Megvolt a hosszú, "fixivel", 6óra körüli idõvel. Még csak be sem görcsöltem. Ennyi a pozitívumokról. 
Ma reggel már nem volt hosszútávos M-es mez... nem tudja valaki hova tûntek? A visegrádi maffia vásárolta fel???
Elvileg nevezésnél kell megadni a méretet, biztos tegnap jöttek a törpök és mindelvittékazMeseket.
Szervíz pont nem volt sehol, a necces részeken semmi jelölés, brutál minimál pályajelölés (alig volt leszalagozott rossz irány), belsõ ívre beláthatatlan helyekre tenni szalagot remek döntés, hogy lesz ebbõl "nemzetközi színtû" akármi jövõre? A táv 2/3-ától nem volt izó, de sok helyen még vizet/langyos vizet is csak üvöltözés után tudtak adni a csökkent képességû "segítõk".
Ember járt a Holdon, de itthon még mindig nem megy se a táv, se a szint pontos lemérése... nem azért mértem csak 88km-t, mert mindenhol belsõ íven mentem, a szint is csak 2265m 2600 helyett.
A sípálya meg... fel kellene írni az ötletlistára, hogy jövõre menjen arra a rövid táv is.
Alapvetõen nem vagyok finnyás, de a színvonal csak zuhan, és lassan nincs hova...
Ja, és a kaja: párizsikockás kecsapöntet, gondolom olcsóbb nem volt.
A tészta legalább nem volt szétfõzve.
andris! bocs hogy szembementem, nekem valahogy ott furának tûnt a szalagozás és az volt a jó ív. 
Az elsõ mondatoddal én is így vagyok, kb ennyi volt a pozitívum

A pálya távjáról és a szintrõl: ezért részben én voltam a felelõs, hosszúra 91km-t és 2600 szintet mértem. Nekem 89km jött ki a végére, azt hiszem 2km tévedés belefér, kicsit rosszul van beállítva a kmórád, plusz tolásnál néhány helyen nem mér, 5% pontatlanság is összejöhet.
A szintrõl, a GPS is és a barométeres kmóra is képtelen rendesen lemérni a szintet, ahhoz valami milliós GPS cucc kéne. Én Google Earth alapján dolgoztam, elég sokat javítgattam és ott 2600-ra jött ki, ami nagyon is reálisnak tûnt. Telefonos fos gps-el lemértem ma, az 2300m szintet mutatott és rendszerint 10%-ot téved nekem szintmérésben (több maraton alapján, meg hasonló adatok alapján mondom, nem hasraütésre), tehát a reális szint végül 2500m volt, ami szintúgy véleményem szerint hibahatáron belül van.
Szívesen megmagyarázom így erõs fejfájással, de azért jó lenne utánanézni a miérteknek, nem csak fikázni, béke

Egy dolgot kihagytam, a GPS távolságot végképp nem tud mérni, nem tudja figyelembevenni az emelkedõket, szóval azt csak jól beállított kmórával érdemes megmérni.
A frissítõk közül csak utolsónál volt meleg a víz (a többi helyen hideg), viszont a segítõk nagyon is segítõkészek voltak szerintem, ez utóbbival nem volt gondom nekem.
A sípálya is rendben volt, nem könnyû, kemény, de hát hosszú távra nem is a "nemedzek, kezdõ vagyok és kemény" félék neveznek (persze én is meghaltam 3x ott felfelé

). Az, hogy miért is ment arra, ahhoz olvass vissza 2-3 oldalt, le volt írva (természetvédõk és az erdészet).