Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Indította
MC Pite
, 2007. június 12. 10:06
Írta 2007. július 02. - 12:41

Kb 100 kép a rajtról:
http://kep.tar.hu/pe...olok/50497050#2
Remélem sokan megtaláljátok magatokat rajta.
A teljes 7,2 megapixeles képet raktam fel, tehát nyomtatni is lehet.
http://kep.tar.hu/pe...olok/50497050#2
Remélem sokan megtaláljátok magatokat rajta.
A teljes 7,2 megapixeles képet raktam fel, tehát nyomtatni is lehet.
Írta 2007. július 02. - 12:37

Az Xterra világkupafutamokon is megszokott, hogy nem megszokott megoldásokat használnak. Szerintem nincs gond a lépcsõs megoldással. Fent a töltésen ott volt egy szép nagy szõnyeg a futócipõknek, amit nem kevesen használtak is, így egyáltalán nem kellett mezitláb végigfutni a töltésen. A távolság oka pedig, hogy így nem kellett a nyílt dunában úszni a népnek.
Ausztria, Kenguruk földje!
Írta 2007. július 02. - 12:36

Szerintem még ne Thommey,mert Msonaj még a pályán boly(j?)ong!
:D:D
vagy a helyiektõl próbál infót szerezni a pálya állapotáról...

jó kis verseny volt, gyenge voltam mint a harmat, de jó volt végigcsinálni.
Igazi MTB pálya volt, nagyon tetszettek a technikás lefelék (a bobpályától lefelé már nem tudtam élvezni, mert onnan már csak a görcs rángatott be a célba), és tavallyal ellentétben végre legurultam a Salamon toronynál a "hídon", ami szintén nagyon tetszett

A pólót nem vettem át miután a többiek megmutatták milyen, a kaja hibátlan volt, a rajt-cél terület is. A szalagozást a területen már szombaton sem értettem, vasárnapra meg is lett még bonyolítva, teljes káosz volt. Talán lehetett volna egy embert odaállítani a csapatsátrakhoz is szombaton/vas. reggel, és akkor talán valaki szólt volna hogy ne oda tegyük, mert a sátrunkból fog rajtolni a mezõny egy része... Így is át kellett pakolni reggel a sátrat, mert új szalagok kerültek fel reggelre és állítólag rossz helyen volt, persze szombaton senki nem volt aki tudott volna infót adni hogy hova tegyük.
Szegény Harang szombaton elég gondterheltnek látszott, amikor láttam csak sétált, nézett maga elé, és sóhajtozott. Lehet már a rajt elõtti percek lebegtek a szeme elõtt.
A himnusz az OB futamnak szólt.
Házinak pedig hatalmas gratula, több mint 9 perccel nyerni egy OB futamot nem semmi. Amikor elhúzott mellettem gyakorlatilag egy másik dimenzióban tekert.
Írta 2007. július 02. - 12:30

Kint voltam szombaton az X-Terrán...hát nem is tudom..vagy én vagyok tudatlan, de olyat még nem láttam, hogy úszol 3/4 kört, majd lépcsõn fel, töltésen, lépcsõn le, majd megint úszol egy 3/4-et...mikor simán lehetett volna kört úszni..a depó sem közel volt az úszáshoz..jó lehetett a palás töltésen mezítláb futni, mert volt akinek nem volt segítõje. Arról nem beszélve, hogy ha nem 30 nézõ van, akkor mit lát a többi ember? Így ne is várja valaki, hogy sok nézõ menjen ki.
MInden estre respect a csajszinak aki abszolult 4.-nek jött ki a vízbõl...meg a másfél karú srácnak, aki a mezõny 3/4-ét verte!
MInden estre respect a csajszinak aki abszolult 4.-nek jött ki a vízbõl...meg a másfél karú srácnak, aki a mezõny 3/4-ét verte!
Írta 2007. július 02. - 12:29

Megoldás:
9:45 Hosszútáv rajt: WAY TO HELL
10:00 Középtáv rajt: FIRE
10:15 Rövidtáv rajt: I'M JUST A WANNABE
9:45 Hosszútáv rajt: WAY TO HELL
10:00 Középtáv rajt: FIRE
10:15 Rövidtáv rajt: I'M JUST A WANNABE
Ausztria, Kenguruk földje!
Írta 2007. július 02. - 12:17

Nem azért nincs távonkénti rajt, mert útlezárások meg blabla, hanem azért,mert Ádám megunná a FÁJÖÖÖR-t

Írta 2007. július 02. - 12:16

Visszatérhetünk erre most így a verseny után?
Szerintem még ne Thommey,mert Msonaj még a pályán boly(j?)ong!

Írta 2007. július 02. - 12:14

Sziasztok!
Leszögezem, mint igazi hobbis szólok hozzá.
Szerintem: Fantasztikus verseny volt. Lehet szidni sok mindent...én is voltam néhányszor Saalbachban, DE akkor is törekedtek a rendezõk a profi színvonalra.
Mi is (jó pár éve) rendezünk a környéken versenyeket (downhill), és tisztában vagyok, hogy mindenki nem lesz elégedett, mennyi buktatója van...ezeket „külsõsként” nehéz megérteni.
Az esti buliról sajna lemaradt a népes csapatunk, mert a Don Vito-ban töltögettünk némi „energiapiát”: búzasörök és ír autóbombák formájában.
Amit még nem tapasztaltam: Himnusz a rajt elõtt!! Húú, nagyon meghatott!! Büszke voltam, hogy magyar vagyok és ott lehetek!!!
Pálya (rövid táv)
A hosszú aszfalt nagyjából adott lehetõséget a rajt miatti laszakadás faragására...
A lefelék tökéletesek, technikásak. Engem nem zavart a táblák hiánya (ha egyálatalán volt ilyen), mert nem vagyok egy félõs típus (szoktam DH-zni), és van jó (V)fék a gépen. A topákat pedig jól esik kicsit lealázni a köveken. :-)
Frissítés megfelelõ és az elágazások is teljesen egyértelmûek. Pályabírók készségesek. Remélem volt annyi idõtõk, hogy a csajokat is megfigyeljétek, volt egy pár igencsak szemrevaló!!!
A póló nekem jó így, nem esküvöre veszem fel, de meg fogom becsülni, minõségtõl függetlenül is. Amit még nagyon becsülök, hogy ott a „prérin” kész infrastruktúra nõtt ki a verseny idejére (zuhanyzók, mosdók, mosók, wc-k).
Úgy gondolom, hogy a nevezési díjamért maximális szolgáltatást és maradandó élményt kaptam. Köszönöm!!!
A sérülteknek mielõbbi teljes gyógyulást kívánok!!
Horváth Csaba
DÖKE-Komló
Leszögezem, mint igazi hobbis szólok hozzá.
Szerintem: Fantasztikus verseny volt. Lehet szidni sok mindent...én is voltam néhányszor Saalbachban, DE akkor is törekedtek a rendezõk a profi színvonalra.
Mi is (jó pár éve) rendezünk a környéken versenyeket (downhill), és tisztában vagyok, hogy mindenki nem lesz elégedett, mennyi buktatója van...ezeket „külsõsként” nehéz megérteni.
Az esti buliról sajna lemaradt a népes csapatunk, mert a Don Vito-ban töltögettünk némi „energiapiát”: búzasörök és ír autóbombák formájában.
Amit még nem tapasztaltam: Himnusz a rajt elõtt!! Húú, nagyon meghatott!! Büszke voltam, hogy magyar vagyok és ott lehetek!!!
Pálya (rövid táv)
A hosszú aszfalt nagyjából adott lehetõséget a rajt miatti laszakadás faragására...
A lefelék tökéletesek, technikásak. Engem nem zavart a táblák hiánya (ha egyálatalán volt ilyen), mert nem vagyok egy félõs típus (szoktam DH-zni), és van jó (V)fék a gépen. A topákat pedig jól esik kicsit lealázni a köveken. :-)
Frissítés megfelelõ és az elágazások is teljesen egyértelmûek. Pályabírók készségesek. Remélem volt annyi idõtõk, hogy a csajokat is megfigyeljétek, volt egy pár igencsak szemrevaló!!!
A póló nekem jó így, nem esküvöre veszem fel, de meg fogom becsülni, minõségtõl függetlenül is. Amit még nagyon becsülök, hogy ott a „prérin” kész infrastruktúra nõtt ki a verseny idejére (zuhanyzók, mosdók, mosók, wc-k).
Úgy gondolom, hogy a nevezési díjamért maximális szolgáltatást és maradandó élményt kaptam. Köszönöm!!!
A sérülteknek mielõbbi teljes gyógyulást kívánok!!
Horváth Csaba
DÖKE-Komló
Írta 2007. július 02. - 12:11

Írta 2007. július 02. - 11:47

vendég_kedvesmester_*
Írta 2007. július 02. - 11:45

Az egyik lejtõ alján levõ hajtûkanyarnál nem állt senki. Majdnem zúgtam tovább ezerrel az úton... Miután bevettem a kanyart látom, hogy lentebb az árnyékban feküdt egy pufók rendezõ csajszi. Mi lett volna ha fentebb fekszik és szól vagy int, de az is elég ha látom, hogy ott van.
Írta 2007. július 02. - 11:38

még a sokak eltál lebecsült Pannon Maratonon is sikerül a távonkénti rajt megoldása... 15 min bõven elég lenne a távok között.
Írta 2007. július 02. - 11:36

Hali!
Na úgy látom az újabb hálópólóval - amirõl teljesen megfeledkeztem, s elfelejtettem átvenni - nem vesztettem semmit.
Én a hosszún mentem, a közép vége nagyon rendes volt, mindenki elengedett. Én nagyon élveztem a pályát, szerintem király volt. Pár kanyart próbáltam egyenesbe rakni, de nem volt vészes sikerült megfogni mindet
.
A végén a villanyoszlop tényleg közel volt, nekem is feltûnt, pedig akkor már biztonsági tempót mentem. Arra nem kenõdött fel senki?
Na úgy látom az újabb hálópólóval - amirõl teljesen megfeledkeztem, s elfelejtettem átvenni - nem vesztettem semmit.
Én a hosszún mentem, a közép vége nagyon rendes volt, mindenki elengedett. Én nagyon élveztem a pályát, szerintem király volt. Pár kanyart próbáltam egyenesbe rakni, de nem volt vészes sikerült megfogni mindet

A végén a villanyoszlop tényleg közel volt, nekem is feltûnt, pedig akkor már biztonsági tempót mentem. Arra nem kenõdött fel senki?
Írta 2007. július 02. - 11:25

Miért kell a pólóméretet bejelölni, ha utána magasról le van ez tojva? Vagy ugye - muszáj az elsõ 50-ben beérni, akkor még minden van.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2007. július 02. - 11:24

egyszer azt mondák azért nem jó mert az útlezárások még tovább tartanának...
Írta 2007. július 02. - 11:19

Továbbra sem értem, miért nem lehetnek csúsztatott rajtok? Vagyis: hosszú táv 9,30, közép táv 10,00, rövid: 10,30. ??? Szerintem bazi egyszerû és máris kész a szuper megoldás. Nem lenne nyavajgás, nem kellene annyira tolongani. Ennek van valami anyagi oldala? Vagy csak lustaság? Szóval nem értem. Minden maratonon problémát okoz ez a hobbírakétázás és elõremászás. Ha késleltett rajt lenne, megszûnne a probléma.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Írta 2007. július 02. - 10:52

Hát igen, a rajt el volt baszva rendesen, nem tudom miért nem lehetett késleltett rajt a különbözõ távoknak. Jó rövidesként a legvégérõl indultam (komolyan vettem, hogy "hé ne csessz ki senkivel állj a végére" szlogent), tehát beragadtam az összes helyen, ahol feltorlódott a tömeg.
Más: valaki már kitalálta , hogy ha veszélyes szakasz, durva kanyar jön, akkor táblázzuk ki... ezt hiányoltam, pedig nem nagy cucc. Igaz az egyik szervezõ miközben beleszáguldottam egy jobbos kanyar majd lejtõ kombináció után a susnyásba és satufékkkel megálltam benne utánnam kiálltott: "vigyázz kanyar!". Köszönöm neki és üzenem innen a távolból, hogy késõ! Ja és nem tudom kivel szívtunk be egy elõzést, amikor tökig beleálltunk egy térdig érõ iszapkátyúba, (remélem én vittem bele a hülyeségbe), de ezután mikor a többiektõl eltérõen egyedül fülig sárosan beértem a célba hangzott el a nap kérdése:
- Ennyire sáros a pálya?!
Más: valaki már kitalálta , hogy ha veszélyes szakasz, durva kanyar jön, akkor táblázzuk ki... ezt hiányoltam, pedig nem nagy cucc. Igaz az egyik szervezõ miközben beleszáguldottam egy jobbos kanyar majd lejtõ kombináció után a susnyásba és satufékkkel megálltam benne utánnam kiálltott: "vigyázz kanyar!". Köszönöm neki és üzenem innen a távolból, hogy késõ! Ja és nem tudom kivel szívtunk be egy elõzést, amikor tökig beleálltunk egy térdig érõ iszapkátyúba, (remélem én vittem bele a hülyeségbe), de ezután mikor a többiektõl eltérõen egyedül fülig sárosan beértem a célba hangzott el a nap kérdése:
- Ennyire sáros a pálya?!
Írta 2007. július 02. - 10:33

Akkor most én is megmondom a magamét!
Szuper volt a verseny, szép idõ, jó pálya.
Briliáns ötlet volt a rajt megfuttatása a gáton, és a rajt területen. Biztos nagyon látványos volt...
Csakhogy:
Azért az indítást meg kellet volna elõre szervezni, ha már egyszer tömegrajt van. Minden igaz, amit Zed leírt! Itt igazából nem az volt a baj, hogy a túrázók totyogtak, hanem az, hogy összekeveredtek alaposan a távok. Miért?
Mert aki rövidtávon jó helyezést akart elérni, annak muszály volt elõre pofátlankodni a hosszú távosok közé. Megtehette, mert nem voltak a távok szétválasztva, csak a szóbeli utasítás volt hogy elöl hosszú, utána közép, és rövid. Ebbõl az lett, hogy a rajtkapunál, a hosszú távosok közöt igen sok rövid távos és közép távod rajtolt az elsõ sorokból. (Nézhetitek a rajtról készült képeken.) Aki betartotta az utasítást, a mezõny utolsó harmadában ácsorgott, és kb. 5 perc hátránnyal indult. A mezõny eleje (nem csak a hosszútáv) már el is húzott melletünk, még mindíg álltunk. Esélyeink jelentõsen romlottak. Nem azért nyavalygok, mert gyenge vagyok, (utolértem a Pap-rét elõtt a hosszútáv végét), vagy rossz a helyezésem (rövidtáv absz. 48.), csak szerettem volna egy korrekt versenyt.
Képek lesznek, (már töltöm) rajtról mindenki és a Salamon toronynál meg a rövid táv eleje.
Szuper volt a verseny, szép idõ, jó pálya.
Briliáns ötlet volt a rajt megfuttatása a gáton, és a rajt területen. Biztos nagyon látványos volt...
Csakhogy:
Azért az indítást meg kellet volna elõre szervezni, ha már egyszer tömegrajt van. Minden igaz, amit Zed leírt! Itt igazából nem az volt a baj, hogy a túrázók totyogtak, hanem az, hogy összekeveredtek alaposan a távok. Miért?
Mert aki rövidtávon jó helyezést akart elérni, annak muszály volt elõre pofátlankodni a hosszú távosok közé. Megtehette, mert nem voltak a távok szétválasztva, csak a szóbeli utasítás volt hogy elöl hosszú, utána közép, és rövid. Ebbõl az lett, hogy a rajtkapunál, a hosszú távosok közöt igen sok rövid távos és közép távod rajtolt az elsõ sorokból. (Nézhetitek a rajtról készült képeken.) Aki betartotta az utasítást, a mezõny utolsó harmadában ácsorgott, és kb. 5 perc hátránnyal indult. A mezõny eleje (nem csak a hosszútáv) már el is húzott melletünk, még mindíg álltunk. Esélyeink jelentõsen romlottak. Nem azért nyavalygok, mert gyenge vagyok, (utolértem a Pap-rét elõtt a hosszútáv végét), vagy rossz a helyezésem (rövidtáv absz. 48.), csak szerettem volna egy korrekt versenyt.
Képek lesznek, (már töltöm) rajtról mindenki és a Salamon toronynál meg a rövid táv eleje.
Írta 2007. július 02. - 10:29

Köszi Enté a linkért, már kerestem az eredményeket! 
A rajt tagadhatalanul gáz volt, de szerintem ebben nagy része volt annak is, hogy sok mûmájer rövidtávos vagányul beállt a hosszútávosok közé, meg a középtávosok elé! Ha már röviden indul, tudja hol a helye a rajtnál! Ahol leválasztják a rövidet a másik két távról, ott már játszatja az eszét!
Nekem nagyon tetszettek a frissítõk, volt ott minden kaja, ami csak kellett, a citromnak örültem a legjobban. A izotóniás löttyel viszont tényleg lehetett valami, mert utána én is rosszul lettem. Nagyon nem hiányzott...
Ugyanígy rosszul lettem a célban is, ezért a tészából már nem is ettem, hiába dícsérték.
A pálya jó volt, bár azok a tolós, meredek mászások nem hiányoztak. Lefele viszont jó volt.
A szalagozás jó volt, bár néhol tényleg hiányzott a nyíl, de talán csak elvitte valaki, mert az esetek 95 %-ban volt. Szerintem a meredek lefeléket jól jelezték, sõt, néhol még szóltak is! Ez a részemrõl rendben volt.
De legjobb a zuhany volt! Ilyen csodát én még nem láttam! Külön nõi és férfi, besátorozva, hogy rendesen lehessen fürdeni! Jó illatúan szálltam be a kocsiba!
(valaki még egy tusfürdõt is bent hagyott, köszönöm!
)
A póló viszont egy hatalmas fekete pont! A középtávos csajoknak már nem is jutott! Mi a picsát csináljak egy csúnya, L-es(!) férfipólóval? Miért nem lehet ezt rendesen megszervezni. Minek adják oda a rövidtávos pasik kunyeráló barátnõinek? Vagy valahogy jelöljék meg a rajtszámot, hogy fiúnak vagy lánynak lett kiadva, hogy ne vehesse más át! Nagyon berágtam!

A rajt tagadhatalanul gáz volt, de szerintem ebben nagy része volt annak is, hogy sok mûmájer rövidtávos vagányul beállt a hosszútávosok közé, meg a középtávosok elé! Ha már röviden indul, tudja hol a helye a rajtnál! Ahol leválasztják a rövidet a másik két távról, ott már játszatja az eszét!
Nekem nagyon tetszettek a frissítõk, volt ott minden kaja, ami csak kellett, a citromnak örültem a legjobban. A izotóniás löttyel viszont tényleg lehetett valami, mert utána én is rosszul lettem. Nagyon nem hiányzott...
Ugyanígy rosszul lettem a célban is, ezért a tészából már nem is ettem, hiába dícsérték.
A pálya jó volt, bár azok a tolós, meredek mászások nem hiányoztak. Lefele viszont jó volt.

A szalagozás jó volt, bár néhol tényleg hiányzott a nyíl, de talán csak elvitte valaki, mert az esetek 95 %-ban volt. Szerintem a meredek lefeléket jól jelezték, sõt, néhol még szóltak is! Ez a részemrõl rendben volt.
De legjobb a zuhany volt! Ilyen csodát én még nem láttam! Külön nõi és férfi, besátorozva, hogy rendesen lehessen fürdeni! Jó illatúan szálltam be a kocsiba!

A póló viszont egy hatalmas fekete pont! A középtávos csajoknak már nem is jutott! Mi a picsát csináljak egy csúnya, L-es(!) férfipólóval? Miért nem lehet ezt rendesen megszervezni. Minek adják oda a rövidtávos pasik kunyeráló barátnõinek? Vagy valahogy jelöljék meg a rajtszámot, hogy fiúnak vagy lánynak lett kiadva, hogy ne vehesse más át! Nagyon berágtam!
Írta 2007. július 02. - 10:01

változtass nevetÉs milyen szemétség, hogy a Bringabandás srácot, akivel meccseltem a végén, s centire egyszerre értünk be, az idõnk is századra azonos, csak azért sorolták elõre, mert G-betûvel kezdõdik a neve, nekem meg H-val!
![]()
![]()
Hát nehogymán az ABC sorrend döntsön!

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való