Sziasztok.
Van egy régi országútim 1 colos menetes villanyakkal. A menetes fejcsapágyat kellene cserélnem mert teljesen beállt.
Egy Shimano 105 -ös fejcsapágy van most benne, amit cserélnem kell. Kaptam egy olyan csapágy szettet, ami ez helyettesíti -Shimano-, de még sem tudom rátekerni, a villára sem a perselyest sem a kontra anyát.
Az lenne a kérdésem, hogy létezik különbözõ menet emelkedéssel ilyen fejcsapágy? Lehet ez a gond?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Indította
bigtom
, 2002. július 25. 10:51
Írta 2013. június 01. - 16:21
Írta 2013. május 31. - 20:27
pedig annak akkor ki kell jonnie.
reszemrol ennyit tudtam tavgyogyitani.
reszemrol ennyit tudtam tavgyogyitani.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. május 31. - 20:25
;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. május 31. - 20:23
Írta 2013. május 31. - 20:16
Írta 2013. május 31. - 20:12
Csak a felsõ csavart szedtem ki, és levettem a kormányt, szóval lehet hogy ez a hiba. hogy tudom kiszedni?
Írta 2013. május 31. - 20:08
Az ék gyûrût kiszedted? Ez általában mûanyag és ha lefelé akarod húzni befeszül
Írta 2013. május 31. - 20:04
van hogy a villa nyakat nem tokeletesen vagjak le ezert a vagasnal kiszelesedik a cso.
a stucniba ahol a nyakat szorito csavarok vannak verj egy eket es utana probald lehuzni a nyakrol.
ne feledd elotte teljesen kilazitani a csavarokat.
a stucniba ahol a nyakat szorito csavarok vannak verj egy eket es utana probald lehuzni a nyakrol.
ne feledd elotte teljesen kilazitani a csavarokat.
Írta 2013. május 31. - 20:01
Persze utánanéztem hogyan kell levenni mielõtt szészedtem, és éppen ez a problémám hogy nem esik ki olyan könnyen mint a videókba, ezért nem is akartam csak egy kicsit megkocogtatni hátha, de nem.
Írta 2013. május 31. - 19:57
inkabb keress ra youtubon hogy kell leszedni ha mar szervizbe nem viszed.
azzal hogy irogaszt nem jon le.
azzal hogy irogaszt nem jon le.
Írta 2013. május 31. - 19:54
Lehet hogy ha egy kicsit nagyobb erõvel próbálkozok az megoldja a problémát?
Írta 2013. május 31. - 19:39
Igen, én is arra számítottam, hogy "kiesik". De nem akartam leerõszakolni, kicsit megkocogtattuk, de ezután sem jött ki, bár nem nagy erõvel kocogtattuk.
Írta 2013. május 31. - 19:37
Írta 2013. május 31. - 19:36
ezek szerint nem nagyon ertesz hozza.vidd boltba mert a vegen baj lesz.
Írta 2013. május 31. - 19:35
viszont akkor az a-head kupak és a stucni levétele után ki kéne csúsznia a villanyaknak, más nem fogja.
de igazából ott a link, elõször lõdd be milyen rendszered van.
de igazából ott a link, elõször lõdd be milyen rendszered van.
Írta 2013. május 31. - 19:34
Írta 2013. május 31. - 19:32
ahogy látom ez még menetes.
stucni tetején kilazítod a csavart, ha be van gyógyulva a dió, akkor óvatosan leütögeted. stucni kihúz.
utána két kormánycsapágy-kulccsal a két anyát leszeded, és már ki is tudod bújtatni a villát.
a cseréhez és a szereléshez legalább háromféle célszerszám kell, ha nem értesz hozzá, akkor inkább vidd szervizbe.
irodalom: Servicing Bicycle Headsets
stucni tetején kilazítod a csavart, ha be van gyógyulva a dió, akkor óvatosan leütögeted. stucni kihúz.
utána két kormánycsapágy-kulccsal a két anyát leszeded, és már ki is tudod bújtatni a villát.
a cseréhez és a szereléshez legalább háromféle célszerszám kell, ha nem értesz hozzá, akkor inkább vidd szervizbe.
irodalom: Servicing Bicycle Headsets
Írta 2013. május 31. - 19:31
talaltam A-head es es menetes nyaku caprine tourt is.
a tied melyik?
a tied melyik?
Írta 2013. május 31. - 19:25
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Ki szeretném cserélni a kormánynak a csapágyát a caprine tour crossomon, de hiába veszem le a kormányt a villa nem jön ki a vázból, hiába próbálom kinyomni belõle, és nem tudom hogy miért nem jön ki.
Elõre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Ki szeretném cserélni a kormánynak a csapágyát a caprine tour crossomon, de hiába veszem le a kormányt a villa nem jön ki a vázból, hiába próbálom kinyomni belõle, és nem tudom hogy miért nem jön ki.
Elõre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
Írta 2013. május 31. - 11:59
Singlespeed-et raknék össze egy alu trekking vázból, a probléma, hogy telós geometriája van. Emiatt hosszabb merev villa kell bele, amit marha nehéz beszerezni. Ugyan kaptam egyet, viszont nem ahead, hanem menetes a nyaka ... Ha találnék egy alu villanyakat, levágnám a mostaninak a menetes részét és ráhegesztetnék egy toldatot. Van egy mûhely, ahol ügyesen megoldják az ilyesmit. Már egy 12 cm-es darab is jó lenne, 15-16 cm lenne az ideális.