373-0823-as számon.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ez a sok szépség mind benne van a hosszútávban?

teknõs73

teknõs73

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Gyere legalább a fullrigiddel, vagy tán NYUSZI vagy? :D

gaboca1: Hány %-os az a két új mászás?

Mivel szintezõt nem vittem magammal, így csak az okostelóm 10 m-es GPS pontosságára tudok hivatkozni, amely szerint az elsõ (új) mászás kb. 11.7 km-tõl 13 km-ig tart. Az 1300 m-es 1 „nyomtávos” köves szakaszon leküzdesz 144 m-t, (ez különösen annak a fényében szívderítõ, hogy ezt megelõzõen aszfalton a Csór-réti víztárolótól „bemelegítettél” 4.76 km-en 225 m szinttel (aszfalton :)

A 2. új mászás talán pszihésen rosszabb mint az elsõ, mert itt látod, hogy mi vár rád.
1.19 km-en 149 m. A számok majdnem tükrözik a nehézséget a laza szerkezetû köves szakaszon. Szinte csak kóvájogsz a napon miközben keresed az ideális nyomot, (vesztedre).
Mint oázist a sivatagban várod a frissítõ állomást a szakasz végén ;)

Csak megemlíteném azoknak akik nem ismerik a szokásos Mátra-nyerget, hogy ott 610 m-en 105 m-t kell leküzdeni technikás, köves rész. Ha tavaly itt felmentél akkor szerencsével a 2 új hurok sem fog kifogni rajtad. (Ezzel az áttételkérdést is megoldottuk)

Összességébe véve én mégsem a felfeléktõl tartok, azokkal mindenki megbirkózik a maga módján, ki nyeregbe, ki tolva, de van néhány veszélyes szakasz ahol vigyázni kell nagyon. pl. a kis DH szakasz alja már nemcsak lefelé hanem oldalra is lejt, mindez kemény földes részen, természetesen fával a végén. Ettõl már csak a 2. új hurok alja a veszélyesebb ahol az út jobban hasonlít egy építet triál pályára mintsem egy élvezetes montis lejtõre.

(A híd a Mátraháza elõtt továbbra is bevehetetlen az egyszerû földi halandó számára.)

Szóval csak óvatosan, és ügyeljünk egymásra!!!

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Matrara merevvillaval? Hattehulyevagy. :D Eleg volt a nyolcorason a vakondturasokon pattogni vele, de itt meg talan tempo is lesz lefele. Azert a mazochizmusomnak is vannak hatarai. :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Nyugi, tudom mirõl van szó: Margit hát normális :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Zolika csitt! Majd ha tudod mirõl van szó, akkor szólj be! ;)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Szerinted az önszopatás hõsies és mindenki, aki erre nem hajlandó, az nyuszi?:confused:
Szerintem a kormánycsapágyat is húzd túl, jó erõsen, hogy szoruljon, mert csak a nyulak mennek könnyen forduló kormánnyal, illetve 1.6-os slickkel gyere 5 bar nyomáson, mert az olyan keménycsávós.:D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

gaboca1: Hány %-os az a két új mászás?

Nem tudom, de nem fog tetszeni neked, szerintem, fõként a második, laza szerkezetû köves, nagy nyomatéknál elforogsz.