Sajnos nem nagyon van ilyen rövid hajlított; amit itt linkeltél, ez is viszonylag kuriózumnak számít (és ha OS kormányt keresel, ez nem jó, ehhez új stucnit is kell venned). 620mm-eset már többet lehet kapni, én nemrég vettem az 580 mm-es egyenes helyett a merevfarúmra egy FSA XC-282L M18-at (18mm emelésû). Igaz, én pont az alacsony elejû bicajokat szeretem, de így még pont határeset lett és fõleg kényelmesebb, mint volt - bár most a hézagolók nálam a stucni fölött vannak - de így lett tökéletes. Viszont én azt mondom, érdemes megpróbálni a széles kormányt hosszabb távon, s ha pláne van is 640-es szélességû RaceFace-ed, próbáld használni pár hétig, milyen terepen! Kevésbé ideges a bicaj eleje, sokkal játékosabb lesz így, könnyebben kontrollálható stb. 1996-ban vettem az elsõ montimat, azon is egyenes kormány volt már (kb. 580-asok) és az ezt követõeken is - egészen 3 évvel ezelõttig. Aztán az utóbbi 3 évben felváltva használtam hajlított kormányú és egyenes kormányú, kormányszarvval szerelt bicajt, egyre inkább azon vettem észre magam, hogy szeretem szélesen fogni a kormányt és a 9/4 vagy 9/5 fokos hajlítással még hosszú távon is kényelmesebb nekem, mint a kormányszarvas, egyenes kormányos megoldás. Odáig jutottam, hogy az AM fully-n már 660-ról 680-asra cseréltem a kormányt (amibõl eredetileg 700-ast akartam, de "csak" 680-as volt jó áron)... :->
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget,és a tanácsot. Én is az alacsony elejû bicókat kedvelem,ezért csak kicsit nehéz az átállás. A kormány magasságával még csak-csak megbarátkozom,azzal nem is lenne problémám,a kormány szélessége az ami engem zavar. Egy ilyen "próbaúton" is akadt ezzel problémám majdnem,mert ahol eddig a kisebb kormányommal is épphogy elfértem,nos ott most ezzel már igencsak már-már elakadtam.Pedig csak 8cm-el nagyobb.
Azzal egyetértek,hogy a hajlított kormányommal valahogy közvetlenebbnek éreztem a kanyarokat,de ez aztán lehet a kormány hossza miatt is,nemtudom...
Amúgy 25,4es kormányt keresek,nem OS-t. Ez a kormány amit kilinkeltem, 600mm.s lenne nekem talán az ideális. Csak nemtudom mekkora helyem lenne a karoknak.Max felhívom õket,és megkérem,hogy mérjék meg nekem...