Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Gondolom sokan észrevették az elmult 1-2 év alatt a kormányok + cm méreteit.
Egyre szélesebbek es laposabbak lettek.
A cc s brigád innen nem olvasná tovább, de kiderült ök is profitálhatnak az új "trend" méretekböl.
De térjükn vissza a "lefelé" orientált brigádhoz.
Az ugye természetes, hogy egy széles kormány kezelhetöb a terepen mint egy keskenyeb. Aki fizika órán odafigyelt az érti is miért vagyunk már motocross szinten. Hozzá kerül az alu minimális görbülése is a növekedö hossztól, ami egy csillapitó faktorként müxik a kormánynál, szintén pozotiv efektus számunkra.
Van a széles kormánynak egészség ügyi "pro" ja is.
A szélesebb kormány miatt a tüdö körüli és a váll körüli izmok , inak kitágulnak.
Anatómiailag könnyebb a légzés és az inak/izmok elöfeszitett állapota miatt a válban a reakció idö is csökken a terepen.
Gondolom ez a trend a profiktól jött át, mint sok más hasznos dolog is. Elvégre nem versenyeznek ma 80mm telóval egy DH versenyen.

Csak azért emlitettem, hogy érdemes kipróbálni és az öreg "szabványok" (váll szélesség, suly..stb.) nem aktuális.

Mmmaci

Mmmaci

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszi szépen!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Miután a régit kivetted, igen.
Persze a villát is cserélni kell.

Mmmaci

Mmmaci

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hali.Olyan kérdéssel fordulok hozzátok(lehet hogy láma,lehet hogy egyértelmû)hogy menetes kormánycsapágyú vázba be lehet-e rakni A-Head-es kormánycsapágyat.
Méreteket nem tudok csak úgy nagy általánosságban kérdem.
A válaszokat elõre is köszi.
Üdv.A Medve

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Meg csináltak már olyan gépi tesztet is amin az egyik karbon Ritchey kibírta a 200 ezres ciklust, a másik meg 1500-nál eltört...

Hát ha eltörik, arról biztos tudni fogtok!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nekem is volt régen ilyen conixos, összességében kerüld el messze.

Nehéz maga a cucc amit belenyomsz a nyakba. Ráadásul nekem a körmök valami bili anyagból voltak, pár szerelés után kikoptak és nem tartottak tovább. Meg, hogy az egész kupakot tekerd beállítás közben. ááá

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

és Te mi alapján választottad ezt a megoldást? mármint miért ezt a megoldást preferáltad a hagyományos helyett?
(én vettem meg a kormánycsapágyat.)

nekem volt ilyenem egy fsa kormánycsapágyból. a syncros-hoz nem tudom hol van az eredeti kupakja :)
általában nem szeretek villanyakba beleverni rózsát, eladni könnyebb anélkül

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

a német BikeMagazin és a MountainBike is gépi terheléses tesztet csinált carbon kormányokról és nyeregcsövekrõl. Ricccsi bácsi carbon cuccai magasan az élvonalban voltak, kibírták a maximális terhelést is.

Meg csináltak már olyan gépi tesztet is amin az egyik karbon Ritchey kibírta a 200 ezres ciklust, a másik meg 1500-nál eltört...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

nincsenek igazi elõnyök
egyszerûbben cserélhetõ, és a karbon villanyakba is bele lehet tenni gond nélkül
de nagyrészt tökmindegy
ráadásul nehezebb, és szerelni is nehezebb

és Te mi alapján választottad ezt a megoldást? mármint miért ezt a megoldást preferáltad a hagyományos helyett?
(én vettem meg a kormánycsapágyat.)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

ha a kormányt nézed akkor 3-4-5 óránál vastagabb, és 9-10-11 óránál vékonyabb?

11-5-ig szép vastag, de itt sem teljesen egyenletes, 5-7-ig nagyon vékony, utána 7-11-ig a kettõ között van.De a másik oldalon másképp van, ott 11-5<5-11.Amúgy gyönyörû kormány, mintha tiszta árnyék lenne ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nincsenek igazi elõnyök
egyszerûbben cserélhetõ, és a karbon villanyakba is bele lehet tenni gond nélkül
de nagyrészt tökmindegy
ráadásul nehezebb, és szerelni is nehezebb

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
fsa conix milyen elõnyökkel bír a hagyományos körmösbasz-hoz képest?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Lehet én nem fogalmazok világosan, de nem a hosszában változik a falvastagsága, hanem ahol elvágtam, a kör kerületén, a kör vonalán.Lehet ez is normális, akkor visszavonom a fikázást, nem vagyok annyira otthon a témában, mint ti.Amit leírtatok azokat pedig felfogtam, azért ennyire nem vagyok gyp-s.

ha a kormányt nézed akkor 3-4-5 óránál vastagabb, és 9-10-11 óránál vékonyabb?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Üdv Mindenkinek! Van valakinek tapasztalata Hungary:A Galaxy fejcsapággyal kapcsolatosan? Csapágyat lehet bele kapni ha meghal a gyári? Mennyire precíz kidolgozás?

Nincs vele semmi gondom. Kupak és rózsa nélkül valami 99g-nak mértem annakidején. Legalább 6éve használom merevvillával, semmi baja. Hozzá kell tenni, hogy én csak 70kg vagyok.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Löpapp !
Csak hogy nyugodj aludj, elmondom, a német BikeMagazin és a MountainBike is gépi terheléses tesztet csinált carbon kormányokról és nyeregcsövekrõl. Ricccsi bácsi carbon cuccai magasan az élvonalban voltak, kibírták a maximális terhelést is.
Szóval, szerintem semmi baja nincs a kormányodnak.

Elég szarul aludtam, de köszi! XD
Igen, én is abban reménykedem, h Ricsiék nem csinálnak gagyit, fõleg nem ebben a kategóriában.Ha törik, akkor úgy is jelzem.Már csak a stucnit várom hozzá, még kb egy hét!Be vagyok sózva!
Köszi a válaszokat mindenkinek!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Löpapp !
Csak hogy nyugodj aludj, elmondom, a német BikeMagazin és a MountainBike is gépi terheléses tesztet csinált carbon kormányokról és nyeregcsövekrõl. Ricccsi bácsi carbon cuccai magasan az élvonalban voltak, kibírták a maximális terhelést is.
Szóval, szerintem semmi baja nincs a kormányodnak.
Marci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát, én aztmondanám hogy megnyugtatóbb lenne az egyenletes anyageloszlás, de így is jónak KELL lennie. Nem hiszem hogy életveszélyes cumókkal seftelne Ricsibácsi.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Pedig Tam leírta neked, hogy a valvastagság lesz más, elég érthetõen:)

Max hozzászoksz, hogy nincsen szarv

Lehet én nem fogalmazok világosan, de nem a hosszában változik a falvastagsága, hanem ahol elvágtam, a kör kerületén, a kör vonalán.Lehet ez is normális, akkor visszavonom a fikázást, nem vagyok annyira otthon a témában, mint ti.Amit leírtatok azokat pedig felfogtam, azért ennyire nem vagyok gyp-s.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
omg....csatlakozom Tam-hoz

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en asszem kiszallok ebbol a beszelgetesbol.

remelem most nem az jon hogy "raraktam a kormanyszarvat es meghuzasnal osszeroppant a kormany" mert akkor elvesztem minden hitemet az emberisegben.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F