Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Írta 2013. július 09. - 20:25

Írta 2013. július 09. - 18:57

Én elteszem a zacsijaim, ha kell bizonyítani is tudom a maradék zselé kifolyt a zsebemben leszivárgott a gatyámra ott rászáradt ahogy kell a fenekemre és amikor levetettem szépen szõrtelenítette,a ki kívánja megtekintheti...
Én beraktam egy fotót reggel, most te jössz...

Írta 2013. július 09. - 18:17

Írta 2013. július 09. - 17:48

Ezt nevezik kollektív büntetésnek, hát köszönöm én nem kérek belõle, senki paraszt miatt nem kívánok bûnhõdni, bár a világ ezen felén vannak ilyesminek történelmi hagyományai... :mad:
Én elteszem a zacsijaim, ha kell bizonyítani is tudom a maradék zselé kifolyt a zsebemben leszivárgott a gatyámra ott rászáradt ahogy kell a fenekemre és amikor levetettem szépen szõrtelenítette,a ki kívánja megtekintheti...

Írta 2013. július 09. - 17:23

Ma reggel, Pilisszentkeresz-Dobogókõ. Volt még egy belsõ, azt nem hoztam haza, bevágtam Szentkereszten egy kukába.
A k.rv. anyját, aki képes eldobni az erdõben a szemetet. Aztán meg megy a vernyákolás, mikor megszórja valaki az erdõt rajzszeggel, hogy azok a tapló önkéntes rendõr turisták...
Amúgy a kedvencem az, hogy a zacsik nagyrésze a gurulósköves mászások mellett volt. Ahol épeszû ember kapaszkodik két kézzel. Kivéve a turbózselésítõket, akik sétafikálnak felfelé.
Sajnos azt kell hogy mondjam hogy amit utólag megtalálunk, az csak a jéghegy csúcsa.. Az elõttem szemetelõ fiatalember olyan ívben dobta a zselét az erdõbe hogy csak úgy néztem a vékonyka tetkós karját hogy mit izmozik ennyire, fõleg mert hogy minél messzebb dobja be, annál nehezebb összeszedni.
Nos, az a rossz sejtés merült fel bennem hogy azért csinálja mert evvel akarja elkerülni hogy lebukjon, vagy hogy jóindulattal de ostobán, hogy ne legyen az ösvény teleszemetelve.
Egyik verzió sem nyerõ, mit mondjak. Aztán annyit szidtam amíg közel volt hogy a végén amikor leelõzött mondta hogy igazam van. De hogy ez elég e?..
Egyébként ad abszurdum még azt is merném mondani hogy ha már olyan tréhek hogy eldobják, akkor legalább az ösvényen tegyék, mert akkor legalább utólag fel lehet szedni.. Ha az erdõbe dobják, nem lehet megtalálni és reménytelen hozzáférni. Odakint 10,000 év alatt sem bomlik le, de közben évente biztos hogy egy pár õz, vaddisznó, róka stb fullad meg az elszakadt kis darabkáktól.
És ha már az ösvény, akkor egy összeget kell megtalált zacsinként kitûzni, amit MINDENKI be kell hogy fizessen a következõ versenyen. Így elõbb utóbb beindul az önkontroll, mert nagyon rossz néven fogják venni attól aki szemetel.
Igen, a kizárás sem lenne onnantól baj. Aki most szemetel és túl szigorúnak tartja, annak lesz addig esélye errõl leszokni és a végén ugyanolyan alaphozzáállás lesz mint hogy nem sz**ok a nappalim közepén a szõnyegre

Szerintem fel kellene vetni a szervezõknél.
Írta 2013. július 09. - 13:07

Nem láttam, csak hallottam, és nem hagy nyugodni a kíváncsiság.
Írta 2013. július 09. - 12:07

Látványra nagyon sok volt eldobálva, több mint "szokott" (bár még egy is sok lenne). Még a sima aszfalton -akár le, akár felfelé- is volt bõven.
Tavaly már 1-2 hónapra kiírtam az oldalunkra, hogy ne dobjátok el a csomagolópapírokat. Megteszem idén is, hátha segít valamicskét.
Ez persze ne csak az erdõre vonatkozzon, sehol se legyen szemetelés!!!
Sajnos mindig vannak emberek, akik egyrészt igénytelenek a környezetükre, másrészt fel sem fogják, hogy az az õ környezetük is, harmadrészt nincsenek tekintettel azokra akiket ez zavar, és még sorolhatnám ...
Írta 2013. július 09. - 10:22

Látványra nagyon sok volt eldobálva, több mint "szokott" (bár még egy is sok lenne). Még a sima aszfalton -akár le, akár felfelé- is volt bõven.Ma reggel, Pilisszentkeresz-Dobogókõ. Volt még egy belsõ, azt nem hoztam haza, bevágtam Szentkereszten egy kukába.
A k.rv. anyját, aki képes eldobni az erdõben a szemetet. Aztán meg megy a vernyákolás, mikor megszórja valaki az erdõt rajzszeggel, hogy azok a tapló önkéntes rendõr turisták...
Amúgy a kedvencem az, hogy a zacsik nagyrésze a gurulósköves mászások mellett volt. Ahol épeszû ember kapaszkodik két kézzel. Kivéve a turbózselésítõket, akik sétafikálnak felfelé.
Írta 2013. július 09. - 09:26

A 2.-es ponthoz csak annyit szeretnék hozzá fûzni, hogy a középtávosok is lehetnének kicsit elõzékenyebbek a hosszútávosokkal. Buzsoval, ezen beszélgettünk vasárnap a verseny végén, õ például nem egy idegbeteg alkat, sõt mindig elég kedvesen szól, hogy engedjék el, de most neki is volt problémája, sajnos nekem is. Tufiról pont a Dobogókõi lefelében szakadtam le, mert nem tudott senki félre menni, vagy nem hallott, így nekem volt egy kis bozótos ami miatt leesett a láncom, szerencsére beszorult. Onnan kezdõdött az üldözõ verseny... A dobogóm nem hiszem hogy ezen múlott, de nem voltam nyugodt, én lassan inkább nem szólok semmit inkább kikerülöm...
Én pont a Dobogókõi lefelé után jöttem egy elég meredek részen, amikor valaki mögöttem szólt, hogy balról elõzne. Kb csak akkor tudtam volna elengedni, ha megállok, vagy felmegyek a hegyoldalre mert máshogy nem fért el. Az elõttem levõk tempóját tartottam, sõt mentem volna jobban is, de nem akartam ott kockáztatni. Aztán láttam, hogy hosszús mikior utána kissé dühösen megelõzött. Mindenképp szóljatok, hogy hosszúsok vagytok, mert akkor tuti el fognak engedni. Én is így tettem volna, de nem is gondoltam, hogy ott egy hosszútávos van mögöttem, a közepesnek meg oly mindegy lenne a 150. hely környékén az a plusz 1-2 másodperc.
Írta 2013. július 09. - 09:10

Van egy javaslatom: Szégyenfal! M:D
vagy csak az eredménylistán "Szemetelés miatt kizárva" és ha a mezõny elsõ 3ból való akkor is. ha pénze múlik rajta akkor is.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. július 09. - 08:31

Írta 2013. július 09. - 08:20

De kár hogy én nem akadok ilyen fasza emberekkel
A 2.-es ponthoz csak annyit szeretnék hozzá fûzni, hogy a középtávosok is lehetnének kicsit elõzékenyebbek a hosszútávosokkal. Buzsoval, ezen beszélgettünk vasárnap a verseny végén, õ például nem egy idegbeteg alkat, sõt mindig elég kedvesen szól, hogy engedjék el, de most neki is volt problémája, sajnos nekem is. Tufiról pont a Dobogókõi lefelében szakadtam le, mert nem tudott senki félre menni, vagy nem hallott, így nekem volt egy kis bozótos ami miatt leesett a láncom, szerencsére beszorult. Onnan kezdõdött az üldözõ verseny... A dobogóm nem hiszem hogy ezen múlott, de nem voltam nyugodt, én lassan inkább nem szólok semmit inkább kikerülöm...
Írta 2013. július 09. - 06:40

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. július 09. - 06:26

Írta 2013. július 09. - 00:58

Ezért én is k..va dühös voltam, fõleg hogy az itatók egész jó beosztásban voltak , ott is el lehetett volna dobni, vagy én pont az elõbb szedtem ki a zsebembõl az üres géles tasakot. És majd csodálkozik a sok barom, hogy majd a végén megint megtiltják az erdõben bringázást!
RENDES EMBER NEM SZEMETEL A TÖBBINEK MEG TILOS!
Van egy javaslatom: Szégyenfal! Minden verseny után a szemetelõket itt felírni. Ha van benne tisztesség, elnézést kér. Jobbik esetben abba is hagyja..
Amikor az elõbb elkezdtem nézni a DM kommenteket, filóztam rajta hogy leírjam e az egyik delikvens rajtszámát (mert így könnyû beazonosítani), de akkor már egy kicsit hajtóvadászat-szerûvé válik a dolog és annak nem lenne jó vége.
Ugyanakkor kétlem hogy aki most szemetel és "sajnálja" mert azt látja hogy fejkamerás vagyok és talán csak ezért kér elnézést, hirtelen jófiúvá válik és abbahagyja

Szerintetek mi lenne az ilyen örök (és növekvõ, mert egyre tõbb ilyen kiegészítõ és bringá van) témakörre a megoldás? Nyílt megszégyenítés (videó felrakása) vagy más módszer?..
Jelzett zselétasakok, melyek után bünti ha megtalálják az erdõben

Írta 2013. július 08. - 21:20

Vegyél fel kendõt Hunya! Lehetõleg mûanyagot, amibõl a mezek is készülnek. Felszívja és elpárologtatja az izzadságot, még hûsít is a melegben.De én nagyon taknyos gyerek vagyok, és tele van mind a két kezem!
Sala bakker! Nem kellett volna az összes bort azonnal meginni....
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2013. július 08. - 21:18

illetve KÖSZÖNET a fotósnak, aki segített kiakasztani a szallagból a kecskét

Sziasztok!
Infrastruktúrális személyzetként, kívülrõl nézve remek kis verseny volt.
A meredek köves lefelénél, bár még egy-két elõre bukfenc volt így is, egész jó biztonsági lassítót sikerült beépíteni a szervezõknek.
A feleségemmel itt fotóztunk, ezért most két galéria is készült: Nx-képek1, Nx-képek2
A második album némiképp gyengébb minõségû, csak a rövidtávot és középtáv elejét örökíti meg.
Jani
Írta 2013. július 08. - 21:01

Írta 2013. július 08. - 20:33

Sziasztok!
Infrastruktúrális személyzetként, kívülrõl nézve remek kis verseny volt.
A meredek köves lefelénél, bár még egy-két elõre bukfenc volt így is, egész jó biztonsági lassítót sikerült beépíteni a szervezõknek.
A feleségemmel itt fotóztunk, ezért most két galéria is készült: Nx-képek1, Nx-képek2
A második album némiképp gyengébb minõségû, csak a rövidtávot és középtáv elejét örökíti meg.
Jani
Hát ízlés dolga, én azt a lassítót utáltam egyedül a pályából, de nagyon!
Írta 2013. július 08. - 20:23

Nem hiszem el, hogy amelyik zsebbe befért a teli zselés tubus, abba az üres már nem megy vissza. De nem is ez volt a legidegesítõbb, hanem az, amikor a középtávos mezõny közepében egy magát nagyon keménynek és élversenyzõnek képzelõ, folyamatosan nyomuló, tolakodó sporttárs a frissítõnél sört! kért majd kb 50 méterre onnan az üres poharat egy elegáns mozdulattal egy bokorba dobta...
Ádámnak: