Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Posted 2010. July 05. - 11:14

Posted 2010. July 05. - 11:01

Ha a hátadra esett valaki, mert vertél elõtte egy satuféket, aztán szélsebesen eltûztél, mert a levegõben már beígért egy seggberúgást....
akkor te vagy az. De nem vagyok haragtartó.
Amúgy nem hiszem, az õ kerója fekete volt teljesen, és lehetett vagy 20 colos a váz.Merida, cube, vagy ilyesmi, nem t'om.
Hát asszem én lehettem az akit szídtak, fekete meridám van és sikerült "beszorulnom" egy részen és hasonló stílust elõadnom. Sajnálom, ha miattam estél el, és elnézést azoktól is, akiket azon a szakaszon feltartottam...
Posted 2010. July 05. - 10:46

Posted 2010. July 05. - 10:43

Ez melyik lefelé volt? Én a mezõ utáni szalagot téptem át, rátekeredett a sorra, meg az agyra is. Féltem, hogy majd beszólnak, hogy pályát rövidítettemEzek szerint nem én voltam az egyedüli. Amikor én értem oda, akkor még nem volt rajta csomó és meg is lepõdtem milyen jól nyúlik

Meg azt hiszem a "pofára esõs" rész után találtam ki egy új nyomvonalat a pályán kívül.

Posted 2010. July 05. - 10:34

Hát, lehet hogy én számolok rosszul, de ha egy közepest 62-nél ér utol egy rövidtávos, akkor az a rövides nem ment olyan idõt ami indokolná a nagy sietséget.
lehet, de szerintem felesleges számolgatni. ha van benne erõ miért ne siethetne? meg lehetnek hátráltató tényezõk. pl volt olyan barátom aki kapott 2 defektet az ugye min 20 perc õ az elsõ 10ben simán beér. ebbõl adódóan nem kis tempóban mehetett el az emberek mellett pedig az ideje nem indokolná...
Akárki akármelyik távnak túl a 2/3án (mezõnyben) ne viselkedjen sztem úgy mint egy versenyzõ. Itatónál ne hajítsa el a poharat, szemetet, menetbe ne szemeteljen, rakja vissza nyugodtan oda a papírt/zacsit ahonnan kivette, és ne bunkó stílusban 'Engedj el!' (irány nélkül!) módban elõzzön (pláne hogy még anélkül is elfért volna hogyha nem húzódok félre). Ebben sztem semmi felsõbbrendûség nincs.
[Az már egy másik gondolatom volt, hogyha ilyen kemények vagyunk, esetleg egy testhezállóbb távot is választhatna.]
ebben igazad van, de ez ellen nem lehet mit tenni stilus / neveltetés kérdése.
Posted 2010. July 05. - 10:32

[Az már egy másik gondolatom volt, hogyha ilyen kemények vagyunk, esetleg egy testhezállóbb távot is választhatna.]
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2010. July 05. - 10:24

ez megint kicsit ilyen felsõbbrendûnek hangzott, ha már itt van a röviden minek siet? nem tehet szegény rövides arról h te meghaltál a naaaagy középtávon és lassú vagy hozzájuk képest...
Hát, lehet hogy én számolok rosszul, de ha egy közepest 62-nél ér utol egy rövidtávos, akkor az a rövides nem ment olyan idõt ami indokolná a nagy sietséget.

Posted 2010. July 05. - 10:17

Mikor 62nél rövides nem óhajtó hanem felszólító módban utasít hogy engedjem õket (mindenki magamtól elengedtem akik hallottam!)... Mivel 60nál eléheztem, kevésbé mosolyogva toleráltam a dolgot. Magamban azért elmormoltam pár gondolatot arról hogy 1, ha már itt vagy a rövidben mi a rákot sietsz annyira, 2, ezt lehetne emberibb módon közölni 3, ha ilyen kemények vagyunk miért rövidet teccik tolni?! )
ez megint kicsit ilyen felsõbbrendûnek hangzott, ha már itt van a röviden minek siet? nem tehet szegény rövides arról h te meghaltál a naaaagy középtávon és lassú vagy hozzájuk képest...
Posted 2010. July 05. - 10:11

Helyezéssel és az idõvel is elégedett vagyok (pont öt óra, Master2 6., absz. 43.), bár most is akartam görcsölni, emiatt a második Dobogókõ után vigyázni kellett.
A hosszútáv külön hurka szegényesen volt jelölve. A beért középtávosok nagyon rendesek voltak. (De én is :-) csak akkor idegesítettem õket a balról-jobbról beszólással, ha volt lehetõség elõzni)
Akit érdekel, innen exportálható a hosszútáv trackje (garmin 705 log) (csak nézegetve metrikusra érdemes átrakni a megjelenítést)
Duna Maraton 2010 Hossz
Néztem is a listában, miért vagy mögöttem.Cipelem a bringát, már tudom hogy eltévedtem, ...
Posted 2010. July 05. - 09:52

Posted 2010. July 05. - 09:51

62nél kb bõ 5 óránál tartottam, az majd 5 óra egy rövidesnek. Flegmázni a kollega flegmázott velem mielõtt elbeszélnénk egymás mellett.
Így hogy a végén eléheztem majd meg döglöttem a végére, hátam és nyakam most is fáj. És? Van amikor jól esik valamikor nem. Mindenki válasszon olyan távot ami neki jólesik!
Van értelme a rövidnek, probléma ezzel nincs. 500adik helyért pofátlankodni, és még ott is menetközben eldobálni a szemetet/poharat annak viszont nincs! Nem a távval, a viselkedéssel van bajom.
A verseny összességében jó volt, kár hogy 40ig teljesen tömören haladt a mezõny ahol mentem... Iso édes volt, és most (elõször) hiányoltam volna sósat a frissítõrõl, így legalább a citrom nagyon jól esett.
Pumpa, olaj, elég kaja-pia, frissítés is oké volt. Még a 326. helyen beérve is úgy kezeltek mintha nem tudom milyen nagy versenybe lennék még (helyettem lefújták a láncot).
A végén lightosat meccseltünk egy BMW bringással, kár hogy elfogyott a vizem és megálltam az uccsó frissítõnél (jól tettem utólag) és ott elment.
Lefele (meg egyáltalán technikáson) sajnos még mindig nem nagyon tudnak menni az emberek, ez egy montiversenyen nem faca... tudom, szakadjak meg az elején felfele és nem nagyon lesz ilyen gondom...
szerk: Szerintem nem én vagyok az egyetlen akinek segítene pár A4-es lap egy nyíllal hogy nevezés/rajtszámátvátel...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2010. July 05. - 09:42

Élmény olvasni, hogy MINDEN verseny után megy itt a karate a rövidesek miatt
Ez kérlek egy hungarikum.

NorbRT
Posted 2010. July 05. - 09:41

Dehogynincs értelme, beteszed középre a nagytányért és máris használható az összes áttétel és még súlyt is spórolsz.csak értelme nincs.elöl nagytányér hátul "legnagyobb",azért,hogy elmondhassa,hogy nagytányér on végigmentem.
most nehogy azt mond,hogy százan meg nagytányér kónuszon végigmennek.
Élmény olvasni, hogy MINDEN verseny után megy itt a karate a rövidesek miatt
Én egyet sem láttam verseny közben, de közepest annál többet. Egyébként én is írhatnám, hogy miért nem indul mindenki hosszún (különben is az a maraton táv), de nem teszem, mert nincs realitása, mint annak sincs, hogy miért nem indul mindenki legalább középen. "Millió" induló van aki a maratonokon kívül szinte nem is bringázik, az állóképessége közelít nullához, sokan vannak akik tehetségtelenek a montizáshoz, de szeretik csinálni, vannak akik nem szeretnek elfáradni és vannak olyanok is akik azért indulnak rövidebb távokon, mert szeretik a csillogást.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. July 05. - 09:40

Kérésre tudok track-et is küldeni az újbóli bejárásra.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. July 05. - 09:32

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2010. July 05. - 09:30

Egy negatívum azért eszembe jutott: oké, hogy 30 km nem sok és egy kulaccsal végig lehet nyomni, de történetesen épp most elfelejtettem kulacsot betenni és megálltam itatónál és finoman szólva nem voltam elájulva. Az elsõnél sima víz a másodiknál volt valami izo meg banán, de összességében szerintem a négy maraton közül a leggyengébb a rövid táv kiszolgálása az itatókon.
Posted 2010. July 05. - 09:24

Hozzátenném, hogy még baromi messze vagyok az élmezõnytõl az 5:27-es idõmmel.
Posted 2010. July 05. - 09:23

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. July 05. - 09:22

Posted 2010. July 05. - 09:20