Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Egy haver megkért hogy tudakoljam meg hogy van-e olyan fajcsapi ami, 1 1/8"-ról alakít át 1"-ra (menetesre)?

nincs. ahead meg elkepzelheto lenne, de olyat se nagyon csinalnak.

de tekintve, hogy egy 1" fejcsapagy kb 600 forint, kerdezem en: minek?

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
igen. azt is adják a csapágyhoz

Sinar

Sinar

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Szasztok!
Az lenne a kérdésem hogy integrált fejcsapágy esetén kell e valamilyen alátét,gyûrû..valami.. a villanyakra a váll fölött?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Egy haver megkért hogy tudakoljam meg hogy van-e olyan fajcsapi ami, 1 1/8"-ról alakít át 1"-ra (menetesre)?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
http://ridemonkey.co...193&postcount=5

kormány törésteszt eredmények

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
visszavittem végül megcsinálták.
"állítólag" a rózsával volt a baj, újat kellett bele tenni...

most nem kotyog, tökéletesen mûködik; úgyhogy nem érdekel egyenlõre, hogy hiányzik -e az aljából vmi vagy nem :)

köszi mindenkinek!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Csá!
Van 1 Funn headbanger kcs.-m,de a felsõ "kupak" ki van kopva és lötyög a villa.Meg merjem csinálni,hogy az alsót átrakom felülre és úgy használom?(A két csésze és csapágy kialakítása tök egyforma)Így alul az ipari csapágy pont rászorul a nyakra és ott nem lötyög.Mivel tömített,elvileg nem fog érzékenyen reagálni a porra.Persze csak addig maradna,amíg nem tudok másik "kupakot" szerezni.
Tud valaki Gyõrben esztergályost???

nem lenne egyszerûbb 5 ezerért venni egy ritchey scuzzy-t? (csapágyas)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ne értetlenkedjetek már.

A képek alapján megállapítottuk, hogy nhunor kcsjából hiányzik egy alkatrész, illetve az alsó csapágyhoz illeszkedõ (a villanyakra szoruló) gyûrû nem passzentos az adott csapágyhoz. Így fordulhat elõ, hogy ugyan meghúzza rendesen, de a rossz érintkezés miatt mindenképpen lötyögni fog a cucc.
Kár ezen többet agyalni.

Ha szervizben csinálták akkor visszavinni nekik és elmondani a problémát.

Az alsó gyûrût meg eldobni jó messzire.

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Csá!
Van 1 Funn headbanger kcs.-m,de a felsõ "kupak" ki van kopva és lötyög a villa.Meg merjem csinálni,hogy az alsót átrakom felülre és úgy használom?(A két csésze és csapágy kialakítása tök egyforma)Így alul az ipari csapágy pont rászorul a nyakra és ott nem lötyög.Mivel tömített,elvileg nem fog érzékenyen reagálni a porra.Persze csak addig maradna,amíg nem tudok másik "kupakot" szerezni.
Tud valaki Gyõrben esztergályost???

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

rózsa lejjebb villanyak is lejjeb de kotyog...

Az általam ismert univerzumban ez nem lehetséges. Akármilyen hibásan/hiányosan van összerakva, ha felülrõl összeszorítod a kupak csavarjával és benne vannak a csészék+csapágygolyók, akkor vhogy csak megszorul, nem? Legföljebb nem forog;)

szal egyre biztosabb vagyok benne, hogy alul hiányzik egy alkatrész mely a váll és az ezüst színû gyûrû között kell álljon, olyasmi ami fennt van...

Valami távtartó jellegû gyûrû? Az nem kavarhat bele. Összehúzod a kupakkal és kész. Mondjuk nem ismerek a konkrét csapi felépítését, de ez az egész mizéria fura.

már csak az idegesít, hogy kicserélik a csapágyat, és utána odaadják, hogy minden rendben. mondhatták volna, hogy kotyog, nem a mi hibánk vmi hiányzik -vagy vmi más probléma...

mingyá felhívom (xfactor) ...

Ez tényleg kibaszás. Ha hiányzott egy alkatrész, észre kellett volna venniük. Ha õk hagyták el, akkor halál rájuk. A rózsa miatt meg kukoricántérdeplés simán kijár. Kotyogósan odaadni és lapítani... sosem szerettem a faktort, de kezdem nagyon utálni...

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
rózsa lejjebb villanyak is lejjeb de kotyog...
szal egyre biztosabb vagyok benne, hogy alul hiányzik egy alkatrész mely a váll és az ezüst színû gyûrû között kell álljon, olyasmi ami fennt van...

már csak az idegesít, hogy kicserélik a csapágyat, és utána odaadják, hogy minden rendben. mondhatták volna, hogy kotyog, nem a mi hibánk vmi hiányzik -vagy vmi más probléma...

mingyá felhívom (xfactor) ...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, azért nem tudod megszorítani, mert a rózsa nincs 3mm-re a villanyak tetejétõl
beleteszel egy csavart, és lentebb ütöd, csak vigyázz, hogy egyenesen menjen lefelé.
szerk: a villanyaknak is 2-3 mm-rel alacsonyabbnak lel lennie, mint a stucni.

ettõl függetlenül hiányozhat egy alkatrész, de ezt is mindenképpen meg kell csinálni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

rob : a rózsa pont egyszintbe van a nyak végénél.. lehet ez (is) a probléma. ha másik csavart belecsavarok és gumikalapáccsal beljebb ütöm talán jobb lesz :S vagy van más jobb mód erre?

Nem én vagyok itt a legnagyobb szakértõ, de nekem gyanús, hogy rob mester tippje a helyes. Kalapáld 3-4 millivel lejjebb a rózsát egy csavarral (tekerd be, hogy minél több menet fogja), rakj fel minden alkatrészt, ami ahhoz a csapihoz való, porvédõgyûrûstül, csészéstül, aztán állítsd be. Gyanús, hogy azért nem tudtad kivenni a kotyogást, mert a kupak megakadt a rózsában és nem nyomta lejjebb a stucnit.

Hopp, közben írtad hogy nincs meg egy alkatrész. Részvétem... Sztem kérdezd meg a boltban, hátha megtalálják vagy valami. A beszerelést mindenképp elbaszták, úgyhogy illene helyretenniük.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
mothafuck & nigashit!
egy alkatrész hiányzik :( vagy õk hagyták el - vagy esetleg én...

akkor asszem új kormánycsapágy :S

amúgy a kotyogás a vázat - k.csapit terheli, vagy a villának is árthat?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Le lehet szedni, lehet csavarhúzó-kalapács kombóval gányolni, de legjobb az erre kialakított spéci szerszámmal.
A porvédõ tömítés is hiányzik, de attól nem kéne kotyognia.

Régi kormánycsapágy cuccaival nem fogod tudni összebarkácsolni, mert 345 féle alátét létezik sajnos:(
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
1) jól rémlik, hogy ezt a gyûrût le lehet szedni ugye?
Feltöltött kép

csak mert kurvára odaragadt... nemtom már, hogy ezt most rakták rá vagy már rajta volt... itt lehet a probléma.. talán...

2) mintha hiányozna a csapágy aljáról vmi... nem csak ez az ezüst gyûrû kéne a csapágy aljára, hanem vmi lezáró- védõ is mint felül nem?

itt a nyakra felraktam az elõzõ kormánycsapágy egyik részét ami alul volt... de így is kotyog... szal vmi ilyesmi hiányozhat a ritchey csapágyhoz is nem?

Feltöltött kép

rob : a rózsa pont egyszintbe van a nyak végénél.. lehet ez (is) a probléma. ha másik csavart belecsavarok és gumikalapáccsal beljebb ütöm talán jobb lesz :S vagy van más jobb mód erre?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
rihi: kérlek csak akkor szólj, ha tényleg elkerülhetetlen. csak azért, hogy több hozzászólásod legyen, azért felesleges hülyeségeket beszélni. hiába van 10.000 hozzászólásod, nekem 2 kattintás, hogy visszasoroljalak ujoncnak és legyen a 10.000-bõl 10, remélem érthetõ.

nhunor: én is az alsó csésze alá rakott alátétre tippelek, a felsõ jónak tûnik. nem tudom ki rakta össze, de elég gány melót végzett.
másik, ami miatt nem tudod max.ra meghúzni: nem lehet, hogy a rózsa nincs elég mélyre beleütve a villanyakba? a villanyak alatt legalább 3 mm-rel kell lennie a rózsa tetejének. persze ha headlock-od van vagy conix, akkor nem szóltam.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
elvileg ez teljesen integrált kormánycsapi...
na megyek és megnézem, megpróbálom rárakni a másik " villanyakra ráütött gyûrût " hátha úgy jó lesz...

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Rihi, zöldségeket beszélsz, ez egy félintegrált kormánycsapágy: beleilleszkedik a fejcsõ aljába (és ott is van, látni a képen), viszont az a gyûrû tényleg nem passzol oda. Vagy hiányzik alulról a szmötyivédõ.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
nhunor:
szerintem az lesz hogy a szervízben nem cserélték ki a villanyakra ráütött gyûrût (bár tudnám a nevét), ami az alsó csapágyhoz illeszkedik.
Szal fennthagyták a régit, az meg más kormánycsapihoz való. Nekem is összehoztak egy ilyet anno, a pofájukba is vágtam szépen...

Azért azt is nézd meg hogy a csapágyat berakták e, de az már ûberpofátlan lenne:)

_rihi_:honnan látod hogy nincs benne csapágy?
válasz: nem látod, hiszen a fejcsõben van
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.