Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Posted 2006. September 12. - 22:09
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. September 12. - 21:19
nem de stucni meg a kormány amiben nem grammozok....marad a 180 grammos rf deus....láttál már törött syntace stucnit?
a syntace amugy sajnálatos módon nem jön be.
nem nekem kell btw, hanem egy ismerõsömnek.
thomson-ra kattan, de le akarom beszélni róla
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. September 12. - 21:10
a syntace amugy sajnálatos módon nem jön be.
nem nekem kell btw, hanem egy ismerõsömnek.
thomson-ra kattan, de le akarom beszélni róla
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. September 12. - 21:03
Posted 2006. September 12. - 20:59
fõleg a régi, nagy neves gyártók érdekelnek. semmi shimano, semmi taiwan.
és az, ami beszerezhetõ.
a tune jónak tûnik.
Posted 2006. September 12. - 16:28
egyik sem van 3-5 fok közt sztem............
végülis igaz, az 5 és 6 fok között (mind2 van 6 fokosban) 120mm-es hosszban 2mm eltérés van magasságban... én kérek elnézést.
Posted 2006. September 12. - 16:12
mondjatok olyan stucnit, ami legalább annyira high-end mint egy thomson, és van 110/120-asban 3-5 fok közt 150 gramm alatt.
ár nem lényeg, presztizs annál inkább.
egy easton ec70-est fog szoritani.
Brunn 071 - 110/0 - 120 gr-tól - 189 EUR
Tune Geiles Teil - +-8/110 - 130 gr-tól - 137 EUR
Seven Titan Stem - egyedi - 159 gr-tól - 350 USD
Szerintem...
Nem tudom mekkora presztízse van a Hope, FRM, WR Compositi, Extralite, Moots stucniknak...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. September 12. - 15:46
egyik sem van 3-5 fok közt sztem............FSA XC-115 (120gr, titáncsavarok)
Syntace F99 (90mm-esben 99gr)
Syntace F99, 6ÿ/105mm - 97,6gr
Posted 2006. September 12. - 15:39
Posted 2006. September 12. - 14:26
ár nem lényeg, presztizs annál inkább.
egy easton ec70-est fog szoritani.
Posted 2006. September 12. - 03:51
sajnos nem az enyém... (egy haveromnak viszem, bár majdnem elcsábultam...) nem volt egyszerû hozzájutni, nem nagyon lehet már kapni rózsaszínben
Posted 2006. August 24. - 16:16
Posted 2006. August 24. - 14:02
Posted 2006. August 24. - 13:49
http://neuzer.hu/prodpic/big/st78.jpg
amúgy akár 1.5-ös villanyakhoz is kapható
ja ami fontos! 5 centi hosszan fogja a villanyakat, szal ha rövidke a villanyak akkor felejtõ
nekem bejött, ha a ricsi csak 12e-ért van akkor érdemes sztem helyette ezt venni
vagy a syncrost ha van rá keret
Posted 2006. August 24. - 13:44
ritchey widemouth hibátlan
ha olcsóbb kell akkor altrix o.s. stucni, 165g és 4e ft kb, nekem is ilyen van a nagygépen (csekk aláírás)
Thx, combosnak néz ki az altrix is.
A widemouth egy éve még 6000-ért akciózták, most meg nem látok sehol...
Posted 2006. August 24. - 13:30
azért másfél centit hagytam a stucni fölött, ennél több tartalékot nem akartam, mert ha így is kevés, akkor asszem ajánlatosabb valami nagyobb emelésû stucni, mert elég bután nézne ki 5 centinél több alátét a k.fej alatt. .
nem csak a pozícionálás kedvéért érdemes, hosszabbra hagyni a nakat, hanem ha mondjuk másik vázba rakod/eladod, akkorse baj ha van tartalék..
mondjuk nálam is ~2,5cm hézagoló van fent.
de egy esetleges stucni cserénél máris változhat a helyzet. szal..
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. August 24. - 13:26
A Syncros Race DH stucnit használ valaki? Mitõl DH? Nem úgy néz ki, mint ami alkalmas arra a célra. Kinézete és súlya alapján sima CC-s stucninak tünik, ráadásul az ára alapján nem is valami extra alapanyagból (mint a 7075 alu), inkább egyszerü 6061-esbõl készülhet...
Tudtok 200g körül kb 6 centis hosszban erõs (FR) stucnit? Korábban lehetett kapni egy vaskosabb Ritchey-t, a severe condition wide mouth-t, egy Grossman gyári DH gépen is ilyen volt, pedig kb 170g:
http://www.rhythmcyc...productid=16696
Ez vajon elég erõs?
ritchey widemouth hibátlan
ha olcsóbb kell akkor altrix o.s. stucni, 165g és 4e ft kb, nekem is ilyen van a nagygépen (csekk aláírás)
Posted 2006. August 24. - 13:23
A kormány magasságának beállítása a "komplettírozás" hehe testreszabás része, ami, ha csak nincs konkrét elképzelésed vagy tapasztalatod, a végére kell maradjon.
A B+ kormány ha nem vadulsz vele (light CC/túra) tökéletesen megfelel.
hát, köszi, csak tegnap lefûrészeltem.....
logikus amit mondasz, én tapasztalatlanságomból kifolyólag úgy gondoltam, hogy a villa legyen bent rendesen, mielõtt elkezdenék vele tekergélni.
azért másfél centit hagytam a stucni fölött, ennél több tartalékot nem akartam, mert ha így is kevés, akkor asszem ajánlatosabb valami nagyobb emelésû stucni, mert elég bután nézne ki 5 centinél több alátét a k.fej alatt. Meg nézegettem bicókat (a hozzáértõ, ugye... ), és mindenhol olyan 2 cm. körüli alátétezés volt csak a jellemzõ. (ha jól számolom, most összesen 3 centi alátétem van fönn)
Szóval ez van.
Amúgy féltem ettõl a csapágyasditól, de egész jól összejött. A villanyakra szoruló gyûrû ráfeszítéséhez meg csináltam célszerszámot
nem áll tõlem távol egyáltalán az ilyen jellegû barkács, csak ez a terület eddig ismeretlen volt számomra.
kormány: köszi, kicsit megnyugtattál. Én is afelé hajlottam, hogy azért ANNYIRA gyenge nem lehet. és gondolom a különbségek abban jönnek ki inkább, hogy egy esést hogy viselnek ezek az alkatrészek. Ha tekerés közben nem érzem, hogy hajlik, akkor asszem jó lesz.
Ha meg azt érzem, hogy nem elég erõs, vagy zúgok vele egy k*rvanagyot, akkor elgondolkodom, hogy lecserélem.
ha kész a bicó, teszek fel képet...
bocs hogy hosszú voltam.
Posted 2006. August 24. - 13:09
láttál már törött stucnit?
amugy a syncros a ritchey tulajdona, csak hogy tudj viszonyítani.
Most, hogy mondod, törött stucniról még télleg nem hallottam...
A merevségbeli különbséget viszont azért lehet érezni, fõleg ha a bringa többi része (teló) merev. Ezt persze a kormány is befolyásolja, fõleg hogy túlméretes-e.
Ez azért elég szép:
KCNC Free-Ride stem
7075 T-7451 Aluminum
Clamp Dia: 25.4mm and 31.8mm O/S
Steerer Dia: 28.6mm (1 1/8")
Extension: 50, 60,100mm
Rise: 10°
Stack Height: 42mm
Weight: 190g / 100mm
Patented Scandium O/S Bolts
Posted 2006. August 24. - 12:40
hi.
Életem elsõ MTB-jét építem, és ott tartok, hogy le kéne vágni a villanyakat méretre. az megvan, hogy mi alapján csináljam, de azt nem tudom, távtartó gyûrûbõl mennyit tegyek...
CC/túra jellegû gép lesz, és nem vagyok oda a görnyedésért, de éppezért 3cm emelkedésû hajlított kormányt tettem rá...
három fél centis távtartót adtak a kormánycsapágyhoz. van annak valami hátrányos következménye, ha egy centivel még magasabbra hagyom, egy plusz távtartóval?
Akkor vennék egy gyûrût, ami kiszélesedik a fejcsõ méretére, szerintem jobban is nézne ki... remélem lehet kapni ilyet, biciklin már láttam.
Vagy menjek teljesen biztosra, és próbáljam ki a gépet levágatlan villanyakkal?
Jól látjátok, félek hogy mi lesz ha elb*szom és túl rövidre vágom...
A villa Manitou Axel, és integrált a fejcsapágy. esetleg a villanyak cserélhetõ ezen a telón, ha elszúrnám?
"és ott tartok, hogy le kéne vágni a villanyakat " - Ha nincs benn kerék, és nem tudod RENDES próbaúton kipróbálni, akkor NEM tartasz ott. Addig fölösleges ezzel foglalkoznod míg össze nem áll a gép.
A kormány magasságának beállítása a "komplettírozás" hehe testreszabás része, ami, ha csak nincs konkrét elképzelésed vagy tapasztalatod, a végére kell maradjon.
A B+ kormány ha nem vadulsz vele (light CC/túra) tökéletesen megfelel.
Ne vegyél annyi alátétet, hogy ne kelljen levágni belõle, mert annyira ronda lesz mint az állat.
Az, hogy a kormány magassága a nyereghez képest milyen legyen ha mondjuk, túrázni akarsz, nem lehet látatlanba megmondani.
Mert lehet állítani a nyeregmagasságot/dölést/pozíciót.
Kormányt is lehet kismértékben forgatni (mármint a befogásnál).
Szóval addig hagyd míg nem jutsz el az építés végére, vagy ha tényleg most akarod, akkor próbálj ki minél több különféle beállítást haverok gépén, lehetõleg ugyanazzal a vázzal.
Axelben nem cserélhetõ a nyak.