Sziasztok!
Egy Grand Canyon CF SL montim van. Egy ideje feltűnt, hogy köves úton lefelé egyre csörömpölősebb a bringa eleje. Nézegettem, de az első féket behúzva és a gépet tologatva nem volt egyértelmű, hogy mi a baj. Mostanra viszont már annyira csörömpöl, hogy rászántam az időt, addig nézegettem, amíg egyértelművé vált, hogy a kormánycsapágy körül van a probléma. Eddig azért nem tudtam azonosítani, mert egyrészt a telót fogdostam a becsúszószárnál, másrészt a teló vázba csatlakozását a váz alatt. Most este viszont a váz fölött néztem/fogdostam a villanyakat: és bizony egyértelmű, hogy itt kotyog valami. Méghozzá ez a bizonyos IPU, azaz "impact protection unit" (http://www.mtb-check...ection-unit.jpg ) mozog a vázhoz képest, mondjuk 0.1mm-et (durva becslés). Van ennek a dolognak egy csavarja, az nem volt kilazulva, illetve a stucni meglazítása, és a villa tetején lévő csavar (bocs, nem tudom, mi a neve) finom meghúzása nem változtat a dolgon.
Nem szedtem még szét ilyet, nem tudom, mi mihez és hogyan rögzül, nem látom át, pontosan mi is a probléma gyökere. Van erre tippetek?
(Ezt az IPU-t egyébként így elsőre nem tudtam leszedni, hiába csavartam ki a csavarját, nem lehetett csak úgy leemelni, mint ahogy halvány emlékeim szerint egy normál, IPU nélküli esetben a csapágy (?) tetejét, ez elég masszívan ott van. Ezt belepréselhették a vázba?)
Vasárnap Mátra Maraton, addig nem túl reményteli, hogy találjak szervízt, aki ezt gatyába rázná. És itt jön a fő kérdés: Okozhatok kárt a vázban ha ezt még tovább használom így kotyogósan, csörömpölősen?