Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Van ez a KRESZ nevû dolog, ami alapján részt veszünk a közlekedésben. Azt talán többen ismerik, mint maratonozás szabályait. Mégesem tartják be. És nem azon múlik, hogy valaki Debrecenbõl megy teszem azt Nagykanizsára, vagy csak a szomszéd faluba gurul át. Mint ahogyan egy maratonon sem a távon múlik az, hogy ki-hogyan viselkedik, ki-hogyan biciklizik. Persze elhiszem, hogy a sokadik km-nél jobban fáj az olyan valaki hozzáállása, aki jóval kevesebbet tekert. De ugyanígy tud fájni az is, ha az elsõ ötszáz méteren szándékosan - vagy akár véletlenül - nem engednek el. És az is, ha a negyed órával korábban induló középtáv végét kell kerülgetni nem sokkal a rajt után. Mégsincs feltétlenül igazam, a fájdalmamat és a dühömet meg majd kezelem magamban. Inkább azon kéne gondolkodni, hogyan lehetne ez az egész maratonozás jobb, gördülékenyebb... Például nem ártana technikai/etikai eligazítást tartani a kezdõ maratonozóknak. (És nem csak neten, hanem személyesen is.) Vagy például az elõzõ maratonon elért idõeredmények alapján "sávos rajtot" csinálni a tülekedés helyett. (A beszólítás nem jó alternatívája ennek.) Esetleg tovább bontani a hosszú- és a középtávot is. Vagy valamilyen módon büntetni a szemetelést. (Nem tudom hogyan... csak nagyon dühítõ, amikor a sokadik helyért versenyzõ szépen felöltözött fiúcska egy hanyag mozdulattal az erdõbe dobja az üres üveget. És ennek a helyességét megerõsíti az, hogy két perc múlva a felnõtt csapattársa ugyanezt teszi. Utánpótlás-nevelés... hajrá!) Szóval puffogni lehet, csak sok értelme nincs.

Ropi_12

Ropi_12

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Ha a hátadra esett valaki, mert vertél elõtte egy satuféket, aztán szélsebesen eltûztél, mert a levegõben már beígért egy seggberúgást....:D
akkor te vagy az. De nem vagyok haragtartó.:D
Amúgy nem hiszem, az õ kerója fekete volt teljesen, és lehetett vagy 20 colos a váz.Merida, cube, vagy ilyesmi, nem t'om.

Hát asszem én lehettem az akit szídtak, fekete meridám van és sikerült "beszorulnom" egy részen és hasonló stílust elõadnom. Sajnálom, ha miattam estél el, és elnézést azoktól is, akiket azon a szakaszon feltartottam...

rozoga

rozoga

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Már bocsánat hogy belepofázok, de MC Pite mellé kell állnom. Ha a rövidtávos kolléga kint bóklászik a susnyásban a rajtot követõen 4 óra múlva is (lazta kocogással is teljesíthetõ ennyi idõ alatt...) akkor semmi, de SEMMI oka nincs a leírt viselkedésre.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Ezek szerint nem én voltam az egyedüli. Amikor én értem oda, akkor még nem volt rajta csomó és meg is lepõdtem milyen jól nyúlik :)

Ez melyik lefelé volt? Én a mezõ utáni szalagot téptem át, rátekeredett a sorra, meg az agyra is. Féltem, hogy majd beszólnak, hogy pályát rövidítettem :)
Meg azt hiszem a "pofára esõs" rész után találtam ki egy új nyomvonalat a pályán kívül. :)

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Hát, lehet hogy én számolok rosszul, de ha egy közepest 62-nél ér utol egy rövidtávos, akkor az a rövides nem ment olyan idõt ami indokolná a nagy sietséget. :)

lehet, de szerintem felesleges számolgatni. ha van benne erõ miért ne siethetne? meg lehetnek hátráltató tényezõk. pl volt olyan barátom aki kapott 2 defektet az ugye min 20 perc õ az elsõ 10ben simán beér. ebbõl adódóan nem kis tempóban mehetett el az emberek mellett pedig az ideje nem indokolná...

Akárki akármelyik távnak túl a 2/3án (mezõnyben) ne viselkedjen sztem úgy mint egy versenyzõ. Itatónál ne hajítsa el a poharat, szemetet, menetbe ne szemeteljen, rakja vissza nyugodtan oda a papírt/zacsit ahonnan kivette, és ne bunkó stílusban 'Engedj el!' (irány nélkül!) módban elõzzön (pláne hogy még anélkül is elfért volna hogyha nem húzódok félre). Ebben sztem semmi felsõbbrendûség nincs.

[Az már egy másik gondolatom volt, hogyha ilyen kemények vagyunk, esetleg egy testhezállóbb távot is választhatna.]

ebben igazad van, de ez ellen nem lehet mit tenni stilus / neveltetés kérdése.
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Akárki akármelyik távnak túl a 2/3án (mezõnyben) ne viselkedjen sztem úgy mint egy versenyzõ. Itatónál ne hajítsa el a poharat, szemetet, menetbe ne szemeteljen, rakja vissza nyugodtan oda a papírt/zacsit ahonnan kivette, és ne bunkó stílusban 'Engedj el!' (irány nélkül!) módban elõzzön (pláne hogy még anélkül is elfért volna hogyha nem húzódok félre). Ebben sztem semmi felsõbbrendûség nincs.

[Az már egy másik gondolatom volt, hogyha ilyen kemények vagyunk, esetleg egy testhezállóbb távot is választhatna.]

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

ez megint kicsit ilyen felsõbbrendûnek hangzott, ha már itt van a röviden minek siet? nem tehet szegény rövides arról h te meghaltál a naaaagy középtávon és lassú vagy hozzájuk képest...

Hát, lehet hogy én számolok rosszul, de ha egy közepest 62-nél ér utol egy rövidtávos, akkor az a rövides nem ment olyan idõt ami indokolná a nagy sietséget. :)

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Mikor 62nél rövides nem óhajtó hanem felszólító módban utasít hogy engedjem õket (mindenki magamtól elengedtem akik hallottam!)... Mivel 60nál eléheztem, kevésbé mosolyogva toleráltam a dolgot. Magamban azért elmormoltam pár gondolatot arról hogy 1, ha már itt vagy a rövidben mi a rákot sietsz annyira, 2, ezt lehetne emberibb módon közölni 3, ha ilyen kemények vagyunk miért rövidet teccik tolni?! )

ez megint kicsit ilyen felsõbbrendûnek hangzott, ha már itt van a röviden minek siet? nem tehet szegény rövides arról h te meghaltál a naaaagy középtávon és lassú vagy hozzájuk képest...
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Jó kis haladós pálya volt, tartottam tõle, bár a beharangozott kövekkel nem nagyon találkoztam... Sõt a pálya egyes részei simábbak voltak, mint régen.
Helyezéssel és az idõvel is elégedett vagyok (pont öt óra, Master2 6., absz. 43.), bár most is akartam görcsölni, emiatt a második Dobogókõ után vigyázni kellett.
A hosszútáv külön hurka szegényesen volt jelölve. A beért középtávosok nagyon rendesek voltak. (De én is :-) csak akkor idegesítettem õket a balról-jobbról beszólással, ha volt lehetõség elõzni)

Akit érdekel, innen exportálható a hosszútáv trackje (garmin 705 log) (csak nézegetve metrikusra érdemes átrakni a megjelenítést)
Duna Maraton 2010 Hossz

Cipelem a bringát, már tudom hogy eltévedtem, ...

Néztem is a listában, miért vagy mögöttem.

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Kérésre tudok track-et is küldeni az újbóli bejárásra.

Örömmel venném a trekket.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ha nekem szólt: Ha 62nél ért utól, akkor az nem egy olyan versenyzõ aki még olyan fiatal hogy csak ott indulhat (kb 30 éves volt egyébként).
62nél kb bõ 5 óránál tartottam, az majd 5 óra egy rövidesnek. Flegmázni a kollega flegmázott velem mielõtt elbeszélnénk egymás mellett.
Így hogy a végén eléheztem majd meg döglöttem a végére, hátam és nyakam most is fáj. És? Van amikor jól esik valamikor nem. Mindenki válasszon olyan távot ami neki jólesik!

Van értelme a rövidnek, probléma ezzel nincs. 500adik helyért pofátlankodni, és még ott is menetközben eldobálni a szemetet/poharat annak viszont nincs! Nem a távval, a viselkedéssel van bajom.

A verseny összességében jó volt, kár hogy 40ig teljesen tömören haladt a mezõny ahol mentem... Iso édes volt, és most (elõször) hiányoltam volna sósat a frissítõrõl, így legalább a citrom nagyon jól esett.
Pumpa, olaj, elég kaja-pia, frissítés is oké volt. Még a 326. helyen beérve is úgy kezeltek mintha nem tudom milyen nagy versenybe lennék még (helyettem lefújták a láncot).
A végén lightosat meccseltünk egy BMW bringással, kár hogy elfogyott a vizem és megálltam az uccsó frissítõnél (jól tettem utólag) és ott elment.
Lefele (meg egyáltalán technikáson) sajnos még mindig nem nagyon tudnak menni az emberek, ez egy montiversenyen nem faca... tudom, szakadjak meg az elején felfele és nem nagyon lesz ilyen gondom...

szerk: Szerintem nem én vagyok az egyetlen akinek segítene pár A4-es lap egy nyíllal hogy nevezés/rajtszámátvátel...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

NorbRT

NorbRT

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Élmény olvasni, hogy MINDEN verseny után megy itt a karate a rövidesek miatt :D

Ez kérlek egy hungarikum. :D
--
NorbRT

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

csak értelme nincs.elöl nagytányér hátul "legnagyobb",azért,hogy elmondhassa,hogy nagytányér on végigmentem.
most nehogy azt mond,hogy százan meg nagytányér kónuszon végigmennek.

Dehogynincs értelme, beteszed középre a nagytányért és máris használható az összes áttétel és még súlyt is spórolsz.

Én egyet sem láttam verseny közben, de közepest annál többet. Egyébként én is írhatnám, hogy miért nem indul mindenki hosszún (különben is az a maraton táv), de nem teszem, mert nincs realitása, mint annak sincs, hogy miért nem indul mindenki legalább középen. "Millió" induló van aki a maratonokon kívül szinte nem is bringázik, az állóképessége közelít nullához, sokan vannak akik tehetségtelenek a montizáshoz, de szeretik csinálni, vannak akik nem szeretnek elfáradni és vannak olyanok is akik azért indulnak rövidebb távokon, mert szeretik a csillogást.

A sebesség mindent megold.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Duna rövidtáv szintrajz, meg egy-két adat (magasság, táv...), ha esetleg érdekel valakit így utólag: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Kérésre tudok track-et is küldeni az újbóli bejárásra.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
persze van aki megcsinálja(nagytányér végig), csak általánosítva volt az egész rövidtávra és az indulókra, vannak olyanok köztük én is aki hegyekkel csak ilyenkor találkozik, középtávon idáig csak a bükk marcin voltam de ki is készültem a végére
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
Végigolvasgatva ezt a rövid-közép-hosszú táv eszmefuttatást igazából nem értem mi a probléma? Mindenki menjen olyan távon amit bír, amire úgy érzi, hogy felkészült. Régebben többször mentem közép távot és valószínûleg bírnám most is, de nekem elég volt ez a 30 km arra, hogy közösen tekerjek egy jót sok száz emberrel nagyon szép tájakon és egy élvezetes technikás pályán. Szerintem sokan vagyunk ezzel így.
Egy negatívum azért eszembe jutott: oké, hogy 30 km nem sok és egy kulaccsal végig lehet nyomni, de történetesen épp most elfelejtettem kulacsot betenni és megálltam itatónál és finoman szólva nem voltam elájulva. Az elsõnél sima víz a másodiknál volt valami izo meg banán, de összességében szerintem a négy maraton közül a leggyengébb a rövid táv kiszolgálása az itatókon.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Akármilyen hihetetlen, de a hosszútáv is megtekerhetõ nagytányéron. Nekem 36-os nagytálam van 29"-es kerékhez (2tányéros rendszerrel), ez normál 26os kerékkel 39-40es tányérnak felel meg, hátul 11-34es sor. Ahol beletoltam, ott kistányéron sem ment volna, vagy elémkolbászoltak és kénytelen voltam leszállni.
Hozzátenném, hogy még baromi messze vagyok az élmezõnytõl az 5:27-es idõmmel.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

pytsur2

pytsur2

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Van, akinek megéri röviden indulni. Több középtávon indultam, és egyszerûen nem esett jól. Többen is írják, hogy teljesen elkészülnek a végére. Tudom, mirõl beszélnek. Nekem ennyi bõven elég, ezen a távon még a versenyt is élvezem. Már a közép is megerõltetõ lenne 30 fokos melegben, langyi frissítõkkel (amirõl nem a szervezõk tehetnek, de azért mégsem az igazi, na).Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akinek megéri egy rövid táv miatt odamenni, felszerelni, leszerelni, hazamenni. Ha jól látom, több mint ötszázan járnak hasonló cipõben. Engem általában a párom is elkísér, és vannak olyan helyszínek, ahol 4-5 óra várakozás meglehetõsen lélekölõ. (Ez most pont nem olyan volt, de pl. Nagykovácsiban meglehetõsen ingerszegényre sikerült a kísérõk szemszögébõl-értem, hogy nem róluk szól, de nekem ez is szempont.) Mindkettõnknek elég a rövid táv.Biztosan az én igényeim nagyok, de tényleg elég 8 mobil wc 1000+ embernek? És 2 zuhanyzó?Összességében jól sikerült a verseny. A pálya kijelölése messze jobb lett, mint BBF-en. A "technikás" részeken utolért versenyzõtársak is teljesen együttmûködõek voltak. Lehet kultúráltan is sportolni, csak akarni kell. Külön köszönet a mobil cég munkatársainak a sisakért!

rokoko

rokoko

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
így is van.rövid nélkül meg nem is mûködne az egész sorozat.belõlünk fizetik a királyokat,ami renben van,de nem kéne flegmázni a röviddel.