Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6418 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Nemrég új kormánycsapit tettem a gépembe. (Syncros HC Inside félintegrált)
A beépítés után nem sokat mentem vele a tegnapi Duna Maraton elõtt (10km kb.)
A versenyen az elsõ komolyabb nem aszfaltos lejtõ után észrevettem, hogy kotyog. Beállítottam, de a végére megint mozgott egy nagyon picit.
Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes? többször utánna kell állítani, vagy én állítottam be nagyon lazán?

Elõre is köszi a válaszokat!

Az elején elõfordul, hogy utána kell állítani.

A sebesség mindent megold.

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrég új kormánycsapit tettem a gépembe. (Syncros HC Inside félintegrált)
A beépítés után nem sokat mentem vele a tegnapi Duna Maraton elõtt (10km kb.)
A versenyen az elsõ komolyabb nem aszfaltos lejtõ után észrevettem, hogy kotyog. Beállítottam, de a végére megint mozgott egy nagyon picit.
Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes? többször utánna kell állítani, vagy én állítottam be nagyon lazán?

Elõre is köszi a válaszokat!
Egy bicaj építésnek soha nincs vége!!!!!!!!!

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Sziasztok!
Kissé alacsonyabbra szeretném rakni a kormányomat, csak bajban vagyok mert nem találok megfelelõ kormányszárat.Jelenleg egy Acor van ami realtív könnyû(kb120g-100mm-es), csak éppen 6fokos az emelése/lejtése.
Ami kéne: kb.17fokos(azért ennyi mert ilyet már láttam, és ez még nem "durván" meredek), alapméretes befogóval, 150g-ig bezárólag, lehetõleg 4csavaros elõlappal, ja és ne legyen túl drága, 90es(talán 100as) hosszaban.

Mit javasolnátok?

Ja az Acor-t már megfordítva használtam...:-)

kovtom

kovtom

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

jol gondolod

Köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hol ajánljuk a szervizt Zalaegerszegen vagy Nyíregyházán? Nem mindegy. Szarvban meg azt válaszd amelyik kényelmes bár szvsz nem sok értelmét látom egy trekingen. Az átszerelés pedig ott nagyon drága.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Pedro_amigo

Pedro_amigo

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Szevasztok!

Kezdõ volnék. Trekkingemet szeretném egyenesszárúsítani. Amit boltban ajánlottak az egy Herkules magasra felhúzható stucni,1 1/8-as, egy sima egyenes kormány annak levágása és mindez átszerelése természetesen a váltók-fékek átrakásával. Mindezt 6500-ért. Ez reális szerintetek? Ezen túlmenõen tudna valaki nekem egy occsó de megbízható kisméretû szarvat ajánlani? Köszönet

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.031 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Hi,

Olyan vázba, amiben eredetileg menetes, 1"-os teló van valahogyan (csapágycsere?) bele lehet tenni 1 1/8-os villát?

Amennyiben nem, tudtok ajánlani boltot, ahol még van elfekvõben 1"-os menetes modell?

Köszi

Nem tudok ilyen megoldásról.

Boltot viszont tudok: Emõd u. a Rómain, valami alap, de mûködõképes telót ajánlottak nekem is.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Hali Tamáska,

igen, ez a BBB Turnaround! Szóval azt mondod, hogy tartós lessz?
Nah valami jó hír:)

BBB turnaround, alu cseszek miatt konnyu, de normal zart csapagyak vannak benne. tartosnak kell lennie

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hi,

Olyan vázba, amiben eredetileg menetes, 1"-os teló van valahogyan (csapágycsere?) bele lehet tenni 1 1/8-os villát?

Amennyiben nem, tudtok ajánlani boltot, ahol még van elfekvõben 1"-os menetes modell?

Köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jol gondolod
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kovtom

kovtom

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a kormányszárak méretét hogyan adják meg? Jól gondolom, hogy lyuk középtõl, lyuk középig?!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
BBB turnaround, alu cseszek miatt konnyu, de normal zart csapagyak vannak benne. tartosnak kell lennie
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Sziasztok!

Sajnos tönkrement a "régi" kormánycsapágyam és gyorsan le kellett cserélnem valami újra, ezért nem volt idõm fórumon kérdezõsködni. Ezt a hibát ritkán követem, el, de most nagyon akartam menni bicajozni, nem volt idõ forumozni...

Tehát vettem egy BBB kormánycsapágyat, ipari, zárt 7800 HUF-ba került,
a pontos típusát most nem tudom. A csapágy külseje aluból van, a persely és a golyók természetesen acélból.

XC-re használnám hobbi szinten, 75Kg-val.

Kérdés, hogy ez a típús tartós-e, nem fog-e nekem tönkremenni? Nem-e valami könnyú, rövid életû versenyvackot vettem-e meg, amire nekem nincs is szükségem?

üdv
J4ni

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Köszi!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nagyon láma kérdésem lenne srácok... Mi a különbség az O/S és a normál befogó között?

A normál 25,4mm, az oversize (OS) 31,8mm átmérõjû.

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Nagyon láma kérdésem lenne srácok... Mi a különbség az O/S és a normál befogó között?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Igen, Joe..te csináltad rosszul, nagyon rosszul... :)

Na, vettem egy Truvativ Hussefelt stucnit.. Teljesen más világ... Igen, a csavarok végigérnek benne és mindkettõ 5 milis természetesen. Kezd visszatérni a hitem. Az egész nagyon masszívnak tûnik, van benne anyag rendesen. Ezzel nem lesz gond.

Igen Xian igaz, erre már én is gondoltam, hogy esetleg kicsit zsíros lett a villaszár, amúgy is szétberheltem a telót kentem össze-vissza, lehet ,h jutott a villaszárra is...

A másik dolog még, ami a felülettel kapcsolatos.. Lehet ,h smirglipapírral vagy vmi érdes cuccal óvatosan megdolgozom a villaszárat és a stucni belsõ felületét.. az sokat segítene, mert ahogy elnézegettem.. mindkettõ felület tükörsima volt és ha arra került még egy kis olaj is vagy zsír....

Én a helyedben hosszanti irányban csiszolnám fel, és valami durvább menetrögzítõvel megkenném a kapcsolódási felületet is, persze csak ha biztosra akarsz menni. ;)
Ó, B+, hogy lehet valaki ekkora gyökér...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Amíg ütésre elforog a stucni, addig jó. Ezzel véd meg sok mindent a töréstõl.

A sebesség mindent megold.

kovaxtromb

kovaxtromb

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Igen, Joe..te csináltad rosszul, nagyon rosszul... :)

Na, vettem egy Truvativ Hussefelt stucnit.. Teljesen más világ... Igen, a csavarok végigérnek benne és mindkettõ 5 milis természetesen. Kezd visszatérni a hitem. Az egész nagyon masszívnak tûnik, van benne anyag rendesen. Ezzel nem lesz gond.

Igen Xian igaz, erre már én is gondoltam, hogy esetleg kicsit zsíros lett a villaszár, amúgy is szétberheltem a telót kentem össze-vissza, lehet ,h jutott a villaszárra is...

A másik dolog még, ami a felülettel kapcsolatos.. Lehet ,h smirglipapírral vagy vmi érdes cuccal óvatosan megdolgozom a villaszárat és a stucni belsõ felületét.. az sokat segítene, mert ahogy elnézegettem.. mindkettõ felület tükörsima volt és ha arra került még egy kis olaj is vagy zsír....

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
A CC gépemen nem szoktam túlságosan meghúzni a csavarokat, mert még a végén elroppanna valami, tényleg olyan vékony. Mégsem fordul el a kormány.

Triálban sem téptem rá, csak kicsit jobban meghúztam, ott sem fordult el, pedig ott kap erõhatást rendesen. Ja, és mindkettõben alu-acél téma van.

Gondolom akkor én csináltam valamit rosszul.
Ha meg sz@r, akkor vegyél újat.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960