Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6424 hozzászólás a témában

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Jééé! Télleg ilyenem van. Elég egyedi darab. Még senkinél nem láttam ilyet szerencsére. Apróba is csak egyszer láttam. Egyébként én olya tizen akárhány ezerrõl (kb15e) hallottam, hogy annyit ér. Kaptam hozzá egy fsa fr330 kormányt is ami szintén 10ezer körül van.Ezeket egy komplett bringából szerváltam. Majd lemérem neked. De majd várnod kell azzal mert holnap délután érettségizem és utánna berúgok mint egy állat. Szal majd kedden lemérem meg csinálok neked róla fotókat ha érdekel.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nem, az importõr mondta, hogy enyi a kisker ár, én is lehidaltam.
Amúgy meg mijen topicba kéne ezt írni?
Feltöltött kép
amúgy szép szerintem
a méretekre még mindíg azér kiváncsi vagyok ha valakinek van.

40GBP az ára - az a "forgalmazó" vmit nagyon elnézett, vagy nagyon sokat akar rajta keresni.:chin:

Kérésed intézd privátban Sziginek, neki ilyen van.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Még mindig nem oldódótt meg a kormánycsapi problémám....ha oldalra fordítom szorul egy kicsit, de ha kétszer jól megforgatom akkor már nem....bicajszervíben mondták hogy nem kell a vázról lehúzni a festéket, aszonták a gumigyûrû teszi a stucnihézagoló alatt....ja meg néha meglazul és kotyog, néha meg megszorul és engedni kéne rajta, igaz most a stucniban csak egy csavar mûkszik rendesen....ez tehet valami kárt a vázban?HELP...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azért csodálkoztam mert szervízben rakták bele és nem agyaltak a festékkel....akkor lehet majd egyszer megcsinálom magam, lenne valami maradandó károsodás ha úgy használnám még egy darabig?

Golya!!
Nem rossz mert könnyû és nem kell a golyókkal szarakodni, nem pereg 100-felé hat szétszeded....csak nekem van mindig gondom valamivel....:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Van nekem egy Bikepositive Sport alu iparis kormánycsapim és néha megszorul....a villán a gyûrû rendesen fent van, nem áll fredén....ha megforgatom 1-szer--2-szer akkor szinte teljesen simán forog, aztán megint szorul ha oldalra fordítom, ha lazítom akkor kicsit kotyog...mi lehet a problem...bicósboltban azt mondták, hogy ilyen benne az a gumibigyó a stucnialátétek alatt....valakinek van 5lete mitõl van és mi az orvosság?

lehet igazuk van, vagy lehet hogy csak a festek sok a vazon ahol felfekszik a csesze. Te azt latod, hogy mindenhol pontosan passzol, tehat rendesen bele van rakva, de az meg nem minden. Van ra szerszam hogy leszedje a festeket a vazrol szep egyenesre, es akkor elvileg mar mindennek klappolni kell.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

asszem van benne béléscsõ.
az a sport csapi mennyire jó? mert olyanon is agyalok.

van benne, tuti

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás

Nézd meg van e benne aluminium béléscsõ, a sima karbont én nem kockáztatnám, akkor inkább egy jó kis könnyû PRO alukormány...:D

asszem van benne béléscsõ.
az a sport csapi mennyire jó? mert olyanon is agyalok.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Acornak azaz enyhén ívelt karbon kormánya mennyire jó?
szal megéri megvenni nem fog 2-é törni 60 kilóm alatt túra/CC használat mellett?

Nézd meg van e benne aluminium béléscsõ, a sima karbont én nem kockáztatnám, akkor inkább egy jó kis könnyû PRO alukormány...:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Van nekem egy Bikepositive Sport alu iparis kormánycsapim és néha megszorul....a villán a gyûrû rendesen fent van, nem áll fredén....ha megforgatom 1-szer--2-szer akkor szinte teljesen simán forog, aztán megint szorul ha oldalra fordítom, ha lazítom akkor kicsit kotyog...mi lehet a problem...bicósboltban azt mondták, hogy ilyen benne az a gumibigyó a stucnialátétek alatt....valakinek van 5lete mitõl van és mi az orvosság?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
Acornak azaz enyhén ívelt karbon kormánya mennyire jó?
szal megéri megvenni nem fog 2-é törni 60 kilóm alatt túra/CC használat mellett?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nemtom nekem megérte:)
bár a giantból jól kijött, most itt fexik az asztalomon szerencsétlen.

Kala: szitne minden syncros cucc kapható, www.ebike.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ezeket lehet itthon kapni? (költõi kérdés volt a fentiek elolvasása után :) )

ha már úgyis a megfelelõ topik leírom az eddigi legnagyobb szenvedést kcsapival;
Mongoose fejcsõbe mûtött acél bélés hagyományos kcsapinak...
Abba húzta bele Gyapi a kcsapágyat,de FORDÍTVA, ráadásul az is kiderült, h a felsõ zárógyûrû kisebb átmérõjû, mint a csapágy,ergo elsõnek kell betenni a betétet a vázba, lefixálni, és csak aztán mehet a csapágy.
Ráadásul az FSA felfekvése nem túl hmm vastag peremû, és annak a vége pont ott volt, ahol a bélés, szal csak úgy tudtam kiütni a csészéket, h béléssel együtt, akkor jött az igazi móka, a bélés leválasztása (kb fél óra volt oldalanként, és két emberes munka) majd bélések vissza a fejcsõbe, fejcsõ be a vázba, fixál, és csak aztán a csapágy :)
Jó móka volt mindezt elvégezni, mert Gyapi még pízért sem vállalta a korrekciót :P

azóta viszont! 8D Hawaii... (igaz, így nõtt a fejcsõ "hossza" kicsit, meg a beépítési magasság is kb a felével, ami azonnal korrigálva is lett egy meredekebb villaszöggel)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ja, jók ezek a Syncros cuccok, csak az áruk...:chin:

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
láttam ebikeon, hát nem gyenge:)

csak annyiba lenne mint a váz villa stb együtt:D
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

kéne valami kormánycsapágy nekem, ami itthon kapható, és extra hosszan fekszik fel a vázban

és nem túl drága
ötletek?

syncros FR 1 vagy FR 2.

extra nagy:D
berakni még hagyján volt, kifelé 10 percig ütöttük mire kijött....

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
egy ilyen 15mm bõven jó lenne nekem sztem

de ha már 8e akkor b+ dh, az 20-20mm és remélhetõleg sosem lesz vele baj

köszi a tippeket, megfontolom az alternatívákat:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
jól érted, és rendszerint a nagyobbik az alsó, ha ez számít a konkrét esetben.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Pig DH Pro-nál a stack height 15+16=31mm. Ha jól értelmezem, másképpen nem tudom, akkor egyik oldalon 15mm-t, a másikon 16mm-t fekszik fel. 176gr, és úgy 8 forint körül van. Lehet nem is kéne neked Deep Cup?

A Pig DH Pro Deep Cup-ra nincs adat a gyári oldalon, de hozzávetõleges méréssel 22+22=44mm jön ki.
Bocsika, rá van írva a csomagolásra, hogy 22mm/oldal.:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
rakj bele vmi kellõen passzent "betétet"
akár sörösdoboz, ha odafigyelsz, h hogy kerüljön bele

FSA-t lemértem, az 17+15
brutál lehet az a DeepC, sztem a Chris King is csak 20+20 körül van

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
31mm?! azta...

egy átlag kormánycsapi 7-8mm-en fekszik fel...
nekem 20mm bõõven jólenne, de ebbõl tényleg pár bolt meglátogatása lesz:-)