Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
adott egy Ritchey félintegrált kormánycsapágy. eléggé megviselt szegényke, többször berozsdult már, jópár km makadámot is végigjárt
most szétszedtem, átzsíroztam, egy darabig még jó, de a következõ amit cserélni fogok ez lesz

mennyi az esélye annak hogy egy csapágyboltba betérvén kapok hozzá csapágyat?
vagy egy teljesen új csapágy kell bele?

ez van ráírva: Ritchey 41 30.2 45fok
(külsõ átmérõ,belsõ átmérõ,kúpszög)
képek:
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
FSA XC115/XC170 - 35mm

ferkov

ferkov

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
közben utánaolvasgattam, látom nem én vagyok az egyedüli :)). Szóval ha jól értem fél centi még belefér, de még így is szükségem lenne egy centire. A ritchey compok, meg az FSA-k milyen magasak?
szar van a palacsintában...

ferkov

ferkov

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
Ne röhögjetek nagyon ki, de vettem egy teleszkópot és hát mit ad isten, rövidebb a nyaka bõ 1,5 centivel, a pipa feléig ér kb...(tuudom, tuudom le kellett volna mérni elõtte, dehát olyan jó ajánlat volt :) ). Szóval keresem a lehetõ legalacsonyabb kormányszárat ami létezik, valami ötlet? (konkrét gyártókra, modellekre gondolok) Hiába böngészem gyártók, webáruházak oldalait, ez az adat sehol nincs megadva, a képeken meg nem igazán látszik...A mostani kormányszáram 4 cm ennél alacsonyabb kéne...Remélem érthetõ, mire gondolok :confused:. Ja és nem vadulni kéne, csak laza XC-re.
Esetleg más megoldás is létezik?
szar van a palacsintában...

Jaack

Jaack

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

@Jaack; hol nyekereg, a kormány megfogásánál, vagy a vázban? Utóbbi esetben biztos nem jelent majd valódi megoldást, ellentétben egy kenéssel. De az elsõ esetben is fölösleges beruházásnak tartanám.

Ha jól hallom akkor a kormány és a stucni találkozásáná. most kilazítottam, bekentem és elvileg nem nyekereg. Majd délután edzésen kiderül...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Sziasztok! Olvastam a topicos hozzászólásokat. Nekem Gepida Alboin 100-as kerékpárom van, de rövid a kormányoszlopa számomra. Milyen megoldást ajánlotok, mert én végigböngésztem egy csomó honlapot, céget, de nem találtam olyan "csövet" ami jó lenne. Én is gondolkodtam külön stucni, meg villa megoldáson, de mivel nem értek hozzá, illetve, ahogy látom nem is klappol a kerékpár meg az ötletem, ezért várom segítségeteket. Kösz!

Feltöltött kép

Ez menetes kormányszár. Vidd el szervízbe, ott tudnak emelni a kormánymagasságon. Ha így sem elég magas, akkor esetleg kereshetsz prospektusból más 1''-os, menetes kormányszárat, de kicsi az esélye, hogy találsz még magasabbat. A fenti jellemzõk fontosak, olyan, ami 1.1/8-as vagy Aheades, nem lesz jó. Lehet, ott valami más nem passzol, esetleg az ülésmagasság/vázméret.

@Jaack; hol nyekereg, a kormány megfogásánál, vagy a vázban? Utóbbi esetben biztos nem jelent majd valódi megoldást, ellentétben egy kenéssel. De az elsõ esetben is fölösleges beruházásnak tartanám.

Jaack

Jaack

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hali mindenki!
Van nekem egy outi keróm. Benne, hagyományos alu stucni. Ami elkezdett nyekeregni, és baromira idegesítõ. A kérdés, hogy van-e értelme beruházni ilyenre: http://ebike.hu/term.../adapter/2232/
Hogy tudjak rá tenni jó A-Head stucnit. Van ebbõl megbízható, jó minõségû? Vagy maradjak a hagyományos féle megoldásnál?
Üdv: Dani

gettobike

gettobike

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok! Olvastam a topicos hozzászólásokat. Nekem Gepida Alboin 100-as kerékpárom van, de rövid a kormányoszlopa számomra. Milyen megoldást ajánlotok, mert én végigböngésztem egy csomó honlapot, céget, de nem találtam olyan "csövet" ami jó lenne. Én is gondolkodtam külön stucni, meg villa megoldáson, de mivel nem értek hozzá, illetve, ahogy látom nem is klappol a kerékpár meg az ötletem, ezért várom segítségeteket. Kösz!

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Igeniiiss kapitány xD ma veszek 1et:D

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
úegy új...A VÁZBA VALÓ csapágy

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Na az a lényeg h a teleszkóp vállánál a fejcsónél a csapágy csészéje elkezdte szépen forgácsolni és esetleg vmi ötlet? új csapágy v esetleg h jó e a fél-integrált?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hi all!
lenne 1kérdésem nekem egy sima "mezei" kormány csapágyam van1 1/8 colos és van egy olyan problámám h az új telómba beleér a csésze és elkezdte basztatni a villám és azt akarom kérdezni h ugye a vázba bele lehet lökni a fél-integrált csapágyat? és ez vajon megoldaná a problémám?

na, ha ezt normálisan leírod, akkor tudunk segíteni. talán

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Hi all!
lenne 1kérdésem nekem egy sima "mezei" kormány csapágyam van1 1/8 colos és van egy olyan problámám h az új telómba beleér a csésze és elkezdte basztatni a villám és azt akarom kérdezni h ugye a vázba bele lehet lökni a fél-integrált csapágyat? és ez vajon megoldaná a problémám?

akos_

akos_

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
ok ezt elnézem, nem kicsit, nagyon :confused:

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
egyébként minden stimmel:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Egyébként innen ,jött az ötlet: kona jake: http://www.konaworld.../08_jake_w.htm
Itt egy deora váltó van hátul. Persze, csak hátul, és a fékek is országutaik, ha már egy kicsit jobban megnézem.

nem, itt tiagra váltó van hátul, 12-25-ös deore sorral, a fékrk pedig canti fékek, nem outik, és nem monti/cross váz, hanem ciklokrossz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

akos_

akos_

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Egyébként innen ,jött az ötlet: kona jake: http://www.konaworld.../08_jake_w.htm
Itt egy deora váltó van hátul. Persze, csak hátul, és a fékek is országutaik, ha már egy kicsit jobban megnézem.

akos_

akos_

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Kösz a válaszokat!
Gondoltam hogy necces,de hátha. Kihagyom ezt a projektet.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elsovaltoval sziiiiiiiivni fogsz. a feket meg ugy-ahogy be lehet loni. de jatekos lesz az is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Csak szeretem a koskormányt, de egy cyclocrossra nincs pénzem. Totál amatõr szinten.

inkompatibilitásba az elsõváltóval és a fékekkel futhatsz bele. nem nagyon, de bekavarhatnak.
ha ezt figyelembe veszed, akkor szerintem minden gond nélkül megoldható.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.