Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
még annyi, hogy
25.4es befogojú stucni mennyire tolerálná 26.00ás kormányt? illetve ha 26os befogojut veszek abba bele lehet szorítani egy 25.4es kormányt?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem is ODI van, ilyen buzi csavaros a dugója, valahol megvan...nem tetszik, de a markolat jó nagyon

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Matt, neked írok MSN.

Zsolesz, nézd meg a bowdeneket, nekem az nyöszörgött, de nem zavart, mert tudtam, hogy az.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
keresek 1colos aheades stucnit ~100mm körül olcsón. létezik külön 1colos, vagy csak 1 1/8os szûkítõvel? szûkítõt lehet valahol kapni külön?
más kérdésem egyelõre nincs .)

zsolesz, szedd szét, tisztítsd meg, vagy vidd szerelõhöz.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
szasztok!

Ha elfordítom a kormányt halkan nyöszörög valami a fejcsõ környékén. Mi lehet szerintetek?Csapágy?Csak akkor csinálja, amikor kissé jobban elfordítom mint szoktam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ODI muanyag... ugyis kopoeszkoz. ilyet max az orszagutimba tennek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Sima normál alu dugó (általában esztergátatni szokták)

syncros markolat beépített dugóval. elõbb utóbb úgyis lekopik teljesen. csak addig csúnya:)vagy majd rásegítek csiszolópapírral

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

én egy olyanra vágyom ami mindent bír:)

Sima normál alu dugó (általában esztergátatni szokták)
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hátha valaki ilyenre vágyik :)

http://www.barplugs4...age/1027689.htm

én egy olyanra vágyom ami mindent bír:)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Hátha valaki ilyenre vágyik :)

http://www.barplugs4...age/1027689.htm
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ez milyen fajta ez a bumszli kormánycsapágy-csésze? van valakinek valami infója róla? azonkívül hogy ronda, mûködik? :P
Feltöltött kép

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A régi bringámon nekem is fájt a hátam azon 10-rõl 7-centis korm. szárra cseréltem,a mostani bringámon 10 centis van és azon már nem fáj,ráadásul ennek még jóval sportosabb is a geometriája.
www.sintesibikes.com

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én most 5 cm-rel rövidebb stucnit tettem fel, mert eddig én is csak teljesen legelõre tolt üléssel tudtam menni, elenkezõ esetben majd leszakadt a derekam 10 km után. Most 8 cm stucni és 2 cm elõrébb toltam az ülést (összesen 3 cm a változás kb). Így nem fáj a derekam, kényelmes és van +- 1-2 cm még tovább játszani az üléssel, ha mégsem válna be hosszú távon.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem mindenkinek bírja a dereka a sportos geometriát (pl az enyém se). Csak trekking szerû beállítással nem fáj, viszont úgy lassú vagyok, ezért inkább kiállok néhányszor mielõtt még elkezdene fájni.
Ja, és erõs a derekam...

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

csak mászáskor érzem, utánna ha egy pár métert kiállva tekerek elmúlik. a mindennapos életben se érzem.
alternatíva lehet még az hogy 75-ös stucni, de 12 fokos (AM szerû fej)
vagy az hogy marad így ahogy van, max elhasználok pár nyerget (90 kiló vagyok most)

Rémhöri: a mászásnál a kormányzást meg tudom majd szokni
a súlypont meg ott lesz mint ahol alapban, elõrehúzott nyereg nélkül szokott lenni.
a súlypontal sosem volt gond semmilyen nyereghelyzetben, nem emelkedett az eleje, és mászásnál ugyan úgy érte a terhelés a lábam.

mivel truva teamed van, ezért gondolom nagybefogós. szerintem nekem olyan stucnim van, amilyet te keresel. syncros am, 80mm, 12fokos, os befogóval. ára sem horror.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
nekem attol mult el a derekfajasom, hogy 5 centit roviditettem a stucnin, meg emeltem a kormanyon, igy kicsit "trekking" jellegu lett az ulespoziciom, de mindehhez hozzatartozik, hogy oreg vagyok, lusta, es pocakos :)
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
csak mászáskor érzem, utánna ha egy pár métert kiállva tekerek elmúlik. a mindennapos életben se érzem.
alternatíva lehet még az hogy 75-ös stucni, de 12 fokos (AM szerû fej)
vagy az hogy marad így ahogy van, max elhasználok pár nyerget (90 kiló vagyok most)

Rémhöri: a mászásnál a kormányzást meg tudom majd szokni
a súlypont meg ott lesz mint ahol alapban, elõrehúzott nyereg nélkül szokott lenni.
a súlypontal sosem volt gond semmilyen nyereghelyzetben, nem emelkedett az eleje, és mászásnál ugyan úgy érte a terhelés a lábam.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én orvoshoz mennék.
Egy rövidebb - hosszabb stucni inkább kényelmetlen lesz, mint hogy hátfájást okozzon.
(és igen, lehet tényleg probléma is ilyen tünetekkel)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Próva cseresznye, 80assal érdemes kipróbálni, szintén 5, vagy kisebb emelkedésû stucnival, persze így a nyerget hátrébbtolni.
Mászás nehezebb lesz, mivel egyrészt direktebb lesz a kormányzás, másrészt hátrébb kerül a súlypont, de nem lesz vészes sztem.
Meg még érdemes gyúrni hátra, az sosem árt...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ahoy! regény következik, aki nem olvassa el, az sajnos nem ért meg:(

még mindig nem tudtam dûlõre jutni a derékfájással (inkább erõs zsibbadás, csak mászáskor) és kaptam egy olyan tanácsot, hogy toljam a nyerget elõre, és ha javul a helyzet akkor toljam vissza az eredeti helyébe (a jelölésekhez) és cseréljem le a kormányfejet.
ma kipróbáltam (igaz csak 2 rövidet másztam, tartósteszt holnap lesz) és úgy érzem most így tuti. de mivel a nyergen most nem középen oszlik el a terhelés, így recseg, ropog és félek hogy úgy járok mint az auron bikemagos tesztben, vagyis a nyereg eltörik a sínt rögzítõ müanyagnál. ezért kellene visszatolni az eredeti helyére, és egy rövidebb stucnit felrakni.

http://bikemag.hu/teszt/dema-auron
(képek itt, hasonló cipõben mint én (hézagoló gyûrû is így van, csak nálam egy darab 1 centis a kormány alatt)

kérdés hogy ha rövidebbet teszek fel, és visszatolom a nyereget, akkor nem állhat elõ az az eset hogy rövid lesz a stucni? (de most hosszúnak érzem, ezért lett elõretolva a nyereg)

igazán nekem "mászásra kell" a stucni mert fájást síkon, kicsit emelkedõsebb terpen nem érzem. mászásra melyik jobb a rövidebb avagy a hosszabb? vagy ez emberfüggõ?

paraméterek: jelenleg egy tuva team 100-as +-5-os kormányfej, és a nyereg pontosan 2 cm-tert van elõretolva a szokásosnál, így szerintem 2 vagy ha nincs 2.5 centivel rövidebb stucni kellene.

ha lehet értelmes válaszokat, javaslatokat várok, számítok rátok
köszönet!
D