ahoy! regény következik, aki nem olvassa el, az sajnos nem ért meg:(
még mindig nem tudtam dûlõre jutni a derékfájással (inkább erõs zsibbadás, csak mászáskor) és kaptam egy olyan tanácsot, hogy toljam a nyerget elõre, és ha javul a helyzet akkor toljam vissza az eredeti helyébe (a jelölésekhez) és cseréljem le a kormányfejet.
ma kipróbáltam (igaz csak 2 rövidet másztam, tartósteszt holnap lesz) és úgy érzem most így tuti. de mivel a nyergen most nem középen oszlik el a terhelés, így recseg, ropog és félek hogy úgy járok mint az auron bikemagos tesztben, vagyis a nyereg eltörik a sínt rögzítõ müanyagnál. ezért kellene visszatolni az eredeti helyére, és egy rövidebb stucnit felrakni.
http://bikemag.hu/teszt/dema-auron(képek itt, hasonló cipõben mint én (hézagoló gyûrû is így van, csak nálam egy darab 1 centis a kormány alatt)
kérdés hogy ha rövidebbet teszek fel, és visszatolom a nyereget, akkor nem állhat elõ az az eset hogy rövid lesz a stucni? (de most hosszúnak érzem, ezért lett elõretolva a nyereg)
igazán nekem "mászásra kell" a stucni mert fájást síkon, kicsit emelkedõsebb terpen nem érzem. mászásra melyik jobb a rövidebb avagy a hosszabb? vagy ez emberfüggõ?
paraméterek: jelenleg egy tuva team 100-as +-5-os kormányfej, és a nyereg pontosan 2 cm-tert van elõretolva a szokásosnál, így szerintem 2 vagy ha nincs 2.5 centivel rövidebb stucni kellene.
ha lehet értelmes válaszokat, javaslatokat várok, számítok rátok
köszönet!
D