Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A teljesség kedvéért nem ártana azt se tudni, hogy a stucni csavarjai mennyire voltak meghúzva, mert túlhúzás is okozhatja a linkelt kormánysérülést.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
merida x-mission speed nem?
elég szarul néz ki amúgy

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ez elég vad. Nem ismerem (fel) a kormányt, milyen anyagból van, mekkora a falvastagsága és a tömege?

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Sok minden múlik 15 másodpercen...asszem ezt a napot megjegyzem, mint második szülinap.
http://crescent.uw.h...y/P1120873_.jpg
http://crescent.uw.h...y/P1120882_.jpg
Ez azután történt, miután (szokás szerint) 70-el leszáguldottam a János-hegyi kilátóról az aszfalton, a libegõnél a parkolóban tettem 1 kört, mert furcsa hangja volt az elsõ tárcsának...megálltam...megpörgettem az elsõ kereket...semmi...visszaülök...megint furcsa hang...na, gondoltam mindegy, még1x feltekerek. Mikor elindultam, kiálltam a nyeregbõl, aztán a testsúlyom egy részét vissza a kormányra, ekkor a bal oldala, mint a vaj, lehajlott.
Egyszer-kétszer belegondoltam hazafelé, hogy mi lett volna, ha ez 70-nél az aszfaltos lejtõn történik...
Kb. 6500km volt benne, ennek kb. a 2/3 terep.

Artemis

Artemis

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi a tippeket :D:D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
keskenyebb kormány, fogd szûkebben a mostanit, szûk ruha, gubodz össze, vegyél fel cseppalakot

Artemis

Artemis

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Jólvan na, hát tudok én haladni elõre, mert nem cukorból vagyok, csak mégis faszább lenne, ha nemlenne akkora a légellenállás:D Egyébként a Neuzer X2-es cross bicaj.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát ha nem tudsz szélben haladni arra egy megoldás van EDZ. Próbáld meg ha emelkedõn sem tudsz haladni akkor csak ez a megoldás, ha csak aszfalton tekersz akkor még feltehetsz még valamilyen slick gumit bár szerintem az edzés hasznosabb lesz (montira nem teszünk könyöklõt az egy másik szakág)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Artemis

Artemis

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
Pár tanácsot szeretnék kérni. Nemrég vettem egy Neuzer X2-es bicajt, éshát eléggé idegesít mikor pl szélben szinte nemtudok semmit haladni, szóval a légellenállásomon szeretnék csökkenteni...én elõször egy könyöklõre gondoltam...egy ilyen típusú bicajra mennyi értelme van könyöklõt rakni szerintetek?Ha igen, akkor milyen féle fajtát?Vagy egy sima kormányszarvat is lehetne könyöklõnek használni?Elõre is köszi a választ:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
hangold be a feszességet a kupakkal, aztán rögzítsd a kormányszárat. nem bonyolult

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Tehát lazítsak a csavarozáson?
Mármint gondolom csak a kupakon.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
túlfeszítetted a kupakkal esetleg?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Sziasztok!

Megtisztítottam és újrazsíroztam mindkét kormánycsapágyat a mountain bike-omban. Összeszerelés után nehezebben fordul a kormány, mint a karbantartás elõtt és szinte érzem, ahogy a csapágygolyók forognak.
Mit rontottam el? : (

Söndör

Söndör

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

Szerintem ilyet keresel :Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

A kupak után gyártott, már régebben is hiány volt ezekbõl. Írok privit.

Ez úton,a nyilvánosság elõtt szeretnék köszönetet mondani Moratizonak,a kedves és nagylelkû segítségéért!!! Felajánlotta,és szinte fillérekért adta nekem ezt a komplett Syncros stucnit,hogy megvalósúljon egy tizenhat éves álmom,és elkészûljön a GT RTS-em.
Nagyon szépen köszönöm Neked,a nagylelkû segítségedet!!!
Minden jót Kívánok Neked!
Tisztelettel:Sanyi

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
1" kormányszárat nem nagyon árulnak. De az 1,1/8"-os stucnikba lehet venni szûkítõt és úgy már jó lesz.
Marci

elmepocok

elmepocok

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi, tehát 1" ahead csapágy, villa és 1" kormányszár. Megpróbáljuk beszerezni...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
villat es kormanyszarat is kell cserelni, de amugy semmi akadalya
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Üdv!
Létezik 1"-os ahead kormánycsapágy, így szerintem semmi akadálya a cserének.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

elmepocok

elmepocok

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hali!
Már- már félek megkérdezni, de mivel még sosem tanulmányoztam közelebbrõl ahead csapágyat, azt szeretném kérdezni, hogy a hagyományos menetes csapágyat ki tudom-é cserélni aheadre? Mármint elég a villát kicserélni, vagy a váz méretében vannak különbségek? Köszi

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Üdv!
Azért írok ide,mert az apróban nem kapok segítséget!
Van egy régi Syncros stucnim,de nincs meg hozzá a kupak!Mivel a villa nyakra menõ rész ferde,így a hagyományos egyenes stucni kupak nem jó hozzá...
Ha esetleg valakinek lenne fölösleges,légyszi jelezze már!Nem baj ha nem eredeti,csak jó legyen!
Méret:1-1/8"-os,A-head-es.
Elõre is Köszönöm!

Szerintem ilyet keresel :Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

A kupak után gyártott, már régebben is hiány volt ezekbõl. Írok privit.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius