Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6418 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tovabbra sem ertem miert nem thomson.

konnyu, barom eros, rohadtjol nez ki, nem eszelosen draga, es meg kapni is lehet. es majerabb mint akarmelyik RF. esetleg... klasszikus system xc valami normalis meretben?

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a kerekeknél még eljátszk ugyanezeket a köröket :)
ott is két versenyzõ van: kerámiás dt xr4.1 meg 2-1.5 dt meg king agyak, vagy mavic crossmax xl.

visszatérve a stucnira: yasec-et megemlitem, és meglátjuk.
syntace volt az elsõ javaslatom nekem is, az f99 lenne az a stucni, amit csukott szemmel is megvennék, de neki nme jön be, inkább a cnc :)
az õ thomsonjával szemben akor én csak a raceface-t tudom felmutatni. nem sok, de ez is valami
titán stucnit szerintem nem vállal be, azért csak van egy bizonyos határ
de amugy jól látod, amolyan '98-as álomgépet épít, mai alkatrészekbõl. (a raceface hajtókar pölö az én ráhatásomra bordás és nem négyszöges :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

akkor csak jól emléxem, hogy 70-ért vettem :)
fékkar pedig igen, olyan sd ultimate, amit most is gyártanak, mert fekete. beállítási szempontból egy rémálom...
visszatérve a topichoz:
nem tetszik nekem ez a sima csapágyas tune... igazán egyik fejcsapágy sem tetszik, amiben nem ferde hatásvonalú csapágyak vannak.
ilyen szempontból a king sem tökéletes, de az legalább sokaknak bizonyitott évek óta. a probike meg "véletlenül" felhagyott a tune forgalmazásával, miután több hátsóagyat küldtek vissza, de ahogy hallom, nem csak azokkal volt baj....
akkor inkább a canecreek s6...

Régen volt natúr alu Ultimate fékkar is. Nekem van még egy Utimate V-Chip fékkarom és nagyon könnyen beállítható. A mechanizmusa ugyanaz. Van Tune agyam is, megjárta az is a gyártót, de amikor szó nélkül cserélték a tengelyet és kaptam egy (180 eurós) szabadonfutót akkor rájöttem, hogy ezt más cég nem nagyon tenné meg.

Egy antik MBAH-ban volt a poszteren egy Yasec bringa, (talán Ottó Józsinak készült) és azon volt egy iszonyatosan egyedi Yasec stucni. A barátod helyében én befizetnék egy újra. Abból biztosan nagyon kevés van! :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mibaj a thomsonnal? en ha veszek valamit akkor az lesz az.

hope is eleg szep stucnit csinal amugy. bontrager xXx? ja bocs tajvan.

acel yasec. feher. Isssszonyat szexi

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
http://www.bikepro.c.../ring_zook.html
Edit:
Ahogy leírtad a cimborád Yasec gépét (apropó: acél oder aluváz?) amolyan "state-of-art" cuccokkal szerelné, ami nem mindig a legjobb teljesítményt jelenti (az a V-fék szvsz nem túl jó hatásfokú...). Ha a teljesítményt egy decens dizájnnal szeretné akkor Thomson, de ha 150 gramm alá akar mindenáron menni szerintem egy Syntace-szel jár jól. Ha pedig pénz nem számít: Seven. Nem ismerek náluk szebben dolgozó és ma is mûködõ mûhelyt.
"In idem flumen bis non descendimus"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ringlé Zooka? 150 dollár körül még hozzjuthatsz.

na de hol? :)
olyan kellene, amit rendesen meg lehet venni boltban, akár itthon is.
épp ezért nem árt, ha még ma is sorozatgyártásban van :)
amugy szekszi, mondjuk a lila nem, de a fekete igen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Igen, arra szolgál.

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Hogyha menetes végû villának veszek egy http://ebike.hu/term...-atalakito/2232 ilyen AHEAD átalakítót akkor stucnit tudok rátenni igaz?
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Ringlé Zooka? 150 dollár körül még hozzjuthatsz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

99-ben 38e volt a kisker ára, elsõ-hátsó 76e, a hozzá való fékkar az SD Ultimate, most is gyártják feketében. Nézd meg a Tune Bobo fejcsapágyat, aminek csak 24,6 mm a beépítési magassága és garantálom, hogy tizedannyi sincs belõle mint Chris Kingbõl.

akkor csak jól emléxem, hogy 70-ért vettem :)
fékkar pedig igen, olyan sd ultimate, amit most is gyártanak, mert fekete. beállítási szempontból egy rémálom...
visszatérve a topichoz:
nem tetszik nekem ez a sima csapágyas tune... igazán egyik fejcsapágy sem tetszik, amiben nem ferde hatásvonalú csapágyak vannak.
ilyen szempontból a king sem tökéletes, de az legalább sokaknak bizonyitott évek óta. a probike meg "véletlenül" felhagyott a tune forgalmazásával, miután több hátsóagyat küldtek vissza, de ahogy hallom, nem csak azokkal volt baj....
akkor inkább a canecreek s6...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

a fék árát pedig nem tudom megsaccolni sem, azt tudom, hogy tutira 70-ért vettem, ami ráadásul nagyker áron volt.

99-ben 38e volt a kisker ára, elsõ-hátsó 76e, a hozzá való fékkar az SD Ultimate, most is gyártják feketében. Nézd meg a Tune Bobo fejcsapágyat, aminek csak 24,6 mm a beépítési magassága és garantálom, hogy tizedannyi sincs belõle mint Chris Kingbõl.
Feltöltött kép

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ez az, ha valaki azt hiszi, hogy a megadott newtonméter értékek disznek vannak megadva....

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

láttál már törött syntace stucnit? :D

http://www.syntace.d...m?pid=1&pk=1170
Feltöltött kép

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem dig :D

felül az a deda nem rossz, de uj kellene :)
a fék árát pedig nem tudom megsaccolni sem, azt tudom, hogy tutira 70-ért vettem, ami ráadásul nagyker áron volt.
ez még a régi, párhuzamositós arch rival (arch supreme? és akkor a fékkar sd ultimate igaz? na szóval az)

ilyen:

Feltöltött kép

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
:scared:
ki ez amúgy, Dig?

valahol megértem, csak én már több lovettát csak a napi 10 párizsis zsemlém rovására tudnék csak bringára költeni :) (mennyi csak!)

ha kész lett a kerója, lõhetnél róla képet
milyen váz, teló?

ja és még stucni;
http://www.matuzmast...r2_stucnik.html
ITM-ek?
semmi sallang, flippi-floppi meg miegymás
ha megfordítod, lesz belõle Wb+I

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

elhiszed, hogy ha ... meg avid arch rival féket 70-ért (!) ...

OFF: nem 30e Ft körül van az ára ennek a féknek reálisan? (párban)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

lehet, h tömegmárka, de a WCS-t azért nem sokan tudják kifizetni :)

elhiszed, hogy ha x.0 váltókart vett 40 ezerért, meg x.0 hátsóváltót a fene tudja mennyiért, meg avid arch rival féket 70-ért (!) meg arch supreme fékkart 35-ért, akkor bármi legyen is az, ki fogja fizetni? ;) de ha fizet valamiért, a ne taiwani legyen. még ha wcs akkor se.
a karbon bontrager (oclv) nyeregcsõre sem sikerült rábeszélnem, thomson lett a vége :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hát igen, nehéz elképzelni pl. a csapott fejût fordítva :)
egyre gondoltunk, illetve én legalábbis arra, h azért a Syncros név mögött volt (van?) valami
Ritchey, és helló
lehet, h tömegmárka, de a WCS-t azért nem sokan tudják kifizetni :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
maga a kormányszár nem kell hogy régi legyen. csak a gyártónak legyen tapasztalata :)
syncros-t szvsz nem lehet fejjel lefelé tenni (tudom, nekem van egy itthon) és amint látszik, csak ugy jó a stucni, ha flipflop.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Syntace F99 (90mm-esben 99gr)

Feltöltött kép

Syntace F99, 6ÿ/105mm - 97,6gr

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
fogtam ezeket a Syntace cuccokat
és jééé
mintha nem is fognám õket - súlytalanság rulez
és annyira nem is volt drága (igen, lehet õket kapni Magyarországon)
a Grossmann-Point forgalmazónál

tipikusan sznobulni való téma
én akkor már kommerszebbre venném és vmi "szép és okos" Syncros vagy RácseFácse stucnival ékesíteném a gépet (hmm közben olvastam még elõzményt, ha vmi régi cuccot akkor, akkor végképp Syncros)