Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
háát azé az a ck...ott azért van mindenféle élmény fõleg esztétikai az nagggyoon szééép:D dani(sac1)akkor nekem azért nem mondtad még h lecseréled a kormánycsapágyad?mert neked tökmind1 milyen:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
nem azt mondtam, hogy jobb, csak hogy nem zavarna ...
"Minden hülyeség" by Tomidny

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
majd' fél kilós kormánycsapágy? mire jó az?
miben jobb egy könnyûnél? :)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
igen, mert cczel
engem nem nagyon izgatna ha 450grammos kormánycsapágyam lenne.
"Minden hülyeség" by Tomidny

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
azért a 450g már nagyon húzós sztem....

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

nekem ezek semiféle esztétiaki élményt nem nyújtanak... egy 5milis perem meg egy kupak... tõlem sima fekete is lehet vagy acélszínû :D ( helyesbítek én is Acélnak jobb az elasztikussági mutatója és majdnem egy nagyságrendel jobb a szakítószilárdsága)

Ezek acélból vannak, bármilyen vázat túlélnek, de egy könnyû bringa orrát kicsit elhúzzák... (220-450 gr)
Az olcsó fejcsapágyakat nem szokták színesre eloxálni, és ha egy színes csapágyat látsz akkor biztos, hogy kifogástalanul forog.
Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
nekem ezek semiféle esztétiaki élményt nem nyújtanak... egy 5milis perem meg egy kupak... tõlem sima fekete is lehet vagy acélszínû :D ( helyesbítek én is Acélnak jobb az elasztikussági mutatója és majdnem egy nagyságrendel jobb a szakítószilárdsága)

na de kezdünk eltérni a dologtól Joe azt mondta hogy nem cseréli le a ruszki acél kormánycsapágyát mert tartósnak tartós (gondolom nem 2 éves és még mûködik) és súlyban is ott van...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

... Esztétikai élmény ien téren nincs ...

aha...
Feltöltött kép

...hát amíg mûködik és súlyba is jó akor inkább acél párti vagyok :P kopási mutatói jobbak mint az alué pl...

Szerintem itt az ideje rendbe tenni 1-2 fogalmat...a kormánycsapágy csapágy része szinte minden esetben rozsdamentes acél, a csésze pedig legtöbbször alu. A csapágy kopik a csésze nem, legalábbis a cartridge (bocs, ipari) csapágyas kormánycsapágyoknál. DHra, Dirtre szoktak acél csészés kormánycsapit berakni, mert az nehezebben adja meg magát (kopásról szó nincs)

A régebbi kormánycsapágyaknál van mikor a csésze a csapágyház is egyben, ilyenkor persze kopik, de acélból is van minden esetben.

Jó kis dolog az álumínium, nem kell tõle félni, már a Szputnyik-2 -n is több volt belõle mint acélból, Lajka kutya legnagyobb örömére (R.I.P.)
Feltöltött kép
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
hát amíg mûködik és súlyba is jó akor inkább acél párti vagyok :P kopási mutatói jobbak mint az alué pl :P ja igen kicsit azért vigyázni kell rá mert ugye Rozsda :P alut meg védi az oxid

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

egy kormanycsapagyat en inkabb eszbol csinalnek, mint izombol.

én fémbõl...:D nekem is volt acél kormánycsapi annó, és elég szar volt....nekem vhogy, azt ne kérdezzétek hogy de eltörött a csésze

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
forgo alkatresz. kopik. akar orosz, akar nem

vannak olyan alkatreszek amiknel nem mukodik az orosz elv, "a suly a megbizhatosag jele. ha nem mukodik, utni is lehet vele"

egy kormanycsapagyat en inkabb eszbol csinalnek, mint izombol.

a felnik amiket csinaltak is acelbol voltak, es azok is milyen jok, igaz? :chin:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Súly az le lett mérve :P Minõséget megtárgyaltuk Kinézet meg izlés kérdése :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
kinézet? súly? minõség? azért van pár tényezõ azon kivül hogy forog e a golyó a csészében... :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

1 kormánycsapágynál? ja forog vagy nem :D Esztétikai élmény ien téren nincs :P

hát azért de na...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
1 kormánycsapágynál? ja forog vagy nem :D Esztétikai élmény ien téren nincs .. márka nem sokat számít :P Kopatibilisnek meg csak kompatibilis ha nem akor jön a sarokköszörû :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

az jelent :D
én elég sok Orosz dologgal foglalkozok amik nagyából elpusztíthatatlanok :D

uaz, zsiga....

biztos örök életü, de ezen kivül még igencsak sok szempontot vesz figyelembe az ember... :chin:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
vannak orosz szerszámaim itthon, 20+ évesek, használva is vannak - tökéletes állapotban. ez azért jelent valamit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
az jelent :D
én elég sok Orosz dologgal foglalkozok amik nagyából elpusztíthatatlanok :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és?
az valamit jelent? enyém meg taiwani.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
de ez ruszki!!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960