Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6419 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Jogos,de módosítottam.:)

...alul felül egynyolcados nyak?

dereng.

De annyira mégse teljesen olyan,mert ha jól olvasom,akkor egynyolcados nyakkal használja a fiú a villát.
Tehát alul-felül egynyolcados csapi kell neki.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
én egyáltalán nem tapasztalok ilyen "becsuklást" a dawg-nál
igaz a specinel sem éreztem, pedig ott is többeknek volt ilyen tapasztlata...

a gyári markolat viszont tényleg vékonka.

Szerintem vegyél egy olcsóbb 1.5-ös meg egy olcsóbb 1/1/8-os kormi csapágyat és a kettõbõl hozd össze.
Milyen a fejcsöve a gépnek?
Az a fajta,mint a Cube gépeken,hogy a csõ mérete végig egyenletes,vagy az a fajta,mint a specko gépeken,hogy alul széles felül véknyabb?
Ha elõzõ,ahhoz tudok FSA csapágyat.
Ha utóbbi,akkor két csapágyból összerakható.

szûkítõ még akkor is kell neki az 1,125 nyakhoz

ilyen (mint speci)

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Milyen a fejcsöve a gépnek?
Az a fajta,mint a Cube gépeken,hogy a csõ mérete végig egyenletes,vagy az a fajta,mint a specko gépeken,hogy alul széles felül véknyabb?
Ha elõzõ,ahhoz tudok FSA csapágyat.
Ha utóbbi,akkor két csapágyból összerakható.
Veszel egy 1.5-ös olcsóst meg egy 1/1/8-os olcsóst és a kettõbõl összerakod.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok

Remedybe keresek felintegralt kormanycsapagyat, Tapered, felul 1 1/8, alul 1.5, de 1 1/8-os nyakkal hasznalnam, tehat az 1.5-ot szukitenem kell.
Ma korbejartam egy rakat boltot, de sehol sem talaltam, azt mondjak gyakorlatilag remenytelen.
Esetleg tud valaki Budapesten barhol, ahol kaphatnek?
Koszi

ki foglak ábránditani. szerintem itthon nincs ilyen.
menj az online rendeléses topic-ba, nézd meg van-e crc-s rendelés, mert szvsz onnan hamarabb szerzel

Sziasztok!

Tegnap érkezett meg az új bringám, egy Kona Dawg! Van pár fontos apróság vele ami nagyban hozzájárulna h jobban össze tudjak szokni a géppel!
Van egy olyan érzés a kormányzásnál, hogy egy bizonyos szögön ha túlfordítom akkor átesik/becsuklik a kormány! Az a kérdés, hogy ez a hosszú kormányszár miatt van, vagy pedig a lapos fejcsõszög miatt? Mindneképpen közelebb és magasabbra kell hoznom a kormányt, mer sajnos rossz a csuklóm, és minél kevésbé kellene terhelnem!
Sajnos nem találtam rövidebb, és magasra húzott stucnit eddig! A kérdés, hogy létezik-e ilyen? vagy pedig stucni+kormány cserére is szükség lesz?
Illetve vékonynak érzem a markolatot, ami szintén zavar, ez vastagabb markolattal orvosolható? vagy pedig a kormányvégek vastagsága is külömbözõ lehet? Még csak kezdõ bringás vagyok, megköszönném a segítséget!

a fejcsõszög miatt "csuklik be" a kormány. ezen csak alacsonyabb villa segítene.
mihez képest keresel rövidebb és magasabbra emelõ stucnit? azt nem irtad...
vastagabb markolatot pedig lehet venni, nézz szét jól boltok kinálatában.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohojojo13

Mohojojo13

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Tegnap érkezett meg az új bringám, egy Kona Dawg! Van pár fontos apróság vele ami nagyban hozzájárulna h jobban össze tudjak szokni a géppel!
Van egy olyan érzés a kormányzásnál, hogy egy bizonyos szögön ha túlfordítom akkor átesik/becsuklik a kormány! Az a kérdés, hogy ez a hosszú kormányszár miatt van, vagy pedig a lapos fejcsõszög miatt? Mindneképpen közelebb és magasabbra kell hoznom a kormányt, mer sajnos rossz a csuklóm, és minél kevésbé kellene terhelnem!
Sajnos nem találtam rövidebb, és magasra húzott stucnit eddig! A kérdés, hogy létezik-e ilyen? vagy pedig stucni+kormány cserére is szükség lesz?
Illetve vékonynak érzem a markolatot, ami szintén zavar, ez vastagabb markolattal orvosolható? vagy pedig a kormányvégek vastagsága is külömbözõ lehet? Még csak kezdõ bringás vagyok, megköszönném a segítséget!

k u t y a

k u t y a

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok

Remedybe keresek felintegralt kormanycsapagyat, Tapered, felul 1 1/8, alul 1.5, de 1 1/8-os nyakkal hasznalnam, tehat az 1.5-ot szukitenem kell.
Ma korbejartam egy rakat boltot, de sehol sem talaltam, azt mondjak gyakorlatilag remenytelen.
Esetleg tud valaki Budapesten barhol, ahol kaphatnek?

Koszi

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köc. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Elõre is köszi!
Jut eszembe; gyártanak õk más 'light' cuccokat is? Neyeregcsövet pl.?

úgy tudom, hogy csak kormány és talán kormányszáruk volt - már ami a lightot illeti
másról nem tudok.
kormányból van nekem kettõ is, 'aprópénz' volt és ahhoz képest régóta bírja és 1-2 grammal nehezebb csak a WCS-nél.

amint megtudok valamit, jelzek.
illetve egyéb trinity, caprine, maxxis, hauser, specialized-es kérdésre is megpróbálok válaszolgatni...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Elõre is köszi!

Jut eszembe; gyártanak õk más 'light' cuccokat is? Neyeregcsövet pl.?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Basszus...köszi. Feketére lenne szükségem. (Azt sem tudtam hogy létezik fehér; nem túl erõs a marketing)

utánakérdezek

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Ha sürgõs,holnap nagykerezek,ha van bent, hozok.
De nincs bent.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Basszus...köszi. Feketére lenne szükségem. (Azt sem tudtam hogy létezik fehér; nem túl erõs a marketing)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Egy fehér van bent nálam.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Hi,

Trinity light hajlított kormányt merre lelek? Nagyon kéne egy. 3990 HUF, 205g...

X

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Én is hülyeséget írtam,mert írtad mekkora a stucnid szélessége,csak nem figyeltem oda rá.
Ha meg felér a felsõ középvonaláig,nincs gáz.
(Ha meg mégis, tegyél rá egy Truvativot az csak egy csavaros,ott biztos a középvonal fölé ér!:))

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ezt értem,de azt nem, hogy ez a kettõ ,hogy passzol egymáshoz.
Ha nekem a stucnim 60 mm hosszan fogja a villanyakat,akkor ha 30 milliméterig ér bele a villanyak,pont sehol se van a felsõ csavartól.
Magyarul mindannyian hülyeséget mondunk ,amíg nem tudjuk milyen szélesen fogja Dante stucnija a villanyakat.

Nem azt mondtam, hogy 30 mm ér bele, hanem, hogy "megvan a 30 mm". Nem tudom, nem mértem le pontosan. Az biztos, hogy a felsõ csavarnál ér véget - az, hogy a középvonal alatt fél mm-el, vagy fölött fél mm-el, nem tudom megállapítani.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
igazad van, ebben a cikkben is ezt írják egyik elõnynek (Singletrack.com: Mountain Biking, Product Reviews, Bike Tests, Racing News, Trail Guide, Windham World Cup)
végül addig variáltam, míg rendeltem egy "riser" kormányt 15mm-es emeléssel

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

köszi az infokat
még szemezek a Ritchey 10d kormányokkal is. ebben van egy elõre kurfli, emiatt esetleg kell rövidebb stucnival számolni, vagy annál is jó lesz a már megszokott méret?

Azért van benne elõre a kurfli, hogy a nagyobb visszahajlás miatt ne legyen közelebb a markolat. Szerintem ugyan az a stucnihossz kell.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Ezt értem,de azt nem, hogy ez a kettõ ,hogy passzol egymáshoz.
Ha nekem a stucnim 60 mm hosszan fogja a villanyakat,akkor ha 30 milliméterig ér bele a villanyak,pont sehol se van a felsõ csavartól.
Magyarul mindannyian hülyeséget mondunk ,amíg nem tudjuk milyen szélesen fogja Dante stucnija a villanyakat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Egyébként ,hogy jött ki pont 30 mm?

Csak egy kb szám. Millió 35mm magas stucni van, ami kb 30-33mm hosszan fogják a villanyakat.

A sebesség mindent megold.