Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem az nem tetszett, hogy a hosszú plusz köre lényegében csak az erdészet által szétb****tt utakon vezetett, 4 méter széles 50 centis nyomokkal teli unalmas de veszélyes (számomra élvezhetetlen) valamin. Ha erre van engedély, akkor húzzuk le szépen a redõnyt, mondjuk ki, hogy sohasem lesz béke a montisok és a NP között, mert lassan az összes élvezetes szakasz eltûnik az "eredeti" nyomból. Õszintén? A Marót felõli utakat látva, ha legközelebb megállít egy "természetõr", röhögõgörcsöt kapok, s elküldöm oda egy tanulmányútra...

Pólót én sem kaptam a különleges (M) méretemre.

A meleg sörtõl 3szor hánytam hazaúton.

Ja és nem csak fikázok, szívesen segítek, mondjuk lemérem a távot és a szintet. :P Ingyen.

Sajnos szerintem is brutálisan esik a színvonal. :(

A 400 Forintos kóláért meg elvárom, hogy hideg legyen.

Gergõ a Google Earth és a geodéziai adatok pontossága között halovány köszönõviszony sincs.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Megvolt a hosszú, "fixivel", 6óra körüli idõvel. Még csak be sem görcsöltem. Ennyi a pozitívumokról. :D

Ma reggel már nem volt hosszútávos M-es mez... nem tudja valaki hova tûntek? A visegrádi maffia vásárolta fel??? :P Elvileg nevezésnél kell megadni a méretet, biztos tegnap jöttek a törpök és mindelvittékazMeseket.
Szervíz pont nem volt sehol, a necces részeken semmi jelölés, brutál minimál pályajelölés (alig volt leszalagozott rossz irány), belsõ ívre beláthatatlan helyekre tenni szalagot remek döntés, hogy lesz ebbõl "nemzetközi színtû" akármi jövõre? A táv 2/3-ától nem volt izó, de sok helyen még vizet/langyos vizet is csak üvöltözés után tudtak adni a csökkent képességû "segítõk".
Ember járt a Holdon, de itthon még mindig nem megy se a táv, se a szint pontos lemérése... nem azért mértem csak 88km-t, mert mindenhol belsõ íven mentem, a szint is csak 2265m 2600 helyett.
A sípálya meg... fel kellene írni az ötletlistára, hogy jövõre menjen arra a rövid táv is.

Alapvetõen nem vagyok finnyás, de a színvonal csak zuhan, és lassan nincs hova...

Ja, és a kaja: párizsikockás kecsapöntet, gondolom olcsóbb nem volt. :D A tészta legalább nem volt szétfõzve.

andris! bocs hogy szembementem, nekem valahogy ott furának tûnt a szalagozás és az volt a jó ív. :)

Az elsõ mondatoddal én is így vagyok, kb ennyi volt a pozitívum :) :)

A pálya távjáról és a szintrõl: ezért részben én voltam a felelõs, hosszúra 91km-t és 2600 szintet mértem. Nekem 89km jött ki a végére, azt hiszem 2km tévedés belefér, kicsit rosszul van beállítva a kmórád, plusz tolásnál néhány helyen nem mér, 5% pontatlanság is összejöhet.
A szintrõl, a GPS is és a barométeres kmóra is képtelen rendesen lemérni a szintet, ahhoz valami milliós GPS cucc kéne. Én Google Earth alapján dolgoztam, elég sokat javítgattam és ott 2600-ra jött ki, ami nagyon is reálisnak tûnt. Telefonos fos gps-el lemértem ma, az 2300m szintet mutatott és rendszerint 10%-ot téved nekem szintmérésben (több maraton alapján, meg hasonló adatok alapján mondom, nem hasraütésre), tehát a reális szint végül 2500m volt, ami szintúgy véleményem szerint hibahatáron belül van.
Szívesen megmagyarázom így erõs fejfájással, de azért jó lenne utánanézni a miérteknek, nem csak fikázni, béke :)

Egy dolgot kihagytam, a GPS távolságot végképp nem tud mérni, nem tudja figyelembevenni az emelkedõket, szóval azt csak jól beállított kmórával érdemes megmérni.

A frissítõk közül csak utolsónál volt meleg a víz (a többi helyen hideg), viszont a segítõk nagyon is segítõkészek voltak szerintem, ez utóbbival nem volt gondom nekem.

A sípálya is rendben volt, nem könnyû, kemény, de hát hosszú távra nem is a "nemedzek, kezdõ vagyok és kemény" félék neveznek (persze én is meghaltam 3x ott felfelé :D). Az, hogy miért is ment arra, ahhoz olvass vissza 2-3 oldalt, le volt írva (természetvédõk és az erdészet).
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

mi abban a bonyolult ? belépsz, feltöltés, nevet adsz neki, kijelölöd azt mehet
automatikusan átméretezi csak a végén ne felejtsd el beállítani a mûveleteknél az album tulajdonságainál hogy mindenki láthassa

hát ez a picasa nekem nagyon nem megy! :D
maradok a régi bevált módszernél 5000 képem van kb azt egyesével végignézegetem ami jó azt fölrakom!
Így marad a hétvégi idõpont! :(

apapp

apapp

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

dehogynem! már eredménylista is van:
http://www.tempospor...dunamaraton.pdf

Ennyi DNF-et még nem láttam :) Kevés hiányzott nekem is...
Tévesen Master 1-be raktak, lehet javítást kérni temposport-tól?
Hõségriadós versenybõl ez volt az utolsó - ez nem jó buli :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Megvolt a hosszú, "fixivel", 6óra körüli idõvel. Még csak be sem görcsöltem. Ennyi a pozitívumokról. :D

Ma reggel már nem volt hosszútávos M-es mez... nem tudja valaki hova tûntek? A visegrádi maffia vásárolta fel??? :P Elvileg nevezésnél kell megadni a méretet, biztos tegnap jöttek a törpök és mindelvittékazMeseket.
Szervíz pont nem volt sehol, a necces részeken semmi jelölés, brutál minimál pályajelölés (alig volt leszalagozott rossz irány), belsõ ívre beláthatatlan helyekre tenni szalagot remek döntés, hogy lesz ebbõl "nemzetközi színtû" akármi jövõre? A táv 2/3-ától nem volt izó, de sok helyen még vizet/langyos vizet is csak üvöltözés után tudtak adni a csökkent képességû "segítõk".
Ember járt a Holdon, de itthon még mindig nem megy se a táv, se a szint pontos lemérése... nem azért mértem csak 88km-t, mert mindenhol belsõ íven mentem, a szint is csak 2265m 2600 helyett.
A sípálya meg... fel kellene írni az ötletlistára, hogy jövõre menjen arra a rövid táv is.

Alapvetõen nem vagyok finnyás, de a színvonal csak zuhan, és lassan nincs hova...

Ja, és a kaja: párizsikockás kecsapöntet, gondolom olcsóbb nem volt. :D A tészta legalább nem volt szétfõzve.

andris! bocs hogy szembementem, nekem valahogy ott furának tûnt a szalagozás és az volt a jó ív. :)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

hol fotóztál?
az utolsó ~7km-en ketten is lencse végre kaptak, remélem te voltál az egyik :)

Igen!
Fönt a nagy villámnál voltam,az utolsó durvább mászás után egybõl!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

na, mi van még senki nem ért haza ?

dehogynem! már eredménylista is van:
http://www.tempospor...dunamaraton.pdf

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Sziasztok!
Hét vége felé lesznek fönt a képek mert a picasa programhoz nagyon nem értek :(
és így egyesével kell lekicsinyiteni a képeket amibõl van bõséggel!
Amint kész van linkelgetem!

mi abban a bonyolult ? belépsz, feltöltés, nevet adsz neki, kijelölöd azt mehet
automatikusan átméretezi csak a végén ne felejtsd el beállítani a mûveleteknél az album tulajdonságainál hogy mindenki láthassa

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Sziasztok!
Amint készvan linkelgetem!

hol fotóztál?
az utolsó ~7km-en ketten is lencse végre kaptak, remélem te voltál az egyik :)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Felrémlenek egy 2007-s börzsönyi túra emlékei...:D

az eddig eszembe se jutott... igen hasonló volt. ha nem lett volna az utolsó frissítõ még msot is tolom valahol :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

számomra a vége a túlélésrõl szólt
többet 40 fokban nem megyek az fix

Felrémlenek egy 2007-s börzsönyi túra emlékei...:D

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Sziasztok!
Amint készvan linkelgetem!

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

de biztos sokan csak medencéznek vagy hidegzuhanyoznak
számomra a vége a túlélésrõl szólt
többet 40 fokban nem megyek az fix

a pálya jó volt kivéve a dobogókõrõl szentlászlóra vivõ szakaszt. a régi jobb

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Jó versenyzést!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

Lesz valakinél FOX telóhoz való, autó szelepes pumpa? 80 psi-re lenne szükségem holnap a rajt elõtt.
Ma délután rátettem a pumpát a telóra és minden nyomást kiengedett, azóta nem bírom felfújni. :-(
Biztosan a pumpa a ludas, mert kerékre rakva is ezt mûveli.
Reggel is olvasok fórumot...

Köszi: K2

Nálam lesz, privátban küldtem telefon számot.

K_2

K_2

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

Lesz valakinél FOX telóhoz való, autó szelepes pumpa? 80 psi-re lenne szükségem holnap a rajt elõtt.
Ma délután rátettem a pumpát a telóra és minden nyomást kiengedett, azóta nem bírom felfújni. :-(
Biztosan a pumpa a ludas, mert kerékre rakva is ezt mûveli.
Reggel is olvasok fórumot...

Köszi: K2

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Remélem nem haragszol meg, de nem hiszem el, hogy ott feltekertél, max az elejét hiszem el, de szerintem õk is inkább felfutnak ott. Pár helyen gyalogolni se tudtam, mert visszacsúsztam a sár miatt, nemhogy bringán ülve.
Egyébként ha szabad kérdeznem mennyi idõ alatt sikerült teljesítened?

8 óra felett mentem sajnos, 5100 szinttel, s egy nem kívánt plusz heggyel, akikkel mentem, kereken 7 órát mentek, az lett volna reális. Az, hogy hol pörögsz el, relatív, szerintem csak a legteteje (a nagy görgõ köves) volt necces, a többin simán megtapadt a RR. Az eleje simán felteker, de nem tudom, nézted-e, hogy Lakatáék 5 órán belül bent voltak. Szerintem ha az utolsó 200 métert eltekintve tolnod kellett, akkor hibás a sárban történõ mászáshoz a technikád (lehet hirteleneket löksz a lábaddal), egyedül az volt a lutri, ahol mentem, 50 % feltekert. Nem volt könnyû verseny, de azért van nehezebb. (Christalp pl.)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Remélem nem haragszol meg, de nem hiszem el, hogy ott feltekertél, max az elejét hiszem el, de szerintem õk is inkább felfutnak ott. Pár helyen gyalogolni se tudtam, mert visszacsúsztam a sár miatt, nemhogy bringán ülve.
Egyébként ha szabad kérdeznem mennyi idõ alatt sikerült teljesítened?
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Jó, kicsit túloztam na, csak miután én annyit toltam kint, örülnék egy rövid sípályás tolásnak már :)
Mikor jön a hegy? :D

Te lehet toltad, de a Sella végig tekerhetõ, én tekertem is. Igaz rá***tam, mert láncszakadás miatt pont a 3. hegyrõl (amin az a grande sarazás volt a fenyvesben fölfelé a 30%-oson) kellett visszagurulnom a szervizpontig (mert satu is kellett), s ismételhettem, élmény volt (majdnem sírtam), de másodjára is fel lehetett tekerni, pedig akkor már szét volt járva. Ellenben a sípályát a rossz állapota miatt fizikailag lehetetlen kitekerni (ha az emlékeim helyesek). Persze "ki lehet bírni".