Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Ha lehet kérni, egy beszámolót szívesen olvasnák a STellaRonda-ról (ha oda mész) Gyönyörû lehet.

Igen, azt tekertem le tegnap, javarészt :) Lesz beszámoló, lehet holnap megírom.

Akik a sípálya miatt sírnak, nyavalyognak, rikácsolnak azoknak üzenem: tegnap 50 percet toltam felefelé egy kaptatón, ami olyan meredek, mint a dobogókõi sípálya legmeredekebb része (MTB maratonon), szóval egy 5 perces tolást mindenki kibír! Egyébként nem a sípályán, hanem a mellette lévõ túristaösvényen viszik, szóval bõven mókuskerekezhetõ.
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Megnéztem de nem akarlak elszomoritani de ez nincs olyan meredek mint a Kassai,mert ott sokszor toltam ugy hogy fék behuz,és a bringa mellé odaléptem,de kár ezen ennyit agyalni ott kell menni ahol a pálya kilesz jelölve,ennyire azért nem kell megrettenni.

Nem szomorítasz el. Az elmúlt néhány napban háromszor jártam arra. de egyszer se sikerült végig tekerni. Verseny közben meg 70 km után...
Kicsit olyan érzésem van, mint a Dobogókõ hegyi futóversenyen, ahol 23 km után megyünk fel Dömösrõl a Prédikálószékre. Önmagában nem olyan sok, meg nem is olyan rettentõ meredek, de abban a futóversenyben gyilkos tud lenni.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Megnéztem de nem akarlak elszomoritani de ez nincs olyan meredek mint a Kassai,mert ott sokszor toltam ugy hogy fék behuz,és a bringa mellé odaléptem,de kár ezen ennyit agyalni ott kell menni ahol a pálya kilesz jelölve,ennyire azért nem kell megrettenni.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Meredek meredek csak ezt hallom aki indult már Kassa maraton hossztutávján,mondjuk tavaly mikor fel kellett tolni a nagy hegy tetejére kb 60km környékén, na az meredek én 3*álltam meg kb 10mp-re közben megpihenni azon a 300m-en.

Ezen Dobogókõ sípálya - YouTube a fák talajhoz képesti állásából, meg 1:50 körül a vissza nézetbõl láthatod, hogy milyen meredek. Az alsó része olyasmi mint a Mártán a kékesi sípálya.

45fokos a 100%-os emelkedõ, tehát tangenssel számoljuk.

Akkor a sípálya utolsó 300 métere szerintem 100%-os.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Meredek meredek csak ezt hallom aki indult már Kassa maraton hossztutávján,mondjuk tavaly mikor fel kellett tolni a nagy hegy tetejére kb 60km környékén, na az meredek én 3*álltam meg kb 10mp-re közben megpihenni azon a 300m-en.

Itt is meg fogsz.:)

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Külön nevez a sípálya hillclhimbre :D
Amugy az igaz de ha közáptávról jösz be a célba a visegrádi vártól lefelé elég gáz a végét kerülgetni!
Tudnak olyanokat csinálni hogy az ember pulzusa 700 ra felugrik :D
Jobbrol akar engedni kimegy baloldalra ez idáig full rendes díjazom is,csak amikor megérkeztem mellé egy kõ megdobta azt össze akadtunk,érdekes jelenetek tömkelege volt :D

Tudod õk megvették a drága karboncsodát , mint a nagyok és amellé járt az elõröl indulási jog is , ezért õk is borotválják a lábukat , mert az helyettesíti az edzéshiányt és növeli az amnéziát a múltkori helyezésrõl.Nem is értem mit nem értünk ezen.:) Õk soha nem fogják érteni , hogy ez miért gáz , mi meg azt , hogy ez miért alakult így.Vannak sejtéseim , de nem akarok ennél mélyebben belemenni és fõleg senkit sem akarok igazságtalanul megbántani.Amúgy a Túrbóhobbista úgy látom szállóigévé vált , ennek örülök mert nagyon beszédes és találó. ( köszi Dante:) ) Mindenhogy használható kifejezés lett.
Akiket meg Te kerülgettél , azok lehet , hogy csak szimplán "maratonokra kirándulni járók" , akik a tömegsport jellegét adják a mûfajnak.Nem biztos , hogy ügyesek , viszont nagyon lelkesek.Hidd el õk mindent megpróbálnak megtenni azért , hogy elengedjék a versenyezni vágyókat , néha nekik ez a legnagyobb stresszhelyzet , ez benne van a pakliban.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Ahogy mondod: A mértékegység a "magad alá". Azaz "MÁ". Hányszor csinálsz "magad alá" miközben feltolod.

EM (emelkedõ meredeksége) * EH (emelkedõ hossza) = MÁ

1 EM = 15%-20% és kitekered
2 EM = >20% és kitekered
3 EM = minden tekerés és egyéb tolás ennél meredekebb részen
Turbóhobbistáknak meg kell szorozni mindezt a THÁ-val (turbóhobbista-állandóval), ami már a régi Görögök óta THÁ=3

Az itt kapott eredményt a képlet alapján meg kell szorozni annyiszor száz méterrel, amennyi az emelkedõ hossza (EH). pl. 500m hosszú emelkedõ: EH=5

Egy példával élve, egy feltételezett sípálya mászás (Hossz: 500m, Meredekség 18%)
1 EM * 5 EH = 5 MÁ
Ha turbóhobbista vagyok, akkor ezt megszorzodm a THÁ-val, és máris látom, hogy kb 15-ször csinálok magam alá mire feltolom (azaz MÁ).

Ez elég tudományos, nem? :)

:D:D
Te nagyon pihent vagy.:)Azért örülök , hogy elgondolkoztál ezen a matematikai hiányosságon , csak nehogy eszembe jusson ez a maraton közben , neadjisten egy meredek mászás közben , mert tuti lesz egy MÁ a röhögéstõl.:D
Ezt az ELTE , vagy a TF valamelyik karán már tanítani is kéne.Vagy terjeszd be a Tudományos Akadémiánál.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mintha úgy emlékeznék, hogy nem az elmozdulás komponensek aránya lenne az emelkedõ %-a, hanem az emelkedés/megtett út => a szög meg arcsin-el számolandó.
Ezek szerint 50%-nak a 30 fokos emelkedõ felel meg. A Sípálya teteje ránézésre olyan 45 fokos, sin(45) ~ 0.7, na ebbõl jöhetett a 70% (de lehet, hogy rosszul emlékszem).

A régi-új szakaszokról: visszakerült a pályába az Égett Hárs melletti Z+ elágazásnál az erdészeti út le a Fûrész rétig. Azon sok meglepetés nincs, olyasmi mint amilyen volt annó. A legvége lett trükkös, amikor kiér az aszfalthoz van egy mély árok, amibe az erdészek nagy rönköket tettek be. Szerintem érdemes átugrani, különben nagyot kell fékezni elõtte. Az új szakasz a rövid aszfaltos után ami a Szakó nyergi elágazáshoz megy gyönyörûen rendbe lett téve. Elsöpörték az avart. a mélyebb keréknyomokat járhatóvá tették, és a fatörmelék sincs már végigszórva. Az utána következõ szakasz a Szakó hegy körül sima dózerút, semmi különös, egy kanyarban lehet talán csúnyán elszállni. Következik a sípályához vezetõ aszfalt. Itt hétvégén nagyon sok gyalogos és bringás turista és kutya lehet, és sajnos sokszor nehezen jönnek rá, hogy el kéne engedni azt, aki versenytempóban hajt. Sípálya az sípálya - az alsó szakasz nem nehéz. Én biztos vagyok benne, hogy nem egyenesbe kell felmenni. 45 fokos emelkedõn 300 méter 71 km verseny után szerintem lehetetlen. A mellette lévõ szerpentin se egyszerû. Az egyenes részek kifejezzen könnyûek, a visszafordítók viszont nagyon szûkek és nagyon meredekek, szóval sakkozni kell a lendület/erõ párossal.
A Pilis most tök száraz, péntek éllej volt egy nagyobb felhõszakadás amibõl mára csak elszórt pocsolyák maradtak.

45fokos a 100%-os emelkedõ, tehát tangenssel számoljuk. Általában mindenki az emelkedés/megtett utat mondja (a TV-ben is Sipiék), pedig nem így van.

A sebesség mindent megold.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Tiszta hülye vagyok, nem ctg hanem arctg.

Mintha úgy emlékeznék, hogy nem az elmozdulás komponensek aránya lenne az emelkedõ %-a, hanem az emelkedés/megtett út => a szög meg arcsin-el számolandó.
Ezek szerint 50%-nak a 30 fokos emelkedõ felel meg. A Sípálya teteje ránézésre olyan 45 fokos, sin(45) ~ 0.7, na ebbõl jöhetett a 70% (de lehet, hogy rosszul emlékszem).

A régi-új szakaszokról: visszakerült a pályába az Égett Hárs melletti Z+ elágazásnál az erdészeti út le a Fûrész rétig. Azon sok meglepetés nincs, olyasmi mint amilyen volt annó. A legvége lett trükkös, amikor kiér az aszfalthoz van egy mély árok, amibe az erdészek nagy rönköket tettek be. Szerintem érdemes átugrani, különben nagyot kell fékezni elõtte. Az új szakasz a rövid aszfaltos után ami a Szakó nyergi elágazáshoz megy gyönyörûen rendbe lett téve. Elsöpörték az avart. a mélyebb keréknyomokat járhatóvá tették, és a fatörmelék sincs már végigszórva. Az utána következõ szakasz a Szakó hegy körül sima dózerút, semmi különös, egy kanyarban lehet talán csúnyán elszállni. Következik a sípályához vezetõ aszfalt. Itt hétvégén nagyon sok gyalogos és bringás turista és kutya lehet, és sajnos sokszor nehezen jönnek rá, hogy el kéne engedni azt, aki versenytempóban hajt. Sípálya az sípálya - az alsó szakasz nem nehéz. Én biztos vagyok benne, hogy nem egyenesbe kell felmenni. 45 fokos emelkedõn 300 méter 71 km verseny után szerintem lehetetlen. A mellette lévõ szerpentin se egyszerû. Az egyenes részek kifejezzen könnyûek, a visszafordítók viszont nagyon szûkek és nagyon meredekek, szóval sakkozni kell a lendület/erõ párossal.
A Pilis most tök száraz, péntek éllej volt egy nagyobb felhõszakadás amibõl mára csak elszórt pocsolyák maradtak.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

turbó hobbista nem nevez a sípályára.

Külön nevez a sípálya hillclhimbre :D
Amugy az igaz de ha közáptávról jösz be a célba a visegrádi vártól lefelé elég gáz a végét kerülgetni!
Tudnak olyanokat csinálni hogy az ember pulzusa 700 ra felugrik :D
Jobbrol akar engedni kimegy baloldalra ez idáig full rendes díjazom is,csak amikor megérkeztem mellé egy kõ megdobta azt össze akadtunk,érdekes jelenetek tömkelege volt :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
turbó hobbista nem nevez a sípályára.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

Ahogy mondod: A mértékegység a "magad alá". Azaz "MÁ". Hányszor csinálsz "magad alá" miközben feltolod.

2 EM = >20% és kitekered
Turbóhobbistáknak meg kell szorozni mindezt a THÁ-val (turbóhobbista-állandóval), ami már a régi Görögök óta THÁ=3

Az itt kapott eredményt a képlet alapján meg kell szorozni annyiszor száz méterrel, amennyi az emelkedõ hossza (EH). pl. 500m hosszú emelkedõ: EH=5

Egy példával élve, egy feltételezett sípálya mászás (Hossz: 500m, Meredekség 18%)
1 EM * 5 EH = 5 MÁ
Ha turbóhobbista vagyok, akkor ezt megszorzodm a THÁ-val, és máris látom, hogy kb 15-ször csinálok magam alá mire feltolom (azaz MÁ).

És az egészben a legjobb poén hogy,a mezöny elejében állnak be.Hogy a sokkal gyorsabb versenyzöknek tuti ki kelljen kerülni vagy éppen föltartsák.Ezt nem értem hogy a THÁ miért nem számolnak a rendezõk és a rajtba küldenék öket hátra. vagy legalábbis a mezõny 2 ik felében.Hogy ne kelljen még velük külön küszködni.Mert veszélyessebb 3 ilyen THÁ mint egy dh vk :D

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

Igazából mindegy a matek.Föntrõl lenézel és konkrétan "magad alá" nézel.
Annak mi a mértékegysége?:)

2 EM = >20% és kitekered

1 EM * 5 EH = 5 MÁ

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Igazából mindegy a matek.Föntrõl lenézel és konkrétan "magad alá" nézel.
Annak mi a mértékegysége?:)

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

ok. és akkor milyen gumi legyen ? :)

...Ööö... Legyen rajta bütyök és ne legyen szanaszét kopva.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak ~35fok.

ctg 0,7 = 34,99 fok

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
ok. és akkor milyen gumi legyen ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

70% az 63´ azon szinte lehetetlen tolni is.

Csak ~35fok.

ctg 0,7 = 34,99 fok

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
70% az 63´ azon szinte lehetetlen tolni is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!