Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Posted 2008. August 13. - 23:38

idekapcsolódik:lemértem a pazzaz stucnimat(130mm)2014es t6os anyag alu csavarok(sehol semmi hiperszuper anyag)153grammra jött ki.
Posted 2008. August 13. - 23:10

Abban az árkategóriában így van,nyeregcsöveknél,kormányoknál is megfigyelhetõ.
Köszönöm.

Posted 2008. August 13. - 22:22

Posted 2008. August 13. - 19:20

a 2000- 2500 ft-os kategóriában kb ugyanazt a 10 féle szarvat fogod találni más más matricával....legyen az b+, zoggie, etcSziasztok!
Hát végülis... nem szerepel a címben a kormányszarv, de jobb híján ide írok.^^
Holnap jön meg a Genesisem és szeretnék rá szarvat, de ezidáig nem tudtam eldönteni, hogy milyen legyen.
A lényege, hogy közepes hosszúságú, hajlított (de nem olyan..hm... kereken, hanem törésszöggel) és tartós legyen.
Elég sokat nézegettem neten és voltam pár boltban is, de mindenhol a ragasztott BikePositive-ot nyomatják. Na persze..nekem kell kétezer ft alatt, de sajnos most ennyi van rá. A többit vitte a bicaj és a kiegészítõk...
Találtam olyan márkát, hogy Zoggie. Tud valaki róla mondani valamit? A szarvjuk elég jól néz ki - még az elvárt esztétikának is megfelel, de nem tudom, hogy kellõen tartós lenne-e. Túrára, erdõkbe, hegyekbe kellene. Ha nem, tud valaki jobb, de max. 2000-2500 körüli szarvtipust/márkát mondani?
Elõre is köszi!
Sakura
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. August 13. - 19:08

Hát végülis... nem szerepel a címben a kormányszarv, de jobb híján ide írok.^^
Holnap jön meg a Genesisem és szeretnék rá szarvat, de ezidáig nem tudtam eldönteni, hogy milyen legyen.
A lényege, hogy közepes hosszúságú, hajlított (de nem olyan..hm... kereken, hanem törésszöggel) és tartós legyen.
Elég sokat nézegettem neten és voltam pár boltban is, de mindenhol a ragasztott BikePositive-ot nyomatják. Na persze..nekem kell kétezer ft alatt, de sajnos most ennyi van rá. A többit vitte a bicaj és a kiegészítõk...

Találtam olyan márkát, hogy Zoggie. Tud valaki róla mondani valamit? A szarvjuk elég jól néz ki - még az elvárt esztétikának is megfelel, de nem tudom, hogy kellõen tartós lenne-e. Túrára, erdõkbe, hegyekbe kellene. Ha nem, tud valaki jobb, de max. 2000-2500 körüli szarvtipust/márkát mondani?
Elõre is köszi!
Sakura
Posted 2008. August 12. - 13:39

most szétszedtem, átzsíroztam, egy darabig még jó, de a következõ amit cserélni fogok ez lesz
mennyi az esélye annak hogy egy csapágyboltba betérvén kapok hozzá csapágyat?
vagy egy teljesen új csapágy kell bele?
ez van ráírva: Ritchey 41 30.2 45fok
(külsõ átmérõ,belsõ átmérõ,kúpszög)
képek:
Posted 2008. July 24. - 20:25

Posted 2008. July 24. - 20:09

Posted 2008. July 24. - 14:42

Ne röhögjetek nagyon ki, de vettem egy teleszkópot és hát mit ad isten, rövidebb a nyaka bõ 1,5 centivel, a pipa feléig ér kb...(tuudom, tuudom le kellett volna mérni elõtte, dehát olyan jó ajánlat volt

Esetleg más megoldás is létezik?
Posted 2008. July 20. - 13:29

Ha jól hallom akkor a kormány és a stucni találkozásáná. most kilazítottam, bekentem és elvileg nem nyekereg. Majd délután edzésen kiderül...@Jaack; hol nyekereg, a kormány megfogásánál, vagy a vázban? Utóbbi esetben biztos nem jelent majd valódi megoldást, ellentétben egy kenéssel. De az elsõ esetben is fölösleges beruházásnak tartanám.
Posted 2008. July 20. - 12:41

Sziasztok! Olvastam a topicos hozzászólásokat. Nekem Gepida Alboin 100-as kerékpárom van, de rövid a kormányoszlopa számomra. Milyen megoldást ajánlotok, mert én végigböngésztem egy csomó honlapot, céget, de nem találtam olyan "csövet" ami jó lenne. Én is gondolkodtam külön stucni, meg villa megoldáson, de mivel nem értek hozzá, illetve, ahogy látom nem is klappol a kerékpár meg az ötletem, ezért várom segítségeteket. Kösz!

Ez menetes kormányszár. Vidd el szervízbe, ott tudnak emelni a kormánymagasságon. Ha így sem elég magas, akkor esetleg kereshetsz prospektusból más 1''-os, menetes kormányszárat, de kicsi az esélye, hogy találsz még magasabbat. A fenti jellemzõk fontosak, olyan, ami 1.1/8-as vagy Aheades, nem lesz jó. Lehet, ott valami más nem passzol, esetleg az ülésmagasság/vázméret.
@Jaack; hol nyekereg, a kormány megfogásánál, vagy a vázban? Utóbbi esetben biztos nem jelent majd valódi megoldást, ellentétben egy kenéssel. De az elsõ esetben is fölösleges beruházásnak tartanám.
Posted 2008. July 20. - 12:02

Van nekem egy outi keróm. Benne, hagyományos alu stucni. Ami elkezdett nyekeregni, és baromira idegesítõ. A kérdés, hogy van-e értelme beruházni ilyenre: http://ebike.hu/term.../adapter/2232/
Hogy tudjak rá tenni jó A-Head stucnit. Van ebbõl megbízható, jó minõségû? Vagy maradjak a hagyományos féle megoldásnál?
Üdv: Dani
Posted 2008. July 12. - 22:42

Posted 2008. July 12. - 02:34

Nem estem el, csak így szoktam
leszállni:rocketman
Posted 2008. July 12. - 02:32

Posted 2008. July 12. - 02:25

Posted 2008. July 12. - 02:23

na, ha ezt normálisan leírod, akkor tudunk segíteni. talánHi all!
lenne 1kérdésem nekem egy sima "mezei" kormány csapágyam van1 1/8 colos és van egy olyan problámám h az új telómba beleér a csésze és elkezdte basztatni a villám és azt akarom kérdezni h ugye a vázba bele lehet lökni a fél-integrált csapágyat? és ez vajon megoldaná a problémám?
Posted 2008. July 12. - 02:10

lenne 1kérdésem nekem egy sima "mezei" kormány csapágyam van1 1/8 colos és van egy olyan problámám h az új telómba beleér a csésze és elkezdte basztatni a villám és azt akarom kérdezni h ugye a vázba bele lehet lökni a fél-integrált csapágyat? és ez vajon megoldaná a problémám?
Posted 2008. July 08. - 07:52

Posted 2008. July 07. - 22:20