Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

zoldkullo

zoldkullo

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Tegnap Mester-retrol megneztem a mult evi utvonalat Pap-ret fele. A rovidtav elejenek annyi jo hirem van, hogy a Mester-rettol a forditopont fele vezeto dozerutat legyalultak es tobb helyen kiszelesitettek, igy konnyebben elozhetitek majd a kozeptavos mezony derekat.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Tavaly az idõjárási viszonyok, illetve annak következményei miatt kellett megváltoztatni az útvonalat, ami érthetõ. Idén pillanatnyilag más a helyzet, így a hosszú táv útvonalánál nyugodtan vissza lehetne térni a korábbiakhoz. Az is tény viszont, hogy az útvonal(ak) kijelölésébe mások is beleszólnak; a terület kezelõje, a Pilisi Parkerdõ, a DINP, stb.

Ez így igaz , de az már nem publikus hogy végül is ki miatt van ez vagy az.Ezért b így bárkire rá lehet fogni hogy azért kell erre vagy arra menni.
Pl. a rajtnál nem engedi a rendõrség (értsd második pénzbeszedõ cég) az út hosszabb idejû lezárását.
Viszont ha ennyi sok probléma van (egybe indul vagy minimális különbséggel vagy ahogy írták a hosszó beletép a középbe) akkor miért ez az OB ?
Jó lenne végre ha minden táv "tisztán " tudna a helyezésekért harcolni.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Valaki le tudná írni, hogy a tavaly bevezetett új részek(Visegrádtól Pap-rétig, illetve Dobogókõtõl lefele), mely utakon/ turistautakon haladnak pontosan?

A sportaktiv.hu-n fenn van.Én "oldal mentése másként"-tal elmentettem , így ki tudom nagyítani.Amúgy az egy Cartographiás térképrészlet-fejjel lefelé.Amúgy meg , ha nem fejvesztés terhe mellett , azt hiszem így valahogy: A fõút mellett elindul a Salamon-torony fölfelé azon a macskakövesen , itt szinte biztos dugó lesz , egyrészt a "1 km-es sprtintekbõl áll a versenyem 5-6 km-es pihenõkkel" típusú emberek miatt , másrészt elég szûk annyi emberhez.Az a K+. Salamon után a Nagy-Villámhoz vezetõ aszfalt , mielõtt a nyári bobpályát eléred balra be az erdõbe -végre- a piros biciklisen egészen a Mester-rétig.Itt volt tavaly "vályú".Itt jobbra föl egy erdészeti "szekérúton"-a Cartographián az Õr-hegyhez közelebb esõn- ahonnan is visszagurul a P biciklisre , ami itt a K+ is.Ennek az útnak egy lelketlen mászás a vége , ahol jobbra a KP-on Pap-rétig.
A dobogókõiben bizonytalanabb vagyok , mint olvashattad sokak szerint még akármi is lehet , de: Elindul Szentlélek felé az aszfalton , majd párszáz méter után jobbra le egy erdészetin . Köves , vízmosásos , kulacselhagyós.Az alján balra , de nem a Z+ , hanem még mindig a széles-köves ,- itt jött vissza is tavaly , szalaggal hosszában kettéválasztották az utat - a Zöld négyzetnél balra le , itt valószínûleg állni fog valaki , mert egy éles balos lesz egy jó kis szûk igazi ösvényre.Keresztezi a Z-et , az aszfaltot , majd ismét egy jelzetlenen lemegy Szentlélekig.Innentõl változott tavaly , mert a Pálos kolostor után jobbra megy az aszfalton a Hoffmann-vadászházig , onnan Z+ balra fel , aztán kiér a széles-kövesre , amin az elõbb gurult , a Szakó-nyeregnél jobbra a Pirosra , ami "visszarepít" Dobogókõre.

M.Zs.

M.Zs.

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
A hosszútávon Dobogókõ-Dobogókõ 21 km

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Valaki le tudná írni, hogy a tavaly bevezetett új részek(Visegrádtól Pap-rétig, illetve Dobogókõtõl lefele), mely utakon/ turistautakon haladnak pontosan?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Jártál mostanában a Malom völgy mellett? Ha arra leengednék a mezõnyt a Fûrész rétig, szerintem senkinek nem lenne õszinte öröm az arcán.

Sajnos nem jártam már vagy éve a Pilisben és a Visegrádi-hegységben, de pont ezért használtam a feltételes módot - "vissza lehetne térni" - mert azt azért a barátok és ismerõsök beszámolóiból tudom, hogy a tavalyi év idõjárása maradandó nyomott hagyott a környezetben.
Mindezektõl függetlenül én azt az elvet vallom, hogy ez egy szabadtéri sport és verseny, a terep adott olyan állapotban amilyen, és azt kell leküzdeni.
A hajam égnek áll az egyes versenyek utáni beszámolóktól, ahol azon problémáznak, hogy nem vágták le a belógó ágakat, stb. Persze nem feltétlenül kell mindezzel egyetérteni.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Tavaly az idõjárási viszonyok, illetve annak következményei miatt kellett megváltoztatni az útvonalat, ami érthetõ. Idén pillanatnyilag más a helyzet, így a hosszú táv útvonalánál nyugodtan vissza lehetne térni a korábbiakhoz.

Jártál mostanában a Malom völgy mellett? Ha arra leengednék a mezõnyt a Fûrész rétig, szerintem senkinek nem lenne õszinte öröm az arcán. Nagyon mély vízmosások lettek tavaly a temetetlen keréknyomokból, sok helyen méter mély árkok vannak azon a szakaszon. De feljebb írtam, hogy lenne megoldás, mert az Égett hárstól a fenti rész járható. Az is megoldás lehetne, hogy a Hoffmann háztól leküldik a mezõnyt a Cser-kúti elágazásig, onnan meg már mehetne a régi pálya.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
a dunán mindig akkopr tekinthetõ véglegesnak az útvonal mikor beérkezett a mezõny :)

a tavalyi elõtt meg 5 évig volt ugyanaz a térkép meg nem tudtunk jobbat kitalálni duma.

azért kiváncsi lennék hogy régi lesz, tavalzi lesz vagy keverve ....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Ez a tavalyi térkép idei felirattal.;)

Valahol találtam egy mondatot, miszerint "annyira tetszett" a tavalyi útvonal, hogy ugyanaz lesz idén is. Gondolom szépen mutat ahogy a mezõny kétharmada tolja a bringát...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Tavaly az idõjárási viszonyok, illetve annak következményei miatt kellett megváltoztatni az útvonalat, ami érthetõ. Idén pillanatnyilag más a helyzet, így a hosszú táv útvonalánál nyugodtan vissza lehetne térni a korábbiakhoz. Az is tény viszont, hogy az útvonal(ak) kijelölésébe mások is beleszólnak; a terület kezelõje, a Pilisi Parkerdõ, a DINP, stb.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

ott a pont!!
nem csodálkoznék, ha ez még változna
Egyébként is az idén nagyon gyenge a sportaktiv.hu supportja (néhány helyen átírták az évszámot 2010-rõl 2011-re) Pedig már csak 2 hét a versenyig

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Az idei és a tavalyi pálya ugyanaz.

Ez alapján a hosszútáv azon része, amit egyedül tesznek meg, jócskán meg van csonkítva:
Sportaktv

Bocs, most látom, hogy tavaly is meg volt! igazad van

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát ha a tavalyi 85km volt, akkor az idei a térkép alapján nem sokkal több mint 75km. A közép táv viszont
számottevõen nem változott (én tavaly 68,1km mértem). Így a különbség a 2 táv között kevesebb mint 10km ! Tehát a hosszú távosok eleje valószínûleg a közép táv top 25-tõl lefelé elõzgethet a közös szakaszon.
Az finom lesz, mivel aki mondjuk 30. helyen teker középtávon, biztos nem fog leállni az ösvény szélére, elengedni a gyorsabb hosszútávost, mint ahogy a 475. helyen tekerõ tenné.

Az idei és a tavalyi pálya ugyanaz.

A sebesség mindent megold.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Tavaly 85,4-et mértem.

Hát ha a tavalyi 85km volt, akkor az idei a térkép alapján nem sokkal több mint 75km. A közép táv viszont
számottevõen nem változott (én tavaly 68,1km mértem). Így a különbség a 2 táv között kevesebb mint 10km ! Tehát a hosszú távosok eleje valószínûleg a közép táv top 25-tõl lefelé elõzgethet a közös szakaszon.
Az finom lesz, mivel aki mondjuk 30. helyen teker középtávon, biztos nem fog leállni az ösvény szélére, elengedni a gyorsabb hosszútávost, mint ahogy a 475. helyen tekerõ tenné.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Pár hete én is néztem, hogy marad a tavalyi pálya. 99%, hogy nálam ezért ez a verseny fogja kapni idén is a legrosszabbul szervezett verseny díját. Ráadásul ez az OB, simán elronthatja rengeteg hosszútávos versenyzõ versenyét (akár még a végeredménybe is beleszólhat), hogy Dobogókõtõl a célig több száz középtávost kell megelõznie.

Azt nem értem, hogy miért kell megint leküldeni Pilisszentlélek felett az Égett hárstól a Hoffmann házhoz a hosszút. Az Ecset-hegyre felvezetõ út és onnan vissza az Égett hársig - ez a két évvel ezelõtti nyomvonal része - teljesen rendben van, kár kihagyni. Az a szakasz ami lemegy a Fûrész rétig az tényleg járhatatlan, jogos hogy kimarad.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úgy látom, a hosszútáv jelentõsen rövidebb lesz:Sportaktv
Biztos nincs 92km mint tavaly, ergo:jól hátba vágják a középtávot!

Pár hete én is néztem, hogy marad a tavalyi pálya. 99%, hogy nálam ezért ez a verseny fogja kapni idén is a legrosszabbul szervezett verseny díját. Ráadásul ez az OB, simán elronthatja rengeteg hosszútávos versenyzõ versenyét (akár még a végeredménybe is beleszólhat), hogy Dobogókõtõl a célig több száz középtávost kell megelõznie.

A sebesség mindent megold.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Tavaly 85,4-et mértem.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Itt van a keresett infó: Sportaktv

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
A végén lesz egy meredek aszfaltos emelkedõ, az azt követõ füves lejtõ után legyél nagyon észnél, ott jónéhányan el szokták dobni a vasat.