Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha nem vagy 120kg akkor semmi para....az a vékony ricsi jóval erõsebb annál a Kalloy-nál ;)

beroka

beroka

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrégiben cseréltem telót meg stucnit. Mindkettõvel megvagyok elégedve, de ma úgy gondoltam, hogy a gyári Kalloy-t is cserélem, már csak a márkahûség miatt is.
Meg is vettem a Ritchey Pro kormányt, de mikor összehasonlítottam a gyárival, kicsit megrémültem. Nekem papír vékonynak tûnik a 2014-T6-os Ritchey a 6061-es Kalloy-hoz képest, bár merevségben nem tapasztaltam nagy visszalépést, sõt szerintem semmit.

Tanácsokra vagyok kíváncsi, hogy mennyire tartsak attól, hogy egyszer csak tekerve 30-35-tel tekerve, esetleg satufék közben, vagy kiállva a nyeregbõl, netán leejtõn lefelé elfáradhat-e ez a fajta kormány???? Mennyit bír ki, akár idõben, akár terhelésben. Jelenleg egy 100-as vagyok, de lesz ez még jobb is:)))

Valahogy nincs kedvem se kocsi alá esni, de legfõképp kerülném a szorosabb kontaktust a földanyával is :)

Nem DH-zok, ugrálok 30-40 centirõl, csak tekerek, mint állat, meg túrázgatunk lájtosan a párommal földutakon, meg ilyenek:)

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy '94-es Gepida Mundo vázam, amire rá lett zúzva mindenféle termék, a kormánycsapágy viszont maradt a régi, annyi változtatással, hogy a golyók cserélve lettek. Azonban ez már el volt kopva, vagy kotyog, vagy szorul, sz@r.
Vettem egy új csapágyat.
A probléma a következõ: a csapágy csészék azon része, ami a váz nyak részébe kerül kb 30 mm, viszont a váz nyaka 31,8 mm átmérõjû. Ez egy régi szabvány, azt hiszem. Egész Szegedet felkutattam egy 31,8-as csészéjû csapágyért, de már senki nem használ ilyet sajnos.
Tud-e valaki egy vadonatúj 1"-os menetes csapággyal szolgálni, aminek a csésze vázba menõ részének átmérõje 31,8 mm. (Gondolom ez nem valószínû)
Egyéb ötlet, hogy mit csináljak?
Remélem világosan leírtam, ha nem, tudok képet küldeni.

jaja volt régen 1 1/4"-os ha jól emlékszem, de ahhoz nem 1"-os villa kellett szerintem vagy igen?
szerintem ilyet már nem fogsz kapni...
váz csere:chin:

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy '94-es Gepida Mundo vázam, amire rá lett zúzva mindenféle termék, a kormánycsapágy viszont maradt a régi, annyi változtatással, hogy a golyók cserélve lettek. Azonban ez már el volt kopva, vagy kotyog, vagy szorul, sz@r.
Vettem egy új csapágyat.
A probléma a következõ: a csapágy csészék azon része, ami a váz nyak részébe kerül kb 30 mm, viszont a váz nyaka 31,8 mm átmérõjû. Ez egy régi szabvány, azt hiszem. Egész Szegedet felkutattam egy 31,8-as csészéjû csapágyért, de már senki nem használ ilyet sajnos.
Tud-e valaki egy vadonatúj 1"-os menetes csapággyal szolgálni, aminek a csésze vázba menõ részének átmérõje 31,8 mm. (Gondolom ez nem valószínû)
Egyéb ötlet, hogy mit csináljak?
Remélem világosan leírtam, ha nem, tudok képet küldeni.
"A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjûek bírálata felületes."

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Köszi szépen!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jó lesz csak bután néz majd ki

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
szerintetek nem baj ha egy 31.8as stucniba 22.2-es kormányt rakok hézagolóval?
végülis most 25.4-es stucniban van a gyári roox hézagolóval a kormányom, szóval esztergályossal ha csináltatok pontos hézagolót...az jó lesz úgy?
és ha jó úgy akkor a hézagoló minél szélesebb legye ugye, már ami még esztétikus...alu vagy ipari mûanyag?
remélem valaki aki gépész és ért a terhelés tani kérdésekhez tud segíteni nekem!
köszi elõre is!

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

hagyományos fejcsapi való bele szóval igen,bele.

Köszönöm szépen! :cheers:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hagyományos fejcsapi való bele szóval igen,bele.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Hali mindenkinek!
Meg tudná nekem valaki mondani,hogy a 06-os kona coiler matic vázba belemegy az FSA the pig DH pro 11/8" fejcsapágy? Köszi elõre is!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Hello mindenkinek!

Szeretnék venni egy Sunline v2-es kormányt csak nem tudom milyen sulyban van pontosan és hogy mennyire birja a kiképzést.
Muszály minél hamarabb megtudnom, mert a mostani Syncros Bulk-om elrepedt és bár kicsi még a repedés, de attól még nem jo repedt kormánnyal szaladgálni.

Tehát aki tudna nekem segiteni kérem írjon itt vagy e-mailt a milan89ers@freemail.hu címre esetleg vegyen fel msnen.

Köszi!
Milán
The best part of racing: the adrenalin rush...

badalassi

badalassi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szevasztok, a napokban vettem egy Merida UMF dirt fun 04-es vázat sajna kormánycsapágy nélkül. Valaki meg tudná mondani milyencsapágyat vegyek bele? Jó lenne ha konkrét márkát tudnátok. Elöre is köszönöm.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

alapméretes aheades stucnia van az altrixnak outi azaz 26-os kormány befogoval 100,130-as tuti van 2ezer párszázér

köszi! megnézem .)

habi

habi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Elég láma vagyok a témában. 20 év után vettem egy használt merev montana-t pénteken. A barátkozásnál tartunk, de az már kiderült, hogy feljebb kell emelni a kormányt (is). Az eladó szerint most a maxon van, ergo csere kell. Hogy hívják szaknyelven azt az alaktrészt ami az elsõ villába szorul és tartja a kormányt? "Kormány szár" -ra csak az a 7-13 cm-es konzol jelenik meg, "kormány csõ"-re pedig maga a kormány.
Úgy is leviszem szervízbe, de addig szoknám az árakat.
Kösz!

hercsi

hercsi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sziasztok!

620-as Zoggie hajlított kormányhoz (http://ebike.hu/term...-hajlitott/256/) milyen emberi árú kormányszarvat ajánlanátok?

Üdv és elõre is köszi az infókat :prosze:!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
alapméretes aheades stucnia van az altrixnak outi azaz 26-os kormány befogoval 100,130-as tuti van 2ezer párszázér
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Outi, de nem tudom, mennyire régi. Nitto pl. mindkét méretben gyártja a kormányait meg a befogóit is. No meg átalakítót is. Nagy stucniba kis kormány: http://cgi.ebay.co.u...idZp1638Q2em122
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a 26.0 az regi orszaguti, nem? en probaltam mar osszepasszolni oket, nem ment...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
köszi.
szeretem a szabványokat. még jó hogy van belõlük húsz...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás

még annyi, hogy
25.4es befogojú stucni mennyire tolerálná 26.00ás kormányt? illetve ha 26os befogojut veszek abba bele lehet szorítani egy 25.4es kormányt?

nem lesz jó egyik sem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való