Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

#81
Uluwatu

Uluwatu

    vendég

  • fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest

Az év legunalmasabb versenye azt hiszem idén izgalmasabbra fordult, de nem pozitív módon és ez nem a rendezőknek köszönhető, hanem mert a sok eső kimosta a földet és mindenhol köves volt, a rövid távon fővel mivel kimaradt a zuhékból (radaron lehetett figyelni szombat estétől ahogy kap a közép meg hosszú táv de a rövid teljesen száraz marad), porzott és veszélyes volt. Így a nagy hosszú lefeléken ahol lehet ereszteni, végén a kevésbé technikásak estek rendesen, meg hát ugye aki előnyt akart szerezni a kemény gumikkal (lévén hogy itt az a hosszú mászásoknál is előny meg lefele az egyeneseken), a kanyarban megbosszulja magát mert nem hajlik a gumi rendesen és repül ki a kerék.

Ideje lenne már a pályát érdekesebbé tenni mert ennyire unalmas pálya ritkaság.

 

A segítők száma szerintem is vicc kategória volt, ilyen keveset még sosem láttam, nem a versenyzők biztonsága áll itt első helyen, az biztos. Meg volt egy balra aszfaltra fordulás ahol rá kellett kiabálni a hátizsákjában szöszmötölő srácra hogy merre kell fordulni mert nincs egyértelmű tábla, pedig éppenséggel nem volt túl elfoglalt a ritka mezőny miatt, hááát...

A kajáról nem tudok nyilatkozni mert nem szoktam enni, viszont ami mindenképpen pozitívum az a sok friss gyümölcs ami volt, még dinnye is! :) Tartsák meg a jó szokásukat, végre valami ami egy Duna maratonon volt először de azóta nem nagyon másolta senki, pedig ez lenne az igazi egy verseny végén.

Mondjuk az sem ártana ha végre egyszer a segítők a célban tudnák hogy milyen löttyöt adnak, nem csak elvétve a márka nevét. Nem mindegy hogy High5 EnergySource Iso vagy Zero, netán koffeines Zero (remélem hogy nem)..

 

Szintén újabban szokássá vált hogy egyeseknek párja/anyja beáll fél órával a rajt előtt a kissrác vagy kedves bringájával, miközben a rider esetleg még szépen a dolgát végzi, netán bemelegít a másik bringán vagy egyszerűen hűsölve készül miközben mások a tűző napon fogyasztják erejüket, bemelegítés hatását elveszítve. Mindezt úgy, hogy aki pedig dobogóért hajt és ezért mer egy rendes bemelegítés után előre"pofátlankodni", azt rögtön büntetik de legalább leszólják. Értem én teljes mértékben azokat akik tudják hogy csemetéjük a dobogóra áll és nem mindegy hogy hova, de nem épp ezért kellene végre a szabályokban inkább kedvezni nekik, a helyett hogy mindenki a kiskapukat keresse? Nem látom ennek értelmét. Miért nem lehetne végre fair módon blokkokat létrehozni, tavalyi vagy sokéves eredmény alapján és beszólítani az első 10-et, nem csak hármat? Valamint a rövid távon is, mert miért lenne az kevésbé fontos kategória? Az a fél óra ami elmegy a szpíker erőltetett hülyeségeivel ahogy minden egyes a dolgát végző ridert kiszúrja mert kínjában nincs érdekesebb témája, simán elég lenne még akár egyenként is felállítani a mezőnyt! Egy 100-as blokkok létrehozása pedig gyerekjáték lenne, vagy legalább az első 50, utána 100 és a többi. Simán rajtszám alapján amit egyszerűen ki lehetne osztani tavalyi (vagy top maraton) eredmények alapján. Ez a nagyon demokratikus hozzáállás hogy mindenki egyenlő, egy nagy baromság, mert evvel csak hátrányba kerülnek azok akik rendesen bemelegítenek. Ahol pedig a dobogó a cél, egyáltalán nem mindegy hogy a legelől állókhoz képest mondjuk a 300.-ik helyről indul valaki, mert az már akár simán 2 perc hátrány ami a dobogóba kerül.

Ilyenkor sírom vissza a Buda maratont: a reptér rögtön felállította a sorrendet mire jött az első kanyar és ha mégis volt magát hamnar elégető turbóhuszár, a mászások az erdőig kiszórták őket is mire kezdődött a single-track. Ha már itt van ez az óriási mező Felsőtárkánynál, nem lehetne itt is így indítani a mezőnyt? Na AZ lenne demokratikus!



#82
milan

milan

    vendég

  • fórumtag
  • 52 hozzászólás

2000+ kép itt: http://www.milanphoto.hu


milan módosította - 2016. augusztus 08. - 08:49

"Az esemenyek sodraban nehezen ertelmezheto modon helyzetbe kerult..." - Matusz Krisztian

#83
j4ni

j4ni

    vendég

  • fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Most nem nagyon előzgettem lefelé, lehet hogy azért mert legalábbis az elején elég jól ment és olyanokkal mentem akik lefelé se lassúak. A másik meg az hogy csomó helyen nem volt az a biztonságérzetem mert eléggé csúszott, néha olyan köveket kerülgettem hogy az biztos eldefektelt volna (láttam is sok defektest megint), párszor jól meg is dobtak. Az hosszú egyenes aszfaltos részen igen mert most a jobb nyomtáv is bevállalható volt, csak az most pont lemaradt a kameráról mert ott elfelejtettem bekapcsolni.

 

Várom a videót :)


j4ni módosította - 2016. augusztus 07. - 22:51


#84
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Most nem nagyon előzgettem lefelé, lehet hogy azért mert legalábbis az elején elég jól ment és olyanokkal mentem akik lefelé se lassúak. A másik meg az hogy csomó helyen nem volt az a biztonságérzetem mert eléggé csúszott, néha olyan köveket kerülgettem hogy az biztos eldefektelt volna (láttam is sok defektest megint), párszor jól meg is dobtak. Az hosszú egyenes aszfaltos részen igen mert most a jobb nyomtáv is bevállalható volt, csak az most pont lemaradt a kameráról mert ott elfelejtettem bekapcsolni.


  • j4ni kedveli ezt

#85
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Jó volt, élveztem. Porszáraz volt egy egy eltévedt tócsán kívűl, de lassabb is mert sok helyen nagyon köves volt (gondolom az esőzések kimosták a földet), egy két helyen csúnya kátyúkkal. A talán harmadik frissítő elötti jobb kanyaros gyors lefelén (amiután felmész és ott a frissítő) mindig ezerrel jövök le, most kicsit meglepetésszerűen ért hogy milyen köves volt és emiatt mennyire csúszott, sokat vissza kellett venni a tempóbol.

 

A végén volt egy kis genya felfelé amire nem emlékeztem előző évekről, de az lehet hogy csak én vagyok.

 

A kajáról nem tudok mit mondani mert annyit zabáltam előző nap hogy nem voltam éhes :) Mástól az "ehető" jelzőt kapta, de megint másoknam meg egyszerűen nem jutott, még a kólát is Egerből kellett újrarendelni. Ádám is hiányzott egy kicsit, de legalább volt a szpíkernek pulzusa, nem úgy mint a Gerecsén :P


  • j4ni kedveli ezt

#86
j4ni

j4ni

    vendég

  • fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Ez volt életem első maratonja!

 

Sérülésekkel álltam rajthoz, enerváltan kezdtem, hátulról indultam "megyek a teljesítménytúrázókkal" felkiáltással, de aztán a kemény emelkedők meghozták a kedvemet az előzgetésekhez. Lefele féltem ereszteni, hihetetlen sebességgel lejtőzött a mezőny, még a lányok is. Bele se merek gondolni, hogy "Tekergek -Occams Fusor" aki a videóin lefele szépen előzget, hogyan mehetett itt.

 

Hatalmas élmény volt, már írom is a blogom számára.

 

Azt szeretném kérdezni, hogy a középtáv második körében a nagyon sziklás csúcsnak amire felmásztunk (én leszállás nélkül) és talán még jó kilátás is volt, mi a neve, illetve ezen szintrajzon hol helyezkedik el?

 

Előre is köszi!

J.

 

 

 



#87
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

És ha a kiírásban benne van hogy gél lesz a zacsiban, és helyette izo tabletta van, azt azért talán a honalpon ildomos lenne közölni! Nyiván veszek gélt amiennyi kelle, de van azért főleg röviden aki úgy gondolja az ami a zacsiban lesz az neki elég!

 

Ezt mondjuk időben közölték: http://www.nse.hu/bukk-hirek/162-zero



"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#88
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

Nem szoktam nagyon versenyt kritizálni de most megteszem, elnézést érte!

Félreéértés neessék, a pálya és maga a rendezvény jó volt! Nekem tetszett, soha nem mentem még középtávon itt, és tetszett, ráadásul az elsőkört ahol felvitték, én még azon sem mentem, és az is nagyon jó volt!

A pályajelöléssel sem volt gondom, bár azért nem vitték túlzásba ahol kellett ott volt nyíl, egy helyen bizonytalanodtam el!

Mégis van két momentum ami mellett nem tudok elmenni. Köztudott tény hogy idén voltak súlyos balesetek maratonokon. Ezek jellemzően lefele történnek. Két viszonylag hosszú lefele volt a pályában, az elsőn ami majd 15km hosszú volt, összesen két pályabírót tartalmazott!!! Kettőt! Azon a lefelén azért talán kissé ez kevés. Ugyanez volt igaz a másik hosszú lefelére, én gyakorlatilag valami áthaladós időmérő szőnyegen kívül a bringaútra való érkezésig kb 10 kilin keresztül nem láttam pályabírót. Illetve a maásodik körben fent a gördülőköves talán Török útnak hívják, ahol azért hatalmas tempóval nagyokat lehet bukni szintén nem volt egy bíró sem! Én is futottam bele sérültbe a pályán, megoldottuk, de ez nem a versenyzők dolga, nem lehet minden méteren pályabíró de azért ez kevés. Ráadásnak a két ellenőrző bírónak a legfontosabb tevékenysége az volt, hogy ne menj be oldalról a rajtba ami nyilván jogos, de azért bohózat hogy amikor beállt már a komplett mezőny, ketten megpróbálnak a sor végére beállni oldalról hogy ne kelljen 300m-ert kerülniük, és már írják is fel őket, viszont az nincs ellenőrizve hogy a pályabiztosítás korrekt e! A mi biztonságunk érdekében. Én tudom hogy nehéz embereket szerezni, bár most hogy van középiskolai ingyen munka már nem annyira, és ők is elegendőek arra hogy kint álljanak és telefonáljanak ha kell!

 

A másik a kaja. Én sose szoktam kritizálni. De eleve a mennyisége kritikán alluli volt, a minősége pedig borzalmas. Én soha nem szoktam ételt kidobni, ezt kidobtam. Amikor meg a büfében akartam pótólni akkorra ott is elfogyott minden kaja, ez vicc kategória bár utóbbiról nyilván nem a rendezőség tehet!

 

 

És ha a kiírásban benne van hogy gél lesz a zacsiban, és helyette izo tabletta van, azt azért talán a honalpon ildomos lenne közölni! Nyiván veszek gélt amiennyi kelle, de van azért főleg röviden aki úgy gondolja az ami a zacsiban lesz az neki elég!

 

Félreértés neessék, nagyon jól éreztem magam és élveztem a pályát de ez konkrétan szemet szúrt, főleg az előzmények tudatában!


Sengakov módosította - 2016. augusztus 07. - 17:02


#89
MC Pite

MC Pite

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Holnap kitől tudok nevezést helyszínen átvenni?
Férfi közép.

 

 

4000, helyszínen lévő kollegának is lehet fizetni.

 

Elkelt


"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám


#90
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

A faces bejegyzések alapján a pálya száraz. Én ma Szilváson tekeregtem, ott is minden száraz egy két kis tócsa, ott nem porzott hanem pont kellemes volt. Délután zivatar felhők voltak arrafelé helyenként esett! Tárkányban nem esett!



#91
Tondach

Tondach

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 586 hozzászólás
Holnap kitől tudok nevezést helyszínen átvenni?
Férfi közép.

#92
MC Pite

MC Pite

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ffi közép nevezés eladó 4500 pénz.
Telenor 980 82 9hat.

4000, helyszínen lévő kollegának is lehet fizetni.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám


#93
niner

niner

    új vendég

  • fórumtag
  • 36 hozzászólás

Milyen arrafelé az időjárás?

Valaki járt mostanában kint a terepen vagy tervez a mai napon?

Írjatok ha tudtok valami megbízhatót...



#94
j4ni

j4ni

    vendég

  • fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

középtáv nevezés eladó, 4000Ft

Telefon:

3630-négyötvenöt-78-negyvenkilenc

 

anyagiak rendezése átutalással vagy személyesen a XIII ker Béke utcában

 

üdv

J.



#95
Kboy

Kboy

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 308 hozzászólás

Ez a gpx csak nekem nem jön le, ami itt van vagy másnak sem? Kiír egy halom kódot, úgyhogy ha valakinek van esetleg középtáv trackje akkor megosztaná?

Nem tudom milyen böngészőt használsz . Én elöször explorerrel próbáltam , azzal én sem tudtam leszedni nem tudom miért , Ezután crommal próbáltam ugyan úgy :jobb klikk, link mentése másként és így sikerült ! 



#96
MC Pite

MC Pite

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

98% hogy nem lesz kész az autó hétvégére, úgyhogy férfi M1 középtáv nevezés eladó 5.000,-

Telenor 980 82 9hat.

 

Ffi közép nevezés eladó 4500 pénz.

Telenor 980 82 9hat.


"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám


#97
gaboca1

gaboca1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Legalább bennem a segítőszándék megvolt, ha már nálam tapasztaltabbak meg sem próbálták! 

 

Egyébként jó az ábra! :)

Nem a segítőkészség hiányzik, de annyira abszurd volt a kérdés... :)



#98
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

??? ettől nekem ugyanaz maradt!



#99
djbahool

djbahool

    vendég

  • fórumtag
  • 115 hozzászólás

Ez a gpx csak nekem nem jön le, ami itt van vagy másnak sem? Kiír egy halom kódot, úgyhogy ha valakinek van esetleg középtáv trackje akkor megosztaná?

Jobb-klikk, mentés más néven.



#100
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

Ami az oldalon van az nem jó ?

 

http://www.nse.hu/bu...av-palya-terkep

Ez a gpx csak nekem nem jön le, ami itt van vagy másnak sem? Kiír egy halom kódot, úgyhogy ha valakinek van esetleg középtáv trackje akkor megosztaná?