Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ezeket lehet itthon kapni? (költõi kérdés volt a fentiek elolvasása után :) )

ha már úgyis a megfelelõ topik leírom az eddigi legnagyobb szenvedést kcsapival;
Mongoose fejcsõbe mûtött acél bélés hagyományos kcsapinak...
Abba húzta bele Gyapi a kcsapágyat,de FORDÍTVA, ráadásul az is kiderült, h a felsõ zárógyûrû kisebb átmérõjû, mint a csapágy,ergo elsõnek kell betenni a betétet a vázba, lefixálni, és csak aztán mehet a csapágy.
Ráadásul az FSA felfekvése nem túl hmm vastag peremû, és annak a vége pont ott volt, ahol a bélés, szal csak úgy tudtam kiütni a csészéket, h béléssel együtt, akkor jött az igazi móka, a bélés leválasztása (kb fél óra volt oldalanként, és két emberes munka) majd bélések vissza a fejcsõbe, fejcsõ be a vázba, fixál, és csak aztán a csapágy :)
Jó móka volt mindezt elvégezni, mert Gyapi még pízért sem vállalta a korrekciót :P

azóta viszont! 8D Hawaii... (igaz, így nõtt a fejcsõ "hossza" kicsit, meg a beépítési magasság is kb a felével, ami azonnal korrigálva is lett egy meredekebb villaszöggel)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ja, jók ezek a Syncros cuccok, csak az áruk...:chin:

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
láttam ebikeon, hát nem gyenge:)

csak annyiba lenne mint a váz villa stb együtt:D
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

kéne valami kormánycsapágy nekem, ami itthon kapható, és extra hosszan fekszik fel a vázban

és nem túl drága
ötletek?

syncros FR 1 vagy FR 2.

extra nagy:D
berakni még hagyján volt, kifelé 10 percig ütöttük mire kijött....

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
egy ilyen 15mm bõven jó lenne nekem sztem

de ha már 8e akkor b+ dh, az 20-20mm és remélhetõleg sosem lesz vele baj

köszi a tippeket, megfontolom az alternatívákat:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
jól érted, és rendszerint a nagyobbik az alsó, ha ez számít a konkrét esetben.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Pig DH Pro-nál a stack height 15+16=31mm. Ha jól értelmezem, másképpen nem tudom, akkor egyik oldalon 15mm-t, a másikon 16mm-t fekszik fel. 176gr, és úgy 8 forint körül van. Lehet nem is kéne neked Deep Cup?

A Pig DH Pro Deep Cup-ra nincs adat a gyári oldalon, de hozzávetõleges méréssel 22+22=44mm jön ki.
Bocsika, rá van írva a csomagolásra, hogy 22mm/oldal.:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
rakj bele vmi kellõen passzent "betétet"
akár sörösdoboz, ha odafigyelsz, h hogy kerüljön bele

FSA-t lemértem, az 17+15
brutál lehet az a DeepC, sztem a Chris King is csak 20+20 körül van

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
31mm?! azta...

egy átlag kormánycsapi 7-8mm-en fekszik fel...
nekem 20mm bõõven jólenne, de ebbõl tényleg pár bolt meglátogatása lesz:-)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem Deep Cup változatoknál úgy emlékszem nem nagyon volt 31 mm-nél hosszabb.
Nekem itt figyel egy az alkatrészes dobozkában.:) Várja a gazdáját...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
van egy váz, ami leesett egy állványról, pont a kormánycsapira, így az kilazult és kézzel kijött az alsó csésze

na én erre a vázra akarok kisbicót építeni:)
nem lötyög, csak masszívan megmarkolva ki tudtam szedni
ezért kéne deep cup változat szerintem

de elmegyek pár boltba egy tolómérõvel és jólesz:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hááát, mm-eket nem tudok mondani, de a FUNN meg az FSA-nak pár darabja a Chris Kinggel vetekszik...

miért kell a mély felfekvés, van konkrét ok, vagy csak a tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés miatt? :)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
deep cup kell mindenképp

köszi, megkérdezem, bár közben találtam egy b+-ot is...
na majd csak lesz vmi, körbenézek, köszi

úgy néz ki mégse úszom meg olcsón:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Pig DH Pro, vagy kérd Iljicset, és szerez ugyan ilyet, de Deep Cup változatban.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
kéne valami kormánycsapágy nekem, ami itthon kapható, és extra hosszan fekszik fel a vázban

és nem túl drága
ötletek?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
A múlt 7en volt egy elég érdekes eset: http://www.fullspeed...taxid=41&pid=82
Egy zsírúj bringán elrepedt ez az olcsónak épp nem nevezhetõ kormány, a stucni felfogatásánál (az egy titán moots volt). Namost, mivel kicsit paráztam hogy elreped, ezért mikor összeraktam 4Nm-el húztam meg, gondolván annyit tuti bír...

Felhívtuk az FSA-t, aszondják, hogy nincs korlátozva a nyomaték... (A kormányhoz adott doksiban szintén nincs szó ilyesmirõl) Mondom, ok akkor csak ki kéne bírnia 4Nm-t, mondják persze, de nem garanciális, basztassuk a Mootsot, mert biztos a stucni szar...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekem egy félintegrált "Aheadset" címû van, produced for Cane Creek, vagy valami hasonló. 2000 HUF körül vettem, elég precíz darabnak tûnik, van benne 1-2 víz/por-záró O-gyûrû is...
de ha minden igaz az FSA félintegráltja sem drága

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Köszi srácok, sajnos úgy néz ki, hogy akkor nem érte meg spórolás (mint általában), kénytelen leszek venni egy jobbat.

5ezer körüli árkategóriában normál 1 1/8-ost mit ajánlotok a fellelhetõ választékból, ami feltehetõen rendesen meg van csinálva?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
én is jártam igy,de a b+ kb nekem is az van a másik gépben,abban volt gyûrû,de elvileg nem is lehet külön kapni

nekem is olyan a kcs,játszótéri ürhalyómászóka van rajta,de majd ha széthullik cserélem laposra-normálra-

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Sziasz!

Spórolás jegyében vettem egy viszonylag olcsó kormánycsapágyat, ami BikePositive és valami félig integrált rendszerû, nem golyóskosaras, hanem egy-egy mûanyag gyûrû fedi belül a perselyeket.
Elég szépen forog, és jól is mûködne, csak van egy olyan bibi vele, hogy szerintem hiányzik belõle egy központosító gyûrû. Ezt úgy veszem észre, hogy ha épp annyira húzom meg, hogy ne szoruljon, akkor kotyog. Értelemszerûen, ha meg nem kotyog, akkor szorul, de gy idõ után akkor is kimozgósodik a stucni és a fölsõ záróelem találkozásánál.
A boltban ahol vettem és beszerelték, megnéztük és a többi ilyen csapágy dobozában sincs az említett gyûrû.
Konstrukciós hibás B+ csapágyak, vagy tényleg van ilyen, hogy nem kell az a gyûrû. Ebben az esetben mit tudok csinálni?

van ilyen kcsapágy, ami quasi 4 darabos, amibõl 2 megy a vázba, 1-1 meg a villára, az Altrix is ilyen. Ha felül a villaszárra nagyjából pontosan illeszkedik a csésze, és nincs ordító hézag, akkor pech van, mert ELMÉLETILEG annak úgy kéne jónak lennie, ahogy van...