köszi, a német cikket nem néztem meg.
ha már számok és táblázatok vannak egy cikkben, akkor az biztosan úgy is van. mint pl az ADAC-nál.
tényleg nem kötekedésből, mert nincs bajom a Syntace-szel (nekem is van egy kormányom tőlük, igaz, csak alu) meg azzal sem vitatkozok, hogy oda kell figyelni kormányra/stucnira/nyeregcsőre (és még sorolhatnám, hogy még mire), de nekem furcsa ez a kiugró eredmény. ...és persze szomorú, hogy olyan (egykor) neves cég/név sem garancia semmire, mint a Ritchey. a másolatokról nem nyilatkoznék, nem tervezek kapcsolatba kerülni velük. (bár itt rögtön előkerül amit Jani írt, hogy ha van pl, egy Truvativ kormányom, akkor az mi is valójában...)
Az újságot, amiben a cikk megjelent, pont megvettem anno. Nekem is hasonlóak voltak az első gondolataim. Hogy nem, ez nem lehet. Két dolog:
1. a 10-year warranty némileg megnyugtató
2. A VR-3-as tesztjük, ami meglehetősen combos, nyilván nem tesz nagy kárt a Syntace saját cuccaiban, hiszen termékeiket ezzel minőség-ellenőrzik:), míg a többi gyártó esetleg marad a jóval gyengébb DIN EN 14766-nál. (Ej, csak nekem tűnt fel, hogy a teszt a VR-3 metódusaira épül?) Csak remélni tudom, a többi gyártó valahol közelíti a Syntace tesztkövetelményeinek szintjét. (Mondjuk a Thomson, Enve, vagy a tesztben épp nem szereplő Easton például ilyen lehet.) Szerintem innen jöhetnek a kiugró különbségek.
Vejne jól írja, a cuccaik nem csak erősek, de könnyűek is. Az országúti CDR 7075-ös kormányuk például 248g M-es méretben. Más gyártók a karbont kínálják ilyesmi tömeggel (kivéve a high-end grammozósak, persze).
zscs módosította - 2016. január 28. - 21:57