Az elején elõfordul, hogy utána kell állítani.Sziasztok!
Nemrég új kormánycsapit tettem a gépembe. (Syncros HC Inside félintegrált)
A beépítés után nem sokat mentem vele a tegnapi Duna Maraton elõtt (10km kb.)
A versenyen az elsõ komolyabb nem aszfaltos lejtõ után észrevettem, hogy kotyog. Beállítottam, de a végére megint mozgott egy nagyon picit.
Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes? többször utánna kell állítani, vagy én állítottam be nagyon lazán?
Elõre is köszi a válaszokat!
Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2009. július 05. - 16:59

A sebesség mindent megold.
Írta 2009. július 05. - 15:52

Nemrég új kormánycsapit tettem a gépembe. (Syncros HC Inside félintegrált)
A beépítés után nem sokat mentem vele a tegnapi Duna Maraton elõtt (10km kb.)
A versenyen az elsõ komolyabb nem aszfaltos lejtõ után észrevettem, hogy kotyog. Beállítottam, de a végére megint mozgott egy nagyon picit.
Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes? többször utánna kell állítani, vagy én állítottam be nagyon lazán?
Elõre is köszi a válaszokat!
Írta 2009. július 02. - 10:49

Kissé alacsonyabbra szeretném rakni a kormányomat, csak bajban vagyok mert nem találok megfelelõ kormányszárat.Jelenleg egy Acor van ami realtív könnyû(kb120g-100mm-es), csak éppen 6fokos az emelése/lejtése.
Ami kéne: kb.17fokos(azért ennyi mert ilyet már láttam, és ez még nem "durván" meredek), alapméretes befogóval, 150g-ig bezárólag, lehetõleg 4csavaros elõlappal, ja és ne legyen túl drága, 90es(talán 100as) hosszaban.
Mit javasolnátok?
Ja az Acor-t már megfordítva használtam...:-)
Írta 2009. július 02. - 08:48

Írta 2009. július 01. - 05:54

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. június 30. - 22:25

Kezdõ volnék. Trekkingemet szeretném egyenesszárúsítani. Amit boltban ajánlottak az egy Herkules magasra felhúzható stucni,1 1/8-as, egy sima egyenes kormány annak levágása és mindez átszerelése természetesen a váltók-fékek átrakásával. Mindezt 6500-ért. Ez reális szerintetek? Ezen túlmenõen tudna valaki nekem egy occsó de megbízható kisméretû szarvat ajánlani? Köszönet
Írta 2009. június 30. - 14:30

Hi,
Olyan vázba, amiben eredetileg menetes, 1"-os teló van valahogyan (csapágycsere?) bele lehet tenni 1 1/8-os villát?
Amennyiben nem, tudtok ajánlani boltot, ahol még van elfekvõben 1"-os menetes modell?
Köszi
Nem tudok ilyen megoldásról.
Boltot viszont tudok: Emõd u. a Rómain, valami alap, de mûködõképes telót ajánlottak nekem is.
Írta 2009. június 30. - 13:46

igen, ez a BBB Turnaround! Szóval azt mondod, hogy tartós lessz?
Nah valami jó hír:)
BBB turnaround, alu cseszek miatt konnyu, de normal zart csapagyak vannak benne. tartosnak kell lennie
Írta 2009. június 30. - 11:59

Olyan vázba, amiben eredetileg menetes, 1"-os teló van valahogyan (csapágycsere?) bele lehet tenni 1 1/8-os villát?
Amennyiben nem, tudtok ajánlani boltot, ahol még van elfekvõben 1"-os menetes modell?
Köszi
Írta 2009. június 30. - 01:29

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. június 29. - 22:12

Szeretném megkérdezni, hogy a kormányszárak méretét hogyan adják meg? Jól gondolom, hogy lyuk középtõl, lyuk középig?!
Írta 2009. június 29. - 21:54

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. június 29. - 18:03

Sajnos tönkrement a "régi" kormánycsapágyam és gyorsan le kellett cserélnem valami újra, ezért nem volt idõm fórumon kérdezõsködni. Ezt a hibát ritkán követem, el, de most nagyon akartam menni bicajozni, nem volt idõ forumozni...
Tehát vettem egy BBB kormánycsapágyat, ipari, zárt 7800 HUF-ba került,
a pontos típusát most nem tudom. A csapágy külseje aluból van, a persely és a golyók természetesen acélból.
XC-re használnám hobbi szinten, 75Kg-val.
Kérdés, hogy ez a típús tartós-e, nem fog-e nekem tönkremenni? Nem-e valami könnyú, rövid életû versenyvackot vettem-e meg, amire nekem nincs is szükségem?
üdv
J4ni
Írta 2009. június 23. - 09:44

Írta 2009. június 23. - 09:20

A normál 25,4mm, az oversize (OS) 31,8mm átmérõjû.Nagyon láma kérdésem lenne srácok... Mi a különbség az O/S és a normál befogó között?
Írta 2009. június 23. - 09:13

Írta 2009. június 18. - 16:12

Igen, Joe..te csináltad rosszul, nagyon rosszul...
![]()
Na, vettem egy Truvativ Hussefelt stucnit.. Teljesen más világ... Igen, a csavarok végigérnek benne és mindkettõ 5 milis természetesen. Kezd visszatérni a hitem. Az egész nagyon masszívnak tûnik, van benne anyag rendesen. Ezzel nem lesz gond.
Igen Xian igaz, erre már én is gondoltam, hogy esetleg kicsit zsíros lett a villaszár, amúgy is szétberheltem a telót kentem össze-vissza, lehet ,h jutott a villaszárra is...
A másik dolog még, ami a felülettel kapcsolatos.. Lehet ,h smirglipapírral vagy vmi érdes cuccal óvatosan megdolgozom a villaszárat és a stucni belsõ felületét.. az sokat segítene, mert ahogy elnézegettem.. mindkettõ felület tükörsima volt és ha arra került még egy kis olaj is vagy zsír....
Én a helyedben hosszanti irányban csiszolnám fel, és valami durvább menetrögzítõvel megkenném a kapcsolódási felületet is, persze csak ha biztosra akarsz menni.

Ó, B+, hogy lehet valaki ekkora gyökér...
Írta 2009. június 18. - 15:50

A sebesség mindent megold.
Írta 2009. június 18. - 15:37

Na, vettem egy Truvativ Hussefelt stucnit.. Teljesen más világ... Igen, a csavarok végigérnek benne és mindkettõ 5 milis természetesen. Kezd visszatérni a hitem. Az egész nagyon masszívnak tûnik, van benne anyag rendesen. Ezzel nem lesz gond.
Igen Xian igaz, erre már én is gondoltam, hogy esetleg kicsit zsíros lett a villaszár, amúgy is szétberheltem a telót kentem össze-vissza, lehet ,h jutott a villaszárra is...
A másik dolog még, ami a felülettel kapcsolatos.. Lehet ,h smirglipapírral vagy vmi érdes cuccal óvatosan megdolgozom a villaszárat és a stucni belsõ felületét.. az sokat segítene, mert ahogy elnézegettem.. mindkettõ felület tükörsima volt és ha arra került még egy kis olaj is vagy zsír....
Írta 2009. június 18. - 12:10

Triálban sem téptem rá, csak kicsit jobban meghúztam, ott sem fordult el, pedig ott kap erõhatást rendesen. Ja, és mindkettõben alu-acél téma van.
Gondolom akkor én csináltam valamit rosszul.
Ha meg sz@r, akkor vegyél újat.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960