jah
ha jol van megycsinalva persze.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Indította
bigtom
, 2002. július 25. 10:51
Írta 2004. október 13. - 10:47
Írta 2004. október 13. - 09:49
HI!
ha 1.5-ös fejcsapággyal rendlkezõ vázba szûkítõs fejcsapágyat rakok az ugyanolyan tartós lesz mintha 1 1/8 -os lenne?
t
ha 1.5-ös fejcsapággyal rendlkezõ vázba szûkítõs fejcsapágyat rakok az ugyanolyan tartós lesz mintha 1 1/8 -os lenne?
t
Írta 2004. október 10. - 00:14
sziasztok!
két kérdésem lenne:
1) kinek mi a tapasztalata egyenes versus hajlított kormány ügyben? (cécé, maraton ilyesmi)
2) konkrétan mit gondoltok a zoogie karbon hajlítottról? olcsó húsnak híg a leve?
b.
két kérdésem lenne:
1) kinek mi a tapasztalata egyenes versus hajlított kormány ügyben? (cécé, maraton ilyesmi)
2) konkrétan mit gondoltok a zoogie karbon hajlítottról? olcsó húsnak híg a leve?
b.
Írta 2004. szeptember 07. - 11:43
akkor ez amikor csupan a caspagy van benne.
merd le pontosan a belso atmerot.
es lehet egy kis bigyot esztergaltatni amibe pont belefer
egy szabvany golyos csapagy
30/42/7
35/47/7
es ennyi
amugy sehol meg eletemben nem lattam ilyen csapit
csak a fel integraltat
(internal Z ha jol emlekszem)
merd le pontosan a belso atmerot.
es lehet egy kis bigyot esztergaltatni amibe pont belefer
egy szabvany golyos csapagy
30/42/7
35/47/7
es ennyi
amugy sehol meg eletemben nem lattam ilyen csapit
csak a fel integraltat
(internal Z ha jol emlekszem)
Írta 2004. szeptember 07. - 10:51
Sziasztok!
kövi lenne a problémám:
Van egy Caprine Revenge vázam (2001-es), amibe keresek integrált kormánycsapágyat. Csakhogy az összes csapágy külsõ átmérõje 44mm, és nekem meg 46 kéne. Az egyik csésze el van repedve, és ki tudja meddig húzza még. Már néztem csomó boltban, meg a Caprine nagykerben is, de egyelõre nincs. Milyen megoldás lehetséges?
Üdv:
Merlin
kövi lenne a problémám:
Van egy Caprine Revenge vázam (2001-es), amibe keresek integrált kormánycsapágyat. Csakhogy az összes csapágy külsõ átmérõje 44mm, és nekem meg 46 kéne. Az egyik csésze el van repedve, és ki tudja meddig húzza még. Már néztem csomó boltban, meg a Caprine nagykerben is, de egyelõre nincs. Milyen megoldás lehetséges?
Üdv:
Merlin
Írta 2004. szeptember 06. - 10:40
Írta 2004. szeptember 06. - 10:05
persze h "félköriv" lesz, ami valójában egészkörív.
mindemellett egy kormánycsapágy addig jó, amíg nem kotyog, nem amíg vmi kis minimális használtságot jelentõ karist van benne :
mindemellett egy kormánycsapágy addig jó, amíg nem kotyog, nem amíg vmi kis minimális használtságot jelentõ karist van benne :
Írta 2004. szeptember 06. - 09:15
Nem értem. Ha a kormányt menet közben forgatják (ez valószínû) akkor nem kis pontok lesznek a kónuszon hanem az a golyók futási felületén 360 fokban megkopik. Ez szvsz teljesen normális.
Írta 2004. szeptember 04. - 16:58
ezentúl csak dh-s csapit veszek,nem érdekel hány kiló.
Tedd azt. Bar szerintem senkit nem erdekel mit veszel.
En tobb mint egy evig nyuztam FSA fejcsapit, DH-ztam vele, es semmi baja nem lett. Az uj bringamba is FSA van, mivel tokeletes.
Szerintem te valamit nagyon elrontottal, ha fel ev alatt szetment...
Írta 2004. szeptember 04. - 12:58
a golyók nyomai bazz.nem kis pontok hanem folyamatos bemaródás!mint egy szarrákopott kónusz. fél év alatt! eddig tart egy 5 ropis fejcsapi?ezentúl csak dh-s csapit veszek,nem érdekel hány kiló.
Írta 2004. szeptember 02. - 16:42
Írta 2004. szeptember 02. - 16:23
FUCK!!!ne vegyetek orbit dl-t!!!! fél éves,gondoltam szétkap,átzsír.bazzz, már símán benne van a kis félkörív, pedig nem húzom túl meg semmi.egy rakás szar!!! full szpíddel a kukába!!!! >
Írta 2004. szeptember 02. - 13:01
Írta 2004. szeptember 02. - 12:58
Mert kapott újat, szebbet, könyebbet, jobbat és fõleg lényegesen drágábbat. 8)
Írta 2004. szeptember 02. - 12:48
Jah, egy cég, úgy mint a Joytech-Novatec(h) meg a THindustries is gyértogat valakinek...
És minek vetted ki?
És minek vetted ki?
Írta 2004. szeptember 02. - 10:07
Hi,
tegnap láttam a zegyik boltban Aheadset márkájú korm. csapit. Alapmodell lehetett, mert 2000 HUF a zára, a honlapon nem szerepel. Tudtok valami webhelyet/online boltot ahol találkozhatok ilyennel?
tegnap láttam a zegyik boltban Aheadset márkájú korm. csapit. Alapmodell lehetett, mert 2000 HUF a zára, a honlapon nem szerepel. Tudtok valami webhelyet/online boltot ahol találkozhatok ilyennel?
Írta 2004. augusztus 31. - 10:20
nah akkor gondolt at ismet amit a szervizes behuzasrol gondoltalTovábbgondoltam a dolgot és igazából az sem megoldás, ha a szervízben húzzák be célszerszámmal, hiszen a szerszám ekkor is csak az alsó ill. felsõ csapágyba tud kapaszkodni,ami szintén galyra teheti.
mert akkor az is baj lenne ha osszeraknad es hasznalnad.
a nagy dinamikus utesektol kell megovni!
a statikus terhelest birja a csapagy, marpedig a pres az egy statikus terhelest okozo eszkoz.
Írta 2004. augusztus 31. - 10:02
Sziasztok!
A kérdésem a következõ lenne:
A hagyományos (csapágyú) fejcsapágy beszerelésével tisztában vagyok. Itt a házat egy fadarab ráhelyezésével finoman be lehet ütögetni, majd a sérülékény golyókat (gyolyókosarat stb.) utólag beilleszteni.
De mi a helyzet az iparisokkal. Most már adva van RF Thermo és a csapágyak benne ülnek a házban. Ám az alsó csésze esetében a csapágy lentebb "lóg" ki, mint a csésze (a gumirozással együtt). Ha én ezt kezdem el ütögetni befelé a vázba, akkor (felfogásom szerint) akár a belyezéskor galyra tehetõ maga a csapágy. Továbbgondoltam a dolgot és igazából az sem megoldás, ha a szervízben húzzák be célszerszámmal, hiszen a szerszám ekkor is csak az alsó ill. felsõ csapágyba tud kapaszkodni,ami szintén galyra teheti. Szóval elakadtam. A csapágy maga szépen forog a csészében ám kifelé egy cseppnyit sem szeretne mozdulni.
Szóval hogyan tegyem bele sérülés nélkül?
Köszi!
A kérdésem a következõ lenne:
A hagyományos (csapágyú) fejcsapágy beszerelésével tisztában vagyok. Itt a házat egy fadarab ráhelyezésével finoman be lehet ütögetni, majd a sérülékény golyókat (gyolyókosarat stb.) utólag beilleszteni.
De mi a helyzet az iparisokkal. Most már adva van RF Thermo és a csapágyak benne ülnek a házban. Ám az alsó csésze esetében a csapágy lentebb "lóg" ki, mint a csésze (a gumirozással együtt). Ha én ezt kezdem el ütögetni befelé a vázba, akkor (felfogásom szerint) akár a belyezéskor galyra tehetõ maga a csapágy. Továbbgondoltam a dolgot és igazából az sem megoldás, ha a szervízben húzzák be célszerszámmal, hiszen a szerszám ekkor is csak az alsó ill. felsõ csapágyba tud kapaszkodni,ami szintén galyra teheti. Szóval elakadtam. A csapágy maga szépen forog a csészében ám kifelé egy cseppnyit sem szeretne mozdulni.
Szóval hogyan tegyem bele sérülés nélkül?
Köszi!