Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Sziasztok!Kellen nekem egy AHEAD - 1 1/8 collos kormánycsapágy amit elvárok tõle h 15ezernél ne nagyon legyen több(ha olcsóbb azt kibírom),ne legyen több 105g-nál, már az is kicsit sok.És legyen nagyon jó a tömítettsége mert sárba meg esõbe viszem szóval ne hetente keljen ránézni ,mert nyekereg.Én az FSA XL II 1 1/8",meg a Ritchey WCS kormánycsapikat néztem,de ha van még valakinek más ötlete h mi volna az ideálisabb akkor szóljon,ha más nincs a 2közül,mert mást nem igazán találtam ami szóba jöhet.Segítségeteket elõre is köszönöm.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Specialized xc.

Lehet béna lenne egy nem speci bringán, de majd "hozzánézem".

RF -bár nem könnyû-

Nekem is az tetszik a legjobban...szerintem elég lenne nekem az XC is.

Másik: Érezhetõ az OS elõnye (ha van) ekkora súlynál, mint az enyém? Vagy maradhatok a 25,4-nél?
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Stucnit kéne vennem; max 15 ropit szánnék rá. Egy 5"-öt mozgó AM bringába megy, ~60 kg vagyok.
A feltételek: 90-es (esetleg 100-as) hossz, 0-10°, fekete, könnyû. Most 25,4-es kormányom van, de ha ez OS-es lesz, az sem akkora baj, csak akkor mutassatok egy hozzá illõ kormányt is...:)

Ja, én eddig ezeket találtam:
Race Face Evolve AM, de az XC is elég lenne talán?!
Syntace F 139
FSA OS 140, vagy 170
Easton EA 50
Esetleg egyéb ötletek?

RF -bár nem könnyû-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Specialized xc.

A sebesség mindent megold.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Stucnit kéne vennem; max 15 ropit szánnék rá. Egy 5"-öt mozgó AM bringába megy, ~60 kg vagyok.
A feltételek: 90-es (esetleg 100-as) hossz, 0-10°, fekete, könnyû. Most 25,4-es kormányom van, de ha ez OS-es lesz, az sem akkora baj, csak akkor mutassatok egy hozzá illõ kormányt is...:)

Ja, én eddig ezeket találtam:
Race Face Evolve AM, de az XC is elég lenne talán?!
Syntace F 139
FSA OS 140, vagy 170
Easton EA 50
Esetleg egyéb ötletek?
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Milyen koránycsapágyat javasolnátok dirt streetre?max 5000HUF

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Arra való.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Hussefelt kormányról és szárról mi a véleményetek?
dirt streetre kellene

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
köszi szépen "Dévrájdör"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
összeroppantani nem fogod, de a túlságosan szorosan meghúzott csapágy talán még rosszabb is, mint a kotyogós...a csapágyaknak minél simábban, de kotyogás nélkül kell futniuk, ez a lényeg.

nem szabad csontra behúzni, de nem szabad kotyogni hagyni sem.igazából próbálkozni kell és érezni, hogy melyik az a pont, ahol elkezd kotyogni/lógni, és ehhez képest kell egy kicsivel többet (0.5-0.75 fordulat) húzni rajta, hogy ne kotyogjon, de ne is legyen túl erõsre meghúzva.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
csõõ

egy kérdés...
nos a golyós fejcsapágyakat(kónuszos, nem "ipari") mennyire érdemes meghúzni a rögzitõcsavart a csillagban?
mi a határ? tudom hogy nem vagyok annyira kemény, hogy megroppantsam a golyósort csak para hogy rosszu rakom össze..
habáár nem szorul, csak olyan súrlodóérzésem van amikor tekergéltem a kormányt..

kikérném a nagyérdemû fórumközösség véleményét :)

köszi a hozzálátásokat!

Bensonato

Bensonato

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Köszi!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
bensonato, általában azt szokták javasolni, hogy a 3/4éi érjen, az a biztonságos. ptom is ezt kérdezte az elõbb, nála a 40 mmesnél fog 33-34et, ez a még pont jó, ~3/4e.

ha az a "kb a feléig" az felfele kerekítés, akkor én nem ülnék rá, kevésnek tartom, de ha erõsen lefele kerekítesz, akkor tûrhetõ. én még mindig legalább 2/3ot ajánlok, de inkább 3/4ig...

Bensonato

Bensonato

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hi!
Nagy gáz szerintetek,ha a stucniban csak kb a feléig ér a villanyak?Akitõl vettem a telót,kicsit rövidre vágta a villanyakat...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Akkor beszéljenek a képek :)

http://kep.tar.hu/s-...-k-y/50498654#2
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
De valaki gyõzze meg Tamást, hogy nem kell neki az a magas porvédõ kupak semmire!! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Még pont jó.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az amúgy gáz, ha egy kb 4 cm hosszú stucni csak 33-34 mm-en fogja a nyakat, egyszerûen csak azért, mert rövidre lett vágva?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Tamaska is nagyon dícsérte......
sztem is biztos jó....évekig jól mûködik állítólag

Thx. Akkor csak nem veszek zsákbamacskát.

FSA Orbit XL II ... '07 Pyxis vázba lenne. Ugye ilyen kell bele?

És a kérdésem ezen fele stimmel?
White Horse

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

rohadjak meg, én is elõször aszittem, a kormány élettartamára gondol.... :-o

Ja, a 60 kilómmal nagy kormánytörõ vagyok.:D

Legközelebb berakom az idézetet is.