Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
bocs, átmérõre vonatozott a kérdés:D 1" vagy 1,1/8"??? na szóval így. mert colos villát nehezebb szerezni (egy csöppet), mint normált.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kb 13-14 centi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
Feltöltött kép

ennek vajon mekkora a fejcsöve? csak mert nekem hosszú az a stucni, és ha már akkor kapna rendes elsõ felet magának...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Kedves Rabbit,

1. Már jeleztem, tõle még egy lyukas belsõt sem...
2. Ez legvégsõ megoldás. Nehéz, de gyenge. Viszont drága is, ehhez képest.
4. A nyakon van egy váll a híd közepén belül, így kiszedni elég esélytelen, amúgy csavarokkal van befeszítve. Így csak a hegesztett toldás jöhet szóba. Ezt is bevállalnám, ha van emberi áron dolgozó szakember hozzá.
5. Van otthon Ahead-es villa is, csak az olyan középszerû, érted ;)
6. John Tomac, 1990. DH VB. Na, AZ a déhá!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,018 posts
  • LocationKelenföld

Sziasztok!

Hátha tudtok segíteni:

Tange Switchblade villámba keresek kormányszárat. A nyaka 1,1/8", és menetes. 110-es száram van hozzá, az rövid. Viszont 140-es stucnim van, az méretben jó lenne, csak jelenleg nem tudom összerakni a kettõt.

Mit tanácsoltok?
1. Hol kaphatok kb. 140-es, 25,4-es kormányszárat?
2. Vegyek hozzá átalakítót, és Ahead stucnit?
3. Cseréljem a nyakat Aheadre? Ez elsõ- sõt második- körben is bonyolultnak tûnik.
4. Hegesztessek a nyakra toldást, ami menet nélküli?
5. Cseréljek villát, a Tange-t meg próbáljam meg eladni?
6. Koskormány- slick gumis montin nem mutat furán?

1. Dunakeszi izé...a kétes hírû "mester": hívni kár, úgyis azt mondja, hogy van, ha nincs neki sem. Esetleg, ha arra jársz.
2. Számolnod kell azzal, hogy hajlamos recsegni.
4. Én félnék.
5. Szinte esélytelen eladni középméret menetest.
6. Retro / hõskor. :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Átalakítós tûnik a legjobbnak.
Utolsót meg ha neked tetszik, továbbiakban le kell sz@rni.
Boltokat nézzél körbe, nálatok is, meg neten is, meg én is megkérdezem még, találkoztam már ilyennel sokszor.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Sziasztok!

Hátha tudtok segíteni:

Tange Switchblade villámba keresek kormányszárat. A nyaka 1,1/8", és menetes. 110-es száram van hozzá, az rövid. Viszont 140-es stucnim van, az méretben jó lenne, csak jelenleg nem tudom összerakni a kettõt.

Mit tanácsoltok?
1. Hol kaphatok kb. 140-es, 25,4-es kormányszárat?
2. Vegyek hozzá átalakítót, és Ahead stucnit?
3. Cseréljem a nyakat Aheadre? Ez elsõ- sõt második- körben is bonyolultnak tûnik.
4. Hegesztessek a nyakra toldást, ami menet nélküli?
5. Cseréljek villát, a Tange-t meg próbáljam meg eladni?
6. Koskormány- slick gumis montin nem mutat furán?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Rosszul fogalmaztam, elnézést. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Hát igen, mindegyiknek ilyennek kéne lennie. Sok veszõtséget spórolna meg.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
valahigy igy

Feltöltött kép

mindegyiknek ilyennek kellene lennie. a mugy a park tools [meglepo modon] csinal hozza szerszamot. de ha nagyon meg van szorulva akkor az is tudja roncsolni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Sok fejcsapágynál az alsó gyûrû, amit épp kalapálsz, hasított, így könnyedén lehet le- és felszerelni. Persze nem az alsó csésze hasított, hanem a gyûrû. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Hasított? Iparis a fejcsapágyam, nem tudom mire gondolsz. Ráütni még csak-csak sikerült, de ezt leszedni... csavarhúzóval? Összekarcolom csak az egész villát, meg nem igazán lesz újrahasznosítható, hullámos lesz az egész gyûrû. Legalábbis múltkor csak így sikerült :( :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Vagy venni kell iparisat, ahol hasított az alsó csésze, és voila. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
addig jó míg szorul.
megfelelõ átmérõjû csõ, fadarab, kalapács esetleg csavarhúzó és felmegy/lejön az ésszel.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Ti hogyan szedik le meg rakjátok fel a villanyakra a fejcsapágy alsó részét????? Szinte rongálás nélkül le sem lehet szedni... :S
Felrakni is iszonyat kell kalapálnom.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

ha a csésze be van rendesen húzva a fejcsõba akkor csak a stucnit kell rendesen meghúzni és nem fog kilazulni meg kotyogni

Köszi a megnyugtató választ.
A csészék a helyükön vannak a 3. éve, a V fék-tárcsafék váltás sem hatotta meg. Viszont mostanáig kentem zsírt a stucni alá. Most kipucoltam zsíroldóval + tényleg koppanásig húztam a stucni csavarjait (Ritchey Comp). Hétvégén teszt.

Mindenestre az FSA ORBIT UF "nagytárcsás" (180 mm) tapasztalatok érdekelnek továbbra is.

badalassi

badalassi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Szevasztok, a napokban vettem egy Merida UMF dirt fun 04-es vázat sajna kormánycsapágy nélkül. Valaki meg tudná mondani milyencsapágyat vegyek bele? Jó lenne ha konkrét márkát tudnátok. Elöre is köszönöm.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha a csésze be van rendesen húzva a fejcsõba akkor csak a stucnit kell rendesen meghúzni és nem fog kilazulni meg kotyogni

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
Elõre 180-as tárcsát tettem fel a 160-as helyett (deore br m535) és 2 túra után kicsit kilazult az fsa orbit uf kormánycsapágyam. Azelõtt csak évente egyszer, a karbantartásnál kellett hozzányúlni. Igaz, hogy kapta az ívet a hétvégén a Gerecsében és a Vértesben, de csalódnék ha nem bírna egy kis "zúzást" (cc-túra merevfarú géppel).

Készüljek rendszeres utánhúzásra, vagy cserére. Várom a tapasztalatokat, javaslatokat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Sziasztok!

Nemrégiben cseréltem telót meg stucnit. Mindkettõvel megvagyok elégedve, de ma úgy gondoltam, hogy a gyári Kalloy-t is cserélem, már csak a márkahûség miatt is.
Meg is vettem a Ritchey Pro kormányt, de mikor összehasonlítottam a gyárival, kicsit megrémültem. Nekem papír vékonynak tûnik a 2014-T6-os Ritchey a 6061-es Kalloy-hoz képest, bár merevségben nem tapasztaltam nagy visszalépést, sõt szerintem semmit.

Tanácsokra vagyok kíváncsi, hogy mennyire tartsak attól, hogy egyszer csak tekerve 30-35-tel tekerve, esetleg satufék közben, vagy kiállva a nyeregbõl, netán leejtõn lefelé elfáradhat-e ez a fajta kormány???? Mennyit bír ki, akár idõben, akár terhelésben. Jelenleg egy 100-as vagyok, de lesz ez még jobb is:)))

Valahogy nincs kedvem se kocsi alá esni, de legfõképp kerülném a szorosabb kontaktust a földanyával is :)

Nem DH-zok, ugrálok 30-40 centirõl, csak tekerek, mint állat, meg túrázgatunk lájtosan a párommal földutakon, meg ilyenek:)

a kalloy fos anyagból van ennyi. abból kell a vastag fal meg a sok anyag , hogy kb fele olyan erõs legyen mint a ricsi pro. bár az sem ér annyit mint amennyibe kerül, nem lesz vele gond
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való