Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Pedig Tam leírta neked, hogy a valvastagság lesz más, elég érthetõen:)

Max hozzászoksz, hogy nincsen szarv

De õ meg most írta le, hogy nem a vége vastagabb, hanem az egész kormány hosszán változó a falvastagság, ami szerintem még nem volna ok lefikázni a márkát, mert más gyártónál is használnak "variable thickness carbon fibre"-t a kormányoknál.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Pedig Tam leírta neked, hogy a valvastagság lesz más, elég érthetõen:)

Max hozzászoksz, hogy nincsen szarv

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
izé, ha nem esel neki fûrésszel akkor nem történik semmi

szal amirõl nem tudsz az nem létezik na

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

leirtam vilagosan hogy meg van erositve a vege hogy legyen hova tenni a kormanyszarvat. az erosites az a vastag resz amit levagtal.

gratulalok.

De én nem arra gondoltam, hogy az eredeti és a mostani kormányvégzõdés falvastagságának van különbsége, hanem a mostani kormányvég körvonalán vannak jelentõs különbségek.Remélem így érthetõbb.Amiket levágtam kis darabokat, az egyiket szétflexeltem.Kis lapokból áll, amik egymásra merõlegesen vannak szõve.Ezért nem is értem, hogy lehet ez.De azért elég elrettentõ az az 1,2mm.70kg vagyok, össztelós Meridám van mint látjátok, remélem bírni fogja.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
leirtam vilagosan hogy meg van erositve a vege hogy legyen hova tenni a kormanyszarvat. az erosites az a vastag resz amit levagtal.

gratulalok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Üdv!
Sokan fikázzák a Ritchey cuccokat, nekem eddig semmi bajom nem volt velük, de most én is csatlakozom a táborba.Hogy miért?Van egy Superlogic Low Riser carbon kormányom és mivel túl széles volt, levágtam belõle, úgy, ahogy azt ajánlották, ajánlottátok.Szóval levágtam és megdöbbenve láttam, hogy a kormány fala qvára nem ugyanolyan "vastag".Szabad szemmel is simán látni, de azért lemértem.A legvékonyabb részen 1,2 (!!!)mm, a legvastagabb részen pedig 1,9mm.Azért az nem pite eltérés!Szóval kicsit bánom, hogy e mellett döntöttem, de hát így jártam.Ha az ember vesz egy 50párezres kormányt (jó én kevesebb, mint a feléért vettem), akkor az a minimum, hogy egységes falvastagságú.Na és persze 11g-mal nehezebb a gyári adatnál, 156g volt eredeti hosszában.Szóval ilyet NE!Remélem azért bírni fogja.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Üdv Mindenkinek! Van valakinek tapasztalata Hungary:A Galaxy fejcsapággyal kapcsolatosan? Csapágyat lehet bele kapni ha meghal a gyári? Mennyire precíz kidolgozás?

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

És ezt hol lehet kapni?

Minden vázhoz jó?

barmelyik bicikliboltban lehet kapni. ha az atmeroje jo [lemered a jelenlegi atmerojet ott ahol a kormanycsapagyba bele van dugva] akkor jo lesz barmilyen bringaba. vegulis csak azt csinalod, hogy kicsereled egy hosszabbra, ezaltal magasabbra fog kerulni a kormany.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
És ezt hol lehet kapni?

Minden vázhoz jó?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszönöm a képeket!

Merev villa, menetes kormánycsapágy. (1995 felé vették, egyáltalán volt már akkor is ahead rendszerû?)

Tiszafüreden lakom. (Itt nincs semmi. :D )

Ne haragudjatok, amiért ennyire analfabéta vagyok bicikli téren. A vázméretet hol tudom megnézni?

Egyébként közben guglin is próbálok tájékozódni, mi micsoda.

Hagyományos kormányszárból létezik ilyen extra hosszú, túra kerékpárokhoz készült típus

Feltöltött kép

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Köszönöm a képeket!

Merev villa, menetes kormánycsapágy. (1995 felé vették, egyáltalán volt már akkor is ahead rendszerû?)

Tiszafüreden lakom. (Itt nincs semmi. :D )

Ne haragudjatok, amiért ennyire analfabéta vagyok bicikli téren. A vázméretet hol tudom megnézni?

Egyébként közben guglin is próbálok tájékozódni, mi micsoda.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Akkor inkább csak egy hosszabb kormányszár. Milyen paramétereket kell figyelembe venni a kiválasztásnál?

Ez a magasító is jónak néz ki.

Az a helyzet, hogy nem értek a biciklim technikai oldalához.
Ha a magasítót választanám, akkor mit kell megnéznem, hogy ez a magasító jó-e nekem?

Kérdés milyen magas vagy ill mekkora a bringád vázméret?
Az is lehet hogy ilyen is megfelelõ lehet a számodra, http://www.bringabut...zar-fekete.html
ha nem tudod milyen méret kell neked, de ha nem értesz hozzá akkor menj be egy jó bringa szervizbe és ott segítenek ha nem ismersz ilyet írd meg hogy merre laksz és pikk pakk ajánlanak neked valakit aki megbízható
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Sheldon megmondja melyik fajta

ez a menetes

Feltöltött kép

ez pedig az ahead

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Merev villám van.

Ránézésre hogyan tudom megállapítani, hogy menetes vagy ahead?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Akkor inkább csak egy hosszabb kormányszár. Milyen paramétereket kell figyelembe venni a kiválasztásnál?

Ha a magasítót választanám, akkor mit kell megnéznem, hogy ez a magasító jó-e nekem?

Kérdés, hogy menetes vagy ahead kormánycsapágyod van-e.

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
nagyobb emelésû stucni+hajlított kormány?
milyen villád van?teló, acél nyakkal, vagy merev acél?ahhoz egy ügyes emberke talán tényleg tud toldást csinálni, de inkább egy ilyen:
http://ebike.hu/term...ító 1 18 ahead/

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

A mountain bike-omat túrázásra használom (aszfaltúton) és elég magas vagyok, az ülést is magasra állítottam, de így túlságosan le kell hajolni a kormányhoz és hosszabb úton megfájdul a derekam.
A kormányt nem tudom feljebb venni, mert nincsen tovább. Mi lehet a megoldás? Vigyem el egy ezermesterhez, aki farag egy csövet és hozzáheggeszti, hogy magasabbra lehessen állítani?

Nagyobb emelkedésû kormányszár, kormány?

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Sziasztok!

A mountain bike-omat túrázásra használom (aszfaltúton) és elég magas vagyok, az ülést is magasra állítottam, de így túlságosan le kell hajolni a kormányhoz és hosszabb úton megfájdul a derekam.
A kormányt nem tudom feljebb venni, mert nincsen tovább. Mi lehet a megoldás? Vigyem el egy ezermesterhez, aki farag egy csövet és hozzáheggeszti, hogy magasabbra lehessen állítani?

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Vagy mégis levágod a neked szimpatikus méretre és fabrikálsz vagy találsz valamit amit bele építhetsz a kormány végébe ahol a szarv szorítja. Esetleg régi síbotból két karikát ha jó a mérte, a hosszú kormánytól lomhábnak fogod érezni a kormányzást, nekem 550mmm a kormányom az már elég direkt irányítást ad.Feltöltött kép

Köszi a válaszokat mindenkinek.
a kormányvég bélelésében már én is gondolkodtam, a síbot jó ötletnek tûnik.Azért utánanézek a Syntec cuccnak is.