Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

A középtáv 16%-ának és számos hosszútávosnak a neve mellett DNF szerepel, holott nagy részük rendben teljesítette a versenyt. Többek között én is bár nem túl acélos idõvel (7:44 ez van az idén nem edzettem, és nem bírom a meleget). Az utolsü mért idõ középtávon 7:23, ezután úgy tûnik a srácok megunták a meleget és kikapcsolták a chipszõnyeget. Nem túl korrekt, mivel a limitidõrõl szóló információ így hangzott volt a verseny honlapján:

"Kedves Versenyzõk!
A Duna Maraton közép és hosszú távjának limitpontja Pilisszentlászló elõtt a lepencei szerepentin út keresztezõdésénél lesz 16 órakor.
Ez a középtávon: a 39. km-nél, a hosszútávon a 63. km-nél van.
16 óra után a pályán nem lehet tovább menni, a szerpentinúton kell a visegrádi célterületre begurulni."
Duna Maraton LIMITIDÕ | SportAktív

Ezen bõven belül voltam. Errõl szólt a tájékoztatás, ez alapján döntottem úgy, hogy a jelenlegi edzettségi szintemen is indulok.
Ha elõre közlik, hogy mondjuk 7:30-nál csomagolnak a fiúk a Temposportnál, akkor nem szólnék egy szót sem.
Remélhetõleg nem a mostani a végleges eredménylista, mert ez így nem fair play.
(A "chiplevágó" emberke azért természetesen még ott volt, úgy látszik ennyire azért nem volt sietõs!)

2010-ben -a nagy májusi esõzések után- én is hosszún mentem. 55 km.-nél még volt frissítõ a következõ állomás meg már összepakolt és ott sem voltak már. Meg azt is mondták elõtte hogy itt-ott kis sár.Baromi nagy sár volt. Azóta messze kerülöm ezt a versenyt.A top maratonok legrosszabb versenye.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Középtávot mentem, a pálya jelölés szerintem hibátlan volt. A frissítõpontokra sincs semmi panaszom. (Na jó, az egyik helyen a srác ujja belelógott a pohárba.) A pályán a lefelék nekem egy kicsit nehéznek bizonyultak; ugyanazt a 20 embert vagy 5x megelõztem fölfelé, lefelé meg mindig elmentek mellettem. Remélem, jövõre kevésbé technikás pályát jelölnek ki.

A meleg szerintem nem volt vészes, mert szinte mindig mozgott a levegõ, és a táv legnagyobb részén árnyékban mentünk. Végülis nyár van nem?

Egyetlen bajom volt: a szemembe és a szemüvegemre folyó izzadtság, emiatt hosszú szakaszokon alig láttam. Valamikor régen hallottam valami ereszcsatornaként mûködõ szilikon homlokpántról. Van ilyen valakinek? Müxik? Hol lehetne szerezni?

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

eddig semmi gebasz nemvolt, bár még csak 3 éve versenyzek. de most több dolgot is észrevettem. Rövid távon mentem ami 32km rõl szólt de az órám csak 27nek jelezte...úgy mint egy éve. és igen pontos mert szilváson "centire" pontosan adta ki a távot. a másik az, hogy Master2 illetve Master3 kategóriák dobogósai még utánnam értek be..azonban az eredménylistán igencsak elõttem állnak tizen' percekkel. ez persze csak abszolútban érint, de mégis hogy van ez akkor?

Nálam is 27.1 km, 610m szint.
Az idei versenyeknél a mért és megadott táv különbsége max 0.7km volt, szintben 100m, de a legtöbb esetben maximum néhány százalék eltérés volt.

Ez a google earth (gps?) mérés nem volt az igazi, bár igazából túl sokat nem számít a táv, hacsak nem tervez valaki elõre, hogy hol és mikor lesznek a frissítések pontosan.
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

becsap

becsap

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

a középtáv hátsó traktusában értem be (...) ,de ezen a távon én nem tudom hogy lehetett eltévedni vagy rossz/elégtelen szalagozást tapasztalni.

Szerintem nem véletlen, hogy egy jó 15 fõs boly eltévedt. Elõre mutató nyíl, aztán vizes átkelés, majd egy emelkedõ és egy random út. Tök egyértelmû volt, hogy elõre, fel se tûnt senkienk, hogy volt egy út jobbra. Pedig sokan voltunk. ( viszonylag az elejében ) Majd a frissítõn már intézkedtek, hogy a késõbbieknek már jól ki legyen szalagozva.

GregTomi

GregTomi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Feltöltöttem ide: Duna Maraton 2012 pár a mai versenyrõl készült fotómat! Jó nézegetést! :)

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.265 hozzászólás
17 éve versenyzem hobbistaként, pár versenyen már elõfordultam ez idõ alatt. Igaz, hogy a középtáv hátsó traktusában értem be és nem török már különösebb babérokra, de ezen a távon én nem tudom hogy lehetett eltévedni vagy rossz/elégtelen szalagozást tapasztalni. Igaz én felfelé nem nagyon csapattam, de lefelé azért bátran megyek és minden elágazás jól meg volt szerintem jelölve.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Tud valaki valamit arról a srácról, aki a Szentlászlóra vezetõ lefelén leesett a hegyoldalon? Elég betyár eset volt, legurult vagy ötven métert a meredek hegyoldalon

Fifty

Fifty

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
eddig semmi gebasz nemvolt, bár még csak 3 éve versenyzek. de most több dolgot is észrevettem. Rövid távon mentem ami 32km rõl szólt de az órám csak 27nek jelezte...úgy mint egy éve. és igen pontos mert szilváson "centire" pontosan adta ki a távot. a másik az, hogy Master2 illetve Master3 kategóriák dobogósai még utánnam értek be..azonban az eredménylistán igencsak elõttem állnak tizen' percekkel. ez persze csak abszolútban érint, de mégis hogy van ez akkor?

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

nekem nagyon hiányzott a frissítõ pontokon 1-1 szervízpumpa. Annyit szereltem a kereket már az elsõ dobogókõig, hogy már ki se mentem a hosszú körre. és sikerült így is megtriplázni a szerelések számát a célig.
Az utolsó frissítésig nekem volt hideg víz, 1-2 frissítõt kivéve izó is, finom hideg.

Póló méret? Holdra szállni egyszerûbb. Biztosan így volt akciós :-) a crosskovácsin + pénzért vett pólót se az elõnevezéskor igényelt méretben adták.
Kaja? 1 éve is ugyanilyen volt. és legalább nem fõtt szét a tészta.
Majd akkor lesz változás, ha a hobbisták tömege ezek miatt jelentõsen lecsökken.

hiper szar a rendezés!!!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Megvolt a hosszú...

Nekem az nem tetszett...

Nem véletlenül nem mentem. Nem volt semmi más verseny és versenyezhetnékem is volt, de nem bírtam ráfanyalodni a DM-ra.

A sebesség mindent megold.

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

A távmérésemben nincs hiba, mindig lemérem kerületet és átállítom az órám ha gumit cserélek. Tolásnál is mindig mért, erre direkt figyelek és nem volt hátoncipelés sem. Polar RS800CX, 1 másodperces mintavétel, nem tudom, hogy ez elég-e a 90%-on belüli pontossághoz szintmérést tekintve. :)

Rövidebb távon mindennél pontosabb, 6 órás tekerésnél nagyon pontatlan. Idõjárás változik, a hegyen is egy-egy völgy és rét között nagy különbség lehet légnyomásban. Haveromnak cs600-a van és õ is ezt tapasztalta, hosszabb tekerésnél pontatlan már sajnos.

Pl a tavalyi mátra maratont is megmértem a telefonommal (ma 2280-at mértem), 1160-at mutatott, míg az oldalon 1280-at írtak, itt is pont 10% az eltérés. Távban pedig az 56 helyett 60-at mértem, de igazából az összes maratonnál így vannak megadva a távok és szintek, nem lehet 100%-os adatot megadni. De jövõre aki akarja ingyen megcsinálhatja ezeket a dolgokat (najó, nevezést kaptam cserébe, de nem csak adatokat adtam át nekik)!
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Hát én mindenkinek gratulálok aki elindult, de nem irigyeltelek titeket. Ez a meleg számomra már a "nem éri meg" kategória. Reggel 7 és 9 között egyet tekertem, de már akkor is durva volt a meleg.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Ma reggel már nem volt hosszútávos M-es mez... nem tudja valaki hova tûntek?

M-es mez? Mégiscsak megártott az a napsütés.... :-P

Ivan Grasso

Ivan Grasso

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Ennyi DNF-et még nem láttam :) Kevés hiányzott nekem is...
Tévesen Master 1-be raktak, lehet javítást kérni temposport-tól?
Hõségriadós versenybõl ez volt az utolsó - ez nem jó buli :)

A középtáv 16%-ának és számos hosszútávosnak a neve mellett DNF szerepel, holott nagy részük rendben teljesítette a versenyt. Többek között én is bár nem túl acélos idõvel (7:44 ez van az idén nem edzettem, és nem bírom a meleget). Az utolsü mért idõ középtávon 7:23, ezután úgy tûnik a srácok megunták a meleget és kikapcsolták a chipszõnyeget. Nem túl korrekt, mivel a limitidõrõl szóló információ így hangzott volt a verseny honlapján:

"Kedves Versenyzõk!
A Duna Maraton közép és hosszú távjának limitpontja Pilisszentlászló elõtt a lepencei szerepentin út keresztezõdésénél lesz 16 órakor.
Ez a középtávon: a 39. km-nél, a hosszútávon a 63. km-nél van.
16 óra után a pályán nem lehet tovább menni, a szerpentinúton kell a visegrádi célterületre begurulni."
Duna Maraton LIMITIDÕ | SportAktív

Ezen bõven belül voltam. Errõl szólt a tájékoztatás, ez alapján döntottem úgy, hogy a jelenlegi edzettségi szintemen is indulok.
Ha elõre közlik, hogy mondjuk 7:30-nál csomagolnak a fiúk a Temposportnál, akkor nem szólnék egy szót sem.
Remélhetõleg nem a mostani a végleges eredménylista, mert ez így nem fair play.
(A "chiplevágó" emberke azért természetesen még ott volt, úgy látszik ennyire azért nem volt sietõs!)

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

2280 métert mértem én is (Garminnal)

Kicsit túllihegitek ezt a szint dolgot.
Szintet csak barometrikus magasságmérõvel érdemes mérni, a gps "gps-es" magasságmérése elég pontatlan.
Ha gps-szel mértek magasságot, idõalapúra érdemes állítani a trackelést, semmi esetre se automatára vagy távolság alapúra. Az automata a trackre optimalizálja a mintavételezés gyakoriságát, ha egyenesen mész, ritkábban tárol pontot, mintha cikk-cakkba. A gps csak akkor tárol bármilyen adatot, amikor trackpontot tárol.
A túl gyakori adatgyûjtés felfele csalhat a magasságmérés pontatlansága, szórása miatt, lefele nem.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

...Telefonos ... gps-el lemértem ma, az 2300m szintet mutatott és rendszerint 10%-ot téved nekem szintmérésben (több maraton alapján, meg hasonló adatok alapján mondom, nem hasraütésre), tehát a reális szint végül 2500m volt, ami szintúgy véleményem szerint hibahatáron belül van...

2280 métert mértem én is (Garminnal)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
[quote name='Dante']Nekem az nem tetszett, hogy a hosszú plusz köre lényegében csak az erdészet által szétb****tt utakon vezetett, 4 méter széles 50 centis nyomokkal teli unalmas de veszélyes (számomra élvezhetetlen) valamin.
QUOTE]

"Élvezetes, technikás nyomvonal!" :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A távmérésemben nincs hiba, mindig lemérem kerületet és átállítom az órám ha gumit cserélek. Tolásnál is mindig mért, erre direkt figyelek és nem volt hátoncipelés sem. Polar RS800CX, 1 másodperces mintavétel, nem tudom, hogy ez elég-e a 90%-on belüli pontossághoz szintmérést tekintve. :)

A 44km-nél lévõ frissítõ, ami igazából 42-nél volt, na ott is langyos volt a víz. Másrészt ne legyen már gond a mûanyagpoharakból elegendõt szerezni, nem egy helyen lötybölték el a használt poharakat, hogy jó lesz azmég...
A 66.km-nél lévõ ponton sztájkoltak a poharászok, ott kellett rájuk ordítani, hogy csipkedjém már magukat, ne legyen egy pohár megtöltése 5perc; aztán utána Szentlászlón beszéltem egy csoport középtávossal akik az aszfaltos mászásnál lévõ kútnál hûsöltek, hogy nekik nem volt víz a pontnál...
A végtelen mennyiségû szõlõcukrot sem érzem túl hasznosnak a frissítõkön, többet árt, mint használ, ha meg nem fosat.

Felõlem legyen drágább a nevezés, az osztrákoknál is drága, de legyen érte ellenszolgáltatás!

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Megvolt a hosszú, "fixivel", 6óra körüli idõvel. Még csak be sem görcsöltem. Ennyi a pozitívumokról. :D

Ma reggel már nem volt hosszútávos M-es mez... nem tudja valaki hova tûntek? A visegrádi maffia vásárolta fel??? :P Elvileg nevezésnél kell megadni a méretet, biztos tegnap jöttek a törpök és mindelvittékazMeseket.
Szervíz pont nem volt sehol, a necces részeken semmi jelölés, brutál minimál pályajelölés (alig volt leszalagozott rossz irány), belsõ ívre beláthatatlan helyekre tenni szalagot remek döntés, hogy lesz ebbõl "nemzetközi színtû" akármi jövõre? A táv 2/3-ától nem volt izó, de sok helyen még vizet/langyos vizet is csak üvöltözés után tudtak adni a csökkent képességû "segítõk".
Ember járt a Holdon, de itthon még mindig nem megy se a táv, se a szint pontos lemérése... nem azért mértem csak 88km-t, mert mindenhol belsõ íven mentem, a szint is csak 2265m 2600 helyett.
A sípálya meg... fel kellene írni az ötletlistára, hogy jövõre menjen arra a rövid táv is.

Alapvetõen nem vagyok finnyás, de a színvonal csak zuhan, és lassan nincs hova...

Ja, és a kaja: párizsikockás kecsapöntet, gondolom olcsóbb nem volt. :D A tészta legalább nem volt szétfõzve.

andris! bocs hogy szembementem, nekem valahogy ott furának tûnt a szalagozás és az volt a jó ív. :)

Nekem nagyon hiányzott a frissítõ pontokon 1-1 szervízpumpa. Annyit szereltem a kereket már az elsõ dobogókõig, hogy már ki se mentem a hosszú körre. És sikerült így is megtriplázni a szerelések számát a célig.
Az utolsó frissítésig nekem volt hideg víz, 1-2 frissítõt kivéve izó is, finom hideg.

Póló méret? Holdra szállni egyszerûbb. Biztosan így volt akciós :-) A Crosskovácsin + pénzért vett pólót se az elõnevezéskor igényelt méretben adták.
Kaja? 1 éve is ugyanilyen volt. És legalább nem fõtt szét a tészta.
Majd akkor lesz változás, ha a hobbisták tömege ezek miatt jelentõsen lecsökken.

magellán4

magellán4

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Valami itt elcsúszott az idõméréssel ,mértem az idõt tudom.A célba beérve a padon ülõ srácok mutogattak, hogy toljam már oda ,hogy levágják a csipet :mad::mad::mad::mad:.Nem ezért fizetik õket,nem ezért fizettem.