Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Végre meghallgatásra talált és külön indítják a rövid távot. Hányan nyomultak be eddig a rövidtávosok közül a közép elejére a rajtnál, hogy így segítsék magukat extra elõnyhöz. Akadályozták a középtávosokat, és csaltak a versenyzõtársaikkal szemben.Na, most végre legalább ilyen nem lesz. Jó ötlet a Harangéktól!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

na meg a maxxis exception szériás gumijai nagyon másképp viselkednek, mint az alapváltozatok.

Egyetértek. Ugyan ezt tapasztaltam a High Roller XC esetében.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Ó jajj, én az ilyenekkel nem tudok menni. :) (edit: mással sem) Nekem bevált az elõre bütykös hátulra gyors kombó.

Ha Szilváson jó volt a Monorail Kuglernek - annak sincs nagyobb mintázata, akkor én se leszek vele bajba. na meg a maxxis exception szériás gumijai nagyon másképp viselkednek, mint az alapváltozatok. Tavaly a crossmark-ot használtam és sokszor én se hittem el, hogy mit meg lehet vele csinálni. 2.2-es nyomással elment mindenhol (80 kg vagyok), nem kaptam felütéses defektet, és jobban gurult, mint bármi más.

Hétvégén meghajtom egy kicsit, és írok róra a gumitopikban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Ó jajj, én az ilyenekkel nem tudok menni. :) (edit: mással sem) Nekem bevált az elõre bütykös hátulra gyors kombó.

én meg gondolkodom hogy 42 vagy 47-es smart sam vagy 35-ös racing ralph :)
már ha esetleg úgy döntenék...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ma kaptam meg a pár maxxis aspen exceptiont 2.1-es. Azzal próbálom + latex belsõ.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsiráf

zsiráf

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Üdv ! Rövidtáv Master 3-as nevezés eladó /5.000-ft . Lefoglalt 4 személyes szállás átadó :12.000-ft

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Én is Vred..-el megyek...csak 90%-os szerintem sárba is elmegy...

Ma kaptam meg a pár maxxis aspen exceptiont 2.1-es. Azzal próbálom + latex belsõ.

Bigcsocso

Bigcsocso

törzsvendég

• felfüggesztett
  • 467 posts
sziasztok! ha valakit érdekelne van egy eladó/átadó nevezésem a Duna maratonra
középtáv master 1 férfi/ sajna nem tudok menni!!!!!
6000 Ft-ért neveztem
ha valakit érdekel csak szójon
30-348-59-64
üdv Feri

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Én egy 60%-os 2.0-ás Vredestein Black Panthrrel mentem az elmúlt 2 héten kb. 400 km-t. És sehol nem ragadtam le.
Nincs ragacsos sár sehol, annyi földet lehordott a sok esõ az utakról, hogy inkább köves a terep.
Részben egyetértek VV-vel, most egy 2.0-ás v. 2.1-es jól tisztuló gumi lesz a nyerõ, de én nem váltanék sárgumira Dobogókõn. Az elmúlt tíz évben 2 alkalommal csináltam magamnak felütéses defektet, abból az egyik múlt hétvégén volt Dobogókõrõl a Hoffmann-ház felé. Baromi köves lett az a lejtõ, szinte nem is maradt föld az úton!

Én is Vred..-el megyek...csak 90%-os szerintem sárba is elmegy...
Team Heavy Pedál Szeged

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
Remek, köszönöm!
fanatiX mtbc

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mivel a Pap-rétre vezet az általam ismertetett utak mindegyike (amit egyébként írtam is), evidens, hogy a Pilisszentlászló feletti lejtõzés a piros/kék jelzésen, ami utána jön, benne lesz.:)

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts

Emlékeim szerint aszfalt után jött egy meredekebb emelkedõ, utána meg egy jó kis egynyomtávos ösvény lefelé, ahol jobb nem beszorulni senki mögé, mert akkor elveszik az élvezet. :D Itt szokott nagy dugó lenni sokszor. Talán erre gondolt.

Igen, erre gondoltam. Tehát ennek ismeretében mi a válasz?
fanatiX mtbc

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest

Melyik lejtõre gondolsz?

Emlékeim szerint aszfalt után jött egy meredekebb emelkedõ, utána meg egy jó kis egynyomtávos ösvény lefelé, ahol jobb nem beszorulni senki mögé, mert akkor elveszik az élvezet. :D Itt szokott nagy dugó lenni sokszor. Talán erre gondolt.

Aszfalt jó volt az elején, mert legalább jobban széthúzódott a mezõny, mire ráfordultunk a terepre.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Lehet hosszún megyünk egy aszfaltos kört... :D
Kiváncs vagyok mit hoz össze Harang az erdészettel, lehet nem lesz annyira hardcore a hosszú, mint tavaly.

Kis naiv:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet hosszún megyünk egy aszfaltos kört... :D
Kiváncs vagyok mit hoz össze Harang az erdészettel, lehet nem lesz annyira hardcore a hosszú, mint tavaly.

A sebesség mindent megold.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

OK 2.1-es Nobby Nic oszt jóvan.:)

Én egy 60%-os 2.0-ás Vredestein Black Panthrrel mentem az elmúlt 2 héten kb. 400 km-t. És sehol nem ragadtam le.
Nincs ragacsos sár sehol, annyi földet lehordott a sok esõ az utakról, hogy inkább köves a terep.
Részben egyetértek VV-vel, most egy 2.0-ás v. 2.1-es jól tisztuló gumi lesz a nyerõ, de én nem váltanék sárgumira Dobogókõn. Az elmúlt tíz évben 2 alkalommal csináltam magamnak felütéses defektet, abból az egyik múlt hétvégén volt Dobogókõrõl a Hoffmann-ház felé. Baromi köves lett az a lejtõ, szinte nem is maradt föld az úton!

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
OK 2.1-es Nobby Nic oszt jóvan.:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A közép távnak a visszaúton Pilisszentlászló felett egy rövid részen, majd a Vízverési rét utáni szakasz egy részén, a hosszúnak pedig ezen felül a Pilismarót - Dobogókõ szakaszon van rá szüksége. Szerintem egy alacsony mintás, jól tisztuló, és nem túl széles gumi (legyen elég sárférõ hely a váz és a gumi között) a jó választás közép- és rövid távon. Hosszún jól jöhet egy sárgumis kerékszett csere Dobogókõn a technikai zónában, ha addig még lesz csapadék, de ez nem szentírás.:)

Figyeld meg, hogy nem ez lesz az útvonal :)
De valami mocorgás már történik, hogy mi is van a pályákon kint. Lehet olvassák néha a fórumot ?

Az Apátkúti vadászház melletti részt leszámítva (ami valóban veszélyes) egyébként simán felküldhetõ aszfalton a mezõny Pap-rétig.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

A rövidített aszfaltos rész valószínû alternatívája lehet, hogy a "horgásztó maradványai":) után felviszik a mezõnyt a sotteres erdészeti úton, ami a Vízverés nyergéhez visz, és itt válnak szét a távok. A rövid megy tovább a szokásos útvonalon vissza, a közép/hosszú távot pedig vélhetõen az Akácos-árok, Palócki-rét, Pap-rét útvonalon küldik tovább Pilisszentlászló felé. Véleményem szerint már régen ezen az útvonalon kéne menni a sok aszfalt helyett.

Hosszú évek alatt csak sikerült eljutni oda hogy nem egyben lesz az indulás. Kész csoda. De még most sem tökéletes. Mindnek külön kéne !!!
Figyeld meg, hogy nem ez lesz az útvonal :)
De valami mocorgás már történik, hogy mi is van a pályákon kint. Lehet olvassák néha a fórumot ?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
VV mint a terep ismerõjének szerinted lesz létjoguszultsága sárguminak vagy maradjunk a normális gumáknál?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!