Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Posted 2013. July 08. - 17:45

Infrastruktúrális személyzetként, kívülrõl nézve remek kis verseny volt.
A meredek köves lefelénél, bár még egy-két elõre bukfenc volt így is, egész jó biztonsági lassítót sikerült beépíteni a szervezõknek.
A feleségemmel itt fotóztunk, ezért most két galéria is készült: Nx-képek1, Nx-képek2
A második album némiképp gyengébb minõségû, csak a rövidtávot és középtáv elejét örökíti meg.
Jani
Posted 2013. July 08. - 13:06

A Magyar Mountainbike Szövetség 20. éves 1.rész - YouTube
Posted 2013. July 08. - 12:48

...nagyon jól esik, hogy ennyien hijányoltatok lentrõl, s ennyien örültetek ott fent a KisRigónál lévõ Talponsíelõk SC frissítõpontján...nekik nagyon köszönöm a meghívást és a KisRigban az ebédet!!!...még szombaton leûltem a Haranggal beszélni, hogy "miért?"...de a mai napig max találgathatok...nem a pénz volt ott a gond...s Haranggal sem volt semmi összetûzésem, a Budán még szeretettel várt a Dunára dolgozni...aztán már nem...egx biztos: harag nincs bennem, csalódottság és szomorúság amit érzek...DE!...ilyen jól még soha nem éreztem magam, egy maratonon sem...toltam a hülyeséget...s ez vagyok én...igazán én.
Húúú... a Kis Rigót nagyon szeretem. Szombaton akartunk ott ebédelni Zsuzsival, de nem volt rá sajnos idõ. Nagyon irigyellek!

Posted 2013. July 08. - 12:15

Posted 2013. July 08. - 11:45

Kezd egy kicsit unalmas lenni ez a Harang kritizálás.Nem tisztem védeni , csak ez most nagyon összerakott verseny volt.
Az utóbbi évek legjobb pályája , a jelölés tök egyértelmû volt , a pályán lévõ segítõk is dolgoztak , nem csak a kütyüiket nyomkodták , mint más maratonokon , a Tetves-árok még sosem volt ennyire kipucolva , ennyi itatópont máshol nincs , készültek a kánikulára.Az hogy az erdészet szétb...ssza az utat , arról senki sem tehet (rajtuk kívül) , hogy az utolsó pillanatban mégsem engedélyeznek útszakaszokat , az sem a szervezõk felelõssége , amúgy szerintem tök mindegy , hogy elõre tudod -e a pálya 100%-át , vagy csak 95%-át , még szintben is.(Nem mindegy , hogy 1700-ra , vagy 1800-ra készülsz fel?Így is úgy is a legkeményebb pálya az évben.Középtávon persze)
Én csak két dologba tudok belekötni , amibõl az egyik tényleg konstans : a kaja... Bár már elõre számítok rá hogy vagy fos , vagy ehetetlen , tehát nem idegeskedek rajta.(Ezen tényleg kéne egy kicsit változtatni , bár nem értek a rendezvényszervezéshez , fogalmam sincs mit lehetne tenni az épp aktuális kocsma "séfjével")
A másik a szpíker.Nekem is hiányzott Ádám , semmi bajom a Pálos Pistivel sem , csak õ egy kicsit más.Fõleg így egyedül.Tõle is már megszokhattam volna , hogy az elsõ 10-15 befutó után már egy kicsit "megfárad" és konkrétan letojja a fejünket.Ettõl még rosszul esik.
Sajnos az erdõben szemetelést nem lehet kellõképpen ellenõrizni , én be szoktam érni az elsõ negyedében a mezõnynek bõven , mégis tele volt az út elõttem.Szégyellem magam a nálam erõsebbek nevében is , hogy annyira "elitracer", hogy már azt is elfelejti hol van.Esküszöm meg kéne játszani , hogy verseny után senki nem megy haza , kollektív szemétszedés az erdõben kötelezõ jelleggel.Így aki ugyan nem szemetel (pl. én) is megszívja , de talán komolyabban vennénk még akár a "bemószerolást" is.Persze az sajnos megint nem ellenõrizhetõ.Most nem láttam konkrétan senkit eldobálni , de akkor is valahogy ott lett a földön.Félek tõle , hogy az elsõ harminc közt jópáran vannak , persze vérig sértõdnek ha meggyanúsítják õket , de ezt itthon már megszoktam.Általában az a leghangosabb , aki sáros.Lásd közlekedés.Szóval ismét kérek szépen mindenkit (kár hogy valószínûleg nem mindenkihez jut az el ezen a fórumon tett kérés) , hogy tegyétek vissza a zsebetekbe azt a k..... kiürült tasakot , fiolát stb. Ugyanis , ha mindenki ezt tenné , akkor nem veszítenétek el vele azt a pár másodpercet , ami miatt - valószínûleg - szemeteltek , mert mindenki úgymond vesztene ugyanannyit.
Ettõl függetlenül nagyon jól esett a verseny , még sok ilyet.
Posted 2013. July 08. - 10:54

Szerintem nem volt filmvetítés. Kb. olyan 8:45-ig lehettünk ott, addig biztos nem volt.
Volt filmvetítés, bár mi is lemaradtunk róla.
Posted 2013. July 08. - 10:51

Nem szabad elfelejteni, hogy tényleg nagy daráló egy ilyen rajt, aki nem rutinos, nincs meg a "versenysúlya", könnyedén felborítják a nagy igyekezetben.
Posted 2013. July 08. - 10:29

Erre van már egy találmány:De én nagyon taknyos gyerek vagyok, és tele van mind a két kezem!
Sweat GUTR homlokpánt rendelés, házhozszállítás
Posted 2013. July 08. - 10:27

SOS help!!!
A goPro stand elõtti kukábva dobtam a telefonom és a Gt pántos kulcscsomómat. ha valaki a környéken van kihalászná?
Fehér zacskóban, a telefon száma: +36 30 429 27 57 még kicsörög
köszi!
A szervetõket hívd! Õk még talán a helyszínen vannak...
Posted 2013. July 08. - 10:15

A goPro stand elõtti kukábva dobtam a telefonom és a Gt pántos kulcscsomómat. ha valaki a környéken van kihalászná?
Fehér zacskóban, a telefon száma: +36 30 429 27 57 még kicsörög
köszi!
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2013. July 08. - 10:12

Posted 2013. July 08. - 10:12

Kolléga, két keze van, nem?
De én nagyon taknyos gyerek vagyok, és tele van mind a két kezem!

Posted 2013. July 08. - 10:10

Kinyitom megint a témát, mert elképesztõ mennyire teleszemetelik az erdõt. Gyakorlatilag (mivel a seregható voltam a hosszún), ha csak az eldobált géles tasakokat követem simán végig tudtam volna menni szalagozás, nyilak nélkül is. Egyszerûen nem értem meg azokat az embereket akik ha már a természetben sportolnak, miért nem óvják legalább ilyen szinten.
Hasonlókat gondoltam én is.. nem sereghajtóként B-)
Posted 2013. July 08. - 09:59

Posted 2013. July 08. - 09:38

"Bár most rájöttem, hogy a szemüvegem és a sisakom nem enged hozzáférést a mûvelethez!"
Vegyél olyan kesztyût, aminek a hüvelykujj tövénél a kézfej felé egy kissé bolyhos takonytörlõ rész van varrva.

Az meg van! De a nagyon taknyos kesztyûvel nem feltétlen szeretném a csatakos homlokomat törölgetni, mert úgy nézne az utána ki, mint egy csiga autópálya!

Posted 2013. July 08. - 09:38

A közép szintjét mérte valaki?
Gyors értékelés:
+a pálya (külön jó pont a kitisztított Tetves-árok)
+az hogy az itatónál tudták, milyen messze van a következõ
+hogy Harangot láttam az elején is a pályán intézkedni, és a végén se derogált neki beállni vizet osztani (bár összességében nem vagy egy Harang fan, de ez tetszett)
-az össze-vissza infók a verseny elõtt pontos távról és szintrõl
-a nulla fantáziájú póló
-az ehetetlen lötty a tésztán
-amit már más is említett: eldobált zselészacskók
szint külömbség 1721 m
Táv: 71 460 m
Gyors értékelés
+ Étel,ital választék volt a frissítõ pontokon
- Pálya kijelölése hagy némi kívánni valót maga után
- Az út lezárása is a mókushegynél fölfelé szembe kis teherautó,személy autók tömkelege,és persze a rajtnál a Salamon torony
Vagy 4-5 alkalommal estek rám mert nem fértünk el és aki elõl tolta a bringát,nem volna le az út szélére!
És a zselés zacskók x oxigénes ampullák stb....
Kész disznó ól volt az erdõ.
Posted 2013. July 08. - 09:03

Vegyél olyan kesztyût, aminek a hüvelykujj tövénél a kézfej felé egy kissé bolyhos takonytörlõ rész van varrva.

Posted 2013. July 08. - 09:01

Meglepõdtem, hogy Ádám ott volt.... Gondolom nem a Harang hívta

Ezerszer jobb volt ott a hangulat, mint a Rajt/cél területen. Nem is értem, hogy miért nem éri meg ez a Sportaktívnak......
Ha lehetne szavazni, akkor sztem mindenki arra voksolna.

Köszi a jó hangulatot !!!!
A verseny különben a szokásosan jól szervezett volt. Jó jelölés, jó itatópontok, jó "kiszolgáló személyzet". A pálya szintén, csak én voltam a gyenge láncszem

Jövõre ugyanitt.....
Zs.
Posted 2013. July 08. - 08:59

A közép szintjét mérte valaki?
Gyors értékelés:
+a pálya (külön jó pont a kitisztított Tetves-árok)
+az hogy az itatónál tudták, milyen messze van a következõ
+hogy Harangot láttam az elején is a pályán intézkedni, és a végén se derogált neki beállni vizet osztani (bár összességében nem vagy egy Harang fan, de ez tetszett)
-az össze-vissza infók a verseny elõtt pontos távról és szintrõl
-a nulla fantáziájú póló
-az ehetetlen lötty a tésztán
-amit már más is említett: eldobált zselészacskók
Én a Harang és a víz történetet negatívra húznám, mert:
- a Harangbak ilyenkor nem vizet kellene hordania, hanem a versenyközpontba kell várnia a felmerülõ problémákat és azokat esetlegesen megoldania. És amikor én kértem ennél a pontnál, hogy töltsék meg a kulacsomat is vízzel akkor az volt a válasz, hogy azt megtehetem magam, ott a kút. Ekkor látom, hogy a Harang a kútról hordja a vizet 2l-es mûanyag flakonba, amelyet utána a poharakba töltenek. A 2dl-es pohár csak a 2/3-ig volt töltve!