Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Írta 2011. június 20. - 12:07

Írta 2011. június 20. - 11:35

Tavaly az idõjárási viszonyok, illetve annak következményei miatt kellett megváltoztatni az útvonalat, ami érthetõ. Idén pillanatnyilag más a helyzet, így a hosszú táv útvonalánál nyugodtan vissza lehetne térni a korábbiakhoz. Az is tény viszont, hogy az útvonal(ak) kijelölésébe mások is beleszólnak; a terület kezelõje, a Pilisi Parkerdõ, a DINP, stb.
Ez így igaz , de az már nem publikus hogy végül is ki miatt van ez vagy az.Ezért b így bárkire rá lehet fogni hogy azért kell erre vagy arra menni.
Pl. a rajtnál nem engedi a rendõrség (értsd második pénzbeszedõ cég) az út hosszabb idejû lezárását.
Viszont ha ennyi sok probléma van (egybe indul vagy minimális különbséggel vagy ahogy írták a hosszó beletép a középbe) akkor miért ez az OB ?
Jó lenne végre ha minden táv "tisztán " tudna a helyezésekért harcolni.
Írta 2011. június 20. - 09:32

Valaki le tudná írni, hogy a tavaly bevezetett új részek(Visegrádtól Pap-rétig, illetve Dobogókõtõl lefele), mely utakon/ turistautakon haladnak pontosan?
A sportaktiv.hu-n fenn van.Én "oldal mentése másként"-tal elmentettem , így ki tudom nagyítani.Amúgy az egy Cartographiás térképrészlet-fejjel lefelé.Amúgy meg , ha nem fejvesztés terhe mellett , azt hiszem így valahogy: A fõút mellett elindul a Salamon-torony fölfelé azon a macskakövesen , itt szinte biztos dugó lesz , egyrészt a "1 km-es sprtintekbõl áll a versenyem 5-6 km-es pihenõkkel" típusú emberek miatt , másrészt elég szûk annyi emberhez.Az a K+. Salamon után a Nagy-Villámhoz vezetõ aszfalt , mielõtt a nyári bobpályát eléred balra be az erdõbe -végre- a piros biciklisen egészen a Mester-rétig.Itt volt tavaly "vályú".Itt jobbra föl egy erdészeti "szekérúton"-a Cartographián az Õr-hegyhez közelebb esõn- ahonnan is visszagurul a P biciklisre , ami itt a K+ is.Ennek az útnak egy lelketlen mászás a vége , ahol jobbra a KP-on Pap-rétig.
A dobogókõiben bizonytalanabb vagyok , mint olvashattad sokak szerint még akármi is lehet , de: Elindul Szentlélek felé az aszfalton , majd párszáz méter után jobbra le egy erdészetin . Köves , vízmosásos , kulacselhagyós.Az alján balra , de nem a Z+ , hanem még mindig a széles-köves ,- itt jött vissza is tavaly , szalaggal hosszában kettéválasztották az utat - a Zöld négyzetnél balra le , itt valószínûleg állni fog valaki , mert egy éles balos lesz egy jó kis szûk igazi ösvényre.Keresztezi a Z-et , az aszfaltot , majd ismét egy jelzetlenen lemegy Szentlélekig.Innentõl változott tavaly , mert a Pálos kolostor után jobbra megy az aszfalton a Hoffmann-vadászházig , onnan Z+ balra fel , aztán kiér a széles-kövesre , amin az elõbb gurult , a Szakó-nyeregnél jobbra a Pirosra , ami "visszarepít" Dobogókõre.
Írta 2011. június 19. - 21:09

Írta 2011. június 18. - 20:30

Írta 2011. június 18. - 15:34

Sajnos nem jártam már vagy éve a Pilisben és a Visegrádi-hegységben, de pont ezért használtam a feltételes módot - "vissza lehetne térni" - mert azt azért a barátok és ismerõsök beszámolóiból tudom, hogy a tavalyi év idõjárása maradandó nyomott hagyott a környezetben.Jártál mostanában a Malom völgy mellett? Ha arra leengednék a mezõnyt a Fûrész rétig, szerintem senkinek nem lenne õszinte öröm az arcán.
Mindezektõl függetlenül én azt az elvet vallom, hogy ez egy szabadtéri sport és verseny, a terep adott olyan állapotban amilyen, és azt kell leküzdeni.
A hajam égnek áll az egyes versenyek utáni beszámolóktól, ahol azon problémáznak, hogy nem vágták le a belógó ágakat, stb. Persze nem feltétlenül kell mindezzel egyetérteni.
Írta 2011. június 17. - 22:42

Tavaly az idõjárási viszonyok, illetve annak következményei miatt kellett megváltoztatni az útvonalat, ami érthetõ. Idén pillanatnyilag más a helyzet, így a hosszú táv útvonalánál nyugodtan vissza lehetne térni a korábbiakhoz.
Jártál mostanában a Malom völgy mellett? Ha arra leengednék a mezõnyt a Fûrész rétig, szerintem senkinek nem lenne õszinte öröm az arcán. Nagyon mély vízmosások lettek tavaly a temetetlen keréknyomokból, sok helyen méter mély árkok vannak azon a szakaszon. De feljebb írtam, hogy lenne megoldás, mert az Égett hárstól a fenti rész járható. Az is megoldás lehetne, hogy a Hoffmann háztól leküldik a mezõnyt a Cser-kúti elágazásig, onnan meg már mehetne a régi pálya.
Írta 2011. június 17. - 17:23

a tavalyi elõtt meg 5 évig volt ugyanaz a térkép meg nem tudtunk jobbat kitalálni duma.
azért kiváncsi lennék hogy régi lesz, tavalzi lesz vagy keverve ....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. június 17. - 16:55

Ez a tavalyi térkép idei felirattal.
Valahol találtam egy mondatot, miszerint "annyira tetszett" a tavalyi útvonal, hogy ugyanaz lesz idén is. Gondolom szépen mutat ahogy a mezõny kétharmada tolja a bringát...
Írta 2011. június 17. - 15:44

Írta 2011. június 17. - 15:36

Ez a tavalyi térkép idei felirattal.
ott a pont!!
nem csodálkoznék, ha ez még változna
Egyébként is az idén nagyon gyenge a sportaktiv.hu supportja (néhány helyen átírták az évszámot 2010-rõl 2011-re) Pedig már csak 2 hét a versenyig
Írta 2011. június 17. - 15:08

Írta 2011. június 17. - 14:00

Hát ha a tavalyi 85km volt, akkor az idei a térkép alapján nem sokkal több mint 75km. A közép táv viszont
számottevõen nem változott (én tavaly 68,1km mértem). Így a különbség a 2 táv között kevesebb mint 10km ! Tehát a hosszú távosok eleje valószínûleg a közép táv top 25-tõl lefelé elõzgethet a közös szakaszon.
Az finom lesz, mivel aki mondjuk 30. helyen teker középtávon, biztos nem fog leállni az ösvény szélére, elengedni a gyorsabb hosszútávost, mint ahogy a 475. helyen tekerõ tenné.
Az idei és a tavalyi pálya ugyanaz.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. június 17. - 13:50

Tavaly 85,4-et mértem.
Hát ha a tavalyi 85km volt, akkor az idei a térkép alapján nem sokkal több mint 75km. A közép táv viszont
számottevõen nem változott (én tavaly 68,1km mértem). Így a különbség a 2 táv között kevesebb mint 10km ! Tehát a hosszú távosok eleje valószínûleg a közép táv top 25-tõl lefelé elõzgethet a közös szakaszon.
Az finom lesz, mivel aki mondjuk 30. helyen teker középtávon, biztos nem fog leállni az ösvény szélére, elengedni a gyorsabb hosszútávost, mint ahogy a 475. helyen tekerõ tenné.
Írta 2011. június 17. - 13:25

Azt nem értem, hogy miért kell megint leküldeni Pilisszentlélek felett az Égett hárstól a Hoffmann házhoz a hosszút. Az Ecset-hegyre felvezetõ út és onnan vissza az Égett hársig - ez a két évvel ezelõtti nyomvonal része - teljesen rendben van, kár kihagyni. Az a szakasz ami lemegy a Fûrész rétig az tényleg járhatatlan, jogos hogy kimarad.Pár hete én is néztem, hogy marad a tavalyi pálya. 99%, hogy nálam ezért ez a verseny fogja kapni idén is a legrosszabbul szervezett verseny díját. Ráadásul ez az OB, simán elronthatja rengeteg hosszútávos versenyzõ versenyét (akár még a végeredménybe is beleszólhat), hogy Dobogókõtõl a célig több száz középtávost kell megelõznie.
Írta 2011. június 17. - 13:03

Úgy látom, a hosszútáv jelentõsen rövidebb lesz:Sportaktv
Biztos nincs 92km mint tavaly, ergo:jól hátba vágják a középtávot!
Pár hete én is néztem, hogy marad a tavalyi pálya. 99%, hogy nálam ezért ez a verseny fogja kapni idén is a legrosszabbul szervezett verseny díját. Ráadásul ez az OB, simán elronthatja rengeteg hosszútávos versenyzõ versenyét (akár még a végeredménybe is beleszólhat), hogy Dobogókõtõl a célig több száz középtávost kell megelõznie.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. június 17. - 08:48